• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden böyle

Concealer

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2017
39
25
3
30
Hanımlar merhaba
24 yasındayım neredeyse 1 yıllık evliyim. Üniversite mezunuyum (önce özel bi üniversiteden %100 burslu olarak Mezun oldum daha sonra açık öğretimden mezun oldum) aslında 2 mesleğim var elimde ama hiç iş olanağı yok. Daha önce birkaç iş tecrübem oldu bekarken fakat artık evli olduğum için çalışma saatleri ve günleri konusunda titiz davranmak istiyorum. Çalışmak istiyorum ama bir yerlere öylesine girmek istemiyorum. İnternetten başvuru yapıyorum ama hiç olumlu cevap alamadım bu 1 sene içinde. Gerçekten kendimi artık çok yetersiz hissetmeye başladım. Bu durum beni psikolojik olarak kötü etkiliyor. Etraftakiler sürekli olarak iş mevzularını ne yaptın diye soruyor, etrafın ne söylediğini çok fazla takan bi insan değilim ama bu konuya çok takıldığım için kendimi o an yerin dibine girmiş gibi hissediyorum. Birkaç kişi kasiyerlik falan mı yapsan dedi fakat yanlış anlaşılmak istemem asla küçümsemem saygı duyarım ama lise mezunu değilim ki neden kasiyer olayım. Farkındayım boğaziçi mezunu da değilim :) ama emeklerimin bi karşılığı olsun istiyorum. Düzenli bi hayat istiyorum sabah 9 akşam 6 işim olsun istiyorum haftasonu tatillerim olsun bayram tatillerim olsun istiyorum özel günlerin tatil olmasını istiyorum. Daha önce hep bunların olmadığı işlerde çalıştığım için okurken durumun zorluğunu bildiğim yaşadığım için seçicilik yapıyorum. Çok mu şey istiyorum arkadaslar ya :( bütün günümü boş boş oturarak geçiriyormuşum gibi geliyor içim sıkılıyor. Aslında gün içinde sporumu yaparım kitabımı okurum işlerimi görürüm fakat demek istediğim bi meşgalem olsun değil bi mesleğim olsun istiyorum. İlla torpil mi olması gerek bazı şeylerin olması için, kimseye muhtaç olmadan kendi kendime bi şeyler yapmak istiyorum. Bu kadar ne yazdım bilmiyorum ama içimi döküyorum işte bi şekilde. Tam da böyle zamanlarda içim sıkılıyor anlatacak birilerini arıyorum. Anneme ve eşimden başkasına güvenemem dertleşmek için ama onları da üzüyorum üzüntümle diye artık söylemek istemiyorum. Buraya böyle biraz içimi dökeyim dedim belki benim gibi olan vardır ya da beni anlayacak olan insanlar vardır diye :( şimdi bu ne kadar çok şey istemek böyle de diyebilirsiniz belki haklısınız ama ne bileyim işte öyleee :(

Valla iş bulmak kolay değil üniversite okumuşsunuz değsin istiyorsunuz haklısınız ama bir siz degilsinizki nice üniversite mezunları hep işsiz.daha iyisini bulana kadar şartlarınızı biraz esneteceksiniz mecburen

hiç deneyiminiz yoksa evde oturarak kendinize zarar veriyorsunuz.
siz bir işe girin, biraz deneyim kazanın, o arada da istediğiniz şirketlerin listesini çıkarıp, yeni ilan yayınladıklarında başvurun,
hatta size tam uyacağını düşündüğünüz şirketleri bizzat arayın.
ama maalesef deneyimsiz olduğunuz ve okuldan sonra da ara verdiğiniz için işiniz zor, ve geçen zamanla daha da zorlaşıyor,
üzümün çöpü armudun sapı deme zamanı değil gibi pek.

Asagi yukari yaslarimiz ve evlilik tarihlerimiz yakin.. Bende ünv. Mezunuyum esim sabah 9 aksam 5 calisiyor. Ben ise girsem ozel sektorde is cikis saati 7 diyecekler o saat patronun keyfine gore uzayacak trafik vs derken 8,5 gibi evde olacagim cumartesi calisacagim. Butun bunlari dusununce evde kendimce birseyler yapmak daha mantikli geldi.
Net uzerinde sayfam var urun satisi yapiyorum. Evimin isleri de aksamiyor gayet rahat..

Valla iş bulmak kolay değil üniversite okumuşsunuz değsin istiyorsunuz haklısınız ama bir siz degilsinizki nice üniversite mezunları hep işsiz.daha iyisini bulana kadar şartlarınızı biraz esneteceksiniz mecburen

Farkındayım maalesef, hayatımda düzen istediğim için yaşadığım gördüğüm şeylerden edindiğim tecrübelerden dolayı böyle bazı konularda seçiciyim.

bu arada size de hak veriyorum.

ben de benzer bir problem yaşıyorum.
çocuktan sonra ara verdim işe, şimdi iş arıyorum ama o verdiğim ara işverenlere göre büyük dezavantaj oluşturuyor, resmen kaç yıllık deneyimimi görmüyorlar :kızgın: ben de kendim için standart düşürüyorum maalesef, çünkü bekledikçe ara daha da uzayacak ve işler daha zorlaşacak.

Okurken staj yaptıysanız staj yaptığınız yerlere direkt başvuru yaparak şansınızı deneyin derim.. Ayrıca çalışma saatleri konusunda da neden bu kadar endişelisiniz anlamadım çevremdeki herkes özel sektörde ve bazı yoğun günler mesaiye kalmak dışında hepsi 9-5 ya da 9-6 düzeninde dediğiniz gibi çalışıyor. Hem yeni başladığınızda mesailere de hazırlıklı olmalısınız işi öğrenmek için ilk zamanlar fazladan vakit ayırmanızı bekleyebilirler fakat normalde durum böyle değil

hiç deneyiminiz yoksa evde oturarak kendinize zarar veriyorsunuz.
siz bir işe girin, biraz deneyim kazanın, o arada da istediğiniz şirketlerin listesini çıkarıp, yeni ilan yayınladıklarında başvurun,
hatta size tam uyacağını düşündüğünüz şirketleri bizzat arayın.
ama maalesef deneyimsiz olduğunuz ve okuldan sonra da ara verdiğiniz için işiniz zor, ve geçen zamanla daha da zorlaşıyor,
üzümün çöpü armudun sapı deme zamanı değil gibi pek.

Gerçekten kendime zarar veriyorum ve bunun farkındayım. Yetiştirilmek üzere olan iş işanlarına başvuru yapıyorum özellikle fakat geri dönüş alamıyorum. Zoruma giden şeylerden birisi de bu. Aslında yapabileceğim çok şey olduğunu düşünüyorum ama neden böyle bi olanak tanınmıyor insanlara. Bu sitelerden başvuru yapmak boşa mı yani hiç dönüş olmayacaksa neden ilan veriyorlar :)

Asagi yukari yaslarimiz ve evlilik tarihlerimiz yakin.. Bende ünv. Mezunuyum esim sabah 9 aksam 5 calisiyor. Ben ise girsem ozel sektorde is cikis saati 7 diyecekler o saat patronun keyfine gore uzayacak trafik vs derken 8,5 gibi evde olacagim cumartesi calisacagim. Butun bunlari dusununce evde kendimce birseyler yapmak daha mantikli geldi.
Net uzerinde sayfam var urun satisi yapiyorum. Evimin isleri de aksamiyor gayet rahat..
Ne üzerine satış yapıyorsunuz merak ettim öneride alabilirim

Evet tam olarak aynı durumdayız benim eşim de öyle çalışıyor. İleriyi de düşünmek zorundayım ilerleyen senelerde bir evladım olursa ona da vakit ayırabileyim istiyorum. Benim de insta üzerinde bir satış sayfam var ama orada bile şansım yok :)

Gerçekten kendime zarar veriyorum ve bunun farkındayım. Yetiştirilmek üzere olan iş işanlarına başvuru yapıyorum özellikle fakat geri dönüş alamıyorum. Zoruma giden şeylerden birisi de bu. Aslında yapabileceğim çok şey olduğunu düşünüyorum ama neden böyle bi olanak tanınmıyor insanlara. Bu sitelerden başvuru yapmak boşa mı yani hiç dönüş olmayacaksa neden ilan veriyorlar :)

ah ah, ilk iş aradığım zamanları hatırlattınız.
en sonunda cesaret edip aramıştım çok istediğim işi, dedim dönmediniz bana, aaa dediler bir soralım, sonra o işe alındım.

biraz da arkasını takip etmek gerekiyor.
iş ilanı size uyan başvurularınızdan 2-3 haftada yanıt almazsanız ilgili kişiyi arayın derim.

bu arada size de hak veriyorum.

ben de benzer bir problem yaşıyorum.
çocuktan sonra ara verdim işe, şimdi iş arıyorum ama o verdiğim ara işverenlere göre büyük dezavantaj oluşturuyor, resmen kaç yıllık deneyimimi görmüyorlar :kızgın: ben de kendim için standart düşürüyorum maalesef, çünkü bekledikçe ara daha da uzayacak ve işler daha zorlaşacak.

Evet ve çocuğunuz varsa durum gerçekten daha zor daha büyük sorumluluklarınız oluyor. Ben evlenince her şey rayına oturur diyordum daha büyük çıkmaza girdim.

Evet tam olarak aynı durumdayız benim eşim de öyle çalışıyor. İleriyi de düşünmek zorundayım ilerleyen senelerde bir evladım olursa ona da vakit ayırabileyim istiyorum. Benim de insta üzerinde bir satış sayfam var ama orada bile şansım yok :)

çocuk olduğu zaman iş değiştirirsiniz. hali hazırda işiniz varken yeni iş bulmak daha kolay oluyor. eşime direk iş teklifleri geliyor mesela, aktif çalışıyor kendisi, ben iş bulamıyorum, aynı sektördeyiz.

ah ah, ilk iş aradığım zamanları hatırlattınız.
en sonunda cesaret edip aramıştım çok istediğim işi, dedim dönmediniz bana, aaa dediler bir soralım, sonra o işe alındım.

biraz da arkasını takip etmek gerekiyor.
iş ilanı size uyan başvurularınızdan 2-3 haftada yanıt almazsanız ilgili kişiyi arayın derim.

Aslında aklımda böyle bi şey var ama içime çok sinen bi ilan olmasını bekliyorum.

Aynen benim sayfamda instagram uzerinden :) satis tüyolarini paylasabilirim. Eger istersen tabi ozelden ulaşirsin bana

çocuk olduğu zaman iş değiştirirsiniz. hali hazırda işiniz varken yeni iş bulmak daha kolay oluyor. eşime direk iş teklifleri geliyor mesela, aktif çalışıyor kendisi, ben iş bulamıyorum, aynı sektördeyiz.

Evet eşim çalıştığı halde iş teklifleri geliyor benim de çok şükür :) bütün bu konulard eşimde benimle aynı fikirde olduğu için böyle bi risk almama razı olmaz gibi geliyor. Bazen eski işlerimden birine döneyim diyorum çok bunaldığımda istemeye istemeye ama cevabı birbirimizi daha az göreceğimiz bi işe girmeni istemiyorum oluyor.

Evet eşim çalıştığı halde iş teklifleri geliyor benim de çok şükür :) bütün bu konulard eşimde benimle aynı fikirde olduğu için böyle bi risk almama razı olmaz gibi geliyor. Bazen eski işlerimden birine döneyim diyorum çok bunaldığımda istemeye istemeye ama cevabı birbirimizi daha az göreceğimiz bi işe girmeni istemiyorum oluyor.

ne diyeyim, talebinizde haklısınız ama maalesef kurtlar sofrası :KK43:

Back
X