neden böyle oluyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aldığın ya da alacağın kadar ver herkese. Bir de düşün başkalarına yardım isteğinin altında yatan neden ne, sadece iyilik mi, acıma mı, kendini işlevli hissetmen mi yoksa onları kendine bağlamak için mi yapıyorsun.

egosuzum demiyorum zaten herkesin egosu vardır. kötü bir niyetle yapmıyorum sadece.

mesela ben kendime karşı da öyleyim. sürekli kendimi daha iyi nasıl geliştiririm diye düşünürüm. bilmediklerimi öğrenmeye çalışırım saçım başım daha sağlıklı daha iyi nasıl olabilir diye araştırırım vs önlem alırım. benim yapım kendime karşı da böyle.

mesela bi örnek vereceğim. bir erkek arkadaşım var askere gitti bu ayrılık dönemimde sevgilisiyle dertleşmeye başladık. kızla çok samimi değildik destek oldu bana biraz. durduk yere bu akşam dişlerinden rahatsız olduğunu napması gerektiğini sordu. ben de zamanında tel takmıştım memnunum ve heveslendirdim çok memnunum dedim. korktu korkacak bir şey yok dedim hem kilo verirsin dedim vs heveslendi baya.

bunun gibi şeyler geliyor başıma. bu saçma basit bi örnek oldu ama işte zamanla atıyorum biriyle vakit geçirdikçe insanlara yarıyorum yani. eskiden bu hoşuma giderdi yararlı olma hissi... ta ki sürecin sonunda beni kötü görmeye başlayanları fark edene kadar.

bilmiyorum belki dedikleriniz doğrudur.

Evet ben yazdıklarınızı çok iyi anladım. Bu özelliklerinizi ve enerjinizi profesyonel iş yaşamınızda kullandığınızda çok daha verimli hissedeceğinizi düşünüyorum. Çünkü yakın çevre ilişkilerinizde fazla bir minnet duygusu yaratıyorsunuz ve sonrasında zihninizdeki bu resimle örtüşmeyen durumlar yaşanınca da kendinizi sürekli "mağdur" hissediyorsunuz. Bu hisler de ilişkilerinizi bozuyor, sizde kızgınlık ve hayalkırıklığı yaratıyor. Özellikle bu uzmanlık sınavını kazanınca herşey daha bir yoluna girecek bence.

Evet ben yazdıklarınızı çok iyi anladım. Bu özelliklerinizi ve enerjinizi profesyonel iş yaşamınızda kullandığınızda çok daha verimli hissedeceğinizi düşünüyorum. Çünkü yakın çevre ilişkilerinizde fazla bir minnet duygusu yaratıyorsunuz ve sonrasında zihninizdeki bu resimle örtüşmeyen durumlar yaşanınca da kendinizi sürekli "mağdur" hissediyorsunuz. Bu hisler de ilişkilerinizi bozuyor, sizde kızgınlık ve hayalkırıklığı yaratıyor. Özellikle bu uzmanlık sınavını kazanınca herşey daha bir yoluna girecek bence.

zaten çalışsam herşey çok farklı olurdu beni bu kadar yıpratamazdı.

Ne demişler deveyi diken insanı.... anlafın sen biraz bencil olucaksın bu hayatta

evet geç anladım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X