Neden böyle ?

ne mutlu sana. ben de kılıyordum ta ki işe girene kadar. burada bir tek ben varım kimseye emanet edipte gidip namaz kılamıyorum ama bu bir bahane değil olmamalı. en kısa sürede başlamak istiyorum.

kesinlikle dediğin doğru bahane olmamalı olamaz :45: işyerinde kılamadığın namazlarını evde kıl , camide kıl ama mutlaka kıl dua ediyorum demişsin ama dualarımızın kabul olmayışının bir nedeni de ibadetlere fazlasıyla önem vermediğimiz içindir

UNUTMA SADECE İNANMAK YETMEZ

kesinlikle dediğin doğru bahane olmamalı olamaz :45: işyerinde kılamadığın namazlarını evde kıl , camide kıl ama mutlaka kıl dua ediyorum demişsin ama dualarımızın kabul olmayışının bir nedeni de ibadetlere fazlasıyla önem vermediğimiz içindir

UNUTMA SADECE İNANMAK YETMEZ

haklısın. inşallah başlayıp bırakmamak istiyorum.

Benim kardeşim de böyle, hep kırıyor dilinin kemiği yok bağırıp çağırıyor 14 yaşında. Malesef düzeltemedik onu. İnsanların taş olmadığını bilmelisiniz herkes ağır laf kaldıramaz ve size katlanmak zorunda değiller hep kardeşime de söylerim ben bunu ama faydasız.

Benim kardeşim de böyle, hep kırıyor dilinin kemiği yok bağırıp çağırıyor 14 yaşında. Malesef düzeltemedik onu. İnsanların taş olmadığını bilmelisiniz herkes ağır laf kaldıramaz ve size katlanmak zorunda değiller hep kardeşime de söylerim ben bunu ama faydasız.

biliyorum tabi ki. derdime çare bulmak için yazdım. yaptığımdan pişman oluyorum vicdan azabı çekiyorum.
sonuçta kendimi onların yerine koyduğum zaman bu hiç hoş bir şey değil ama sorun kendime engel olamamam. Bundan sonra daha dikkatli olacağım zaten. Yine de teşekkür ederim

Çok gergin anlarımda hemen dua ederim "Allahım annemi kırmama izin verme" diye.
Şükür ki hemen kabul edilir duam.
Dua edin siz de o anlarda, nasip bir fren mekanizmasının devreye girdiğini fark edeceksiniz.

Bir de olumsuz şeyler istememişsiniz ama...
Anneniz kimseye yemek zorunda değil.
Sizin kadar mecbur değil veya sizin kadar mecbur.

aksine annem diktatör bir insandır. Bizi şükürler olsun iyi yetiştirdiğini düşünüyorum. bir konu haricinde kendime hakim olamıyorum da sinirim.

yok bir yerde hata yapılıyor olmalı ki sen söyle bilelim mesela ben bileyim.benim kızımda var ve çok kötü davrandığı oluyor bana.çok mu şımartıyorum diyorum, nedir saygılı terbiyeli yetiştirmenin yolu?

Durumu kabullendiğin halde hala eleştiriyor ya bazı arkadaşlar anlam veremiyorum :44: Yanlış olduğunun farkındasın yapmamak istiyorsun daha ötesi var mıdır yanii? aa yapmışsın ama yazık annene vs. bence yapıcı veya yardımcı yorumlar değil.Her neyse benim fikrim öfkeni kontrol altına almak istiyorsan bir uzmandan yardım alabilirsin bence.Burada sana söyleyeceğimiz tavsiyelerin pek etkili olacağını düşünmüyorum açıkçası.

Sadece yemekle ilgili durumlarda demişsin.
Demek ki terbiyeyle alakalı değil,açlıkla alakalı.

Bazı insanlar acıkınca sinirli olurlar.Bu her zaman şeker sebebiyle olmayabilir.
Bu durum duayla,namazla değil,az ve sık yemekle önlenebilir.
Oruçluyken zorlanırsın ama oruç demek zaten nefis terbiyesi demek.
Ramazanda daha dikkatli,söyleyeceğin sözü ölçerek konuşmanı öneririm.

Sadece yemekle ilgili durumlarda demişsin.
Demek ki terbiyeyle alakalı değil,açlıkla alakalı.

Bazı insanlar acıkınca sinirli olurlar.Bu her zaman şeker sebebiyle olmayabilir.
Bu durum duayla,namazla değil,az ve sık yemekle önlenebilir.
Oruçluyken zorlanırsın ama oruç demek zaten nefis terbiyesi demek.
Ramazanda daha dikkatli,söyleyeceğin sözü ölçerek konuşmanı öneririm.

aslına bakarsan öyle çok yemek yiyen birisi değilim. çok az yemek yediğim için çok acıkıyorum ondan oluyor böyle

yok bir yerde hata yapılıyor olmalı ki sen söyle bilelim mesela ben bileyim.benim kızımda var ve çok kötü davrandığı oluyor bana.çok mu şımartıyorum diyorum, nedir saygılı terbiyeli yetiştirmenin yolu?

hayır annem asla şımartmaz bizi aksine babam anneme göre daha yumuşaktır. Annemin kuralları vardır ama o bitanedir. üzmek isteyeceğim son kişi annemle babamdır ama ne yazık ki üzüyorum. Belki sizin kızınızın yapısı sinirlidir.

hayır annem asla şımartmaz bizi aksine babam anneme göre daha yumuşaktır. Annemin kuralları vardır ama o bitanedir. üzmek isteyeceğim son kişi annemle babamdır ama ne yazık ki üzüyorum. Belki sizin kızınızın yapısı sinirlidir.

evet biz karı koca olarak sinirli yapıdayız kıza da geçmiş haliyle.işte ilerde bana senin gibi davranırsa çok üzülürüm ve gerçekten bunalıma girerim.şimdi uğraşabiliyorum alttan alıyorum anlatıyorum doğruyu ama büyüyünce çok koyar doğrusu

Zaten vicdan azabı çekiyorsun o yüzden bunu daha da arttıracak yorumlar yapmayacağım ... Hepimiz zaman zaman annelerimizin kalbini haksız yere kırmışızdır ama inan o evden ayrıldığın zaman asıl başlayacak vicdanın ... Şimdi sızlıyorsa o zaman bağıracak haykıracak ... Sana tavsiyem konu ne olursa olsun sinirlendiğini hissettiğin zaman dur ve sinirin geçtikten sonra yaptığın ve söylediğin her şey için ne kadar üzüleceğini düşün ... Şuan ki durumunu düşün ... Hemen ordan ayrıl ve sakinleşmeden annene hiçbir şey söyleme ....

Annemi o kadar çok özlüyorum ki ... Ne kadar zamandır görmedim bana bin yıl geçti gibi geliyor ... En son annemin yanına gittiğimde banyoya girmenin bile ondan ayrı geçirilmiş boşa zaman olduğunu düşünmüştüm ... annem banyoya bir sandalye koyup yanımda durmuştu ... Annemin ellerini tutarak uyudum gecelerce... Şimdi gizli gizli ağlıyorum annem diye ... Annenin kıymetini bil anlık öfkelerinin kurbanı olma inan bana onun yanından ayrıldıktan sonraki vicdan azabından yanında şuan çektiğin hiç kalacak ...

Unutma ....
Ana başa taç imiş ...
Her derde deva imiş ...
Bir insan sultan olsa da
Bir anaya muhtaç imiş ....

İnsan aılesıne karsı bazen sınırını aşıyor .. sankı onların kalbı yok her huysuzlugumuzu her kotulugumuzu kaldırabılırlermiş gb geliyor.. Dışarıda yenı tanıstıgımız herhangı bir insana bile cok sabrlı,itanalı davranırken kendı canımız dedıgımız ınsanlara bazen cok hoyratca yaklasırız.

Annenın '' bana bısey olursa onun yuzunden '' tarzı cumlesı cok ağır olmuş. demek kı cok cok rahatsız senden ..
Bunu ben duymuş olsaydım bu benı durdurmaya yeterdı sanırım..
Benım annem bunu bıle dıle getırmeyecek kadar naif bir kadındı ama ben bunu ancak o'nu ansızın kaybedınce anladım..

Demem o ki , ne olursa olsun kendıne hakim ol.
Sinirliysen elinden bişey gelmiyorsa git tedavi ol, bunun çözümlerini ara..
Ama Annenı kırma..
Cunku insan annesini kaybedince ruhunun da vucudunun da yarısını kaybedıyor,hayatı eksık yasamaya mahkum edılıyor
Buna bir de vıcdan azabın eklensın ıstemezdın emin ol istemezsin.. yasamıs bırı olarak nacızane tavsıyem al annenı karsına durumdan ne kadar rahatsız oldugunu, elınden tutup tedavıye goturmesını onu cok sevdıgını ve hakkını helal etmesını soyle..

Yemeği annenden beklediğine göre çalışıyor ya da okuyorsun. Başka şey olsa anlarım da, artık annenden yemek beklemeyecek yaşa gelmişsin. Ama sen dışarda olduğuna göre, annenlerin de seni arayıp bilgilendirmeleri gerekirdi. Sen sanırım yemekten çok buna kızmışsın, yemek bahanesi olmuş. Canım annen de üzüldüğüne göre git annenle konuş. Yaptığının yanlış olduğunu ama kendine hakim olamadığını söyle, özür dile. Belki nefsine biraz ağır gelir ama özür dilersen hem sen hem de annen rahatlar. Pişmanlık duyduğuna göre, iyi kalpli bir kızsın. :nazar:

[sıze=3]kendimi hiç iyi hissetmiyorum.
Dün iftar için eve gittiğimde bizimkiler evde yoktu bizim bağ evimiz var oraya bakmaya gitmişler diğer amcamlarda gidince geri dönememiş orada iftar yapalım demişler.
Tabi ben eve geldim yemek yok annem gelecek sanıyorum yok. Aradım annemi siz bir şeyler hazırlayın dedi biz gelemiyoruz.
çok sinirlendim nasıl böyle bir şey yapar diye ben de bir sürü bağrındım kadının kalbini kırdım. Oysa ufak tefek şeyler yap ye değil mi. Ne gerek var kadını orada huzursuz etmeye .hep böyle yapıyorum. Evde yemek olmadı mı annemin kalbini çok kırıyorum. çok huysuzum.

Zavallı annem benim mutlu olmam için çok şey yaparken ben onun kalbini kırıyorum.
Akşam eve geldiğinde ablamla konuşuyorlardı telefonda. Bana bir şey olursa bu elif yüzünden dedi.
O kadar ağrıma gitti ki. Napıyorum ben diyorum. Neden böyleyim. Bağırdıktan sonra çok pişman oluyorum . Kendime engel olmaya çalışıyorum ama yapamıyorum. Hep sevdiklerimin kalbini kırıyorum.

O kadar dua ediyorum ki allah'ım al bu kötü huyumu benden diye ama yine aynı. Ne yaparım ne ederim nasıl sakin bir insan olurum bilmiyorum.

Siz böyle sinirli anlarınızda yatışmak için neler yapıyorsunuz.
Yardıma ihtiyacım var sanırım
[/sıze]

yaptığım işin hatalı olduğunu bildiğim için sizden fikir istiyorum arkadaşlar. Anneme yazık olduğunu ben de biliyorum. Onun kalbini kırmak istemediğim için sizden yardım istedim. Kimbilir neler çektirdin diye itham etmezseniz çok sevinirim. çünkü vicdan azabı zaten çekiyorum.

şimdiden teşekkür ederim. Kalbinizi kıracak bir şey söyleydiysem af ola...
ben evde yokken kendine iki tabak hazırlayamayan çocuk aç kalsın
çok da tın

yardım istemişsin tavsiye veremicem çünkü ben anne olarak çok daha fazla sinirlenirdim
empati yapamadım

ben evde yokken kendine iki tabak hazırlayamayan çocuk aç kalsın
çok da tın

yardım istemişsin tavsiye veremicem çünkü ben anne olarak çok daha fazla sinirlenirdim
empati yapamadım

o da sizin vicdanınız sanırım. Cevabınız için teşekkür ederim :16:

Zaten vicdan azabı çekiyorsun o yüzden bunu daha da arttıracak yorumlar yapmayacağım ... Hepimiz zaman zaman annelerimizin kalbini haksız yere kırmışızdır ama inan o evden ayrıldığın zaman asıl başlayacak vicdanın ... Şimdi sızlıyorsa o zaman bağıracak haykıracak ... Sana tavsiyem konu ne olursa olsun sinirlendiğini hissettiğin zaman dur ve sinirin geçtikten sonra yaptığın ve söylediğin her şey için ne kadar üzüleceğini düşün ... Şuan ki durumunu düşün ... Hemen ordan ayrıl ve sakinleşmeden annene hiçbir şey söyleme ....

Annemi o kadar çok özlüyorum ki ... Ne kadar zamandır görmedim bana bin yıl geçti gibi geliyor ... En son annemin yanına gittiğimde banyoya girmenin bile ondan ayrı geçirilmiş boşa zaman olduğunu düşünmüştüm ... annem banyoya bir sandalye koyup yanımda durmuştu ... Annemin ellerini tutarak uyudum gecelerce... Şimdi gizli gizli ağlıyorum annem diye ... Annenin kıymetini bil anlık öfkelerinin kurbanı olma inan bana onun yanından ayrıldıktan sonraki vicdan azabından yanında şuan çektiğin hiç kalacak ...

Unutma ....
Ana başa taç imiş ...
Her derde deva imiş ...
Bir insan sultan olsa da
Bir anaya muhtaç imiş ....

bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim. evet ben aileme çok düşkünümdür çok belli edemesem de. Benim için her şeyden önce geliyorlar. Söylediklerini dikkate alacağım :16:

Yemeği annenden beklediğine göre çalışıyor ya da okuyorsun. Başka şey olsa anlarım da, artık annenden yemek beklemeyecek yaşa gelmişsin. Ama sen dışarda olduğuna göre, annenlerin de seni arayıp bilgilendirmeleri gerekirdi. Sen sanırım yemekten çok buna kızmışsın, yemek bahanesi olmuş. Canım annen de üzüldüğüne göre git annenle konuş. Yaptığının yanlış olduğunu ama kendine hakim olamadığını söyle, özür dile. Belki nefsine biraz ağır gelir ama özür dilersen hem sen hem de annen rahatlar. Pişmanlık duyduğuna göre, iyi kalpli bir kızsın. :nazar:

belki haber vermemeleri de olabilir . çok teşekkür ederim. yaptığımdan çok pişmanım ama artık çok daha dikkat edeceğim. Çünkü annemi üzünce ben daha çok üzülüyorum

Back
X