Neden baz kiiler kendilerini olduundan pek bir yksek grmek isterler?

''BOŞ BAŞAK DİK DURUR.'' Atasözü sanırım bu tür davranışlar sergileyen insanları çok güzel özetliyor.Hayatlarında ulaşamadıkları ya da olmasını arzu ettikleri şeyleri bu şekilde davranarak kendilerini tatmin yoluna gidiyorlar.Bir yerde okumuştum Napoleon Bonaparte karşısındaki düşman komutanı ona,siz para ve toprak kazanmak için savaşırsınız,biz ise şerefimiz ve onurumuz için savaşırız dediğinde,haklısınız azizim,HERKES KENDİNDE OLMAYAN İÇİN SAVAŞIR...demiştir.İnsanlar da kendilerinde eksik olan unsurları dikkat çekip dile getirerek tamamladıklarınbı sanarlar...YAZIK ACIYORUM ONLARA...

Aşamadıkları veya daha doğru alanlara kanalize edemedikleri komplekslerini maskelemek için bunu yapıyorlar...Aslında tam tersi oluyor, daha ortaya çıkıyor ve vurgulanıyor...Asıl problemleri sataştıkları kişilerle değil kendileriyledir...Beşeri ilişkilerinde ne yaparlarsa yapsınlar, sözde kazandıkları zaferler, egolarını tatmin eder gibi gözükse de esasında iç çatışmalarını daha da pekiştirerek, mutsuzluğu ve tatminsizliği artırmaktan başka bir işe yaramazlar...

Bazı insanlar kendilerini pek bir yükseklerde görürler

"başkasının yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış"
Öyle mutlu oluyorlarsa bırakın görsünler. Mutlu insandan kolay kolay kimseye zarar gelmez.

Sağa sola saldırıp kavga çıkarmak, kendilerini yüksek gördükleri için değil stresli, huzursuz oldukları için olabilir. Ya da hayat tarzı öyledir. Kavgaya alışkındır. Huzur arayan biri kolay kolay hayatına kavga sokmaz. Yani kavgalı ve hareketli bir yaşam içinde olduğundan her ortamda bunu arıyor olabilir farkında olmadan.

Kara olan birşeye inatla beyaz denmesi ise, belki yenilgi gibi algılıyor yada gerçekten farklı bir bakış açısı vardır ondan olabilir.

Oturmasını kalkmasını, hatta konuşmasını değiştirmesi aferin almak için olabilir, dikkat çekmek için olabilir. İlgiye ihtiyacı olan insan dikkat çekerek bu amacına ulaşabilir. İlgilenelim:)
Ya da özendiği birileri olabilir, bu da insani bir durum, taklit ediyordur farkında olmadan.

Olgun insana ulaşma çabasında olan, iyi ve doğru ne varsa kendisinde görmek isteyen insanlar da ömür boyunca kendilerini eğitmeye çalışırlar, ideal insana ulaşana kadar hata yapabilirler, değişirler, gelişirler, hep bir önceki zamandan daha iyi yönde gelişir kişilikleri, asla oldum dememeli ideal insana ulaşmak için çaba sarfetmeliyiz.
Hiç birimiz mükemmel değiliz.

Bunlar aşağılık kompleskleri olan insanlar.
İçlerindeki kopmleksi başkalarına saldırarak bastırmaya çalışan sorunlu kişilikler.
Herşeyi bildiğini sanan zavallılar..a.s
Bir şey bildikleri yok oysa...
Dikkat edin iki laflarından biri kendilerini methemekle geçer.
Ben şöyleyim,ben böyleyim.
Sen bilmiyorsun ben doğrusunu biliyorum vs vs.
Bir sürü afra tafra...
Ezik kişilikler işte...
Allah ıslah eylesin ne diyim...

Kendilerindeki eksiklikleri bu şekilde kapattıklarını düşünüyorlar.Oldukları gibi görünseler tatmin olmazlarki.İlla üstün görünecekler,baskın gelecekler ki egoları tatmin olsun.Valla böyle biriyle 1 sene çalıştım Allah birdaha yaşatmasın o kabusu.Çatacak yer arardı.Bulamayınca da hırsını çocuklardan alırdı.Tüylerim diken diken oldu ya.

sinir olurum öyle insanlara.kendilerini farkettirme çabası bu yaptıkları ama onlara hiç bişey kazandırdığını düşünmüyorum. takıntılı,kompleksli insanlar bence o şekilde davrananlar. ne içtenlik ne bi samimiyet hiç bişi yok hep yapmacıklar,olmadıkları biri gibi görünüp dikkat çekmeye çalışıolar.

Eger bir yildiz gibi isil isilsam ve bir yildiz kadar parlak.
ne cikar atesbocegi sansalar beni? Belki en hoyrat yurek bile atesboceginin o
ucucu, masum, sevimli cocuksuluguna el kaldirmaya kiyamaz?

ahh bide böyle düşünebilseler...

bu tarz davranan insanlar kesinlikle cahil insanlar
ben bu tür insanlara kızmıyorum aksi gülüyorum

zavallı bence onlar.hasta ruhlu insanlar.aslında çok komik durumlara düşüyorlar.bişey bildikleride yok ama napsınlar işte hastalık.uzman yardımı almaları lazım bence hiçç muhattap olmam olmak zorunda kalırsamda onların konuşmalarını dinlemem önemsemem bu sefer gıcık olurlar bana :))

insanları tanımadan yargılamayı doğru bulmuyorum belki o an bize öyle geliyor ama tanımak lazım ön yargı yanlış bir tutumdur diye düşünüyorum

aciz kendine güvenmeyen insanlar bunları yaparlar.
dış görünüşüne önem verir ve onla övünür eminim düşünceleri basit ve saçma insanlardır..

valla böyle kisilerin yaptiklari .... gönlüme teselli misali.tamamen asaglik kompleksinden kaynaklanan birsey.ayrica böyle kisiler karsisindakini öyle bir incelerki bir acigini bulup onu kücük düsürmek isteyen kisilerdir.ne yazikki cevremizde böyle insanlar cok.sonradan görmeler varya ne oldum delisi insanlardir.uzak durmak lazim.kendilerini böyle tatmin ediyorlar.tedaviye ihtiyaclari var acilen.

ezik oldukları için..
çok yakınlarımda bir örnek mevcut ama bahsedip de kendi canımı sıkmayayım şimdi...

benim böle bi arkadaşım var kıslar ona öle acıorumki
erkek arkadaşımla tanışmak istedi tanıştırdım sırf o konuştu sürekli sevgilime kendini övüp durdu hatta sınavları kesin kazanıorum mühendislik falan neki tıp garanti diodu iki senelik kazandı :roflol:
iki senelikle küçümsediğimden deil zaten bende iki senelik üni okuom ama o öyle anlatıoduki beni küçümsüodu senin okuduğun şehirde üni mi okunur istanbulda yada ankarada okumayana üni okuo demen ben die şimdi benm yaşadığım şehirin ilçesinde okuo lülülülülülü
bende görünce dicem doru diosun bu şehirde okunmaz ilçesinde okunur die
kendini öve öve bitemiodu ama anlattığı tüm yalanlar günyüzüne çıksa dahi afedersiniz ama b..kunu çividen indirmeyen bi tip bölelerine çok acıorum kesinlikle ruhsal sorunları vardır ve psikolojik tedaviye ihtiyaçları vardır şakkıdı
bu dediğim kişi sevgilimin yanında sen ondan daha şişmansın dedi sevgilimse hayır ben ondan daha kiloluyum ama o benden daha kilolu olsa dahi bunun hiç önemi yok ben onu her haliyle seviorum dedi sengözlerimebaksanab
sonra sevgilimin elini tuttum die bana napıosun ahlaksız mısın sen demeye başladı asla sevdiğime dokunmam ben elime erkek eli değmez dedi bende o zaman ahmetle önümde yaptıkların neydi önümde bi ilişkiye girmediğin kalmadı dedim sonra bozuldu tabi bi süre sonra yanımızdan gitti :teytey:
ohhhhhhh iyi oldu kendini öven kendinden sürekli anlatan insanlar zavallılardır

Çünkü kendileri ön plana çıkmak istiyor

O tipler burada yapılan eleştirileri duymaktan hoşlanırlar, ayrı bir haz verir onlara ...Biliyorum çünkü o kadar çoklar ki, her an bir yerlerden çıkıveriyorlar istemesek, sevmesekte...
Yapacak yine bir şey yok, hep var olacaklar

Böyle insanları bende anlamış değilim...

Ama hiç tahammmülüm yok. Benim de eşimin bir yakını böyleydi ilk zamanlar. Ama ben imalarda buluna buluna salak olmadığımı anladığından artık abarta kabarta anlatmıyor hiç bir şeyi. Zaten şimdi anlatsa bir kaç zman sonra acısını çıkarıyorum. Bir tavırlar, bir havalar. Ama şimdi geçti bu hallari, hiç tahammülüm yok....

ıyyyyyyyyyyyyyyy. beni görünce kafanı cevir.beni asla adam yeri koyma diye bas bas bagıran tiplerrrrr

ama arkadaslar yanlıs bilmiyorsam bu bir kişilik bozuklugu.hafifi ruh hastalıgı grubu bi durum. tam olarak adını hatırlayamıcam da. kendini yetersiz hissedenler.karekter,kişilik,sosyal ortam,aile,iş vsvsvs herhangi birini yada hepsini sindiremeyen.istedikleri yerde olmayan.ama istedikleri yere ulaşabilmeleri için ise yetersiz kalan insanlarda oluyor.

Kendilerini hayallerinde bir yere oturtuyorlar ve karşılarına bunun gerçek olmadığını hatırlatan şeyler çıktıkça inanılmaz saldırganlaşıyorlar.

Çevremde vardı bir kaç tane biri hariç hepsiyle ilişkimi kestim.O birinden de uzaklaştım.Çünkü bu gerçekten bir hastalık bence.

Yakınlarında bulununca sinirleniyorum,kendimi yıpratıyorum.Allah kimseyi böyle insanlarla bir arada bulunmak zorunda bırakmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…