neden ağlıyor? ne yapmalı?

oğlumun başka bir odada park yatağı var hemen yanımızda oda.ama orda toplasan beş kere uyudu(odada babanne yada teyze varken tek değil ) onda da sabaha karşı yanımıza geliyor şimdi yatak odamızda bir beşik daha var orda bazen kardeşi bazen kndisi bazen dördümüz yatakta artık karman çorman ne gelirse

Böyle zor değil mi :) Bu konuda birşeyler yapmayı düşünüyor musunuz?

Bu konuşma bana biraz az geldi 2.5 yaş çocuğu için. Her çocuk farklıdır ama çocuğunuz ne kadar süre tv izliyor? Tablet ya da telefonla oynuyor mu? Eğer bunlara cevabınız evetse zamanını bir an evvel kısıtlayın. Her yaptığınız şeyi anlatın. Mesela "x" bak sana bir şort giydiriyorum. Bu kırmızı bir şort. Atıyorum su istiyor ama su diyemiyor. Evet su istiyorsun. Al bakalım su. Gibi.Konuşması için ortam yaratın. Kitap alın ama yaşına uygun resimli bir kitap. Oğlunuzu kucağınıza alıp okuyun. Resimlerine bakın beraber. Sorular sorun..
tablet yok telelfon ben verrsem ancak o da yolda izde restaurantta olabilir.tv açık gün içinde ama eve geldikten snra bakmıyor pek ben dört gbi geliyorum.ama yine üçsaatten az değildir

tablet yok telelfon ben verrsem ancak o da yolda izde restaurantta olabilir.tv açık gün içinde ama eve geldikten snra bakmıyor pek ben dört gbi geliyorum.ama yine üçsaatten az değildir

Tvye ne kadar az maruz kalırsa o kadar iyi. Bol bol konuşmanızı öneriyorum ve mırıldansa dahi evet diye onaylayarak ya da sorular sorarak konuşturmanızı öneriyorum.

evet zor ya iksini beraber yatmaya alıştıracam ufaklığı memeden kestikten snra ya büyük oğlumun biraz daha büyümesini beklicem.

Hocamız bize aslında bebeğin ilk günden itibaren yalnız yatabileceğini,huzursuzlanıyorsa uyuyana kadar temas ederek beklenmesi gerektiğini ancak bebeklerde reflü olabileceğinden midedeki sıvının geri gelmesinden doğacak tehlikelerden korunmak için aynı oda farklı yatakta yatırılması gerektiğini,bir yaştan sonra da farklı bir odaya alınabileceğini söylemişti. Odasını cazip hale getirip alıştırmayı deneyebilirsiniz belki diye verdim bu bilgileri. Ama tabii ki sürekli takipte olmak şart..

keşke ağlasa :KK45:
hiç ağlamiyo benim kız. uyurken işe gidiyom genelde bazen uyanik halde...
dişari çikmak istiyodur bilemiyorum annesini özlüyordur..
benim bebem hiç annesini özlemiş gibi degil geldiğimde :63: surat asıyo...
babaanesi halası bana verince bi başliyo ağlamaya. ay bi sinir.:KK47:

cevabınız için çok teşekkür ederim .çocucğuma yalan söylememeye çk dkkat ediyorum işe gidiyorum ya da baba işe gidiyor gelecek.ben gelince markete gidelim parka gidelim vs cümlelerle ona anlatyrm şu an konuaşamıyor ama gayet anlıyor beni.mesela giderken sana gelirken dondurma alacağım diyorum daha kapıdan girer girmez dondurma soruyor el işrtleryle unuttum diyorum hemen giyin gidelim diyorum vs.

bi müddet iknaya uğraşıyorum ama artık ağlamayı bırakmadığı için apar topar çıkmak zorunda kalıyorum zaten sürekli geç kalmak alışkanlık oldu.elimden geleni yapıcam inşallah .başka tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim.
Yaptiklariniz guzel ama bu yaş zaten aglar genelde 2yasta benimkiler aglardi 2.5 ta el sallayarak yollamaya basladilar beni..Guvenli baglanma gerceklesmemis diyemez kimse size yani..

Benim bu ay 6 yaşına girecek büyük kızım ben ev hanımıyım yani biyere gitmiyorum onlarsız öyleyken wc ye gitsem anneeeee diye yıkar ortalığı gece bile kontrol ediyo beni okullar tatil olunca bize yaramadı galiba
Ama tüm çocuklar anneyi babayı görünce şımarır onlar yokken uslu durur tüm nazı anne babasınadır

Güvenli bağlanma ne bilmiyorum ama görümcemin 2yaşındaki oğlu sevdiği herkesten dedelerinden kuzenlerinden ayrılırken ağlıyo anne babayı saymıyorum bile annesi 1ay sonra doğum yapcak 1gece nası ayrı kalcaklar bilmiyorum

Hocamız bize aslında bebeğin ilk günden itibaren yalnız yatabileceğini,huzursuzlanıyorsa uyuyana kadar temas ederek beklenmesi gerektiğini ancak bebeklerde reflü olabileceğinden midedeki sıvının geri gelmesinden doğacak tehlikelerden korunmak için aynı oda farklı yatakta yatırılması gerektiğini,bir yaştan sonra da farklı bir odaya alınabileceğini söylemişti. Odasını cazip hale getirip alıştırmayı deneyebilirsiniz belki diye verdim bu bilgileri. Ama tabii ki sürekli takipte olmak şart..
teşekkür ederim ilk oğlum olduğunda iki yaşından snra ayırma çabalarına girmeyebaşlarım diye düüşünüyordum.ama ikinci çocuk olunca bu süreç uzayacak gibi gözküyor.herhalde biz üç dört yaşına kadar maaile yatıcaz :D

Yaptiklariniz guzel ama bu yaş zaten aglar genelde 2yasta benimkiler aglardi 2.5 ta el sallayarak yollamaya basladilar beni..Guvenli baglanma gerceklesmemis diyemez kimse size yani..
inşallah dediğiniz gibidir değilse de bu süreci tamir etmeye calışıcam elimden geldiğince benimki tam iki buçuk yaşında şu an inşaalh alışır zamanlar.teşekkür ederim

merhaba, 2.5 yaşında oğlum her sabah işe giderken ağlıyor ama öyle böyle değil kahrediyor kendini.normalde ağlıyor ama şurda iki haftadır filan abartıyor.her gün işe giderken modum düşüyor.sabah sessiz sessiz hazrlanıyrm uyanmasn diye.ve daha çok benim için değil evde ikimiz aynı anda çıkıyoruz eşim için ağlıyor.mesela dün gece eşimin işi çıktı dışarı cıktı bir saate yakın ağladı peşinden benimle avunmadı yani.1 yaşında kardeşi var o da bizimle yatıyor bazen ağlamalarına o da uyanıyor ama o daha olayın farkında değil.

yani bu soruya sevk eden de bi tanıdığım aranızda güvenli bağlanma oluşmamış sanırım güvenli bağlanma oluşmayan çocuklar böyle ağlarmış dedi.üzüldüm.

sizin çocuklarınız ağlıyor mu siz ne yapıyorsunuz?şimdiden teşekkürler

not: çocuklara yaz dönemi kızkardeşim bakıyor.oyun dans her şey yapıyorlarmış.kardeşim "abla sen yokken söz dinliyor oynuyor diyor sen gelince çok sımarıyor diyor,ki ben bnu normal görüyorum her çocuk böyledir dimi?
Evet canım her çocuk öyledir. benim oğlumda 2 yaşında ben yokken gayet uslu sakin bi çocuk. ama ben yanındaysam çok huzursuz sürekli mızıldayan yerinde durmayan bi çocuk oluveriyor. anneye şımarıyorlar bence ondan. Bizlerde de oyle değil mi? Bu yaşa geldik ama nazımız niyazımız bi annemize geçiyor.
Sabahları ağlama konusuna gelince bizde de aynı. Eğer uyanırsa kıyamet kopuyor. Çok ağlıyor. Tabi bende :) yani diyeceğim doğal süreçler bunlar çok takılmayın öyle güvenli bağlanma bilmem nelere :)

güvenli bağlanma mı ne alaka??
çocuk anneyi babayı özlüyor. kim olursa olsun yanında anne babanın yerini tutmuyor. asıl anneye babaya çok güvendiği için durum bu.
geçici bir süreç. benim oğlan da öyleydi geçti gitti. 4,5 yaşında hala mızmızlanır sabah yakalanınca. güzel de ifade ediyor kendini. sen annesin evde olmalısın falan diyor kuzucuğum. yalnız yalan söylemeyin. işe gideceğiz akşam geleceğiz diye bilhassa belirtin.

Benim bu ay 6 yaşına girecek büyük kızım ben ev hanımıyım yani biyere gitmiyorum onlarsız öyleyken wc ye gitsem anneeeee diye yıkar ortalığı gece bile kontrol ediyo beni okullar tatil olunca bize yaramadı galiba
Ama tüm çocuklar anneyi babayı görünce şımarır onlar yokken uslu durur tüm nazı anne babasınadır

Güvenli bağlanma ne bilmiyorum ama görümcemin 2yaşındaki oğlu sevdiği herkesten dedelerinden kuzenlerinden ayrılırken ağlıyo anne babayı saymıyorum bile annesi 1ay sonra doğum yapcak 1gece nası ayrı kalcaklar bilmiyorum
aynen evdeyken hep beraberiz dediğinz gib tuvalette bile geliyorlar.yemeğe beraber otururuz.tatile giderken de iksini aldık çevremizin birini bırakın baskılarına rağmen.gittik çok eğlendiler de zorluğu olmadı değil ama değdi.sanırım evde mi sıkılıyorlar apartman çocukları sonuçta :(

inşallah dediğiniz gibidir değilse de bu süreci tamir etmeye calışıcam elimden geldiğince benimki tam iki buçuk yaşında şu an inşaalh alışır zamanlar.teşekkür ederim
Guvenlo baglanma niye eksik olsun ki..bebekken agladiginda korkunca falan hep yanina kosup yaninda olmussaniz sorun yoktur..Bu saatten sonra oluşmaz 0-2 yaş..Ben gecici oldugunu dusunuyorum sabredin..rica ederim..

ahhh ben de oğlumla ilk kez doğuma gittğimde bir gece ayrı kalmıştım.1,5 yaşındaydı öğlen doğumdna çıkmıştım akşam babası yanıma getirmişti bizimki sıkıntı yapmammştı çnkü babasıyla da vakit geçirmeyi pek sever

bir programda izlemiştim çocuklara anlatmak lazım, kaçmamak lazım diye..belki uyandığında sizi göremeyince panik yapıyordur..

benim de oğlum bir yaşında, o 4 aylıkken çalışmaya başladım, her sabah "anneanneye/babaanneye gidiyorum oğlum, anne de işe gidecek sonra gelip seni alacak" diyorum ilk günden beri, anlıyor ve ya anlamıyor, şimdilik bilemiyorum, akşama gidip onu alırken de "anne işten geldi, hadi evimize gidiyoruz birlikte" diyorum, inşallah ileride bunun faydasını görürüm..yine de her çocuk ağlar heralde :) zira ben bile annem memlekete giderken vedalaşmakta zorlanırım :)

bir programda izlemiştim çocuklara anlatmak lazım, kaçmamak lazım diye..belki uyandığında sizi göremeyince panik yapıyordur..

benim de oğlum bir yaşında, o 4 aylıkken çalışmaya başladım, her sabah "anneanneye/babaanneye gidiyorum oğlum, anne de işe gidecek sonra gelip seni alacak" diyorum ilk günden beri, anlıyor ve ya anlamıyor, şimdilik bilemiyorum, akşama gidip onu alırken de "anne işten geldi, hadi evimize gidiyoruz birlikte" diyorum, inşallah ileride bunun faydasını görürüm..yine de her çocuk ağlar heralde :) zira ben bile annem memlekete giderken vedalaşmakta zorlanırım :)
Ben 8 aylıkken kreşe verdiğimden midir nedir çok şükür hiç ağlama olayımız olmadı. Sadece 15 günlük bir süreç yaşamıştık o da yeni kreşine geçmeden evvel arada verdiğim kreş zamanıydı ve çocuğu derhal aldım o kreşten bir daha da ağlamadı çok ama çok nadirdir hala güle oynaya gidiyor çok şükür ama yaşı itibari ile ağlaması som derece normal bağlanma sorunu vs olduğunu düşünmüyorum ben de.

sorun şu ki ; uyandığında o gün mız mız gününde değilse zaten ağlamıyormuş. eğer uyanıksa kıyamet kopuyor .bebeğnizi Allah bağışlasın ben de 3 aylıkken çalışmaya başladım. 15 aylık sularındaydı artık ağlıyordu bırakırken .inaşşah sizinki de böyle devam eder. evde minik oğlum mesela benden ayrılırken anlamıyor pek .

Ben 8 aylıkken kreşe verdiğimden midir nedir çok şükür hiç ağlama olayımız olmadı. Sadece 15 günlük bir süreç yaşamıştık o da yeni kreşine geçmeden evvel arada verdiğim kreş zamanıydı ve çocuğu derhal aldım o kreşten bir daha da ağlamadı çok ama çok nadirdir hala güle oynaya gidiyor çok şükür ama yaşı itibari ile ağlaması som derece normal bağlanma sorunu vs olduğunu düşünmüyorum ben de.
hay maşallah nazar değmesin ya ne güzel

Kuzenimin çocuğu da böyle. Güzel güzel oynarken sadece iki saniye göremesin ailesini, etini kesmişsin gibi haykıra haykıra ağlamaya başlıyor.
Ama ailesi öyle çok çocuğa özenen, psikolojisine önem veren insanlar değil. Ben ona yoruyorum.
Her seferinde terkedilme psikolojisine girmesi çok da normal değil ..

Back
X