Neden böyle

whitesneaker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2017
809
1.227
113
31
Herkese selamlar
Hayatta milyonlarca kişiden daha şanslı ve mutlu olduğumu biliyorum. Hiç bir zaman şükürsüz birisi olmadım. Ama bazen özellikle de şuan modum çok düşüyor, neden böyle diye sormaktan alamıyorum kendimi.
Çok detay vermeyeyim ama çok çok huzurlu bir evde büyümedim ve bence travmalarla doluydu. Gerçi bütün çocukların travması vardır. Sonrasında ise zorla da olsa üniversite kazandım okudum mühendis oldum. 31 yaşındayım 2 senelik evliyim. Eşim hayattaki en büyük şansım.
Mezun olduktan sonraki iş hayatı süreci beni asla tatmin etmedi. Dikiş tutturamadım. İlkeli olmaya gayret ettim. Çalıştığım yerler hep çok çalışan çok mesali yerlerdi. Rahat bir yerde çalışamadım. Sabah 8 akşam 6 eğer gerekirse mesaili. Bazen ayda 60 saat mesaili çalıştım. Ama geldiğim nokta beni asla tatmin etmedi.
Son nokta olarakta bazı sebepler dolayısıyla işten çıkışım verildi fakat bu toplu çıkış oldu. Nefret ederek gittiğim bir yerdi. Bütün ekibim dedikoducu, ofisten bir an önce biri çıksa da dedikodusunu yapsak diyen insanlardı. Asla aynı kafa yapısına sahip olamadım. Çıkma cesaretim de yoktu küçülme dolayısıyla çıkarılınca en azından haklarımı aldım.
1,5 ay oldu hala iş bulamadım aslında 4 mülakat gerçekleştirdim fena değildi hatta bir teklif aldım ama. Yine sıkıntılı yine çok mesai yapmam gereken maaşı az bir yer.
Bakıyorum hayatıma arkadaş çevreme. Enerjisini sıkıştırmayan çok stres yapmayan hayatı daha rahat bir kafa ile yaşayan herkes çok iyi yerlerde ve rahat şekilde çalışıyor. Ama ben stresli hayatı çok kafaya takan biriyim ve bu nedenle de hayatımı huzurla yaşayamıyorum gibi geliyor.
Bu dikiş tutturamama hissi çok ağır ve zor geliyor. 7 senedir çalışıyorum bu ayrıldığım 4. Şirket. Hayatımda ilk kez çıkışım verildi.
Psikolojik olarak toparlayamıyorum ve duygu durumum inişli çıkışlı.
Biraz moral olacak hikayelere ihtiyacım var.

Benim de ilk ise basladigimda 3 sene boyunca afedersiniz eşek gibi çalistim max mesai yaptim+ mobing ve baskı+ izin kullanamadım. Yeni evlenmistim çok borcumuz vardi mecburdum max mesaide çalismaya sesimi çikaramadim ama canım çikti resmen..
Çok zordu dedim ki kurtulmak zorundayim hedefime kilitlendim sinava çalistim o yogunluga ragmen hem de hamileydim. Çokk çabaladım emek verdim çok da dua ettim. Aşiri zor bi süreçti.Sinava 25 hafta gebeyken girdim. Ama kazandim kurtuldum şükürler olsun. Kurtuldum ama bu sefer başka imtihanlarım oldu hayat telaşı stresim hic bitmedi.
6 ay önce Türkiye nin en kücük ilcelerinden birine atandim yollari sikintili mahrumiyet bölgesi resmen. Ama yemyesil,sakin,insanlari saygili ve calisma ortamim cok rahat stres sifira yakin.
Demem o ki hayatta hep iniş çıkışlar oluyor, avantaj-dezavantajlar oluyor. Ama sunu anladim ki insani yiyen bitiren şey stresmis. Yogun calismak istememenizi cokk iyi anliyorum insan biraz rahatlayinca diyor ki nasil dayanmisim ama vücut kendini yiyip bitiriyor.
Simdi 5 kat maas verseler eski calistigim yere gidip de calismam asla. Bünyem error vermisti artik gecen yil bir suru alerjik hastaliklar ayni anda cikti. Agir raporlu ilaclar aldim gecmiyordu. Simdi hepsi kendi kendine gecti ilaclari kullanmiyorum.
Huzur ,sağlık hepsinden önemliymis.
Size tavsiyem gerekirse şehir degistirin iş degistirin ne bileyim gerekirse tatil niyetiyle bir süre calismayin evde dinlenin iyi bir is cikana kadar. NASIL HUZURLU VE RAHATSANIZ ÖYLE BIR HAYAT YAŞAYIN. Hic birsey icin zorunda hissetmeyin belki bir sure beklemek veya baska bir is kurmak iyi gelecek size. Iyice ölçün tartın dua edin bol bol bir kapi acilacaktir size de..
Hakkinizda hayirlisi olsun..

1.5 ay olmus daha yeni isten cikmissin bulursun aramaya devam et. Toplu olarak isten cikarilmissiniz bence kisisel algilama.

Merhaba, umarım bir an önce kendinizi daha iyi hiss edersiniz. Yaşadığınız bu süreç sizde motivasyon düşümüne neden olmuş. Bir nevi depresyonda gibisiniz. Bence bu çalışmadığınız süreçte kendinize zaman verin, sevdiğiniz şeyleri yapmaya çalışın. Tatile çıkmanız mümkünse bir az tatile çıkın, dinlenin. 7 sene çalışmışsınız bu da uzun bir zaman. Şimdi bu iş aradığınız dönemde olumsuz düşünceleri kenara bırakıp kendinizi rahatlatmaya çalışın. Böyle yaptığınız takdirde kendinizi daha iyi hiss edeceksiniz. Daha sonra çalışma saatleri size uygun olan, rahat hiss edeceğiniz bir iş arayıp bula bilirsiniz. Unutmayın, sizin ruhsal ve fiziksel sağlığınız her şeyden daha önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…