neden böyle oluyor?çok üzülüyorum...

masum25

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
57
0
16
İstanbul
arkadaşlar bir derdim var ve sizin görüşlerinize gerçekten ihtiyacım var çünkü yanlışmı doğrumu düşünüyorum bilemiyorum.ben 2010 yılında evlendim ailem birçok şeyimi aldı ama bazı şeylerimide eksik bıraktı(kız tarafının alması gereken bazı şeyleri)evlendim ve evliliğim pek düzgün gitmedi bazı sorunlar yaşadım eşimde biraz aileme saygısız davrandı ama ben pes etmedim evliliğimi kurtarmak için savaştım sonuçta kimse boşanmak için evlenmiyor.
ben evlendiğimde abimde bir kızla görüşüyordu.ilişkileri ciddiydi.abim ailemi baya borç altına sokmuştu o dönemlerde.biyerlere borç yaptı ve parası olmadığı için ailem ödemek zorunda kaldı.ben evlendkten bir sene sonra abim kendini evlenmeye kaldırdı üstelik cebinde beş kuruş parası olmadan.çıktığı kız nişan yapılsın ama hemen evlenmeyelim dedi ama hemen benm ardımdan evlenmek için abime tutturdu.neyse abimde evlendi geçen sene.üstelik ev aldı.tabi babamlarda kredi çekti bankadan herşeylerini babamlar yaptı.babamlar onun hiçbirşeyini eksik bırakmadı.ben evin tek kzııydım ve evin herşeyine ben koştururdum temizlik ütü çamaşır bulaşık ama abim hep borçlanıp aileme ödettirirdi yani onlara bir faydası olmamıştır bu zamana kadar.neyse buna kızmıyorum sonuçta erkektir yapılacaktı diyorum.ailem esnaf babam ve annem bilikte çalışıyorlar.işleride çok iyi allaha şükür.ama biraz yoruluyorlar.bizde hem onlara destek hemde para kazanmak amaçlı beraber iş yapalım diyoruz.özellikle eşim bunu çok istiyor.onlardan biraz yakınlık görsün istiyor her konuda çünkü kendi ailesinde o yakınlığı pek bulamamış.ne zaman konuyu açsak babamlar önce tamam diyor sonra iş ciddiye binince yok olmaz diyolar çocuk gibi oynatıyorlar bizi.bizde hayal kırıklığına uğruyoruz.bunu bikaç defa böyle yaptılar.şimdi duydumki abim ve eşide onlarla iş yapmak istiyorlarmış onlara hayır demiyolar ve hayır demediklerinide bana açık açık söylüyorlar.buda çok gücüme gidiyor.bizim şuan biraz paraya ihtyacımız var yeni ev aldık ve büyük miktarda kredi ödüyoruz eşim tek çalıştığı için yetişmiyor ek gelir için ikinci iş yapalım diyoruz.ama yanaşmıyorlar.ama abimlere erzak alıp götürüyorlar.damacanlarla su götürüyorlar.üstelik onların paraya ihtiyacı yok çünkü karı koca çalışıyorlar.ben şuan hamileyim ve geçenlerde bi oyuncak aldım bebeğim için annemde abinlerede alsaydın keşke dedi onların bana alması gereken yerde benmi onlara alayım ki daha onların ortada hamilelik olayı yok.sonra bi baktım annem onlara oyuncak alıyor ortada olmayan çocuklarına.ve annem onlara çok iyi davranıyor yemeklerine kadar hazırlıyor ama bana ve eşime hiç bişey yapmaz oturur.benim gücüme giden abim onlara okadar kötülük yaparken ve benm onlara okadar iyiliğim dokunmuşken bana ve eşime böyle şeyler yapmaları.ve ben hala anneme gittiğimde karnım burnumda toplarım temizlerim evi.kıyamıyorum hala.ama gelini gelir oturur hiç bişey yapmaz.
arkadaşlar ben ne yapmalıyım yanlışmı düşünüyorum.nasıl hareket etmeliyim lütfen yorumlarınızı bekliyorum.

Ay ay bu o kadar çok oluyor ki maalesef Aman oğlum canım oğlum sonra bir şey olur Allah korusun hastalık bilmem ne oğulları yok o 2.plana atılan kız evlat yardıma koşan.Neden çünkü gelin uğraşmak istemez.Maalesef biizm kültürde hala erkek evlat ön planda tutuluyor çok ailede bazen bilerek bazen bilmeyerek..Sanıyorlar ki oğlana ne kadar verirlerse ailede kalır ,kıza verilen ele gider..Başlarına iş gelse oğlan bakar kız kendi ailesine bakar zannediyorlar halaaa...

Son düzenleme:
Bu işler maalesef hep böyledir.En acımasız kişiler baş üstünde tutulur.

Bence boşver,aileni kendi haline bırak.iş ortaklığı da yapma.Sen kendi ailenden destek göremiyorsun,kırılıyorsun,iş ortaklığı olursa daha da kötü olur.Eşini de üzmüş olurlar.Bırka herkes ne istiyorsa yapsın.

Kendini ezdirme,en iyisini,en güzelini kendine düşün.Seni düşünmeyeni hele asla düşünme...Bence iyilik bir yere kadar yapılır.Karşılığı görülmedikten sonra artık saflık olur bunun adı....

Allah bebeğinle,eşinle güzel günler görmenizi nasip etsin.Bebek rızkıyla geliyor tasalanmaa....

kıza verilen ele gider.. evet aynen bu düşüncedeler.2-3ay önce babam para verdi bana 100 lira ben istememiştim sonra abimde istedi galiba kardeşine verdim biliyorsun ben vermem hayatta ama kardeşin için dedi üstelikte biz ordayken allahtan eşim duymadı balkona çıkmıştı.yani bu denilecek lafmı çok üzülmüştüm

teşekkür ederim inş dediğiniz gibi olur.yaptıkları bazen çok gücüme gidiyor gece bile ağlıyorum çoğu zaman hissettirmeden.

anne babalar evlatları arasında nasıl böyle ayırım yapabiliyorlar anlamış değilim.sende boşver canım sana kim ne kadar değer veriyorsa sende o kadar özverili ol

Ne saçma düşüncelere sahipler oglunun karısı el kızı değil mi ? o zaman el kızına ne diye yediriyorlar ?

sende annenle babana abinler gibi davran(yapmayacağını biliyorum ama keşke yapsan)

nıye kıyamıyorsun ki çok saçma yani şu yapılanlardan sonra kıyamıyorum demen gözünü aç

sende annenle babana abinler gibi davran(yapmayacağını biliyorum ama keşke yapsan)

nıye kıyamıyorsun ki çok saçma yani şu yapılanlardan sonra kıyamıyorum demen gözünü aç

evet çok doğru dediniz yapamıyorum.denedim ama olmadı.kendime söz verdim bundan sonra yardımcı olmıcam bırakıcam diye ama olmadı annem çalışıyor kalmaya gittiğimde üzülüyorum yine iş yapıyorum orda

sen hamilesin ama o sana kıyıyor?

ne kadar ekmek o kadar köfte canım helede öbür evlat göstere göstere kayırılıyorsa...

sen kendi canının kıymetını bılmezsen sen kendıne değer vermezsen kımse vermez maalesef...

doğru söylüyosunuz.şunu çok iyi biliyorum anne baba bile olsa herkes kendini düşünüyor.bigün bilebabam demedi buayki kredini ben ödeyeyim kzıım yardımcı olayım diye biliyorum onlarda kendileri için çalışıyor ama ne olur dese ama demiyor bile.bilmiyorum blki böyle düşünüyorum diye allahın gücüne gidiyordur

canım hayatta birilerini düşünebilmek sadece kendin için değil ailen ve sevdiklerin için yaşamak çok güzel bir şey fakat bunun sınırları var yani herşey karşılıklı lafından nefret ediyorum ama şu yaşadığımız dünyada karşılıksız bir iyilik yapmak istesen direk enayi yerine koyuyorlar nasıl olsa bu yapıyor o işi diyorlar ve o işler senin görevin oluyor yani karşılıgında bırak bir hediyeyi falan teşekkür bile etmiyorlar benden bir yaş küçük kardeşim aynen böyledir herkese yardım etmeye çalışır gittigi yerde ama göze görünmez ben evlenmeden öncede sonrada bir çorba bile yapsam kırk kez söylerdim ki duyulsun diye o yüzden bi bardak su bile versem teşekkür edilir bana, canım kardeşim teyzemlerde hiç unutmam bütün evi temizlems gene de elin ağır demişler, kardeşime dedim desene yaptıgıma şükredecegine birde hızlı yap diyorsun diye ama diyemez işte huyu öyle onun da ben genede uyarıyorum bi umut:) sen fedakarlık yap tabiki ama insanlarında gözüne sok biraz yani hamileyken bulaşık yıkıyorsan gelinde ordaysa ve yardım etmiyorsa ''hamile hamile zor oldu ama pırıl pırıl yaptım çok hamaratım maşallah'' de :) yani para meselesine gelince hayatta gerçekten sırtını kimseye dayama derim abinlere şuanda iyi davranıyorlar ama babanlarında her an işleri kötü gidebilir ve size bile muhtaç kalabilirler kim bilebilirki bunu cnm :) en iyisi çocugun olunca sende çalış elele verip ailenizi refaha çıkarın kendi annen babanda olsa ne yazıkki herkes en basta kendisini düşünüyor abine öyle davranmalarıda arkadasın dedigi gibi el oğluna para yedirmemek olsa gerek, el kızı ne şeytanlıklar yapabiliyor henüz haberleri yok:) sen temiz kalpli bir insansın ben buna inanıyorum Allah kalbine göre versin canım :)

Ailelerin çocuklarına hala böyle yaklaşması ne kötü..Tabi yaşamadan konuşması kolay ama bence eşine ve çocuğuna odaklan. Ailenle tabi görüş ama beklenti içine girme, biraz mesafeli olabilirsin mesela. Hamileymişsin, Allah sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin. Senin üzüntün çocuğuna zarar verir,kendine de ona da yapma.

Zaten hamileyken her işe koşamazsın,biraz nazlan sende

teşekkür ederim.evet aynen öyle oluyor ben bulaşıkları topluyorum çay koyuyorum mesela gelin oturuyor.yada çay koyacaksa sadece kocasıyla kendine koyuyor içerde okadar insan varken.geçende maç vardı turmuş erkek gibi maç izliyor yemek yedik kalktı oturdu tabağını kaldırdı bitek sofrayayardım etmedi bulaşıklarada öyle.böyle yapınca daha çok sinir oluyorum tamam maç izleyebilir ama daha önce hiç maç izlemezmiş yeni yeni başlamış bide fanatik gibi bağrıyor sinir oluyorum

kız-erkek evlat ayrımını hala görmek çok üzücü..Allah'a havala et ve yinede anne-baba'dır de saygı duy..aklında bulunsun en yakınlarından bile maddi bişey bekleme,eşinizle çalışın ödeyin.kimse kimseye yardım etmek zorunda değil çünkü.gelininiz için ne söylesem bilemedim,ama suç onun değil onu bu konuma getirenlerin..

amin teşekkür ederim.bugünde yardıma çok ihtiyaçlaı vardı iş yerinde gitmedim ama gitmedim diye burukluk oldu içimde gerçi annemde çağırmadı yardıma gel diye ben gitmeyi düşündüm ama vazgeçtim sonra.nazlanamıyorum hiç ben ne eşime ne aileme

bi de bu tarafından bakın erkek ailesidir tabi ki yapacak düğün borçlarını ödeyecek yardımcı olacak dediklerinizin birde kız çocuklarını dinleyin

evlat ayrılır mı ya o da senin canın ciğerin değil mi varsa gücün her ikisine de yardım edersin yoksa kusura bakmayın ben kendimi zor geçindiriyorum dersin çekilirsin aradan

evet haklısınız sadece onların 2 side çalışıyor ihtiyaçları yok ben çalışmıyorum benim ihtiyacım var konusunda size katılmıyorum

belki hamilesiniz diye çalışmıyor olabilirsiniz ama ihtiyacanız varsa sizde çalışın çalışmıyorum diye yardımcı olmalarını beklemeyin

benim ise tam tersidir düşüncem ikiside çalışır didinir yetinemez tamam yardımcı olunur

ama ben çalışmam evimde otururum deyipte aileden yardım beklemek daha kötü

teşekkür ederim yorumunuz için ama ne demek istediğinizi tam anlayamadım başta karışık yazmışsınız.ben tabiki çalışmk istiyorum ama 7.5 aylık haileyim kim bana iş verirki.ben ailemden illa yardım etmelerini belemiyorum tabi ama sadece herşeyin eşit olmasını istiyorum.sadece maddi anlamda değil manevi anlamdada eşit olmak istiyorum.ben yardımcı olurken bişey alırken yaptıklarım göze batmıyor ama onlar alınca yapına en değerli oluyorlar ben buna üüzlüyorum.

Klasik... Bir Türk klasiği...

Kim kadir kıymet biliyor; ittir onu elinin tersiyle, nasılsa burnunu sürte sürte yine dibinde bitecektir.

Kim sana kötü davranıyor, menfaatlenmek için çevrende dolanıp işi bitince yüzüne bakmıyor; şirinlik yap ona ki bırakmasın seni, göz yum bütün hainliklerine , yeter ki seninle selamı sabahı kesmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…