Neden baz kiiler kendilerini olduundan pek bir yksek grmek isterler?

seviyim ben bu avukatları yaaa...kaydirigubbakcemile5
heee...onlar da beni seviii....ŞenizŞeniz

İtiraf ediyorum bende aslında üniversite mezunuyum ama kendimi lise mezunu olarak gösteriyorum...:1ninca:

Benim durumum ne oluyo aceba...kaydirigubbakcemile3

Nasıl bi pisi kolojidir benim ki

He hee şaka yaptım kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2

neyse arkadaşlar konuyuda sanaldan çıkaralım mı,biraz da gerçek hayata bakalım ne dersiniz.yerimseniben

Ben onu bunu bilmem kızlar ..Hep derim::1closedeyes:

Bir insan birşeyin üstünde çok duruyorsa, birşeyi ile çok övünüyorsa, birşeyini illa ki ön plana çıkarmaya çalışıyorsa, gerçekte mutlaka bunun tersini yaşıyordur ya da tersine sahiptir.:1closedeyes:

Gözlemleyin, hak vereceksiniz bana..

Örnek: Kocası ile çok mutlu ama çok mutlu ama dünyanın en mutlu çifti olduğunu günde 20 kere söyleyen birisi varsa çevrenizde, aslında kocası ile fazlaca sorunları olması ihtimalı bence % 90..Belki de daha fazla..

Örnekler çoğaltılabilir..

neyse arkadaşlar konuyuda sanaldan çıkaralım mı,biraz da gerçek hayata bakalım ne dersinizyerimseniben.

psikolojik..
geçmişim acısı.. bir türlü kendini bulamamanın sonucu.. gördüğü örnek aldıı bi takım kişiler gibi olma özentisi.. ilgi çekmeye çalışması.. değer görmek ilgi görmek istemesi.. okuyanlara imrenmesi.. saygı görmek istemesi..
çocukluunda yada tüm hayatı boyunca saygı görmemiş itilip kalıarak büyümüş, asla istediği yere gelememiş, olmak istediği gibi olamamış kişiler hayali benlikleriyle yaşıyor.. yani örneğin bi bayan öğretmenlik için yeterli eğitimi almamış fakat doçentle tartrışmay giriyor bişmediği bildiğini sandıı konuda.. haliyle sonu hüsran ama yapılıyor işte..
bende birşeyim diyebilmek için.. aslında istediği yerde olmak için.. doyumsuzluk.. açlık .. kişisel gelişimden bihaber kişiler..
aslında bu muhalefetliktende kaynaklanıyor olabilir.. yani illa dikkat çekmek için yada gerçekten çok ileri görüşlü geniş düşünceli ise ondan ..genelde cehaletten olunca malum..

böyle insanların yaşadıkları hayatlara bakarsanız mutlaka kendince hakettiği değeri görememe,istediği şeyleri elde edememe gibi sorunlar vardır.Ne için ve neyi kanıtlamak için yaparlar anlamam.Nihayetinde biz onun bunu şunu var yada şu okulu bitirmiş diye arkadaşlık yapmak istemiyoruz ki insanlığı için birlikte olmaya çalışıyoruz.Tabi böyle insanlarla karşılaştığımızda ne kadar arkadaşlık etmek isteriz orası tartışılır.Ama sorunlu insanların yarattığı bir davranış bozukluğu bu bence.

Bir insan bir şeyle çok övünüyorsa o şey onda yoktur...
Aynı fikirdeyim...
Övünmek ayrı şükretmek ayrı bence...
Çok ince bir çizgi ama ayrımı yüreğinde yapabilen ne denilmek istediğini anlar...

tabiki kendisiyle barışık olmayan insanlardır...
kendisiyle barışık olmayan,kimseyle barışık olamaz....
bu tür insanlar...
kompleksli olan insanlar....
en başta kendini ve çevresindeki insanları sevmeyenler....
insanlara saygısı olmayan insanlar..
kavgayla,ukalalıkla,bilmişlikle beslenenler...
kendine bu yöntemle yer edinmeye çalışan insanlar...
birşeyleri ispat edeyim derken ,yerin dibine giren insanlar...
vs...vs...vs....
aslında bu maddeler çoğaltılabilir...
ve bu tür insanların gerçekten yardıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum...
çünkü ,kişiliği oturmamış insanlar hiçbir zaman mutlu olamazlar...
sevgiyle kalın...

egolarını böyle tatmin ediyolar sanırsam
bilmediği halde bilen olmak ezik değil ezen olmak
benim ise en tahammül edemediğim şey
bazılarınınki maddi fark oluyo bu burnu havada üstün görmekte
bazıları ise kendini bişey zannediyodu bakarsın fos
ne demiş Mevlana Sevelim Sevilelim ! ! Dünya Kimseye Kalmaz
böylelerini kimsenin sevdiğini sanmıyorum

Hayır hayır sanaldan çıkmayalım.. en azından şimdilik
Gerçek hayatta da bir sürü örneklerim var fakat sanal beni çok yıprattı bu aralar
Bende anlayamıyorum gerçek hayatta bir baltaya sap olamayan burada ahkam kesiyor, kendini olduğundan çok farklı gösterince ellerine ne geçiyorsa??
Ha bir de kişiliği oturmamış, onun bunun eteğinde gezenlere ne demeli..
Kendi varlığını birey olarak ortaya koymak yerine, onun bunun yalakası olarak geçinenler..
Ay vallahi nefret eder oldum artık bu kişiliklerden mümkün olduğunca uzaklaştıracağım hepsini çevremden..
Hatta tühh yazıklar olsun hepsine..

kesinlikle haklısın neden böyle hissederler anlamıyorum
buna örnek yanlışta bir örnek olsun istemem affınıza sığınıyorum
benim kayınvalidem hep hayatı boyunca gün görmediğini maddi imkansızlıklarından bahseder oysaki evi var arabası var hemde lüks semtte evi
ve çelişkiki buna rağmen sürekli öğünür hep kendi doğruları herşeye dil uzatır onlar zengin der mesela içimden neden haline şükretmez derim onu bulamayanlarda var
evet acı gerçek onda bişey yok !!!:jeyyar:

pardon .. Konu övünmekmiydi yanliş anladim sanirim..
övünmek gereksiz bi savunma öğesi..
Savunma mekanizmalari zaten eksikliklerde harekete geçer..
Ben suçluysam ya başkasina atarim ya bahane bulurum aklanmak için işte buda eksikliği kapamak için yapilan bi mekanizma..
Eşimden dayak yiyorsam dayak yiyen bi kadina ahkam kesip akil vermekte bence ayni derece seviyesiz.

Kompleksleri,asagililik duygulari tavan yapmis insanlarin egolarini tatmin etme amaci basvurduklari anlamsiz bir davranis bicimi..

Hayir,kimisi var ki, salladigi yalanlarin ve ya hayatinda yer alan en ufak "önemsiz" kesiti müthis bir sekilde abartili anlatmasinin %100 ortaya cikacagi halde kendilerini alamazlar bu gereksiz davranislardan..
Bu da bir nevi psikolojik hastalik iste..

gerek reelde gerekse sanalda kendilerini olduğundan farklı gösteren tiplerle asla işim olmaz ne onlarla muhabbetim olur nede paylaştığım herhanği bişey olur çünkü zaman kaybıdır onları dinlemek .bırakalım kendi dünyalarında büyüklensinler çevresinde birkaç ahmak onların egosunu şişirsin dursun vede oda onunla avunsun milleti kekledim diye ..ama bilmezki o dinleyen ahmaklar bile arkasından dalğa geçiyor aşağılıyor

çevremizde çoook şahikalar var çooook engüzeli onlarla eğlenmek olmalı ben tahammül edemediğimden malesef zaman geçiremiyor öyle meczuplarla .......sadece acıyorum yaşlandıklarında damı bu insanlar böyle devam edeceklermi diye

çevremde o tarz insanlara yer vermedğimden bence noproblem
kendini istediği kadar kaf dağında görsün ben yine bildiğimi okurum şakkıdı
ama şu bir kesindir komplekslidir ,bişeyler kanıtlama çabasındadır
olduğundan fazlasını göstermeye çalışıyordur ....sadece gülerim ve geçerimsengözlerimebaksanab

çocukluklarına inmek gerekk derimm
o zamanlardan kalmaa boşluklarıı büyüyünce dolduracaklarını sanarlarr amaa dahaa batarlarr rezil olurlarr
kendilerini kandırırlar ama karşıdakiler sadece altına kaçıana dek gülerler böyle insanlara
bu tür insanlarr benimm moralimi düzeltirlerr fıkra gibi gelirler bana

bu yüzden mi beni her gördügünüzde gülüyonuz la popomun kenarlari benneyaptımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…