Neden böyle soruyor sizce

valla ben ne varsa ortaya koyarım yemek ısteyen yer kımseye tek tek sormam koyacak olan cıkarır koyar

bana sorana da zahmet etmeyın sagolun ıstemıyorum falan derım

ama buna hıc alınmam yadırgamam cunku herkesın yapısı farklıdır

Ben de sizin gibi düşünüyorum

Bir de uğraşmak anlamsız tek tek sormak yerine. Madem omlet yapmak istemiyorsun, zor geliyor sana o zaman sorma ister misin diye ya da yapmadık ama... falan deme. Saçma.

Şunu ister misin, bunu ister misin... Koyarsın ortaya, isteyen yer istemeyen yemez. :) Yani çok kasılacak bi şey değil. Ama artık eşinizin ailesi yakınsınız, bence çekinmeyin. Omlet ister misin vs gibi sorduklarında "ayy canım bi çekti ki evet ya yapalım" falan diyin. Tatlı tatlı :))

Her halukarda yerim diyorsun

Bence siz biraz fazla aytıntıcısınız.
Yeni gelinken tamam nezaketrn hayır diyebilirsiniz ama artık orası sizin eviniz sayılır. İstiyorum deseniz ne yaparlar ki?

aynen bende bunu dusundum
sorus seklınden anlasılır konu sahıbı sagolun ıstemıyorum dedıgıne gore emınım oda aynı seyı dusunmustur :)
bende ınsanlar boyle sanmasın dıye sormam ortaya servıs yaparım ne yapacaksam ...ısteyen ıstedıgı kadar yer :)

sorduklarında olur anne diyin.
ben de diyemem ama siz diyin.
aynen misafire sorulur mu yer misin içer misin diye.

G
görümceniZden bahsetmişsiniz biz de yengemle öyleyiz. Arkadaş gibi olduğumuzdan ve sık görüştüğümüzden çekinmiyorum. Ama bu biraz daha farklı bi kaç kişiye daha yazdım. Zaten evlerine az gittiğimizden onda da böyle sorması garip geliyor. Bu yaz sadece uzun süre kaldık daha öncesinde umursamıyordum ama uzun zaman kalınca sürekli böyle sorması tuhafıma gitti iyice. Bende şöyle bir mantık vardır. Artmamışsa yetmemiştir. Tıpkı ben de kv niz gibi gördüm Yenmese de gelecek.

Sıkıntı sizde onlarda değil. Çekimser duran sizsiniz kalkın alın sizin de aileniz orası hizmet mi bekliyorsunuz bu daha da ayıp zaten?

Şimdi ben evdeyken kendime ya yumurta haşlarım ya patates haşlarım ya da onun gibi şeyler. Dediğim gibi ekmek yemediğimden tok tutacak şeyler yaparım.
Bence siz biraz fazla aytıntıcısınız.
Yeni gelinken tamam nezaketrn hayır diyebilirsiniz ama artık orası sizin eviniz sayılır. İstiyorum deseniz ne yaparlar ki?
açıkçası şöyle söyleyeyim size. Akşama ne yapıyoruz diyelim fırında köfte patates. Köfteleri bile kişi sayısına göre sayıp koyuyor tepsiye. Böyle olunca geriliyorum. İstiyorum da diyemiyorum

Haklısın. Bence de garip bir durum . Çay içiliyorsa kek var istersen çıkaralım denmez. Çayın yanında getirilir. İstemeyen yemez. Çayla yenmeyecekse o kek ne zaman yeniliyor merak ettim.
kahvaltıda sorarlarsa omlet falan, siz yorulmayın ben kendim yapayım diyebilirsin. Hatta başka isteyen var mı diye de sor. İki öğün yediğin için kahvaltıyı güçlü Yemen gerektiğini de söyle tatbiki.

haklısınız sorulmaz.
Hele ki sene de 1 kez gidilen evde sormaları hata ne varsa koymaları lazım ister yensin ister yenmesin.
Bizde de öyledir. Ne varsa koyarız canı isteyen yesin. Sorulunca bende hayır derim otomatikman.
Ve aynısını yaşıyorum çok hak verdim size

Hepimiz farklı ailelerden geliyoruz ister istemez bu tarz farklılıklar yaşayacağız. O anlamda kendini ifade etmek önemli. Olur anne koyalım sofraya elbet bir yiyen olur denilebilir. Uzun sürede kalsanız kısa sürede kalsanız bazı şeyler değişmiyor.

Sorulmaz ki çıkarılır koyulur. Sormak yeme demek gibi bir şey. Bir dahakine evet isterim diyin. Sinir oldum valla gösterip vermiyorlar resmen.
Ben de böyle düşünüyorum o yüzden hep sorulduğunda hayır diyorum. Ama sormuş olmak için de sorması son zamanlarda sinirlerimi bozmuyor da değil ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…