• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden böyle soruyor sizce

Beybilibili

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2019
343
336
103
Hanımlar günaydın,
belki bir dert değil fakat sizlerin neler düşündüğünü merak ediyorum.bana çocukluktan beri hep misafire en güzelinin en iyisinin ikram edilmesi gerektiği öğretildi.Biri geliyorsa evde ne varsa önüne yığılır tabiri caizse. Kendim de böyle alıştığım için evime gelen misafire aynısını yaparım. eşimin ailesine ziyarete gittiğimizde beni rahatsız eden bir durum var. 4 yıldan fazladır evliyim hala canımın istediği bir şeyi uzanıp alamıyorum onlarda. Sebebi de şu: sürekli yemek hazırlanırken “ şunu ister misin istiyorsan masaya koyalım.” TarzındaKi cümleler. Mesela akşam çay içiyoruz “kek var istiyorsan çıkaralım” Gibi. Haliyle ben de yok diyorum. Sonra masadaki herkese tek tek soruyor istiyor musun istiyor musun diye. Aşırı garipsiyorum varsa getir yensin bunda soracak ne var. Aynı şekilde kahvaltıya otururuz oturduktan sonra “gözleme de vardı ısıtalım mı isteyen var mı”, ya da daha hazırlık aşamasındayken “omlet yapmadık ama ister miydin? Şimdi babana sorsam kesin isterim der.” Gibi bir cümleden sonra ben de yok hayır gerek yok diyorum fakat ben ekmek yemeyen Ve günde 2 öğün yiyen biriyim.Öyle olunca domates salatAlık zeytin peynirle tüm günü geçiremiyorum. Ama içten içe de böyle sordukça sinir oluyorum. siz olsanız nasıl söylerdiniz bunu eşinize ya da annesine

Bizim ailede de sorulmaz, ayıp karşılanır. ben de bana "şunu ister misin ? bu vardı içer miydin?" diye sorulduğunda otomatik olarak "hayır teşekkürler" diyorum. ama orası artık sizin de eviniz sayılır ve herkesin yetiştirilme tarzı bir değil. bence rahat olun. canınız bir şey istediğinde kendiniz hazırlayın. tabi bu aranızdaki samimiyete bağlı..

Bence abartıyorsunuz

Kek var yer misin gayet normal bir cümle. Ayrıca şeker hastası olabilirsin, diyette olabilirsin, sevmiyorsundur... yemek ister misin diye sormak normal sen misafir değilsin ki bir aile bireyisin sonuçta. Yemek isterseniz de evet diyin gitsin niye aç duruyorsunuz anlayamadım??

Hanımlar günaydın,
belki bir dert değil fakat sizlerin neler düşündüğünü merak ediyorum.bana çocukluktan beri hep misafire en güzelinin en iyisinin ikram edilmesi gerektiği öğretildi.Biri geliyorsa evde ne varsa önüne yığılır tabiri caizse. Kendim de böyle alıştığım için evime gelen misafire aynısını yaparım. eşimin ailesine ziyarete gittiğimizde beni rahatsız eden bir durum var. 4 yıldan fazladır evliyim hala canımın istediği bir şeyi uzanıp alamıyorum onlarda. Sebebi de şu: sürekli yemek hazırlanırken “ şunu ister misin istiyorsan masaya koyalım.” TarzındaKi cümleler. Mesela akşam çay içiyoruz “kek var istiyorsan çıkaralım” Gibi. Haliyle ben de yok diyorum. Sonra masadaki herkese tek tek soruyor istiyor musun istiyor musun diye. Aşırı garipsiyorum varsa getir yensin bunda soracak ne var. Aynı şekilde kahvaltıya otururuz oturduktan sonra “gözleme de vardı ısıtalım mı isteyen var mı”, ya da daha hazırlık aşamasındayken “omlet yapmadık ama ister miydin? Şimdi babana sorsam kesin isterim der.” Gibi bir cümleden sonra ben de yok hayır gerek yok diyorum fakat ben ekmek yemeyen Ve günde 2 öğün yiyen biriyim.Öyle olunca domates salatAlık zeytin peynirle tüm günü geçiremiyorum. Ama içten içe de böyle sordukça sinir oluyorum. siz olsanız nasıl söylerdiniz bunu eşinize ya da annesine
İsterim olur aslında filan deyin ya da eşinize anlatın sorduklarında anne ya canım istedi getirsene filan diye o istiyormuş gibi rica etsin,bu konuda size yardımcı olsun😊

Ben ay o bana yetmez diyorum. Ya da yemediğim yemeklerse mesela ben bi kendime makarna yapayım diyorum. Bizimkiler de yığar. Hatta onlar yığmadan çok yedik diye sofradan kalkıyorlarsa ben kek filan yiyecem isteyen var mı diye ben sorarım. Benimseyin bence biraz. Belli ki huyları öyle.

Yani herkes bir degil maalesef siz oyle görmüşsünuz onlar oyle yetismis orasida sizin eviniz sayilir cekinmeyin sizde

Hanımlar günaydın,
Ne garip alışkanlıkmış isteme yeme demek gibi 😒 Eşine söylesen isterim de onlar senin ailen ne çekiniyorsun ki diyecektir.
Yapcak tek şey bi kaç kere isterim çok severim, sadece salatalık domates beni doyurmuyor demek ya da anne bana sorma sen naptıysan ben hepsini yerim de gitsin.

Ben çok iştahlı bir insan değilim karşımdaki insanların da öyle olmadığını düşünürüm :KK70:

Kayınailem ise evde ne var ne yok misafire çıkartırlar. Hani çayı kaldırdığımız saniyede kahveler Kuruyemişler meyveler dondurmalar... Ve beni bu hiç mutlu etmez. Tok karna bir şey yiyemem çünkü. Gelir hiç bir yenmese de zamanı gelince kaldırılır yeni ikrama geçilir gibi daraltıcı bir hal alır benim için.

Bense eğer yabancı değilse gelen mesela yakın arkadaşım, görümcem, kardeşlerim seçenekleri sunarım hangisini istiyorsanız çıkarayım yada şu dolaptan alıverin derim.(görümcem de sizin gibi düşünüyorsa vay halime)
Bir tık daha uzaksa gelen zaten ikram edeceğim şeyi ayarlamış koymuşumdur kenara. Teklif etmem yani yeni bir şey planladığım ikramı yapabilirim :KK70:

Ki 4 yıl olmuş evleneli istiyorum olur ya yiyelim denilebilir. Dolapta kek görüp canınız çekse bile ya misafire falan değilse surdan çıkarıversek yesek denilebilir bence.
Herkes kendi yaşadığı şekle, herkes kendi iştah durumuna göre hareket eder. Garipsenecek bir durum yok. İfade etmeniz lazım sadece.

Bizim ailede de sorulmaz, ayıp karşılanır. ben de bana "şunu ister misin ? bu vardı içer miydin?" diye sorulduğunda otomatik olarak "hayır teşekkürler" diyorum. ama orası artık sizin de eviniz sayılır ve herkesin yetiştirilme tarzı bir değil. bence rahat olun. canınız bir şey istediğinde kendiniz hazırlayın. tabi bu aranızdaki samimiyete bağlı..
Zaten 14 saatlik mesafede oturuyoruz onlar bize sık gelip kalıyorlar fakat biz eşimin işinden dolayı senede 1 en fazla 2 gidiyoruz onda da en fazla bir hafta kalabiliyoruz

Bence normal sormasında sıkıntı yok da, yer misin ister misin diye...

"omlet yapöadık ama ister misin? şimdi babana sorsam kesin ister" diyerek, sanki baba isteyeceği için sormuyorlar, iş çıkacağı için :D size de bir yandan "sen de isteme"ye getiriyorlar gibi bi anlam oluşuyor... Ben bunu sevmedim.

Bence abartıyorsunuz

Kek var yer misin gayet normal bir cümle. Ayrıca şeker hastası olabilirsin, diyette olabilirsin, sevmiyorsundur... yemek ister misin diye sormak normal sen misafir değilsin ki bir aile bireyisin sonuçta. Yemek isterseniz de evet diyin gitsin niye aç duruyorsunuz anlayamadım??
Başka birine daha yazdım uzak oturuyoruz sık gittiğimiz bir yer değil senede 1 belki 2. Gittiğimde de böyle sorulunca tuhaf geliyor

Bence normal sormasında sıkıntı yok da, yer misin ister misin diye...

"omlet yapöadık ama ister misin? şimdi babana sorsam kesin ister" diyerek, sanki baba isteyeceği için sormuyorlar, iş çıkacağı için :KK70: size de bir yandan "sen de isteme"ye getiriyorlar gibi bi anlam oluşuyor... Ben bunu sevmedim.
Ben de sizin gibi düşünüyorum

Back
X