Neden böyle hissediyor olabilirim

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.357
2.297
133
Şu ana kadar hiç sevgilim olmadı.Benle tanışmak isteyenlerden ben hoşlanmadım. Benim hoşlandığım kişilerle de bakışma aşamasında kaldı hep. 24 yaşındayım. Uzun bir süre ruh eşimi bulmayı ve sevgilim olmasını istiyordum ama artık istemiyor gibiyim.Kendi yalnız yaşayışıma alıştım.Bazen tanışmak isteyenler oluyor ama hiç olumlu hissetmiyorum galiba biraz seçiciyim ki seçici olmak da gerek zaten. Karşımdaki kişiyle uyumlu muyum,yaşam tarzı,kariyeri vs vs her şeyini düşünüp ona göre de zaten 1-2 gün içinde o kişinin bana göre olmadığını anlıyorum.Çünkü 3-5 ay içinde ayrılmak isteyeceğim biriyle zaten gerek yok ve ben birisinden bir süre sonra ayrılmak isteyeceğimi de anlayabiliyorum az çok. Ama artık acaba abartıyor muyum diye de düşünüyorum. Çünkü açıkçası ilerleyen süreçte evlenmek ve kendi ailemi kurmak da istiyorum. Yani hem yalnızlığı seviyorum,kimseden hoşlanmıyorum 2-3 yıldır ama aynı zamanda ruh eşimle tanışıp 1-2 sene içinde evlenmek de istiyorum.Hadise'nin şarkısı var ya "Yalnızlıkk bu ilişkiii, bu ne yaman çelişkiii" diye, çok alakalı olmadı ama neyse 😂

Sizce hep böyle mi devam eder bu durum ya da bir gün "İşte bu, ruh eşim 😂" diyebileceğim biriyle tanışır mıyım? Bu tamamen nasip kısmet meselesi tabiki ama bu konuları yaşamış olan tecrübe sahibi arkadaşlar vardır illaki 🌸

Bu konularda ben;

Son düzenleme:
Eşimle 24 yaşında tanıştım. Ben de o zamana dek ciddi bir şey yasamamistim hiç. Eşimle tanışmadan birkaç ay önce aman artık istemiyorum ilişki vs diye bir düşünce yerleşti beynime ve kendimi kapattım açıkçası. Öyle ki eşim bir ay bakmış bana hiç fark etmemiştim bile. Sonunda açıldığında tuhaf bi çekim hissettim. Varlığının farkında değildim kalabalık bir sınıftaydik. Ama işte o an bir şey oldu öyle başladı. Cidden biraz kader kismet biraz da evrenin sen bakarken soyunamiyorum demesi bu durumlar 😅

Eşimle 24 yaşında tanıştım. Ben de o zamana dek ciddi bir şey yasamamistim hiç. Eşimle tanışmadan birkaç ay önce aman artık istemiyorum ilişki vs diye bir düşünce yerleşti beynime ve kendimi kapattım açıkçası. Öyle ki eşim bir ay bakmış bana hiç fark etmemiştim bile. Sonunda açıldığında tuhaf bi çekim hissettim. Varlığının farkında değildim kalabalık bir sınıftaydik. Ama işte o an bir şey oldu öyle başladı. Cidden biraz kader kismet biraz da evrenin sen bakarken soyunamiyorum demesi bu durumlar 😅
Ben yalnızlığı çok seviyorum zaten artık. Ama ruh eşimi bulsam da fena olmaz yani 😂

Aynı cümleleri kuran bir arkadaşım vardı. İki yıl boyunca uzun uzun dertleştik. Hatta beş ay öncesine kadar umudunu tamamen yitirmişti. Konuyu o açmış gibi hissettim okurken.
Birkaç gün sonra dördüncü ayı dolduracak bir ilişkisi var şu an. Düşündüğünden hatta hayal ettiğinden bile daha güzel ilerliyor. Maşallah diyoruz nazar değmesin diye. Bazen bana "Cicim aylarından mı böyle acaba?" diye soruyor. Bakalım, bir yılı doldururlarsa emin olacağız ruh eşi olduğuna. İnşallah size de nasip olur hayal ettiğiniz gibi bir ilişki.

Ben yalnızlığı çok seviyorum zaten artık. Ama ruh eşimi bulsam da fena olmaz yani 😂
Valla ben de tam bu kafadayken aşık oldum işte 😅 tam o sıralarda yıllardır görüşmek isteyen biri vardı aynı sınıfta. Onu gorunce cin görmuse dönüyordum ama eşimle birbirimize dokunmak için bahaneler bulurduk resmen, ten uyumu acayip bişey ya. Hani yalnızlıktan bıktım desem başkası da vardı konu o değildi yani. Olası varsa oluyor işte.

Aynı cümleleri kuran bir arkadaşım vardı. İki yıl boyunca uzun uzun dertleştik. Hatta beş ay öncesine kadar umudunu tamamen yitirmişti. Konuyu o açmış gibi hissettim okurken.
Birkaç gün sonra dördüncü ayı dolduracak bir ilişkisi var şu an. Düşündüğünden hatta hayal ettiğinden bile daha güzel ilerliyor. Maşallah diyoruz nazar değmesin diye. Bazen bana "Cicim aylarından mı böyle acaba?" diye soruyor. Bakalım, bir yılı doldururlarsa emin olacağız ruh eşi olduğuna. İnşallah size de nasip olur hayal ettiğiniz gibi bir ilişki.
Aminn inşallah. Arkadaşınız adına da çok çok sevindim cidden, maşallah 🌸🥰

Sizin gibi hiç sevgilim olmadi şu yaştayim diye konu acanlarin cogunda gozlemledigim şey çok abartili şeyler bekliyorsunuz ilişkilerden. Secici olmayin, kriteriniz olmasin demiyorum kesinlikle ama ruh eşi beklentisi biraz fazla degil mi?

İstiyorsunuz ki evleneceginiz kişi birden ortaya ciksin ve hemencik ruh eşiniz oldugunu hissedin ve hemen evlenin... Boyle bir şey yok arkadaslar, istisnalar belki vardir.

İlk birlikte olacaginiz insanla evlenmek ve ruh eşi olmak zorunda degilsiniz hoşlanin, flort edin vakit gecirin olmuyorsa ayrilin biraz aşk acisi cekin, nebileyim yani...
Akişina birakin, boyle de olmaz ki.

Sizin gibi hiç sevgilim olmadi şu yaştayim diye konu acanlarin cogunda gozlemledigim şey çok abartili şeyler bekliyorsunuz ilişkilerden. Secici olmayin, kriteriniz olmasin demiyorum kesinlikle ama ruh eşi beklentisi biraz fazla degil mi?

İstiyorsunuz ki evleneceginiz kişi birden ortaya ciksin ve hemencik ruh eşiniz oldugunu hissedin ve hemen evlenin... Boyle bir şey yok arkadaslar, istisnalar belki vardir.

İlk birlikte olacaginiz insanla evlenmek ve ruh eşi olmak zorunda degilsiniz hoşlanin, flort edin vakit gecirin olmuyorsa ayrilin biraz aşk acisi cekin, nebileyim yani...

İstediklerim çok abartılı şeyler değil ki aslında tamamen aşka bakış açısıyla ilgili bir şey.Mesela aşkı acısıyla,zorluklarıyla kabul eden kişiler daha çok o tarz ilişkileri çekiyor kendine ve böyle bir korkuları olmadığı için daha kolay ilişki kuruyor karşı cinsle.Aşkı daha sakin,huzurlu bir şey olarak gören insanlar da temkinli davrandıkları için biraz daha zor giriyor bu konulara. Yani biraz da çekim yasasıyla ilgili bir durum 🌸🌸

İstediklerim çok abartılı şeyler değil ki aslında tamamen aşka bakış açısıyla ilgili bir şey.Mesela aşkı acısıyla,zorluklarıyla kabul eden kişiler daha çok o tarz ilişkileri çekiyor kendine ve böyle bir korkuları olmadığı için daha kolay ilişki kuruyor karşı cinsle.Aşkı daha sakin,huzurlu bir şey olarak gören insanlar da temkinli davrandıkları için biraz daha zor giriyor bu konulara. Yani biraz da çekim yasasıyla ilgili bir durum 🌸🌸

Ben gidin kaoslu, kavgali gurultulu ilişki kabul edin demiyorum ki aşk acisindan kastim bu değil. İnsanlar birlikte olur sonra anlaşamayabilir, ayrilabilir bunu kabul etmek lazim bu ihtimal her ilişki icin gecerli ve biten iliskiler aci verebilir bundan bahsediyorum.🤷

Bir ilişkinin nereye gidecegini siz tek basiniza garantileyemezsiniz istediginiz kadar seçin, isterseniz 50 sene bekleyin. İlişki iki kişiliktir cunku ve başkasinin duygularini yonetemezsiniz.

👏👏👏👏 hep söylediğim şey siz istiyorsunuz ki sihirli değnek değsin hop ruh eşim öyle bir dünyaaa yoook arkadaşlar yolu tırmana tırmana tanışa tanışa eleye eleye karşılaşacaksınız RUH eşinizle 💘

👏👏👏👏 hep söylediğim şey siz istiyorsunuz ki sihirli değnek değsin hop ruh eşim öyle bir dünyaaa yoook arkadaşlar yolu tırmana tırmana tanışa tanışa eleye eleye karşılaşacaksınız RUH eşinizle 💘

Yani herkesin alninda "bu ruh esidir" yazmiyor ki. Evlenmeyi dusunmeyen, oylesine birlikte olan ve ruh eşi olduklarini farkedip aşik olan evlenen de bir suru insan var. Kimin ruh eşin cikacagini bilemezsin bazen. 😬

Öyle bir dünya var.Tabiki direk ruh eşinim demeyecek ama hissetmek diye bir şey de var. Bir insanın karakterini, konuşmalarından davranışlarından birkaç konuşmada anlamak da mümkün. Zaten bu şekilde de tanışmış ve elemiş oluyorum.Benim için doğru kişi olan kişiyi de hiç olmazsa ilk aşamada hissederim.Yani gerçek aşkı bulmak için zaten ileriki süreçte anlaşmazlıklar çıkacağını farkettiğim bir kişiye uzun zaman ayırmak gereksiz geliyor bana.

Son düzenleme:
Ben mezun olur olmaz işe başladım. Yaklaşık sene tek yaşadım eşimle tanıştık birkaç ay içinde nikah kıyıp birlikte yaşamaya başladık. Şimdi 4 senedir evliyiz. Kızım var 2 yaşında. Ama o tek yaşadığım dönemleri bazen çok özlüyorum. Bence yaşamın en keyifli zamanları. Akışına bırakın. İnanın ne olacaksa oluyor. Yeni gelin sayılmam ama yeni gelin klişesi varya "kuzum inan hiç beklemediğin anda oluyor" size cidden bunu demek istiyorum :D boşverin andan keyif alın yaşamınızın zaten 20 30 senesi bir adamla geçecek

Kaçıngan bağlanan insanlarin kafasında böyle ideal bı partner olur ya sanki öyle bir durum sezdim sizde.
Ben 34 yaşında az buçuk bir şeyler yaşamış bir kadın olarak şunu öğrendim.
Kimseyi yermeye de aşırı yukseltmeye de gerek yok.
Karşınıza çıkan insanları tanımaya çalışın tabi ama önceliğiniz keyifli vakit geçirmek olsun.
Yani o sohbeti gerçekten edin karşınızdakini sınamak için yapmayın.
Sizde durum artık sıradaki gelsin eleyeyim gibi olmuş.
Demek istediğim size uygun olmayan insanlarla görüşün demek değil bu arada ama denge şaşmış gibi biraz sanki.

Bu arada yalnızlığı sevmek güzel ben de çok severim yalnızlıği.
Yalnız kalma isteginize saygı duyacak biriyle olabilirsiniz illa yapışık gezmek zorunda değilsiniz.
Bız de sevgilimle zaman zaman kendi kosemize çekiliriz mesela.

Şu ana kadar hiç sevgilim olmadı.Benle tanışmak isteyenlerden ben hoşlanmadım. Benim hoşlandığım kişilerle de bakışma aşamasında kaldı hep. 24 yaşındayım. Uzun bir süre ruh eşimi bulmayı ve sevgilim olmasını istiyordum ama artık istemiyor gibiyim.Kendi yalnız yaşayışıma alıştım.Bazen tanışmak isteyenler oluyor ama hiç olumlu hissetmiyorum galiba biraz seçiciyim ki seçici olmak da gerek zaten. Karşımdaki kişiyle uyumlu muyum,yaşam tarzı,kariyeri vs vs her şeyini düşünüp ona göre de zaten 1-2 gün içinde o kişinin bana göre olmadığını anlıyorum.Çünkü 3-5 ay içinde ayrılmak isteyeceğim biriyle zaten gerek yok ve ben birisinden bir süre sonra ayrılmak isteyeceğimi de anlayabiliyorum az çok. Ama artık acaba abartıyor muyum diye de düşünüyorum. Çünkü açıkçası ilerleyen süreçte evlenmek ve kendi ailemi kurmak da istiyorum. Yani hem yalnızlığı seviyorum,kimseden hoşlanmıyorum 2-3 yıldır ama aynı zamanda ruh eşimle tanışıp 1-2 sene içinde evlenmek de istiyorum.Hadise'nin şarkısı var ya "Yalnızlıkk bu ilişkiii, bu ne yaman çelişkiii" diye, çok alakalı olmadı ama neyse 😂

Sizce hep böyle mi devam eder bu durum ya da bir gün "İşte bu, ruh eşim 😂" diyebileceğim biriyle tanışır mıyım? Bu tamamen nasip kısmet meselesi tabiki ama bu konuları yaşamış olan tecrübe sahibi arkadaşlar vardır illaki 🌸
Seçicilik tabiri bence anlamı tam karşılamıyor.hep daha iyisinden hoşlanacağın anlamına geliyor ama bu özelliklere bağlı birşey değil ki.ya ısınırsın ya ısınmazsın.

Onyargilisin. Hemen karar veriyorsun kendi kafanda belki karsina mutlu olacagin kisi cikacak ama sen eliyorsun once bir tanismaya calis. Belki hic ayrilmicaksinuz yasamadan bilinmez boyle seyler

Ben ruh eşi olayına inanmıyorum. Daha küçük yaşlarda o ilişki teorileri, ortak zevklere sahip olmak düşünceleri, boyu boyuma huyu huyuma denk olsun safsatalari nasıl da gerçek geliyor. Bu teorilere göre benim ilişkimin 1.ayinda çökmesi gerekirdi. 12 senedir beraberiz. Birimizin keyif aldığı konularda, digerimizin sıkıntıdan içi cekilebiliyor. Birimiz hareketli, digerimiz sakin. Birimiz aceleci, digerimiz soğukkanlı gibi... Önemli olan "ortak değer yargılarına" sahip olmak bence ve denge... Ve her ilişki keşfedilmemis bir gezegen gibi. Hepsinin de dinamiği farkli. Bu yüzden ruh eşi arayışı doğru degil. Kendin için doğru kişiyi bulduğunu da nasıl anlarım dersen...bu kişi doğru mu diye sorgulamadığında bulmuş olursun sanırım.

ruh eşi vs çok romantik ve çocuksu bir bakış açısı bana göre. ayrıca hiç ilişki yaşamamış birinin "zaten ayrılırım biliyorum." demesi fazla ön yargılı. ayrıca ayrılırsanız ayrılırsınız. belki doğru zannetiğiniz şey yanlıştır. belki ilişkide olmasını arzu ettiğiniz bir özelliğin o kadar da önemli olmadığını keşfedeceksiniz. ilişki yaşamadan bunları bilemezsiniz ki. ön yargı kötü biri.

Onyargilisin. Hemen karar veriyorsun kendi kafanda belki karsina mutlu olacagin kisi cikacak ama sen eliyorsun once bir tanismaya calis. Belki hic ayrilmicaksinuz yasamadan bilinmez boyle seyler
Tanışıyorum zaten ama hiç sevgili olacak kadar hoşlanmadım. Hoşlandıklarımla da bakışma aşamasında kaldı

Back
X