Neden böylesin ey koca?

icimdekibosluk

Nirvana
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2008
365
234
628
İstanbul
Merak ediyorum var mı buna benzer bir koca?? Ne zaman kavga yapsak veya tartışsak nankörlük yapıyor. Yani olmadık şeylerden sorun çıkarıyor. Örneğin niye kahvaltıya çeşit koymamışım, niye geç hazırlamışım, niye pasta çörek yapmıyor muşum, niye hep aynı şeyleri önüne getiriyor muşum ... Hiçbiri de doğru değil, haftasonu saat 2'ye kadar uyuyan kendisi k...'mı devirip kahvaltı hazırlamayan ben oluyorum. (Oysaki saat 9'da uyanıp çamaşır yıkayıp asmışım , çayı demlemişim, kahvaltı hazır olmuş, ben bir film izleyip bitirmişim, beyfendi hala fıss fısss uyusun) dolapta 4 çeşit yemek var, üstüne şerbetli tatlusı var. Hayır yani, bu nasıl kendini bilmezlik, nasıl nankörlük!!! Off sinir oluyorum, hep mi böyle olur yaa. Her tartışmada yemeğimi beğenmez, yemez, kenfine yiyecek yeni şeyler hazırlar. Sonra 'sen de kadın mısın? ' der. Allah'ım niye evlendim

Allah YARDIMCINIZ olsun arkadaşım gerçekten çok zor iişiniz. Bazen baştan bu şekilde alistirinca da öyle devam edebiliyor.

amannn bu ne ya
benim koca şu an kalktı kahvaltı hazırlamadığım için işe aç gidiyor
geçen akşam çay yapar mısın dedi diye küstüm sen her şeyi benden bekliyosun yorgunum bugün evi süpürdüm diye

ee madem siz de yapmayın yemek falan
beğenmiyosa kendi yapsın beyefendi
yok yokmuş yahu evinizde daha ne istiyo bu adam

Yalnız değilsin benimkide öyle kavga edince sudan sebeplere trip atar bende artık biliyorum huyunu hic takmıyorum cevap vermeyip akışına bırak karşılık bulamayınca konusup konusup susar

Bizimki şu an aramız bozuk diye böyle ters davranıyor, biliyorum sinir etmek için yapıyor, başarıyor da. Yoksa yemek yaparım düzenli, tatlı türü de eksik etmem hiç. Kaldı ki severek yaparım mutfak işini. Ne zaman tartışsak adam, genelleme yaparak her şeyime eksi bakıyor ya dayanamıyorum!!!

Nedeni basit daha dün birinin konusuna şöyle birşey yazdım tam senlikmiş

Fedakarlık adı altında erkegın herseyine koşmak,aman o uzulmesin,aman huzurumuz kacmasın diye susmak, herseyin altindan kalkmaya calismak, surekli alttan taraf olmakla daha cok sevilecegini sanan kadınlar var aksine bu yapilanlar icin bir sure sonra tesekkur bile almassin senin icinden gelerek yaptigin seyler birsure sonra gorunmez ve gorevinmis gibi üstüne yapisir yaptiginin kiymeti kalmaz..

"Butun gun temizlik ,cesit cesit yemek yapiyorum bir tesekkur etmiyor yemegin tuzuna laf soyluyor " diyende gorduk(YINE GÖRDÜK ) ben hic kasmiyorum hersey mukemmel olsun diye ozaman arada bir yaptigim guzel seyler bile esim tarafinda ooo daha ne olsun diye karşılanıyor.

Bence 2 gün yemeksiz kalmayi hak ediyor

Nankör adam için kılımı kıpırdatmam ben.
Yapıcı olmak isterdim, ama çocuk huylulara tahammülüm edemiyorum.

Bir de öğlene kadar yatan adam çok sıkıcı ya.
Yatma saatlerimiz hiç uyuşmuyor. O, hafta içi de hafta sonu da gece 12'den önce uyumaz. Hafta sonları da en erken 10'da uyanır. Bugünse öğlen 2'de uyandı. Bense yılların okul , iş alışkanlığıyla sabah kuşuyumdur. Hafta sonları o, uyanana kadar ben sabah yürüyüşümü yapar, gelir duşumu alır, sonra kahvaltıyı hazırlarım. Beyfendi hazır sofraya kurulur. Benim kızdığım esas nokta geç kalkması, geç yatması değil (karışmıyorum artık) tartışmamızda beni gömüyor, hiç iyi bir yanım , iyi bir hıyum,becerim kalmıyor. Oysaki ben öyle değilim. Durumları, olayları karıştırmam. Ona derim ki ' neye kızıyorsun? Konu buyken şimdi yemek olayı ne alaka? Her hafta hamur işi/tatlı yapıyorum şimdi nerden çıktı yapmadığım'

Ben eşim aramız iyiyse, yemek boyunca her yemek için ayrı ayrı 'eline sağlık' der . Artık ben 'ay yeter, kaç defa dedin'derim. Aramız iyiyse sofraya yardım eder, bulaşık için yardım teklifinde bulunur. Dedim ya benim derdim eşimin nankörlüğü. Aramız bozukken bana kötü davranması, geçtim bundan da, yemeğime filan laf etmesi

bu yorumuna tamamen katılıyorum
her şeyi yapınca görevin oluyor
annem yıllarca evimizi tertemiz yaptı
yemeklerimiz kek poğaçalrımız hep vardı
yemekten sonra kışın buzz gibi mutfakta bulaşıkları yıkarken bunun hep annemin görevi olduğunu düşünürdüm. daha yeni anlıyorum kadın fedakarlık etmiş bize
biz de görevi deyip geçmişiz.

20 gündür izindeyim evdeyim
eşim 20 gündür ev temizliğine yardım etmiyor!
halbuki biz hep birlikte yapardık
pat üstüme kaldı resmen
ama dün söyledim saltanatın bitiyor pazartesi günü işe dönüyorum diye :)

çıtayı yükseltmeyin bence
ev hep temiz yemeği tatlısı hep hazır hep önüne geliyor
sonra bi de kavga edince laf söylüyor !
bi cinnet anı gelir bana alır o yemekleri onun karşısında "Hımmm güzel değil miymiş, olmuyor muymuş al o zaman çöp yesin bunları" der dökerim. hatasını anlayana kadar da evde çorba bile pişirmem.

O nasıl bir çift karaktermiş peki aranız ne icin bozuluyorda yemeklerden filan problem cikariyor ki ??

eee bu adam bi açığını bulamadığı için yemekten vurayım bari diyo o zaman

Önemli olan hergün çok çeşit yapmak değil azda olsa güzel lezzetli yapmaktır benim bir arkadaşım var kocası aynı sizinki gibi hergün çok çeşit yapıp akşama yetiştireceğim diye yemekleri sallam suplam oluyor ben iki çeşit üç çeşit yaparım eşim bayılır yemeklerime Allahtan benimki çok çeşit arayan bir insan değil tabi misafirlere,özel günlerde falan yapıyorum ama günlük hayatta bu kadar çok çeşit yapmıyorum.seninki beğenmiyorsa kalksın kendisi yapsın benim yapacağım bukadar de yada gitsin lokantada yesin bide huyunu biliyorsan çokta umursama senin alondığını gördükçe yapıyor gülüp geçmeyi dene umursamaz ol bak birdaha diyormu

O nasıl bir çift karaktermiş peki aranız ne icin bozuluyorda yemeklerden filan problem cikariyor ki ??
Aramız her şeyden bozulaniliyor, yelpazemiz geniş. Ben pimpirikli biriyim, eve misafir geleceğinde stres yaşarım, ne pişirsem derdine düşerim. Yeni evli sayılırım , mutfak işinde de çok pratik değilim henüz. Eşime hep derim ki eve birini çağırdığında bana son dakka söyleme, telaşa sokma beni. Neyse, dün bir arkadaşını akşam yemeğine davet etmiş, bana sonradan haber verdi öğleden sonra. Benim de ilk tepkim niye önce bana sormuyorsun oldu, biraz sert davrandım. Sonra mesajla özür diledim, ben konu kapandı sanıyordum eşim, eve sinir küpü halinde geldi. Ordan başladı tartışma. Çok mu zor ki niyetin varsa davet etmeye, bana önceden haber ver. Market yok yakında, pazar yok, biraz mahrumiyet bölgesi, her şey elimin altında bulunmuyor. Ben mahçup olurum özentisiz bir sofrayla karşılamayı, ama adam rahattt .

eee bu adam bi açığını bulamadığı için yemekten vurayım bari diyo o zaman
İstese açığı başka konularda bulabilir, mükemmel değilim. Ama yemek konusunda açığımı bulamaz ki..ben mahrumiyet bölgesi diyebileceğim bir yerde yaşıyorum, her ürünü bulmak kolay değil, buna rağmen evde her gün tencere kaynar. İşte diyorum ki bari haklı olduğu bir yerden vursun!

Oho en ufak şeyde zehir kesilecekse iyi oldugumuz zamanlardaki tesekkuruneee... ederim adamin bence sen tamamen haklisin birde hakli oldugun konularda özür dilemesen iyiydi .. cunku bin kere uyardigin halde yapmaya devam ediyorsa pekala sert cikmis olman normal kim olsa sert cikar -.- özür gereksiz olmuş

önce seni arayıp akşam x i çağırmayı düşünüyorum olur mu demesi lazım haklısın
sen neden özür diledin ki
bu davranışı düzeltmesi lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…