- 22 Aralık 2019
- 343
- 336
- 103
- Konu Sahibi Beybilibili
-
“Olur, siz bilirsiniz”
Hem istemiş hem istememiş hem onların insiyatifine bırakmış olursunuz. Kafaları karışır ama o gözleme sofraya iner. Denemesi bedava
Ben de sizin gibi düşünüyorum
Her halukarda yerim diyorsunBen ay o bana yetmez diyorum. Ya da yemediğim yemeklerse mesela ben bi kendime makarna yapayım diyorum. Bizimkiler de yığar. Hatta onlar yığmadan çok yedik diye sofradan kalkıyorlarsa ben kek filan yiyecem isteyen var mı diye ben sorarım. Benimseyin bence biraz. Belli ki huyları öyle.
Of makarnalı yakalandım yineHer halukarda yerim diyorsun
aynen bende bunu dusundumBence normal sormasında sıkıntı yok da, yer misin ister misin diye...
"omlet yapöadık ama ister misin? şimdi babana sorsam kesin ister" diyerek, sanki baba isteyeceği için sormuyorlar, iş çıkacağı içinsize de bir yandan "sen de isteme"ye getiriyorlar gibi bi anlam oluşuyor... Ben bunu sevmedim.
ŞişeceğğğğnnnnnnOf makarnalı yakalandım yine
Hanımlar günaydın,
belki bir dert değil fakat sizlerin neler düşündüğünü merak ediyorum.bana çocukluktan beri hep misafire en güzelinin en iyisinin ikram edilmesi gerektiği öğretildi.Biri geliyorsa evde ne varsa önüne yığılır tabiri caizse. Kendim de böyle alıştığım için evime gelen misafire aynısını yaparım. eşimin ailesine ziyarete gittiğimizde beni rahatsız eden bir durum var. 4 yıldan fazladır evliyim hala canımın istediği bir şeyi uzanıp alamıyorum onlarda. Sebebi de şu: sürekli yemek hazırlanırken “ şunu ister misin istiyorsan masaya koyalım.” TarzındaKi cümleler. Mesela akşam çay içiyoruz “kek var istiyorsan çıkaralım” Gibi. Haliyle ben de yok diyorum. Sonra masadaki herkese tek tek soruyor istiyor musun istiyor musun diye. Aşırı garipsiyorum varsa getir yensin bunda soracak ne var. Aynı şekilde kahvaltıya otururuz oturduktan sonra “gözleme de vardı ısıtalım mı isteyen var mı”, ya da daha hazırlık aşamasındayken “omlet yapmadık ama ister miydin? Şimdi babana sorsam kesin isterim der.” Gibi bir cümleden sonra ben de yok hayır gerek yok diyorum fakat ben ekmek yemeyen Ve günde 2 öğün yiyen biriyim.Öyle olunca domates salatAlık zeytin peynirle tüm günü geçiremiyorum. Ama içten içe de böyle sordukça sinir oluyorum. siz olsanız nasıl söylerdiniz bunu eşinize ya da annesine
görümceniZden bahsetmişsiniz biz de yengemle öyleyiz. Arkadaş gibi olduğumuzdan ve sık görüştüğümüzden çekinmiyorum. Ama bu biraz daha farklı bi kaç kişiye daha yazdım. Zaten evlerine az gittiğimizden onda da böyle sorması garip geliyor. Bu yaz sadece uzun süre kaldık daha öncesinde umursamıyordum ama uzun zaman kalınca sürekli böyle sorması tuhafıma gitti iyice. Bende şöyle bir mantık vardır. Artmamışsa yetmemiştir. Tıpkı ben de kv niz gibi gördüm Yenmese de gelecek.Ben çok iştahlı bir insan değilim karşımdaki insanların da öyle olmadığını düşünürüm
Kayınailem ise evde ne var ne yok misafire çıkartırlar. Hani çayı kaldırdığımız saniyede kahveler Kuruyemişler meyveler dondurmalar... Ve beni bu hiç mutlu etmez. Tok karna bir şey yiyemem çünkü. Gelir hiç bir yenmese de zamanı gelince kaldırılır yeni ikrama geçilir gibi daraltıcı bir hal alır benim için.
Bense eğer yabancı değilse gelen mesela yakın arkadaşım, görümcem, kardeşlerim seçenekleri sunarım hangisini istiyorsanız çıkarayım yada şu dolaptan alıverin derim.(görümcem de sizin gibi düşünüyorsa vay halime)
Bir tık daha uzaksa gelen zaten ikram edeceğim şeyi ayarlamış koymuşumdur kenara. Teklif etmem yani yeni bir şey planladığım ikramı yapabilirim
Ki 4 yıl olmuş evleneli istiyorum olur ya yiyelim denilebilir. Dolapta kek görüp canınız çekse bile ya misafire falan değilse surdan çıkarıversek yesek denilebilir bence.
Herkes kendi yaşadığı şekle, herkes kendi iştah durumuna göre hareket eder. Garipsenecek bir durum yok. İfade etmeniz lazım sadece.
Şimdi ben evdeyken kendime ya yumurta haşlarım ya patates haşlarım ya da onun gibi şeyler. Dediğim gibi ekmek yemediğimden tok tutacak şeyler yaparım.Bir de uğraşmak anlamsız tek tek sormak yerine. Madem omlet yapmak istemiyorsun, zor geliyor sana o zaman sorma ister misin diye ya da yapmadık ama... falan deme. Saçma.
Şunu ister misin, bunu ister misin... Koyarsın ortaya, isteyen yer istemeyen yemez. :) Yani çok kasılacak bi şey değil. Ama artık eşinizin ailesi yakınsınız, bence çekinmeyin. Omlet ister misin vs gibi sorduklarında "ayy canım bi çekti ki evet ya yapalım" falan diyin. Tatlı tatlı :))
açıkçası şöyle söyleyeyim size. Akşama ne yapıyoruz diyelim fırında köfte patates. Köfteleri bile kişi sayısına göre sayıp koyuyor tepsiye. Böyle olunca geriliyorum. İstiyorum da diyemiyorumBence siz biraz fazla aytıntıcısınız.
Yeni gelinken tamam nezaketrn hayır diyebilirsiniz ama artık orası sizin eviniz sayılır. İstiyorum deseniz ne yaparlar ki?
G
görümceniZden bahsetmişsiniz biz de yengemle öyleyiz. Arkadaş gibi olduğumuzdan ve sık görüştüğümüzden çekinmiyorum. Ama bu biraz daha farklı bi kaç kişiye daha yazdım. Zaten evlerine az gittiğimizden onda da böyle sorması garip geliyor. Bu yaz sadece uzun süre kaldık daha öncesinde umursamıyordum ama uzun zaman kalınca sürekli böyle sorması tuhafıma gitti iyice. Bende şöyle bir mantık vardır. Artmamışsa yetmemiştir. Tıpkı ben de kv niz gibi gördüm Yenmese de gelecek.
Ben de böyle düşünüyorum o yüzden hep sorulduğunda hayır diyorum. Ama sormuş olmak için de sorması son zamanlarda sinirlerimi bozmuyor da değil ...Sorulmaz ki çıkarılır koyulur. Sormak yeme demek gibi bir şey. Bir dahakine evet isterim diyin. Sinir oldum valla gösterip vermiyorlar resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?