Neden bilmiyorum ama zoruma gitti..

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Kardeşimde bende çalışıyoruz. Arada maddi sorunlarım oluyor. Bi defa bana 200 tl verdi borç olarak geri ödeyemedim. Geçen günde lavabo arizalandi (ayrı evlerde yasiyoruz) usta geldi yapti. O sırada evdeydi 60 tl tuttu. Bende para yoktu. O gün o verdi. Bugün geri istemiş parasini. Bi arkadasimdan aldim geri verdim 60 tl ona.
Durumunun iyi olduğunu çok net biliyorum. Her ay 2 3 bin tl atıyor kenara.
Durumum yok biliyorsun dedim . Para başka kardeşlik başka dedi. Henüz bekar.
Neden bilmem çok zoruma gitti..
Aynı anneden olduk. O daha evli bile değil. Evli olsa zaten asla istemeZdim.
Siz olsanız zorunuza gider miydi ???

Kardeşimde bende çalışıyoruz. Arada maddi sorunlarım oluyor. Bi defa bana 200 tl verdi borç olarak geri ödeyemedim. Geçen günde lavabo arizalandi (ayrı evlerde yasiyoruz) usta geldi yapti. O sırada evdeydi 60 tl tuttu. Bende para yoktu. O gün o verdi. Bugün geri istemiş parasini. Bi arkadasimdan aldim geri verdim 60 tl ona.

Ama neticede borç olarak 200 tl almış ve geri ödememişsiniz
Her ay 2000-3000 bir kenara atabilir ama onunda kendine göre yapacakları vardır.

Neden kardeşiniz kenara para atabiliyor da siz hep borç içinde ve zor geçinir haldesiniz?

Acaba sizin parayı yönetme konusundaki beceriniz onu kızdırıyor olabilir mi? Sizi sorumsuz olarak mı görüyor? Düşünmeden mi para harcıyorsunuz? Gereksiz şeyler aldığınıza şahit oluyor olabilir mi?

Normalde bu para kardeşler arasında lafı edilmeyecek bir para. Ama ben kendimi kısarak kenara para atmaya çalışsam, ama kardeşim sorumsuzca harcasa ve sonra sıkışıp benden istese ben de para başka kardeşlik başka derdim. Kullanılmaya izin vermezdim.

Şahsen ben istemeye çekinirdim ama sizin de borç olarak aldığınız parayı bir an önce ödemeniz gerekir. Herkesin kendine göre planı programı var.
Siz neden geçim sıkıntısı çekiyorsunuz?

Borc olarak alınan paranın ödenmesi gerek evet ama kardeşinin tavrı bana garip geldi.Bende ayni tavırla karşılaşsam zoruma giderdi...Kardes yaaa nolucak arada bu kadarcık paranın lafımı olur..

borç bocrtur. erkek kardeşime borç para vermem. verirsem (Allah var oda istemez ) de geri isterim. çünkü para gerçekten arayı bozan bir şey... para konusunda düşünceleriniz farklı demek ki. ama bu kardeşinin kötü olduğunu göstermez.

Size hediye alabilir elinize harclık verebilir ama usta nın parasını neden odesin ki? Bnmde ablamla aramda hiç para lafı olmaz ama ustada odetmez yani. Odediysemde hemen geri verir.

Hem ustayı ona guvenip mi cağırdınız? Oda kardesinizi irite etmiş olabilir

Belki kardesinizin bilmeediginiz bir harcamasi vardir bu ay sıkışıktır. Az para olsa bile ben ablama ablam da bana geri verir biz istemeyiz hic zorla veririz yani cantasina atarim bilmeden mesela bence alinmayin kardesinize

En yardımsever insan bile emrivakiden hoslanmaz... Sürekli evli bile değil diyorsunuz ya bir de şu taraftan dusunun, ileride ev kuracak ve paraya daha çok ihtiyacı var, destek olamıyorsam kostek olmamam lazım...
Kardeşlik ayrı sözü şık değil ama sizin de onun parasının hesabını yapmanız yanlış, bu söz bana söylense cok kirilirdim....
İki maaş imalari bile kırıcı oluyorken, ablamin, abimin böyle bir lafı, beni yardımdan tamamen uzaklastirirdi

Bu çocukken elmanızı, kaleminizi paylaşmak gibi bir şey değil kusura bakmayın. Kaç yaşına gelmiş, kendi parasını kazanan, kendi hayatını kurmaya çalışan insanlarsınız. Artık herkesin kendi hesabını bilmesi, ona göre davranması gerekir. Herkesin merak ettiği sorunun cevabını ben de merak ettim; paranız yokken neden tamirci çağırıyorsunuz? Bu kardeşinize yapılmış bir emrivaki oluyor. O da gelip burada bir konu açabilse, eminim, "ablam hesabını bilmiyor, bana sormadan benim paramla ilgili planlar yapıyor, borç alıyor, geri vermiyor, tamam durumu olmayabilir ama hiç çekinmeden hala parama ortak olması canımı sıkıyor, yardım edeceğim varsa da hevesim kalmıyor," diye şikayet ederdi.

Daha önce borç para isteyip geri ödemediğiniz için bozulmuş olabilir. Ben de birisine borç verdiysem istemeye utanırım ama karşı taraf da borç deyip geri ödemezse bozulurum, kendimi kullanılmış gibi hissederim. Kardeşiniz de bu tavrınıza sinir olmuş olabilir, yoksa 60 TL lafı edilecek bir miktar değil.

Borc almissin sonucunda. Durumu ne kadar iyi olursa olsun borc olarak aldim dediysen vermelisin. Bide daha odemeden ustanin parasinida istemissin biraz fazla olmus bence. Hem kardesin orda olmasaydi ne yapacaktin? Benim esimin abiside zengin denilecek kadar varlikli ama o kadar zor gunumuzde bir gunden bir gune 20-30 lira dahi istedigini gormedim esimin onu gectim restoranda filan bizim hesabimizi odemesin etmesin diye hak gecmesin diye hep veririz. Para isleri baska kardeslik baska gercektende dogru. Bide su var ki insanda ne kadar para olursa o kadar cimrilesiyor

3 ihtimal var
1. Siz maddi konularda herşeyi başkalarına yüklüyorsunuz . Beleşci geçiniyorsunuz kardeşiniz bu durumdan rahatsız ve artık patladı
2 . Evlisiniz zannediyorum . Kardeşiniz eşinizden hoşlanmıyor bu yüzden para vermek istemiyor olabilir
3.kardeşiniz paragöz paylaşmaktan hoşlanmıyor

sızden daha fazla kazanması veya bekar olması parasını sureklı sıze verecegı anlamına gelmez
herkesın kendıne gore ıhtıyacı var
daha once 200 tl zaten vermıs
sımdıde 60
yarın bıgunde 500 olur o
nereye kadar?
kardesınız haklı...

sız kardes olarak ona maddı manevı destekle bulunuyormusunuz ? bıseye ıhtıyacı varsa hedıye alıyor musunuz?

Back
X