- 4 Nisan 2018
- 536
- 209
- 18
- Konu Sahibi byzaahuseyin
-
Onlar kac gramlik istersiniz dediler bizimkilerde bizim kızımız altinla parayla olculemez sizin durumunz neye yetiyorsa onu yapin dediler onlarda 90 gr yaptilarYok bi de 300-400 gram altin istenseymis. Kime aliniyor 70 binlik altin ya
Bizde halilari perdeleri begendik damati dahi cagrmadilarBaban hakli bizdede kv ve annem beraber geldiler cagiriyordu kvdem gelip alıyorlardı bizi gidiyorduk madem öyle diyelimki yatak odasını annengil alacak kvyi çağırmayın bisey dersede bizdede adet boyleymis dersiniz
haketmislerBizde halilari perdeleri begendik damati dahi cagrmadilar
Sizin bunun gramini bilmeniz bile ne ayip ya yazik vallahi erkek tarafinaOnlar kac gramlik istersiniz dediler bizimkilerde bizim kızımız altinla parayla olculemez sizin durumunz neye yetiyorsa onu yapin dediler onlarda 90 gr yaptilar
Bu altin mevzusundan önce aldik halilari perdelerihaketmisler
olsun yinede haketmisler :) :) :)Bu altin mevzusundan önce aldik halilari perdeleri
Erkek tarafindan bi gelin bana dediki ve bu okumus kulturlu bi insan "sana kac gram yaptilar valla dedim bilmiyorum ki onlar ayarladi ama konusurken laflarinda gecti 90 gr filan sanirim dedim aaa nee 90 grammi ben 150 gram istedim dedi bende dedim valla gülüm imkanlari neye yetiyorsa onu yapmaya çalıştılar Allah razi olsun bisey diyememSizin bunun gramini bilmeniz bile ne ayip ya yazik vallahi erkek tarafina
Inanin cok doluyorum bende uzuluyorum ama devamli onlari savundugumda hem vicdanen rahatsiz oluyorum hem kendi ailem aman onlara toz kondrma sakin diyor. Ailem 300 gram demedi neye gucunuz yeterse dedi ama simdide diyorki 300 gr deseydik mecbur borca girip yapacaklardi biz onlari dusunduk. Bende cok sinirlendim şu lafına ama kirmak istemedimKusura bakmayın ama ailenizi de sizi de hatalı buldum. Resmen iyi niyetli ve fedakar insanlara denk geldiniz diye sorun çıkarmaya bahane aramışsınız. Ne kadar masrafa girmişler, hala aileniz 300 gr altın diyor. Bu devirde hala böyle şeyler mi kaldı ya? Karşı tarafın hediye edeceği altına bile kusur bulmuşsunuz. Size alacakları hediyede annenizi götürmek zorundalar mı? Bunu hemen nişanlınıza söylemeniz de, kayınvalidenize verdiğiniz cevaplar da hiç hoş değil.
Evlenecek çiftler kendi kendilerini idare etseler de şu ailelere şunları yaşatmasalar artık.
Annem hep lükse kaçan birisi malesef. Ben birikim yapalim die mustakil bi ev tutmak istedim ama cok sirin bi bina ici dışı da ferah ferah kadın 1 kez olsun hayırlı olsun kizim demedi devamli yok kartonpiyeri yokmus yok 2 katlymis çevresi ıssızms ev sahibi biraz esrarengiz bi insanmis falanms filanmis. Kuafor fotografci bunlarda uyguna kaçmaya çalıştım bosver erkek tarafi yapıyor onlar düşünsün sen niye kendini sıkıyon bi kere evlencen en iyisi olsun filan dedi. Herseyin en pahalisina gidiyor gözü ve bosvee dusunme yapsinlar diyo banada bu sefeer ben devamli aileme kizinca ben suclu oluyorumSorun cikarmaya yer ariyorsunuz gibi.millet altin al esya al helak olmus hala begenmiyorsunuz.
Inanin cok doluyorum bende uzuluyorum ama devamli onlari savundugumda hem vicdanen rahatsiz oluyorum hem kendi ailem aman onlara toz kondrma sakin diyor. Ailem 300 gram demedi neye gucunuz yeterse dedi ama simdide diyorki 300 gr deseydik mecbur borca girip yapacaklardi biz onlari dusunduk. Bende cok sinirlendim şu lafına ama kirmak istemedim
Ve kadın ne zaman gitsem beyza bahceden kayısı koparin da annene götürün bak bunu ben koyden getirdim anneannene ver pisirsin kadın biraz ağır yuzuklere kalin bileziklere bak biraz kullanışlı kaliteli esyalara bak diyen biri. Gercekten o kadar ince dusunceli iyi biri ki iste ben ailemin lafina gelip aileme cevap verdigimde onlar beni "hemen onlardan oldun aman toz kondurma" die cevapladiklari icin vicdanen onlari savunma isteminde bulunuyorum sanirim bilmiyorumYa şöyle muhabbetlere ben kız tarafının katilmasini hoş bulmuyorum. Madem erkek tarafı alıyor erkek tarafının aldığı şeylere karışmasınlar. Ayrıca 300 gr 400 gr altın falan bunlar cok basit şeyler bence. Ona bakarsanız yatak odası takımıda adettendir kiz tarafında olur. Bence babanız alınganlık etmiş. Anneniz de cok yanlış konuşmuş. Kayinvalideniz aramış açıklamasını da yapmış. Atandıktan sonra uzatılması doğru degil. Bence ailenizi dizginleyin.. Ayrıca size alacakları altın icin ailenizden birini götürüp götürmeyecekleri onlara kalmış bir olay buna sizinkiler karar veremez.
Ben anneme onlarin adetleri boyleymis falan die duzgunce anlattim dedim zaten bana dediler takacak olan sensin sen begen biz sadece odeme isleminde girelim devreye die yani merak etme onlarda karismadilar dedim e dedi hani 5 tas alacaz diyolardi hani nerde dedim anne bilezik aldilar saat aldilar kupeyle yuzuk seti aldilar onuda alacaklardi ben kolye istedim onun yerine bide onlarimi yapsinlar adamlarin durumu buna yetiyor zorlanip da sirf fazla taksinlar die onlari neden zora sokalim dedim beyza toz kondurmuyosun ha biz gidip de bize 300 400 gram altin takin demedik gucunuz neye yetiyorsa dedik onun icin mecbur yapacaklar ne istiyosan yuzugude isteseydin dedi bende fazla uzamamasi icin sustum :)Ya şöyle muhabbetlere ben kız tarafının katilmasini hoş bulmuyorum. Madem erkek tarafı alıyor erkek tarafının aldığı şeylere karışmasınlar. Ayrıca 300 gr 400 gr altın falan bunlar cok basit şeyler bence. Ona bakarsanız yatak odası takımıda adettendir kiz tarafında olur. Bence babanız alınganlık etmiş. Anneniz de cok yanlış konuşmuş. Kayinvalideniz aramış açıklamasını da yapmış. Arandıktan sonra uzatılması doğru degil. Bence ailenizi dizginleyin.. Ayrıca size alacakları altın icin ailenizden birini götürüp götürmeyecekleri onlara kalmış bir olay buna sizinkiler karar veremez.
Yagli kapi bulmussun bence cokta zorlama. Birde bir ufak tavsiye herkese herseyi anlatma insanlarin arasinda bosuna sogukluk olmasin. Neticede iki tarafta aile.Beyaz esya yemek odasi yatak odasi salon takimi gelinlik ve kendilerinin yapacagi altinlar evet erkek tarafina ait olanlar bu
Valla tam olarak dusunduklerinizin aynısıni düşünüyorum gercekten . ama ben onlari ufacik savunmada bana bagirarak tepki veriyolar sen onlardan oldun onlari benimsiyip koruyosun die. Bu sefer ben rahatsiz hissediyorum kendimi acaba ben mi sucluyum ailemi savunmuyor muyum die kendi kendimi kemiriyorum300-400 gram altın nedir ya?
Hediye alınan bir şeye gerçekten de neden anneniz gitsin? Hatta sizin gitmeniz bile saçma, hediye sonuçta.
Kimse başlık parası kalktı falan da demesin. Yok ona 150 gram altın yapılmış, diğeri 90 grammış, keşke 300 gram isteseymiş falan hiç hoş şeyler değil. Bana alınacak hediyenin gramını ben belirtiyorsam bidiğiniz başlık parası yani bu.
Ayrıca siz annesini bırak damat beyi bile çağırmamışsınız halı, perde almaya. Anneniz hak etmiş çağırılmamayı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?