Kesinlikle, ona düğünde bi ton altın takmışlar mesela ama maalesef berbat bir eş olmuştu babam olacak şahıs.Ben de erkek arkadaşına katılıyorum kimseye söylemeden gidin nikahınızı kıyın aileleri memnun edelim derken ayrılabilirsiniz de.
Bir de annene söyle evlilik ticaret değildir yani sırf para için evlenen insanlar var tabii ama sonuçta siz birbirinizi sevmişsiniz paralar altınlar pırlantalar ikinci planda olmalı artık... Altınlar pırlantalar iyi bir evliliğin garantisi de değildir...
Yaslarınız kaç ?Kesinlikle, ona düğünde bi ton altın takmışlar mesela ama maalesef berbat bir eş olmuştu babam olacak şahıs.
Sahtesini alıp taksın oğlan, yada kiralasın kuyumcudan..İyi akşamlar herkese.
Erkek arkadaşımla yaza evlenmeyi düşünüyoruz ama inanın tükendik şimdiden. Öncelikle şunu söyleyeyim ikimiz de öyle adetlere falan önem veren insanlar değiliz ama aileler bizi çok zorluyor.
Ben güneydoğulu bir aileye sahibim. Annem üniversite mezunu okulda müdür yardımcısı olan bir kadın, yani okumuş etmiş olmasından dolayı biraz daha esnek bakmasını istiyorum ama yok. Üç yıl önce boşandı babamdan, ben görüşmüyorum babamla yani muhatabım annem. Ama kötü evlilik tecrübesi yüzünden maalesef çoğu konuda çok karamsar. Mesela maddi şeylerin de değer ölçütü olduğunu düşünüyor ve düğün için 12 altın bilezik +pırlanta seti istiyorbu da insaflı davranmış haliymiş.
Erkek arkadaşımın böyle bir maddi gücü yok çünkü daha düğündü carttı curttu bi ton masraf var Ailesinin durumu da iyi değil. Bir de daha önce oldukça varlıklı insanlar çıkmıştı karşıma, annemin o yüzden de beklentisi yüksek. Yani annem bu evlilik için pek gönüllü değil.
Erkek arkadaşımın annesiyle babası da boşanmış, annesi de kendi memleketlerinden bir kız istiyor. Yani o taraf da pek gönüllü değil.
Çok bunaldık gerçekten, isteme söz nişan hepsi bir arada olsun istiyoruz daha onu bile ayarlayamadık. Aileler bir yıl daha bekleyin diyorlar ama biz beklemek istemiyoruz çünkü aile baskısından bunaldık, evlenince ailelerden ayrı şehirlerde kafamız rahat yaşamak istiyoruz.
Erkek arkadaşım aileleri pek önemsemiyor açıkçası gider kendi kendimize evleniriz diyor ama ben iki tarafı da kırmak istemiyorum.
Yardımınızı istediğim konu annemi bu fazla maddi beklentiden nasıl vazgeçirebilirim çünkü çok tartışıyoruz.
Ama her anlamda hayat arkadaşım olabilecek bir insanı sadece şu an fazla parası yok diye bırakmam çok bencilce olmaz mı? Maddi zorluklar olacak tabi bunların farkındayım ama zaten iyi günde kötü günde demeyecek miyizŞimdi herkes diyecek ki maddiyat önemli değil vs.ben bu kadar polyannaci olamicam. Maalesef önemli.hic durumu yoksa ayrılması öneririm.cunku ilerde kredi borç hard içinde olunca anlayacaksın.
İkimiz de böyle düşünüyoruz kredi konusunda, çok haklısınız.1 yıl bekleyin deme sebepleri bi ihtimal ayrilirlar dusuncesi var sanki ailelerde.
Kararlı olun.Annene soyle mutlu olacagimdan eminim zamanla herseyimiz olur ama erkek arkadasim bu kadar yukun altinda borc icinde kalacak sonra nasil gecinecegiz de.
Ve tecrubeyle sabit olarak soyluyorum sakin ha krediye bulasmayin...imkanlar dahilinde yapin yapacaginizi.
Odemeler hic planli olmuyor cunku surekli bi maaraf cikiyor evlenince.
Eger elinizde yoksa da elden taksit yapan yerlerden esyalarinizi alin.
Keske borcsuz evlenseydik. Cok cektim bu konuda..nacizane fikir.
O takilan altinlar zaten evlendikten sonra borca harca gidecek
Doğru tahlil edemiyor maalesef, evliliğinde sıkıntı maddiyat değil eşinin kişiliğiydi. Ben de bilirdim zengin biriyle evlenmeyi ama neler gördü bu gözler sırf zengin diye birileriyle evlenenler konusunda. İşte bu bilinci taşımıyor maalesef.zezella merhaba..
Erkek arkadaşınızla birbirinize sonuna kadar güveniniz tamsa eğer, aileleri biraz olayın dışına çıkarabilirsiniz. Anneler babalardan ayrılmış. Mutsuzluğun ne demek olduğunu biliyorlardır. Annenize bu çocukla gerçekten neden evlenmek istediğinizi anlatmaya çalışın.
Ama erkek arkadaşınızla birbirinize güveniniz tam degilse eğer, hiç ugraşmayın. Çünkü ileride annelerden ömrünüz boyunca "ben demiştim" lafını duymanız kaçınilmaz..
Annemin amacı "değer görmem" bunu kendisi söylüyor. Yani altını takıyı değermetre gibi görüyor. İnanın bu süreçte ben mi anneyim o mu anne anlayamadım. Tartışırken teli suratıma kapatır durduk yere falan, sevgili gibiAnneniz bence sırf işi yokuşa sürüp erkek tarafını sınamak istiyor. Siz de belirtmişsiniz erkek arkadaşınızın annesi pek gönüllü değil gibiymiş. Hani böyle yaparak erkek arkadaşınızın tutumunu vs değerlendirmek istiyordur. Yoksa kendisi de farkındadır takıyla parayla evliliğin yürümeyeceğini. Hatta en iyi kendisi bilir, hatırlatmanıza bile gerel yoktur
Tabi annenizi tanıyan sizsiniz, benim aklıma ilkin bu ihtimal geldi sadece.
Üzüleceğimi sanmıyorum aslında. Bende pek "içinde kalma durumu yok. Yani istediğim şeyler oluyor onları söylüyorum ama öbür türlü ilerde içimde kalabilir diye düşünmüyorum.Yaslarınız kaç ?
Isteyebilirsiniz ya da bir kısmını düğünde bir kısmını sonrasında olmak üzere de isteyebilirsiniz . Maddi konularda bazen malesef ki değer ölçütü oluyor . Ilerde bana hiçbir şey yapmadılar diye üzüledebilirsin . Bence ailelerinde birax daha bu işe ısınması için beklemek fena fikir değil .
İnanın istesem söylerim çekinmem ama bizim oralarda bu altın işi iyice çığırından çıkmış durumda o yüzden mantıksız davranmak istemiyorum.Evlenirken karşı taraftan tek bir çöp dahi istememiş,herseyi esiyle birlikte yapmış bir kadın olarak söylüyorum sana bırak annen istesin.Tevazu gösterinin kiymeti bilinmiyo,kimse "aman da ne kadar gözü toklar" demiyo.Sen de iste içinde kalmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?