Neden bekar kızlara evlenmek zorundaymış gibi davranılır?

Seni müşteriye çıkarayımda ne demek ayol.:53:
Sende deseydin sen kaç yaşında başladın müşteriye çıkmaya teyzecim bu işlerin erkencisisn galiba diye...:ssz:

Ona neymişki.
Derdi onu mu germiş alla alla :4:
Eskiler gibi 15inde evlenip 16 ında anne olmanı bekliyo sanırım .
Ondan menapoza girersin demiştir :24:
E tabi 15inde eş 16 ında anne olursan 30unda da menapozlu olman normaldir :27:

Keşke bu cevabı verebilseydim yanımda eniştem de vardı o utanmadı ben utandım yani
Kızıda yanındaydı 14 yaşında anne olmuş benim yaşım onlara abes gelmiş olmalı

Kesinlikle aynı fikirdeyim..
Bu insanlara ne kadar yumuşak davranırsan o kadar yüz bulurlar..
Zira onlara sorsan aslında "hayırlı bir olaya vesile olmak" istiyorlar..

Eğer gözün kimseyi görmeyecek hale gelip, içinden geçen her neyse açık açık söyleyecek duruma gelirsen..
bir daha kolay kolay konuyu açmaya cesaret edemezler..

Evde kalmak kader değil, seçimdir..
Evlenmek ise bir "olması gereken" değildir..
Sadece seçimdir..Senin seçimindir..
Senin hayatın ve senin seçimin..
Kimseyi ilgilendirmez bu..

:46::46::46::46::46:
Hislerimin tercümanı oldunuz...

kadin acaip dengesizmis dogrusu...cogu kisi uzerine olmayan konulari uzerine vazife edinmis durumda...kendileri belkide oylesine sohbet etmek icin bunlari soruyorlar, ama karsidakinin canini nasil sktiklarini bilseler...evlensen cocuk sorarlar...cocuk dogursun ikinci cocugu sorarlar... vs vs vs...yani takmaya degmez.

Mahalle Baskısı Dedikleri Bu Olsa Gerek :9: Bekarsın Evlen Derler Evlenirsin Çocuk Yap Derler Milletin Lafı-Sözü Bitmez Bide Hep Bu 'Hala' Lara Gidince Oluyor Ne Oluyorsa Arkadaş Anlamadım Yav Bu Halalar Ne Karışır Bu Kadar Benim Halam'da Baskı Yapıyor Çocuk Yap Diye :27:

kadin acaip dengesizmis dogrusu...cogu kisi uzerine olmayan konulari uzerine vazife edinmis durumda...kendileri belkide oylesine sohbet etmek icin bunlari soruyorlar, ama karsidakinin canini nasil sktiklarini bilseler...evlensen cocuk sorarlar...cocuk dogursun ikinci cocugu sorarlar... vs vs vs...yani takmaya degmez.

Birde bu çocuk muhabbeti var gerçekten.
Halama sürekli tek çocukla kalma tekrar yap dediler yıllar sonra hamile kaldı ikizlere bu sefer vay efendim çok oldu nasıl bakacaksın :)
Şeytan diyor birini böyle konusurken yakala ümüğünü sık :19:

Son düzenleme:
Birde bu çocuk muhabbeti var gerçekten.
Halama sürekli tek çocukla kalma tekrar yap dediler yıllar sonra hamile kaldı ikizlere bu sefer vay efendim çok oldu nasıl bakacaksın :)
Şeytan diyor birini böyle konusurken yakala ümüğünü sık :19:

aynen oyle aza az derler cok olana cok derler...ilerde cocuklarin okuluna isine karisirlar sonra eslerine karisirlar derken torun yok mu derler :9: kisir dongu iste :1:

Mahalle ya da toplum baskısından başka birşey değil ama
Epey eskide kaldı bunlar
Daha 21 yaşında olmanız zaten neden evlenmediğinize yeterli cevapken 'müşteri' tanımı ile hanımefendi kendini belli ediyor zaten :53:

Bence bir iş bulun ve 'işte bu / bu kişi ile yaşlanmalıyım ' demediğiniz müddetçe evlenmeyin..

insanlar bazen sadece konuşmak için konuşuyolar emin ol :50:
bekar kızsın, derlerki evde kaldı,yok nezaman evlencen:SANANE:36:
sözün verilir ,nişan nezaman ,aman şunları yaptır :ALLAHIM YA:52:
nişan olur ,düğün nezaman:YA SANANE EVLENECEM İŞTE:36:
düğün olur,herkez 3 ay bilemedin 6 ay susar :30:
sonra başlarlar :19::18:
BEBEK NEZAMAN OLACAK:53:
bebek olur ,İKİNCİ BEBEK NE ZAMAN GELİYO
:52::52::52::52::52:
Yani bu uzar gider kimse karışmayalım demez,:19:
bu senin hayatın nezaman istersen evlen,çocuk yap kimene
eline ne geçecekse herkezin:36::51:
yok mutlaka karışılacak :19:

Mahalle ya da toplum baskısından başka birşey değil ama
Epey eskide kaldı bunlar
Daha 21 yaşında olmanız zaten neden evlenmediğinize yeterli cevapken 'müşteri' tanımı ile hanımefendi kendini belli ediyor zaten :53:

Bence bir iş bulun ve 'işte bu / bu kişi ile yaşlanmalıyım ' demediğiniz müddetçe evlenmeyin..

Evet bu konuda benim kararım net ama anlamak istemiyorlar

amann salla gitsin 22mi :53: ben 31 yaşındayım daha evlenmedim (bu sene inş.) hiçde bişey olmuyo yani bide 69 kilo kızamı çok kilolusun diyo yuhhh nebiçim konuşma tarzı o :47::47:

Merhaba kızlar beni rahatsız eden bir konuyu paylaşmak istiyorum sizinle
Ben üniversite mezunu evde oturan şimdilik bir işsizim :)
Akrabalarım, komşularım, uzaktan tanıdıklarımız hep ne zaman evleneceksin diyorlar.
Ben evlilik düşünmüyorum, istemiyorum en azından çalışıp bir 3/5 yıl kendimi garanti altına almak istiyorum yani geleceğimi.
Bana bu soruyu soranlara düşünmediğimi söylüyorum ama bana "aaa olur mu ne zamana kadar baba evinde kalacaksın?" cevabını veriyorlar
Sanki ben babamın evinde kalamazmışım, yükmüşüm gibi imalarda bulunuyorlar

Bugün halama gittim. Oraya da benimde tanıdığım ama samimi olmadığım bir kadın geldi.
Annemle yaşıtlar.
Bana evlenmeyi düşünmüyor musun dedi, hayır dedim
Çok kilolusun ondan dimi, azıcık kilo ver seni müşteriye çıkarayım dedi :53::30:
Dondum kaldım bir süre ve bu konuyu konuşmayı sevmediğimi, evlilik filan istemediğimi söyledim sert bir şekilde bana tip tip bakmaya başladı.
Ben edebimi korumaya çalıştım ama o büyük olduğu halde bana bu kelimeleri kullandı
Çok sinirliyim ya.:47:
Sanki ekmeğimi sen veriyorsun, anam babam laf etmezken elalem neler diyor!
Sanane evlenmezsem evlenmem!
Baya dolmuşum zaten benim derdim bana yetiyor bir de milletin tafralarıyla uğraşıyorum:50:

Sizce bir insan evlenmek zorunda mı?
Gerçekten evlenmeden mutlu olanlar yok mu?
Nedir bu bir genç kız baba evinde durmaz, kendi evine yakışır muhabbeti :44:

müşteriye çıkarayım dediğine göre siz satıcı mısınız diyeydin ya

Ah canım bu tip insanları susturmak çok zor İnan kardeşim okulunu bitirdi işe girdi 23 oldu herkes başladı evde kaldın demeye işi bilenlerde kızın maaşı güzel diye çiçeğini çikolatasını alıp görücüye allahım annemde kıza baskı yaptı seç iyi olanlardan bitane diye canım neler çekti kimse sormadı sevdiğin varmı diye neyse 7defa sevdiği istedi ailem vermedi eee okadar talip varken sınıf arkadaşı sadece Üniversite diplomalı geçti ne arabası ne evi yazlığı v.s birşeyi yoktu sadece aşkı vardı ailemin karşısında para etmiyordu neyse kardeşim kaçtı ailem düğününe gitmedi benide dolduruşa getiren annem bende arayıp sormadım kardeşim iyice çıldırdı o eski kız gitti evlendikten bir yıl sonra aradım abla mahalle akraba baskısı yüzünden kısa sürede evlendim yoksa sevdiğimde üç yıl bekleyecekdi dedi tam iki yıl kardeşim ilişkiye giremedi herkes başladı bebek ne zaman demeye Buda onu beter etti şimdi bebekleri oldu ruh sağlığı bozuk anne eş işsiz be ararsan var daha dün annem dedi psıkologa götürecem yoksa kendini asacak korkuyorum diye boş ver milleti ve kardeşime kimse acımıyor hatta zevk alıyorlar bu halinden ne zaman hazırsan hayırlı sağlıklı evliliğin olsun canım

evlenenler ne yapmiş ki?
cogu kaynanadan sıkayetci.
kaynana kendine hizmetci arıyor diye evlenmenın ne anlamı var?

tü yazıklar olsun bide hemcinsimiz..biz saygıdan susuyoruz terbiyesizlik olmasın diye ama asıl böyle konuşanların ağzının payını vermek gerekiyorki bir daha patavatsızlık yapamasınlar..
ailenizden biri tepkisini koydu mu bir daha kimse cesaret edemez bence.çünkü benim içinde birkaç kere kısmet geldi anneannem gayet uygun bir üslupla daha çok erken olduğunu söyleyince bir daha asla duymadım.
kaç yaşına gelmiş insanlar onun bunun demesiyle bu işlerin olmayacağını bilmiyorlar mı yaa..aklı başında kendi ayakları üzerinde durabilen okumuş bilinçli bir insansın sonuçtaa ne zaman kendin için neyin iyi olacağına ancak sen karar verebilirsin..

Ne patavatsız kadınmış,böyle tipler evlenmeyi başarı olarak gördükleri için ne yapsak fikirlerini değiştiremeyiz.

Geçenlerde uzun yolculuğa çıktığımda yanımdaki yaşlı teyzeyi öldüresim gelmişti,kızı hemşirelik okuduğu halde "amaaaan okuyup da ne yapacak,evlenseydi de evinin kadını olsaydı,20 yaşına geldi bir koca bulamadı,çok üzülüyorum sonuçta evladım" dedi kadın resmen :53:

Şimdi gel de çıldırma :47:

"Olur mu teyzeciğim,kızınız ne güzel okuyup kendi ayakları üzerinde duracak,ileride eşinin eline bakmayacak,ezemeyecek eşi"dedim,kadının cevabını aynen yazıyorum :

"Heeeeeeeeh,işte okuyan zilliler de hep eli maşalı oluyor,maaşımız var diye erkeklerine baş kaldırınca dayak yeyip boşanıyorlar,sonra ne olacak yine bizim başımıza kalacak çoluğuyla çocuğula" :53:

Yorum sizin kk'nın akıllı hanımları
:50:

Son düzenleme:
Bunların aynısı caanım ulkemın her ucra kosesıne dagılmıs hayatım boyle tıpler varya boyle tıpler ınsanı yasından basından yerınden yurdundan ısınden meslegınden eder her yerde bunlar. Hepsını bır kasık suda bogucaksın bunları ben ızmırde ozel bır okulda hemde cemaatcı olmayan bıldıgınız nezıh modern bır okulda ogretmenım ve bu kutsal meslekten sogutan bagzı kendını bılmez okumus ama anlamamıs mecbur saygı gostermek zorunda oldugum meslektaslarım tarafından bıle sıze soylenen o onur kırıcı kelımelerı duymaktayım bırakın koluyu komsuyu hayatım. Bu ulkede kendı ayakları uzerınde duran yası genc bayanları bagrız bır cekememezlık var neden cunku onlar daha 18ınde hayatlarını bır erkege adamıslar o yuzden bızlerı kıskanıp akılları sıra hayattan bezdırıp o hayalını kurdukları ozgur kendı ayakları uzerınde duran guzel ve genc kızlarında baslarını yakmaya calısıyolar. Konum ıtıbarıyle cevapta veremıyorsun ama onlara bu acı yeter hayatım sen hııc canını sıkma...

Bu tip insanlardan nefret ediyorum ya. Hele ki bir de evlenmeyenlere evde kaldı diyorlar ya acayip sinir oluyorum. Ya belki kendi istemedi evlenmeyi. Herkes evlenmek zorunda sanki. Erkekler evlenmedi mi kendi tercihi oluyor, bayanlar evlenmedi mi evde kalmış oluyor. Nefret ediyorum bu yakıştırmadan. Bir de bunu çevremizde ki bayanların yapması ( annelerimiz, teyzelerimiz ) daha vahim :47::47: Bence takma hem kilolu değilsin 69 kilo da neymiş. Hem de yaşın küçükmüş daha evlenmek için erken 22 :31:

Biz de sevgilimle geçen sene mezun olduk o askere gitti geldi işe girdi ben hala kpss derdiyle uğraşıyorum işsizim yani. Bize de bu aralar yavaş yavaş başladılar nişan düğün ne zaman demeye. Sanki üniversiteden mezun olur olmaz 22-23 yaşında bütün özel sektör ya da devlet kollarını açmış bizi bekliyor biz ayda 4-5 bin kazanıyoruz da keyiften bekliyoruz. özel sektörde insanların deneyimsiz olarak işe başlama maaşları belli kimseyi direk yönetici, müdür ya da müfettiş yapmıyorlar . Daha okulumuz yeni bitmiş işe güce yeni yeni giriyoruz birikmiş paramız yok ailelerimz de zengin insanlar değil kendi hallerine geçinen orta halli insanlar okul biter bitmez nasıl hemen evlenelim yani .Artık bunu soranlara hayır biz evlenmeyeceğiz beraber yaşamaya karar verdik diyorum hönk diye kalıyorlar böyle. :53: :9:

Valla bu tamamen yaşadığın çevre ve insanları ile alakalı bir durum. Bir insan elbette evlenmeden de mutlu olabilir ama hayat yalnız da geçmiyor onu söyleyebilirim. Ha yalnız kalmamak için illa evlenmek mi gerek diyeceksin, nihai olarak evet. Sonuçta bir ilişki yaşıyorsan amacı olmalı, bu amaç da genelde evlilik oluyor.

Back
X