malesef bizde saygı hep tek taraflı, gelin kan kusup kızılçık şerbeti içtim demeli, kadınlar bile böyle düşündükçe bişey değişmez, ama allahtan arkadaşın sorunları çok derin değil gibi, aynı çatı altında insan annesiyle bile anlaşamıyo sınırlara müdehale yüzünden...
Kimse biz izin vermedikçe bize karşı saygısızlık edemez. Daha önceki mesajımda da dediğim gibi, bana saygı göstermeyecek bir ailenin oğluyla aşkımdan ölsem evlenmem. Yani bu, en başından bu tür davranışlara izin vermemek anlamına geliyor. Baştan tavır konmalı, tavır konamayacak bir eş adayı ise, yol gösterilmeli. Gitsin kendi yoluna, kendi gibi bir kız bulsun evlensin. Dünya üzerinde vazgeçilemeyecek erkek ya da kadın yoktur. Bir insan yeter ki onurunu yitirmesin, kendini ezdirmesin, sınırlarını çizsin ve ihlal edilmesine izin vermesin. Böyle düşününce karşısına da ona uygun insanlar çıkar. Ama bizim tipik Türk kızlarımızın en büyük hayali koca bulmak, koca adayı gerçekten de ideallerindeki erkek mi, ailesi nasıl, bunlar ikinci planda kalıyor. Yeter ki evde kaldı demesinler, başı bağlansın v.s... Oysa ki bir insan, ideal eşini bulamayacaksa yalnız yaşasın daha iyi, o daha az yıpratıcı en azından... Kadınların çoğu, tüm bir ömrü kendisini anlayamayan bir eşle ve çekmek zorunda olduğu bir aileyle geçiriyor. Ne uğruna? El alem ne der diye mi? Ne saçma, ne akıl dışı! Ve ne yazık o giden ömürlere!
canım allah kolaylık versin sana benim kayın validem uzakta oturuyo ama aynı apartmanda otursak bile benimki kesinlikle böyle şeyler yapmaz:) kayın validemi çok seviyorum.....
bence sen sorun çıkarıyorsun birinci olayda eşine demiş bana kapı süsü alsana diye sen niye kızıyosun sana dememişki ki üstelik sen kapıda bekleyip onların senin kapından geçerken ne dediğini mi dinliyorsun bu bence uygun olmayan bir davranış ikinci olayda ise teşekkür etmiş arkasından takılmış kendince aynı lafı annen ya da kardeşi,n dese belki hoşuna bile gidecekti böyle şeylere takılıp sorun yaratma böylelikle ilişkinize en çok da kendine edersin
ya bi de ben bunu anlamıyorum. aynı lafı annem kardeşim dese hoşuma gider tabi, çünkü onlar anam ve kardeşimdir. ama bu kayınvalide, annemden alınmayacağım her lafı onun söylemeye hakkı yokki??? annem bana sıpa der inek der yeri geldi mi şakayla karışık argo da kullanır, e anam söylediğinde alınmıyorum diye aynını kayınvalide de mi yapsın bana yani? neyle neyi yanyana koyuyosunuz Allah aşkına? kayınvalide kendi evladıyla değil geliniyle konuşuyor, elbette ki lafına dikkat edecek. zeka özürlü mü bu insanlar da onların bu kadar saygısızlıklarına tahammül etmek zorundayız?
hatta sizin dilinizden konuşayım, anamdan babamdan görmediğim yerilmeyi hakareti neden kayınvalideden görmek zorundayım? bakalım o kayınvalide kendi kızı olsa öyle der miydi???
canım allah kolaylık versin sana benim kayın validem uzakta oturuyo ama aynı apartmanda otursak bile benimki kesinlikle böyle şeyler yapmaz:) kayın validemi çok seviyorum.....
yok başlık sahibi için söylemiyorum ama bizim kadınlar eziyet çekmeye kadınlık, evi çekip çevirmek, evinin hanımı olmak, kadın olmak falan diyorlar, ne alakası varsa.. sanki zevk alıyorlar bundan içten içe, kültürümüzde acı çektikçe yücelirsin falan ya...
sonrada hep başkaları için yaşadıklarından, aslında kabul etmeselerde hep içlerinde biriktirdikleri, hep bişeyler içlerinde kaldığı için ya hasta oluyor ya da kendi kaynanalarından daha beter bi kaynana oluyorlar ama çoğunlukla ikisi birden
ay bu yorumun başlık sahibi arkadaşımla alakası yok yanlış anlaşılmasın tekrar, genel bi yorum oldu
ben anlattıklarında bir art niyet yada kötü bişi bulamadım kapı süsünü beğenmiş ne var bunda araba konusundada şaka yapmış sana bence sen çok alıngansın daha yeni evliyim diyosun bence evliliğinde konuşcak çok şeyin var kaynanan dışında onları konuş eşinle daha güzel vakit geçir şikayet etceğinee ttlım
malesef bizde saygı hep tek taraflı, gelin kan kusup kızılçık şerbeti içtim demeli, kadınlar bile böyle düşündükçe bişey değişmez, ama allahtan arkadaşın sorunları çok derin değil gibi, aynı çatı altında insan annesiyle bile anlaşamıyo sınırlara müdehale yüzünden...
yok başlık sahibi için söylemiyorum ama bizim kadınlar eziyet çekmeye kadınlık, evi çekip çevirmek, evinin hanımı olmak, kadın olmak falan diyorlar, ne alakası varsa.. sanki zevk alıyorlar bundan içten içe, kültürümüzde acı çektikçe yücelirsin falan ya...
sonrada hep başkaları için yaşadıklarından, aslında kabul etmeselerde hep içlerinde biriktirdikleri, hep bişeyler içlerinde kaldığı için ya hasta oluyor ya da kendi kaynanalarından daha beter bi kaynana oluyorlar ama çoğunlukla ikisi birden
aynen canım ya, yazdıklarında ne güzel dile getirmişsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?