bantlarım çıktı:teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey:. ondan önce buz konusunda yaptıklarımı söylemek istiyorum.
ameliyat olduğum gecesinde annem 5 er dakika gibi araya denk gelen buz koydu. yani içi buz olan ameliyat eldivenlerini gözüme koyup 3-5 dakika kadar birini koydu diğerlerini geri dolaba.. böyle iki üç eldiven vardı:) ertesi gün biraz daha uzun mesafeli iki gün-gece buz koyduk..
neyse sevgili arkadaşlarım bant çıktıııııııı yupppyyyyyyyy :lepi::lepi:sonuç çok güzel..
yani elbette burnumun ucu ve üstte ve yanaklarımın yani burnumun çevresinde şişlikler var ama şekil aşağı yukarı çıkmış.. uzaktan(aynaya 60-80 cm uzaklıkta)bakarken hiç belli olmuyor..aynaya yaklaşırsam ya da aynayı elime alırsam bu şişlikleri farkediliyor. yani beni hiç tanımayanlar anlayacağını sanmıyorum...bu yüzden hep uzaktan bakıyorum..:) hatta kızılayda fazla sağa sola girmeden gezdim etraftakiler öyle anormal anormal bakmadılar:):)
nebil bey bir hafta ya kadar burnunun üstündeki şişlikler daha çok gidecek burnunun ucundaki şişliğin üste göre daha birazcık zamanı var dedi.. ara ara bazı dönemlerde şişlikte olabilir dedi.. korkuya kapılma.. zaman ve sabırla çok iyi olacak dedi.. müsait olduğunda birgün yine gel dedi. hem kontrol hem sanırım psikolojim için..:) çünkü moralini yüksek tut dedi.
masajı daha sonra yapılacak dedi.ayrıca kalabalık ortamlardan olabilecek görünmez kazalara karşı dikkatli olmam gerektiğini söyledi.
arkadaşlar tekrar ediyorum. eğer ameliyat için uzun süre düşünüyorsanız ve çok istiyorsanız, 3-4 gün bir takım sağlık sıkıntılarını kaldırabilecekseniz. başından 3-4 hafta şişlikti,morluktu,kızarıklıktı çekebilecekseniz,burnunuzun oturacağı haftalar,aylarca süren bir sabır gösterecekseniz ve dr unuzu çok iyi araştırıp olmak burun ameliyatı olmak için en önemli kriterlerdir.ben bunu anladım.
süreler değişebilir. Sonuçta bir ameliyat oldum. zamanla burnumda nasıl bir değişiklikler olur bilmiyorum.umarım kötüye giden değil iyiye giden olur..çünkü okuduğum duyduğum kadarıyla şişlikler bir ayda bile kendini gösteriyor.yani öyle olanlar var..
herkesin istediği gibi burunu olsun.tüm sıkıntılarımız geçsin.