Babada da durmuyor bi salata yapiym diye versem 5 dk sonra bas bas bağırmaya başlıyo.Daha küçük annesi 4 aydan sonra düzene girmeye başlıyor. Geçecek merak etme. Sen gerildikçe uyumaz bebek tecrübeyle sabit. Öyle durumlarda hemen babaya pasla karnının tok olduğuna eminsen.
Benim eşim kulağına ninni falan söylerek, benim saatlerce uyutamadığım bebeği 5 dakikada uyuturdu :)
Kaç aylık. Büyüme atağına girmiş olabilir bebeğin bu dönemler gelip geçici biraz dişini sıkacaksın eşin annen kv vs varsa yakının da en azından 2 saat ilgilenmelerini isteyebilirsin. Kolay değil maalesef eşiniz destek oluyor mu?
Benimkini kurtarmıyo malesef. Almıyor yani ne yaptıysam bir türlü alıştıramadım. Ya bugün resmen reçele batırdım yine atıyo ağzındanbebeğin ağlama saatlaerini kontrol et hep aynı saatlerde düzenli ağlıyorsa bebeğin koliktir yani (gaz sancısı çekiyordur)
birde emzik hayat kurtarır bence
Evet kolik sancısı çekti ama bu yaptığı şuan kolik sancısı yüzünden değil resmen mızmızlanıyor.bebeğin ağlama saatlaerini kontrol et hep aynı saatlerde düzenli ağlıyorsa bebeğin koliktir yani (gaz sancısı çekiyordur)
birde emzik hayat kurtarır bence
Canım benim ilk kızım da belki yalnış bulanlar olabilir ama çok nadir kucağıma aldım kızımı emziriyordum gazını çıkartıyordum sonra küçük bir minder yatağı vardı sert ama onun üstünde yatiriyordum hiç sesi çıkmazdı ben de onun yanına yatıyordum mutfakta isim varsa aynı şekilde yatağı yemek masasına koyuyordum işimi yapıyordum. Çok mu kucağa alisti bebeğin acaba ya da seni emzik niyetine kullanıyor olabilir.Annem başka şehirde oraya gittim ama orda bile benden başkası sakinleştiremiyor. 3 aya yaklaştı.
Emzirirken ayaktayım,uyuturken ayaktayım,yemek yerken ayaktayım. Başka türlü yemek yiyemiyorum resmen. Ya başım dönmeye başladı artık onunla ilgilenmekten resmen aç kalıyorum.
Bir bebek pusette niye ağlar ya? Arabada bile aynı. Ve sağlık sorunu yok çok sağlıklı bir bebek.
Canım benim ilk kızım da belki yalnış bulanlar olabilir ama çok nadir kucağıma aldım kızımı emziriyordum gazını çıkartıyordum sonra küçük bir minder yatağı vardı sert ama onun üstünde yatiriyordum hiç sesi çıkmazdı ben de onun yanına yatıyordum mutfakta isim varsa aynı şekilde yatağı yemek masasına koyuyordum işimi yapıyordum. Çok mu kucağa alisti bebeğin acaba ya da seni emzik niyetine kullanıyor olabilir.
Çocuğum falan yok ama dışarıdan bakınca dikkatimi çektiği için yazmak istedim.
Biraz sakin olmaya çalışsanız nasıl olur? Bebek madem kucakta durmak istiyor iş yapamıyorsunuz bağlayın bebeği kendinize? İsmini hatırlayamadığım bezler var ya upuzun sarıyosun çocuğu vücuduna.
Onları deneyebilirsin. Hareketle gazı atması da kolay olur hem
Ben de öyleyim oturamıyorum emzirirken bile gezmemi istiyor. Çünkü gazı varken öyle yapıyordum. Alışmış demek ki.Merhaba canım. yazdıklarını okuyunca 1 yıl önceki halim aklıma geldi. benim bebeğimde öyleydi. ailemiz çok kalabalık ve sevecendi. kucağa çok alıştı. daha 1 aylıkken bile koltuğa oturduğumu anlıyodu çığlığı basıyodu ayağa kalkınca susuyodu. evi geziyoduk bütüngün nöbetleşe. ne yazıkki bunun çaresi zaman. aylar geçtikte ilgisi başka şeylere geçiyor oyuncaklar, çizgi filmler, müzik, veya başka bir çocuk vs. o zaman rahatlıcaksın. ama emziğe alıştır muhakkak yoksa memenden ayrılmaz tok olsa bile orda durmaya çalışıyolar. çok fenalar.
Aklıma elektrikli salıncaklar geldi alsanız belki sever rahat edersiniz. Biraz mızmız olacak galiba.
Kokunu seviyor demek ki.Zor biliyorum ama sinirlenmemek lazım kendini öyle güvende hissediyor olmalı.benm bebeğim de sadece kucağımda uyuyordu herkes alıştırma kötü olur çok yorar kucağından inmez dediler çok yoruldum uykusuzluktan ağladığım da oldu ama inan geçiyor bu günler şuna 6 aylık ve ben bugün ilk defa yanına yatağa uzanıp ninni söyleyerek bakışarak uyuttum imkansız değil o nasıl istiyorsa öyle yap doğruyu beraber bulacaksınızEvet kolik sancısı çekti ama bu yaptığı şuan kolik sancısı yüzünden değil resmen mızmızlanıyor.
Kucağa alındığında susuyorsa bir sorunu yok demek ki.
jameya acaba kucakta ayakta uyutmaya mi alistirdin boyle cok zor.olur sana.peki bebek arabasında duruyormu alip gezdirdigin zaman napiyor hic uyudugu oluyir mu vallahi annelik zor kirk cesit yol bulmaya calisiyorsun değil mi ama uzun sureli ac kalman hic iyi degil senin zaten.uykusuzluk cekiyorsun beslenmen gerekBen genelde çok sakinim son iki gündür geriliyorum.
Yoksa sinirli filan veya gergin değilim. Ama artık saatlerce aç kalıp sürekli emzirdiğim için elim ayağım titriyor.
Ve ister istemez de geriliyorum.
Kanguru kullanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?