Neden boyleyim

Bütün yorumlari okuyacağım kızlar yine ikilemde kalmam inşallah hersey dilde kolay kalbe laf anlatmak cok zor geliyor. Pollyanna gibiydim bende beni bu hale onlar getirdi. Hayatımın muhasebesini yapıyorum suan cok derinlerdeyim bildiğiniz gibi değil ben yatıyorum hayirli geceler.

seytan acik kapiyi sever.. helal edin, kafanizi bosaltin ve devam edin.. o kadar önemsiz insanlar ki.. degmezler kafanizda yer isgal etmeye.. Allah zaten hakkinizi birakmayacak onlarda.. bu bataktan cikmak cok zor.. takintili biri olur cikarsiniz.. ruhunuzu rahat birakmaya calisin.. yardim alin..

36 yaşındayım, evliyim, 2 çocuğum var. (giriş benzerdi de yazayım dedim) Geçmişte benimle de çok uğraştılar, şimdi liste çıkarmaya kalksam gerçekten uzuun bir isim listesi oluşturabilirim. Yanlışlıkla filan da yapmadılar, bayağı bile isteye kötülük. Neyse, içimde bir kin yok. Çünkü şöyle düşünüyorum, kin tutsam, sürekli olanları düşünsem bile bunun onlara değil bana zararı var. Niye geçmişimde bana zarar vermiş insanların, şimdi de hatıralarıyla bugünümü de zehir etmelerine izin vereyim? O kadar değerli değiller ki. Öldüler benim için. Hiçbir hissim yok. Hakkını helal ediyor musun derseniz, kin tutmuyorum, beddua etmiyorum ama hakkımı niye helal edeyim ya? Yani eğer bir hesap günü gelecekse, neden yaptıklarının hesabını vermeden paçayı yırtsınlar? :confused: Kimseden helallik istemiyorum, helal de etmiyorum. O konuları zamanı gelince konuşuruz bence. =))

Benim annem de 30 yıllık yapılanları unutamamış vaziyette.Anlatır durur.Kurbanı olarak bıkmış durumdayım. Sizin de kurbanlarınız var mı???

Olayların üzerinden 20 yıl geçmiş,siz kendiniz diyorsunuz.Zamanında gereken tepkiyi gösterememişsiniz ki içinizde kalmış.Ama artık çok geç.Düşünmemeniz, ilerlemeniz lazım. Tek başına üstesinden gelemiosanız yardım alın.Hayat öyle geçmez.

Ben olsam helal ederdim ahirette bari karşılaşmıyım şunlarla şimdi helallik almaya gelirler uğraşamam diye:) siz karşılaşmak ister miydiniz ?

Kimseyi affetmek zorunda değilsiniz, hakkınızı helal etmek zorunda da değilsiniz ama kendinize bir iyilik edin ve geçmişte yaşamayın bu kadar. George Herbert'in bir sözü vardır "en iyi intikam iyi yaşamaktır". Siz kendi hayatınızı güzelleştirin, gerisini boşverin.

Hak helal edilir ya da edilmez o çok sorun değil de
Face den aratıp yazmak istemek büyük sorun yani emin ol hakkımı helal etmiyorum diyince sen korkudan yanıp tutuşmayacaklar

pişman falan da olmayacaklar
Senin istediğin pişmanlık özürler dilenmesi her ne kadar allaha havale ediliyor dense de insan bunu bekler

ama faceden aratıp yazma isteği takıntıdır bana göre

Bence önce kendine hakkını helal etme. Çünkü geçmişte yaşadıkların onlar yüzünden, şuan ki kendine eziyetin senin yüzünden. Her insan haksızlıklara maruz kalmıştır. Bu hayata bir daha gelmeyeceksin o nedenle bir 36 yılını da eskileri düşünerek strese girerek heba etme. Bırak herkesi Allaha havale et bundan sonrası için hiçbir şeyi dert etmeden yaşa. En azından kafaya takacaksan bugünden başla 36 yıl öncesinden değil. Çünkü herkes hayatına bakıyor sen kendini doldurup hasta etmekle kalıyorsun. Kırıcı konuştu isem kusuruma bakma lütfen senin iyiliğin içindir.

Kızlar hayırlı geceler 36 yaşındayım evliyim bir çocuğum var cok fazla üzdü insanlar beni geçmişte unutamiyorum. Gecmiste yasadigim haksizlilara karsi bir tarafim hakkini helal et diyor diğer tarafım etme diyor vedalastigim kişilere bile hakkımı helal ettim dedimse bile pişman oluyorum öte taraftan dua ederken bile tum muslumanlara ediyorum . Ama unutamıyorum yaşadıklarımı bir insan 20 yıl önce bile yaşadığı haksızlığı üzüntüyü hatırlayıp o kişiyi face de ararmi ben arıyorum işte size hakkımı helal etmiyorum diye mesaj atmayi bile düşündüm sonra boş ver dedim kendi kendime. Bir kalbi kırmak kabeyi yıkmak gibiymiş şimdi daha iyi anlıyorum. Öyle içimi dökmek istedim.
Arkadaşım için rahat olsun kimse yaşattığını yaşamadan ölmez .Affetmeyebilirsin tabi .Ama takıntı haline getirip hayatını çekilmez yapma.Adı üstünde geçmiş geçmişte kalmış . Öyle de böyle de onlar senin hakkına girmiş bu dünyada alamazsan öteki dünyada alırsın .
Kayınpederim çok naif biridir der ki: hep bu dünyada hakkımızı almak olmaz biraz da öteki tarafa kalsın 😐

Back
X