Madem öyle yalan söyle
Dedeyi kandırmaktan kolay ne var?
Haftasonu işe mi girdin?
İsmek- halk egitim- gençlik kolları vs... Bulunduğun şehirde hangisi varsa. Onlardan birinde bilgisayar (mesleğine göre AutoCAD mi dersin , LOGO mu dersin, sen belirle . Nasılsa anlamazlar) kursuna yazıldığını şöyle . Her haftasonu şu şu saat aralığında de. Kursa gider gibi çık,işe git.
Senin çalışmamani istiyorlar ki onlara mecbur kal işte.
Ya ileride kocan da çalışmamani isterse? Babana dedene itaat ettiğin gibi ona da mı itaat edeceksin?
Madem öyle neden bunca zorluğu çekip universiteye gidiyorsun??
Biraz dikbaşli olmakta fayda var. Azıcık dişini göster, nasıl babana bişey demeye çekiniyor herkes- sana da ağzına geleni söyleyemezsinler.
Aman deli, bulaşmayalim desinler :)
Çok ciddiyim
Benim dedemler mesela bı çocuklarını kendi istedikleri biriyle evlendirmişler. Senin gibi ailesine asi gelemeyen biriymiş ki hayatının hiçbir aşamasında karşı çıkamadığı ailesinin bulduğu adama da karşı çıkamamış ve evlenmiş, yıl 70ler 80ler.
Sonuç? Bok gibi bir evlilik, hir gür aldatma...
Ama annem çok deli bir kadın. Dedenlerin getirdiği görücülerin yanında rezillik çıkarmış, bir değil iki değil , dedem bakmiş insanlara rezil olup duruyor, bırakmış anneme münasip koca aramayı. Otuzuna yaklaşınca babamla evlenmiş, Allah ayırmasın çok da mutlu. Bugün bile ne kocası ne biz çocukları ona istemediği birşeyi yaptırabilir. Yapmaz ki...
Ne demek istediğimi anlayabiliyor musun??
Sen kendini ezdirip, izin vermiyorlar çıkamıyorum, izin vermiyorlar çalışamıyorum dersen bu böyle devam eder.
Kimse sana özgurlugünü altın tepside sunmaz. Sen mücadele edip alacaksın. Ne bekliyorsun ki? Sen mezun olup atanınca mesela, ailen bir anda karar verme hakkını sana mı bırakacak?
Hayir...yine hayatına karisacaklar.
O şehirde çalışmana izin vermicekler mesela, ise gitsen bile disarilarda gezmene izin vermicekler, şehir dışına gitmek isteyeceksin göndermeyecekler, bir adam bulacaksın...
Ona verecekler sonra aynı yasakları koyan kişi kocan olacak
Lütfen bir sağındaki solundaki kadınları gözlemle...
Onlar gibi mi olmak istiyorsun?
Cevabın hayirsa kimseyi kendi hayatına karıştırma
Kendi hayatına sahip çıkmaya bir yerden başlamalısin!