Nede olsa anne!!

cigdemm86

Onlar için bir kap su!!
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
222
1
26
39
İstanbul
Hıçkıra hıçkıra ağlıyorum şu an.. Bu resimleri gördüm bende tamamen zaman durdu.. Görebiliyor musunuz masumiyeti? Onlrında bir can olduğunu belki bu foroğraflar anlatır.. Onlarda anne nlarda can taşıyorlar.. Bu fotoğraflarda insanın onlara verdiği zarar yok.. Ama her gün binlercesi insan denilen yaratıktan o kadar çok işkence görüyor ki.. Artık şu masumların sıkıntıları bitsin.. Artık insanlarda kabul etsinler onlarda var hayatta duyguları var acıyı sıkıntıyı mutluluğu b,zim gibi yaşıyorlar!!!

Diyebilirsiniz buda dert mi diye ama benim için tüm hayatım..

Fotoğrafların öyküsü..

Şili'de sokakta bombanın patlaması sonucunda evlerden bazılarında yangın çıktı. Yavrularının alevlerin ortasında kaldığını fark eden Amanda adlı köpek cesurca eve girerek hepsinin hayatını kurtardı.

10 günlük yavrularını teker teker itfaiye aracına taşıyan Amanda sağ olduklarından emin olduktan sonra yanlarına yatarak onları bir an olsun yalnız bırakmadı.

Cesur köpek Amanda'nın yavrularını teker teker yanan eve girip çıkarak taşırken çekilen fotoğrafları sanal dünyada en çok paylaşılanlar arasına girdi.

Sağlık durumlarının kontrol edilmesi için itfaiye ekipleri Amanda ve yavrularını veterinere götürdü. Yavrulardan vücudunda meydana gelen ağır yanıklar nedeniyle öldü.

$578465-silikopek3.webp $578464-silikopek2.webp $578463-silikopek1.webp $578467-silikopek5.webp $578466-silikopek4.webp

Son düzenleme:
bir deyim var halk arasında o aklıma geldi
Köpekler ana olmasın diye...
Analık öyle kolay olsaydı Cennet ayaklarının altına serilmezdi

böyle şeyleri gördükçe insanlardan soğuyorum. hani bi söz varya insanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum diye, aynen öyle işte..

insanca duygularla hareket eden bu canlilara, "HAYVAN'ca" davrananlari nefretle kiniyorum......

annelik iç güdüsü bütün hayvanlarda olan doğal bi özellikken, bazı kadınlarda nasıl bulunmuyor anlamak mümkün değil gerçekten.. bizi hayvanlardan ayıran düşünme yeteneğimiz, bizi daha iyiye götüreceğine kötüye götürüyor herhalde..
kurtulmak istediği bebeğini valizin içinde bi arabanın tekerleğinin arkasına koymuştu vatandaşın biri, araba çalışınca ezilsin diye.. :53:

bu başlığa günde 2-3 bu tarz konu açılır oldu. kkda her konu için bir forum mevcut neden bir derdim var bölümü tercih ediliyor? yanlış anlaşılmak istemem ama ilgimi çekti.

Dert sadece kaynana görümce koca derdi olmuyor bence.. Bir derdim var başlığı geneli kapsıyor..

Bende yanlış anlaşılmak istemem size yönelik değil söylediklerim ama çevremize biraz daha dikkatli bakacak olursak asıl derdin onlar tarafından yaşandığı asıl dramın onlarda olduğunu farkederiz.. Bu tip şeylerle insanlarda birazcık vicdan oluşturabilirsek emin olun her yerde psikolojik ve fiziksel şiddet azalacaktır.. Ve bunun sonucu olarakta insanların dert edindiği şeylerde azalacaktır!!

Çok duygulandım.:43:Bende gazetede bir haber görmüştüm kestim, yıllardır saklarım.Arabanın çarptığı yavru ölüyor, annesi arabalar ezmesin diye kenara çekiyor, yalıyor sürekli başından ayrılmıyor.:43:Benim de yaşadığım bir olay var.5 yaşımdayken köpeğimi minibüs ezdi, yavrularının babası ölene kadar 10 sene boyunca hergün çıkıp bize gelirdi, şekerimi arardı.:43:

Okullarda hep öğretilen bir şey var ya insanı hayvanlardan ayıran en büyük özellik akıldır diye, bu teze çoğu zaman inanmıyorum.İnsanın yapmadığını, hayvan yapıyor.:25:

Hayvanlara zarar verenler, insanlara da kolaylıkla zarar verebilir.İnsanların size yaptığı kötülükleri, hayvanlar asla yapmaz.
Sevmeseniz bile, lütfen zarar vermeyin.:20:

Son düzenleme:
bu başlığa günde 2-3 bu tarz konu açılır oldu. kkda her konu için bir forum mevcut neden bir derdim var bölümü tercih ediliyor? yanlış anlaşılmak istemem ama ilgimi çekti.

Asla muhalefet olsun diye yazmıyorum sadece açıklamak istedim.. Çünkü daha geçen gün susuzluktan ölen köpek benim için çok büyük bir dert, ağzında fişek patlatılan köpek benim için önemli bir sorun vs vs vs vs.... Açıkçası hayvanların HAYATİ acılar çektiğini bildiğimde arkadaşımla ettiğim kavga aldığım 1 kilo saçımın rengi benim için dert olmaktan çıkıyor.... Bu arada kimsenin derdini küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın zaten "benim için" dedim...

Bu arada kendi adıma konuşuyorum imza kampanyası olduğunda ve gerçekten de derdim olduğu için özellikle bir derdim var da paylaşıyorum ki daha çok kişiye ulaşsın bunu da söylüyorum zaten konumda zaten sonra taşınıyor gerekli yere...

Son düzenleme:
kıyamam....
nice insandan daha insani daha vicdanlı duyguları var hayvanların.
onları bizden ayıran en temel özellik akıl değil
vicdan, merhamet ve sadakat kesinlikle.
eğer bi ırk diğerinden üstünse benim nazarımda
en saf ve masum haliyle o ırk kesinlikle hayvanlar.

Asla muhalefet olsun diye yazmıyorum sadece açıklamak istedim.. Çünkü daha geçen gün susuzluktan ölen köpek benim için çok büyük bir dert, ağzında fişek patlatılan köpek benim için önemli bir sorun vs vs vs vs.... Açıkçası hayvanların HAYATİ acılar çektiğini bildiğimde arkadaşımla ettiğim kavga aldığım 1 kilo saçımın rengi benim için dert olmaktan çıkıyor.... Bu arada kimsenin derdini küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın zaten "benim için" dedim...

Olacak okadarda bı skec izlemistim çok eskiden bulamadım sonunda anlayis farkli kültür farkli...diolardi

Bu masumcuklara hiç dayanamıyorum gerçekten. Köpek bile yavrularını nasıl koruyor canım benim.
Allahım bu masumları sen insan görünümlülerden koru.

kıyamam....
nice insandan daha insani daha vicdanlı duyguları var hayvanların.
onları bizden ayıran en temel özellik akıl değil
vicdan, merhamet ve sadakat kesinlikle.
eğer bi ırk diğerinden üstünse benim nazarımda
en saf ve masum haliyle o ırk kesinlikle hayvanlar.

Evet kesinlikle haklısınız, hiç insana ihanet eden bir hayvan göremezsiniz.
Kedimle beraber büyüdük, doğduğumda her ağladığımda gidip annemi ısırırmış, ilgilen diye ve büyüdüğüm de bile asla bunu unutmadı.Her ağladığımda dayanamaz, elimi ısırırdı, göz yaşlarımı yalardı.:2:

Evet kesinlikle haklısınız, hiç insana ihanet eden bir hayvan göremezsiniz.
Kedimle beraber büyüdük, doğduğumda her ağladığımda gidip annemi ısırırmış, ilgilen diye ve büyüdüğüm de bile asla bunu unutmadı.Her ağladığımda dayanamaz, elimi ısırırdı, göz yaşlarımı yalardı.:2:

Yaaaa.... Kıyamam ben o kediciğeee....

Back
X