Bir arkadaşıma ben de bunun benzeri bir davranışta bulundum, yıllardır birlikte olduğu biri var, şikayet eder durur, bir sürü sorun yaşadılar en sonunda kızı hırpalamış, kavga esnasında bir tokat atmış. Günlerce ağladı, bir yandan çalışıp bir yandan kulağımda telefon günlerce dinledim.
Sonra bir sabah aradı, çok romantik bir gece geçirdiklerini ve barıştıklarını anlattı benim de sonunda tepem attı, bir daha bana sevgilinle ilgili tek kelime etmeyeceksin dedim, sana tokat atmış bir adamı bağışladın bence onursuzsun dedim, bu benim görüşüm, küsmedik ama epeyce mesafeliyiz şimdi. Geçen mesaj atmış çok kafam bozuk, bir yemek yiyip dertleşelim diye, benim derdim bana yeter dert dinleyecek halim yok dedim. Ve kesinlikle dinlemem bundan sonra. O adam aklıma geldiğinde ömrümün sonuna kadar o kıza attığı tokat gelecek, onlar istedikleri kadar iyi olsunlar. Diyeceğim o ki kişilik meselesidir bazı şeyler, böyle insanlar bana dostlukta da sağlam gelmiyor, sizin probleminizi bilemem ama arkadaşının belki böyle kriterleri vardır. İlla kıskanıyor ya da sevgilinde gözü var demek olmaz bence.