• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden ben :(

seyyma123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
42
0
36
Edirne
Meraba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. aslında üye değilkende ziyaretçi olarak bir çok kez sitenize göz gezdirmiştim. Benimde bir derdim var. Kimseyle paylaşamadığım. Burada böyle bir bölüm görünce belki sizlrden fikir alırım bende içimi döker rahatlarım dedim. Umarım olur :( Bir yıllık evliyim. Düğün hazırlıklarımız çok yorucu ve koşuşturmaca geçti. Bu da benim üzerimde hem ilk gece gerginliği hemde stres oluşturdu. Ve düğün bitimi eşimle otelimize gittiğimizde o gerginlik büyük bir kavgaya dönüştü. Bağıra bağıra kavga ettik. Eşim hatalıydı. Hatasını kabul de ediyor ama ben benim için çok özel olan o gecenin kavgayla başlayıp sırtımızı dönerek küs uyumayla son bulmasını kabul edemiyorum. Ben duygusal bir insanım çabuk kırılır ama çabucak gönlüm alınır. Bana sevecen yaklaşmadı. Bir saçımı okşayıp özür dileseydi geçerdi ama yapmadı o da bağırdı.O geceki olay bende moral bozukluğuna sebep oldu ve balayımız hep ağlamakla geçti. Çünkü vajinismus oldum. Ve eşimi sevmeme rağmen yakınlaşmaya geldiğinde aklıma o kavgamız geliyor kendimi geri çekiyorum. Doktora gitmemize rağmen doktorlada paylaşamadım sıkıntımın nedenini ve verdiği egzersizleri yapamadım. 10 ay böyle her gün ağlayarak geçti. Tam kendimi toparlamıştım artık bu yaşadıklarımı aklıma getirmiyordum ki biz evlilik yıldönümü geçemiz yine kavga ettik. Eşim kendi yaptığı hatayı arkadaşı da yapmasın diye onu uyarmış. Bu bana çok acı verdi. Aslında kıskanç biri değilken yeni evlenen o aileyi kıskandım. Çünkü benim yaşayamadığımı yaşadı. Duygum mantıksız geliyor.Ama yinede elimde olmadan kızıyorum. Şimdi benim bütün uğraşlarım boşuna gitti. Yine eşimi istemiyorum ve hayal kırıklığından dolayı artık ne doktora gitmek istiyorum ne de kendim bu durumu düzeltmek.Kimseylede paylaşamıyorum. Bu sıkıntı beni kendi içimde yiyip bitiriyor. Çünkü çevreme, arkadaşlarıma, aileme, iş yerine hep mutlu görünmeye çalışıyorum fakat içim kan ağlıyor. Üzüntümü hafife almaya da çok çalıştım. Şükür daha büyük sorunum yok dedim durdum ama ben ilk gecenin çok özel geçmesini hayel ederken ve ilki eşimle yaşamanın heyecanıyla bu geceye beklerken böyle bir durumla karşılşmam bana çok acı veriyor :(

Düğün gecesine ne kadar fazla anlam yüklüyoruz.Düşünün o düğünün 1 sene öncesinden yorulmaya başlamışsınız.Tempo yoğun.Hem fiziken hem ruhen çok yoruluyor insan.Düğün günüde bu yorgunluğun doruk noktası oluyor.İlklerimizi yaşadığımız bu gecede herşey kusursuz olsun istiyoruz haklı olarak.Eşinizle düğün gecesi niye tartıştınız bilmiyorum ama olmamalıydı.O evliliğinizin ilk gecesiydi sonuçta.Anladığım kadarıylada hassas bir kişiliğiniz var.

Vaginismus konusuna gelince,o gece yaşanan tartışma o gecede kalmalı artık.Üzerinden 1 sene geçmiş.Eşinize karşı olan kırgınlığa,kızgınlığa son vererek şefkatle yaklaşın ona.Onu sevdiğinizi hatırlayın yakınlaştığınızda.Sevdiğiniz insanla birlikte olmak,bir olmak güzel şey arkadaşım.Seni seven kişi sana zarar veremez,canını acıtamaz bunu unutma.Bu bir süreç kendini rahat bıraktığında herşeyin yoluna girdiğini göreceksin.Bunu bir korku olarak görmekten vazgeç ve eşini hissetmeyi dene.Hatta bu geceden başlayabilirsin :9:Deme ki uzaktan konuşması kolay.Hayatta herkes sıkıntılar yaşıyor ama bunları çözmek bizim elimizde.

eşiniz, kendisinin yaptığı hataya arkadaşı düşmesin istemiş diye, ondan tam onu affetmişken, 2. kere nefret mi ettiniz?

hayal dünyanız çok ilginç.. hayırlısı olsun..

ben daha fazla uzatmayın bu konuyu derim...o kadarçok tanıdığım var ki anlaşmalı olarak ilk gece sarılıp uyuyorlar çünkü yatağa girdiklerinde hayatlarının en yorgun gecesi oluyor...eğer bunu daha fazla uzatırsanız eşinizi kaybedersiniz...ilerleyen yıllarda öyle büyük sorunlarınız olacak ki bu devede kulak kalıcak...

ben sizin yerinizde olsam bu gece gelinliğimi giyer,şık bir masa hazırlar kocamı öyle karşılardım...heyecanlı olur :17: vajinismus denen şey insanın kafasında bence sigarayı bırakmak gibi,istemek yeter..

zararın neresinden dönseniz kardır...

Evliliğin ilk yılları hele bir de böyle bi sorun varsa sıkıntılı geçebiliyormuş. Bu durumu büyüttükçe hem kendinize hem de eşinize zarar veriyosunuz. her daha çok yeni. yeni bir düzen oturtmaya çalışıyorsunuz. bir de üstüne bu sorunlar böyle yapmayın anlayışlı olun bu günler geçecek ve çok geride kalacak bu sorunu da halletmek için de her türlü çabayı tedaviye istekli olmanızı öneririm çünkü gerçekten bu günler geçecek.

bence seni bu konuda ve tüm evliliğin süresince böyle karamsar yapan vajinismus bu devam ettikçe ve sen bunu düzeltmemek için direndikçe bu durum seni daha çok bunalıma iticek çünkü bu problem böylesine evliliği saran bir illet önce sadece kendin için bir iyilik et ve bu vajiyi kendin için yen sadece kendin iiçin bunu yaşayabilen kadınlardan senin ne eksiğin varki bunu çözmedikçe seni depresive edicek ve sen şuan depresyona girmişsin ilk gece vs bahane....

bide canım haklısın biz bayanlar o kadar duygusalız ki çok üzüldüm o ilk günün zehir olmasına ama niye illada ilk gece önemli ? bence hiiç önemli değil ben o günü düğün yargunluğundan uyuyan kaç çift tanıdım bu kadar bence abartıp gözünde büyütme bu günü eşinde düğün stresiyle aynı senin gibi sinir yapmıştır sadece biz bayanlara has değilki bu stres erkekler daha zayıf manen...

şöyle düşün biz birer kuluz...bize onca nimet veren yaradanımıza o kadar hata edip suç işliyoruz o bizi affetmek için bir sürü şanslar sunuyo çeşitli tövbe,ibadet,dua vs gibi... biz kim oluyoruz ki kul olarak bu kadar etrafımıza mağrur affetmez kesiliyoruz ? bide böyle bak ne olur...

o senin canın sende onun bırak geçmişe bakmayı varmış o günde bi hayır nerden biliyosun ilk gece istediğin gibi geçseydide ardından ne bileyim daha kötü bişey ,istemediğin bişey olsaydı?sen yaradanından daha mı iyi biliyosun?

canım nolur önce şu tedavine tekrar başla egzersizleri yapamadıkça tekrar tekrar git psikoloğuna ve geçmişe kalın bi çizgi çekve dua et düğününde kavga çıkıp en güzel günün herkesin önünde kabusa dönüşmedi kocanada yazık sanada o senin arkadaşın herşeyin niye hayatını kendine zehir ediyosun ki o yeni evlenen arkadaşının eşinden bence katbekat bile artın vardır sen niye evliliğini kurtarmıyosun ?

gelinliğini giyinip bu defa evinde yaşarsın herşeyi atlattıktan sonra ilk geceni... ya ilk gecen harika geçip eşin amansız bi hastalığa yakalansaydı 1 yıllık evliyken düşün hangisini tercih edersin ?

canım arkadaşların dediği gibi çok anlam yüklüyoruz ilk geceye...
yanlış anlama tabi ki anlamlı ama dünyanın sonu değil...
eşinde muzdarip o da kafasına takıyor demek ki...
yoksa arkadaşını uyarmazdı...
arkadaşın tavsiyesine katılıyorum giy gelinliğini,eşinde giyinir dans edin, yemek yiyin mum ışığında illaki cinsel anlamda bir şey olmasına gerek yok...
kendini gerçekten bırakmakla alakalı bu konu...
inşallah mutlu olursunuz...

Çok sağolun okuyup cevap vrdiğiniz için. Bugüne kadar kimseye anlatamamıştım. İçimde beni yiyip bitiriyordu. Burada sizlerle paylaşarak birazda olsun rahatladım.Bende hep düşünüyorum bu söylediklerinizi ama içimden nedense yapmak gelmiyor artık. Çünkü çok uğraşmıştım. Bu konu hakkında kitaplar, dergiler okudum araştırdım hep ve tedavi olmak aklıma yattı.Ama evlilik yıl dönümümdetekrarlanan bu kavga beni yıktı. Sonra etrafımdaki insanlar..Sürekli hatırlatmalar oluyor. Daha 1 yıl olmadan bebek düşünmüyormusunuz diye tutturdular. Şimdi 1 yılımızıda doldurduk artık daha da artacaktır söylentileri. Düşünmüyoruz daha yeni evliyiz dedikçede bi sorun mu var diye ağız arıyorlar. Bu davranışlarda beni üzüyor. Bana o geceyi hatırlatıyor.

Çok sağolun okuyup cevap vrdiğiniz için. Bugüne kadar kimseye anlatamamıştım. İçimde beni yiyip bitiriyordu. Burada sizlerle paylaşarak birazda olsun rahatladım.Bende hep düşünüyorum bu söylediklerinizi ama içimden nedense yapmak gelmiyor artık. Çünkü çok uğraşmıştım. Bu konu hakkında kitaplar, dergiler okudum araştırdım hep ve tedavi olmak aklıma yattı.Ama evlilik yıl dönümümdetekrarlanan bu kavga beni yıktı. Sonra etrafımdaki insanlar..Sürekli hatırlatmalar oluyor. Daha 1 yıl olmadan bebek düşünmüyormusunuz diye tutturdular. Şimdi 1 yılımızıda doldurduk artık daha da artacaktır söylentileri. Düşünmüyoruz daha yeni evliyiz dedikçede bi sorun mu var diye ağız arıyorlar. Bu davranışlarda beni üzüyor. Bana o geceyi hatırlatıyor.

canım düşünme böyle en çok kendin yıpranırsın...
boş ver milleti...
kavgaları da düşünme...
insan da bu durum gerginliği arttırır.
sil geçmişi bir günlüğüne eşinde silsin.
konuşmak istemiyorsan mektup yaz anlat...
eminim en kısa zamanda çözülecektir probleminiz...

İnşallah düzelir. Ben düzelsin de istiyorum ama içimden atamadıkça hatırladıkça da böyle devam etmeyecek heralde diye düşünüyorum. Ben çok neşeli bir insandım, deli dolu ama evlendiğimden beri eski halimden eser kalmadı. Çift karakterli gibiyim. Dışarıda eski beni oynuyorum evin içinde ise yeni ben. Bu hastalık öyle bir şey ki Allah kimsenin başına vermesin. Düşmanın başına bile vermesin diye dua ediyorum hep. Ama sonrada içimden bir ses yükseliyor neden sen diye ?

canım bence sen bu derdi içinde tuta tuta, kimseyle paylaşmaya paylşmaya daha da büyütmüşsün.

çok neşeli, deli dolu biriydim diyosunya. terzi kendi söküğünğ dikemez misali bence bir uzmandan yardım almalısın.

insanların ne dediği umrunda olmasın. önemli olan senin sağlığın ve mutluluğun.

ben de diğer arkadaşlar gibi bir gün gelinliğini giyip eşini öyle karşılamanı ve bundan öncesi kötü oldu ama bundan sonrası güzel olacak diye düşünmen taraftarıyım.

her şeyin bir çaresi var ölümden başka.. böyle düşün..

güzel kardeşim geçmiş olsun öncelikle aynı durum benim yengemin başına geldi kadın 3yıl savaştı bu durumla öncelikle bu durumundan en yakın hissettiğin birileriyle paylaş yoksa daha da içinden çıkılması zor birhale geliyor yengemde bizden tam 6 ay saklamış sonra ben anladım ve ona elimden geldiği kadar yardım ettim ve şimdi dünyalar tatlısı bi çiçeğimiz oldu keşke diyor hiç saklamasaydım senden 6ay ımda ziyan olmazdı konuş bol bol bu konudan sohpet et tabi seni anlayabilecek sana destek olabilecek ve en önemlisi ağzı sıkı birisine anlatman lazım yoksa vay haline kendini fazla üzme canım herşey gelir geçer olmaza psikoloğa git geçekten iyi geliyor eğer biraz daha ertelersen eşin tarafından hiç hoş olmayan şeylere maruz kalabilirsin ki hiç hoş olmaz hem ne demişler yuvayı dişi kuş yapar sen çabalamazsan erkekler bişey yapmazlar harşeyi kadınlardan beklerler kısacası kendin için senin mutluluğun için

sizin burcunuz sanırım yengeç yada sizde biraz yengeçlik var :)
bence o geceyi çok özel geçirmek istediniz planlarınız vardı...E o zaman o geceyi tekrar yaşamayı deneyin.Evde hazırlık yapın çabalayın diyorum evlilik bu.Yürümesi için cinsellikte olmalı diye düşünüyorum...

Şimdilik gelinlik giyme kısmı olmasada dediklerinizi uygulayacağım. Eşimin yanına gidip onunla konuşacağım. Ama bir kaç gün sonra eşimin iyilik yaptığı arkadaşına gittiğimizde benim yaşayamadığım ve onların da eşimin tavsiyesiyle güzel geçirdikleri balayılarından bahsettiklerinde ne yapacağım ben. Yine moralim bozulacak elimde değil :(

ben dört aylık evliyim bana 1. ayımda hadi bebek dediler :) buraya yazan arkadaşlara sor evli olanlar yazsın çevreniz neler diyor diye bak insanlardan neler duyacaksın... herkese sorarlar bunu ne varki düşünmüyoruz şekerim hala balayındayız dersin olur biter..ben eşimin ailesi sorunca çok ısrarcılardır eşimin üstüne atıyorum oğlunuz istemiyo bende üzülüyorum diyorum napiyim....

hayatım acilen psikoloğunla bunları konuşman lazım aynı şeyii söyliycek vajinismus depresive etmiş seni gitgide büyüyo yoksa bu kadar insan sana önemsiz diyosa bi düşünsene sen hatalı düşünüyosun demektir dimi?

yoksa bizde sana ısrarla aaa çoook haklısın az bile yapıyosun kafana takmakla derdik.... çaresiz bir dert derdik..

hem kocanda sabırlı, anlayışlıymış ki bak bir yıllık evlisin adam demekki anlayışlı burda biz hiç bir sorunları yokken 4 aylık evliyken kocası tarafından terkedilen arkadaşımıza ne kadar üzülmüştük...

tekrar söylüyorum allahın verdiklerine önce şükret sağlıklısın eşin ve sen ya sevdiğin adam çaresiz bi hastalığa yakalansaydı allah korusun? arkadaşım şükürsüzlük etmeyelim elimizdekilerde gider sonra....

nolur canım benim sen iyi bir psikoloğa git ve konuş senin çaren bu... evliliğini kurtarmak senin elinde yoksa eşini kaybedersin hiç uğruna senin gençliğine yazık değil mi ? mutluluk hakkın değil mi ?

Şimdilik gelinlik giyme kısmı olmasada dediklerinizi uygulayacağım. Eşimin yanına gidip onunla konuşacağım. Ama bir kaç gün sonra eşimin iyilik yaptığı arkadaşına gittiğimizde benim yaşayamadığım ve onların da eşimin tavsiyesiyle güzel geçirdikleri balayılarından bahsettiklerinde ne yapacağım ben. Yine moralim bozulacak elimde değil :(

eşinize eğer orda moraliniz bozulursa belli etmeyin..Zaten evde yeni ben olarak davranıyorum diyorsunuz.Gerginlik üstüne gerginlik oluşur.İlişkiniz ilk senesinden yıpranmasın

canım sen başkalarının yaşadıklarına bakma artık. belki sen çok çok daha fazla mutlu olacaksın !!

hiçbir şeyi erteleme lütfen.

Canım bende 3 ay eşimle birlikte olamadım.
Vajinusmus yada başka birşey bilmiyorum doktora falan gitmedim ama yapamıyordum sürekli kaçıyordum.
Benim seninkine oranla daha büyük sorunlarım olmuştu benim ailem eşimi istemiyordu eşimin ailesi beni.
Annem ortada bir sebep yokken nişan bohçamı bana sorma gereği bile duymadan geri yolladı.
Ben evlenicem dediğimde düğünüme gelmemekle tehdit etti ve nitekim dediğini yaptı kardeşlerim ve annem düğünüme kınama gelmediler.
Babam vardı birtek.
Düğün günümüzde kar yolları kapattığı için yolda kaldık balayına da gidemedik iptal ettik rezervasyonumuzu.
Eşimin ailesi evimiz ayrı olmasına rağmen düğün bitince benim evime geldiler saatlerce gece yarısına kadar oturdular birde bana gelinliğini çıkar rahat et diyorlardı.
Düğün günü kuaförde görümcem sürekli laf soktu. Ve daha neler neler benim yaşadıklarımdan daha fazlasını yaşayan bayanlar bile var.
Düğün günü neler neler yaşayanlar var ilk gece tartışmanız sana bağırması hoş olmamış ama aşılmayacak bir sorun değil.
Her şeyi bu kadar kafana takarsan hayatın çekilmez olur.
Bebek konusuna gelince ben 2. yılımda kızımı doğurdum kızım doğdu bir kaç gün sonra 2. evlilik yıldönümümüzü kutladık.
Bir kaç ay sonra 4 yıl dolacak kızım daha bir kaç aylıktı hemen 2. çocuğu sormaya başladılar.
Milletin ağzı torba değil maalesef.
Bende diğer arkadaşlara katılıyorum bu geceyi ilk geceniz farzedin dayanmaya çalışın inanın isteyince opluyor gerçekten inanın ve isteyin düşünün ki normal doğum yapan kadınları aynı yerden bir insan çıkıyor. :) Hatta bundan sonra evlilik yıldönümüzü bu günde kutlayabilirsiniz :)

Bir de o arkadaşa gidicem o anlatıcak üzülücem diye düşünmeyin neden üzülesiniz ki herkesin yaşantısı farklı diye düşünün yaşamam gerekiyormuş diye düşünün. Her şeyde muhakkak bir hayır vardır belki de balayınız iyi geçseydi gezip tozsaydınız falan belki başınıza bir şey gelecekti öyle düşünün. Ayrıca balayı falan hikaye ben 4 yıllık evliyim hala balayındayız :) Yuvanız yıkılırsa en çok siz üzülürsünüz. Umarım sorunlarınızı aşar ve mutlu olursunuz...

Cnm hersey sende biter, hayatta insanlarin dediklerine bakmicaksin takmicaksin eger bunu yapamazsan cok yipranirsin bunalimlara girersin
Insanlar okadar yargilayici olmuslarki hemen herseye kilif uydurup konusurlar.
Sen, seni dusun hayatta once kendine deger verki baskalarida versin.
O gece yasadigini anliyorum zor tabiki ama 1 sene olmus, sevdigin insanla nezamana kadar boyle surucek. Kendini toparlamaya calis, ben bunalimda oldugum zamanlar otururdum tek basima icimdekini bagira bagira soylerdim ve zamanla kendi kendimi topladim. Artik sende yapmalisin yoksa bi sure sonra araniza ucurumlar girmeye baslar iste asil ozaman cok gec olur.

Back
X