Neden böyle :(

Evet doğru aöylüyorsun başka kimseye ihtiyacı yok zaten anne dışında. Yazmam hiç yok alır denerim :))
yazmaya gerek yok işte, üstünden çıkan bir şey olur şal tak bir gün şalın vardır heralde:) onu kullan. haydi sağlıcakla

İsyan etmiyorum müne her insan gibi bunaldığı anları vardır o da benim bunalmış anım. Hava 36 derece burda. Sucuk gibi oluyorum ve duşa girmeye fırsat bulamıyorum. Genelde aç oluyorum çünkü ayakta atıştıryorum. Yardım edebilecek kimse yok çünkü yaşadığım şehirde kimsem yok.
Ve bebeğim babasında bile çığlık çığlığa ağlıyor. Yani tualete gitmeyi bile erteliyorum.
Kim olsa bunalır sanırjm.
Geçici bir dönem olduğunun farkındayım ve bir sürü de çözüm buldum. Kanguruda taşıyorum genelde.
Teşekkürler önerilerin için

Eleştirmek için yazmadım, daha yolun başında olduğunu belirttim, ben de bebeğine yalnız bakan bir anneydim ve kızım yaz bebeğiydi, anne kız pişiyorduk, kanguru en iyi çözümlerden biri, zira benim kızım da kokum olmadan durmayan bir bebekti, beşiğinde uyumaz kucağımda yatardı, öyle de çok zor oluyor, beşiğine de alışmıyor böyle olunca, o yüzden uyku saatlerinde beşiğine yatırıp yanına senin kokunu alacak şeyler koyman iyi olur, hem uyku düzeni için hem beşiğine alışması için bir süre böyle yaparsın, uykuya dalana kadar elini de tutabilirsin işe yarıyor :)

Bugün öyle denedim tam uyudu dedim beşiğine koydum gözlerini açtı :)
Elini tutup ninni söyledim ama dudakları büzüştürdü yine eşşek.
Sanırım kendini güvende hissetmiyor olabilir. Tişörtümü de koydum yanına ama malesef işe yaramadı illa beni istiyor.
Çok yoruluyorum o sorun değil tabi ki canım feda yorulacağımı biliyordum ama dışarıya çıktığımız zaman bile huzursuz.
Onu sürekli huzursuz görmek beni üzüyor haliyle geriliyor bunalıyorum.
Dün çok iyiydi inşallah öyle devam eder

Bir süre dişini sıkman lazım, ağlamadığı sürece beşiğinden alma, ninni söylemeye, elini tutmaya devam edersen bir süre sonra alışır, ilk zamanlar zor oluyor ama sonra düzene giriyor, ben ilk 6 ay bana düşkünlüğü yüzünden çok uğraştım, babasında da duruyordu Allah'tan, akşamları eşim oyalıyordu ama gündüz hep kucağımdaydı, sonra fark ettim ki beşiğine alışamıyor ben böyle yaptıkça, mecbur yatağına yatırmaya başladım, ben ninni söylemedim de hep konuştum sesimi duymasını sağladım, tişörtümü de yanına koyuyordum, bir süre sonra alıştı, uyku düzeni de oldu rahat ettim, alıştırmasaydım yanmıştım çünkü 5-6 ay pijama giyip yatağımda uyuduğumu hatırlamıyorum, resmen sabah ezanına kadar kucağımda kızla evi turluyordum, ezanla birlikte ikimizde sızıp kalıyorduk, gece uykusuzluğu çok zor, bir der için bir kemik kalmıştım.

Evet ben minicik bir mızmızlanmada alıyorum hemen kıyamıyorum.
Bırakmam lazım beşiğinde. İşte benimki bbasında durmuyor malesef dün 5 dk bile durmadı illa bendr durmak istiyor o beni zaten mahfediyor. Tam diyorum geldi bi duşa giriyö rahat ediym ama yok :) illa o uyiycak 1 den sonra,anca duşa girebilirim. O zaman da ben pert oluyorum zaten duşa mı giriyö bişey mı atıştıriym uyiyiym mı :)) allahtan gece daldıktan sonra bitek emmeye uyanıyor ama dalana kadar mahfediyo beni. Emzirirken bile ayakta emmek istiyor. Gazı heralde zorluyor sallanmadan emmiyo bu aralar. bende bir deri bir kemik kaldım resmen

Kulağı ağrıyormuş sanırım kulağını çekiştirdi süt damlattım ilk defa 1 haftadır gündüz uykusu uyuyor beşiğinde.

Kulağı ağrıyormuş sanırım kulağını çekiştirdi süt damlattım ilk defa 1 haftadır gündüz uykusu uyuyor beşiğinde.
Oy kurban olsunlar, geçmiş olsun. Beşiğinde uyuyorsa zamanla geceleri de beşikte uyumaya alışır, kıyamıyorsun anlıyorum, ben de senin gibiydim ama kendi yorgunluğunu bir kenara bırak kızın için bunu yapmak zorundasın, yatağında yatmaya alışınca çok rahat edersin, uyku saatlerini, uyumadan önceki uyku ritüellerini (yıkamak, masaj, ninni söylemek vb) düzene oturtursan kızın her gün aynı saatlerde uyur ve uykusunu alıp mutlu uyanır, kızım kucağımda uyuduğunda kuş uykusu uyurdu resmen, yarım yamalak bir uyku, haliyle sürekli ağlardı, ne zaman ki yatağında uyumaya alıştırdım maşallah öğlen 1'de yatardı 3'e kadar deliksiz uyurdu, akşam 9'da yatar gece bir kere gece mamasına uyanır yine sabaha kadar deliksiz uyurdu ama tabii ben bu düzeni oturtana kadar çocuk 6 aylık olmuştu.

Evet uyku rituelini olusturmak istiyorum.
Umarım düzene girer bugün 3 kez 1 er saat uyudu çok şükür. Şimdi gayet keyfi yerinde :)
Ama genelde kucağımda uyuya kalıyor henüz yatağa yatırıp uyutma faslına geçemedik :) ama geçicez inşallah :)) teşekkür ederim müne

İyi siz vermeyin. Ben sadece yaptıklarımı söyledim. çocuk doktoru veya başka bir şey olduğumu da iddia etmedim. bebeğimde bir lastikle bağ kurmadı anne bebek bağımız gayet güzel. Herkes atarlı olmuş yani. birine bir şey demeye de gelmiyor.

Canım boşver ya :) herkes farklı düşünüyor bu konuda. Benim de doktorum gayet psikolojik yönden çok iyi bir faydası olduğunu söylüyor emziğin. Ama bizimki almıyor o ayrı bişey :)) hala uğraşıyorum en fazla 2 dk tutup atıyor. Bazen hiç almıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…