Neden böyleyim=(

acemiprenses15

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2009
42
0
86
31
Rize
merhaba arkadaşlar ben 16 yaşındayım sorunum kendim.Kendimle hiçbir zaman barışık olamadım.Aslında herkes çok güzel bebek gibi bir yüzüm olduğunu söylerler ama vücudumla ilgili büyük problemlerim var:1no2:boyum 160 kilom ise 63:sinifsinif:kendimi çoooooooooook çirkin buluyorum.fotoğraf çekilmekten çok korkuyorum eğer çekilirsem kesin kötü çıkmışımdır diye düşünüyorum kendi kendimi yiyorum.Yaptığım her hareket insanlar tarafında ayıp olarak karşılanıyor diye düşünüyorum.Sanki her hareketimle rezil oluyorum her hareketim ayıplanıyorum.Arkadaşlarım sürekli yaptıklarımla beni eleştiriyor yeter artık yaÇok üzgünüm çoookZaten çok çekingen bir yapım var ne zaman toplum içinde utangaçlığımı yenmeye çalışsam sonrasında pişman oluyorum.Bu bir hastalık mı lütfen yorum yapın yapacağınız her yorum için şimdiden teşekkürlermafoldumben

Ailen nasıl davranıyor canım sana? Nasıl bir aile ortamında büyüdün/ büyüyorsun ?
Kilonda aman aman bir fazlalık yok, belki 1-2 kilo. Kaldı ki gelişme çağındasın, daha boyun da uzayacak. Herhalde başka şeyler olmalı bu çekingenliğin altında..

Gayet sağlıklısın ve hiçbir problemin yok..Tek sorun ergenlikte olman..Alınganlıkların,çekimserliklerin hepsi yavaş yavaş geçecek ve kişiliğin oturacak.ılerde bu hallerini hatırlayıp güleceksin.Yapman gereken kendinle barışık ve olaylar karşısında daha sakin olman..Güzel günler seninle olsun..yerimseniben

Bu yaşlarda böyle şeyler hissedebilirsin. Henüz gelişme çağındasın ve emin ol seneler geçtikçe kendini daha güzel hissetmeye başlayacaksın. Yaşın ilerledikçe giyim tarzın oturacak, kendine yakışanlara giymeye başlayacksın. Hem 160 cm boya 63 kilo abartı değil.

annem ve babam öğretmen oldukları için beni çok terbiyeli yetiştirmek istediler.Bunun için çok susturuldum.Ama çok kısıtlandırılma getirmediler.Psikoloğa gittim tabi ama ilaç verip yolladılar

Nasil hissedersen kendini öle etrafa i$ik sacarsin öle davranirsin ve hissetirisin canim kendi degerlerini kesfet Sen teksin bu dünyada bitanesin :) baskalarini kendinle hep kiyaslama sendeki olan meziyetler onda yada bir baskasinda yokdur bunu unutma ona göre hareket etmeye calis..kendini sevmekden asla vazgecme cünkü sen kendine ne kadar deger verirsen karsindaki seni o kadar az üzmeye firsati bulur
ayrica kiloonda cook büyük sorunda yok yaz geliyor verirsin rahatlikla 3 4 kilonu

canım belkide bu sorunun ergenlik döneminde olduğun için olabilir.sen daha gelişme çağındasın kilonda normal canım takma kafana.utangaçlık konusunda mutlaka yardım almalısın veya ortamlara daha sık girip bunu yenmelisin

16 yaş için gayet normal durumdasın. kendini beğenmezsin. kimsenin seni beğenmediğini düşünürsün. her şeyi dert edersin. dünyanın en büyük sorunu haline getirirsin.
kilolarını dert etme onlar verilir. emin ol senin yaşındaki herkes benzer düşüncelere sahip :lepi:

ergenlikte oluyo cnm böyle şeyler 1 yıla kalmaz bişiyin die düşünüyorum benimde senin yaşlarındayken kafama kese kağıdı geçirip yürüyesim geliyodu:)
Ama geçiyo hepicii sen kendinle barışmayı dene ben buyum de başka yolu yok yani kabullen her halini her huyunu sev görceksin ki etrafındakilerde bi süre sonra değişicek..
ve rezil olmaya gelince kendini rezil olmuş hissetmezsen bence asla rezil olmuş olmuyosun ben bunu öğrendim:) çok sakarım söylemesi ayıp bi topluma girsem mutlaka bana bakıcak 5-10 göz edinirim sakarlıklarımdan dolayı ve tabiki gülen gözler geneli ama bende gülüp geçiyorum artık çünkü böyleyim sakarım napabilirim dikkat ettikçe dahada artıyo çenemi tutayım dedikçe dahada cok konuşuyorum en iyisi ben böyleyim diip geçmek sende dene kuşumm ve boşver çevrendekileri seni öyle kabul etmeyenler zaten lazımda değillerdir

Sen ne kadar çekingen olursan, hata yapmaktan korkarsan ve insanlara seni eleştirmesi için açık kapı bırakırsan o kadar üzerine gelirler; her yaşta insanların en sevdiği şey başkalarını eleştirmektir ne yazık ki; ergenlikte olsun erişkinlikte olsun bu böyle:)

Kilon boyuna göre çok fazla değil hele ki bunu sorun edecek kendini çirkin görecek kadar hiç değil; 2-3 kiloyu ise çok rahatlıkla verirsin ama önemli olan kilon değil kendinle barışık olman ve değerini bilmen.

Hata yapmamak için direndikçe daha çok hata yaparsın, bu kadar kendini gözlemleme biraz hayatı akışına bırak. Çok gençsin en sancılı dönemde de olsan hayatının en özel zamanlarını yaşıyorsun, eziyet etme kendine. Kimse kusursuz değil sende olmak zorunda değilsin sadece biraz özgüvenin olması gerekiyor.

bnde 15-16 yşlarında herkes trfndan beyenilrdm fakat kendimi bi türlü beyenemzdmm .. :S aynalardan ayrlmazdm saçm başım uğraşırdm akşma kadr hep iltifat duymk isterdm ama değiştm artık kendimi çok beyeniyrm umarm sende böle olcn etrf içn fiziksel göruntunun bi önemi yok kişilğn önemi war bnce

Ergenlik güzelim ya.
Er-gen-lik!
Ben küçükken ay ne çirkinim beni beğenen olur mu derdim...
a.s
Şimdi hiç öyle derdim yok.
Bak o çirkin örnek yavrusu görüntün bitince gel bir 19-20 yaşına nasıl sülün gibi bir kuğu çıkacak ortaya.
Diyetisyene götürsün ailen seni.
Yediklerine dikkat ederek kilo da verirsin.
Oh al sana mis gibi cillop kız...
:1hug:

ben de böyleydim 16 yaşıma kadar. kendime güvenim sıfırdı. ama geçiyor canım. kendimi çok çirkin görürdümçok çekingendim. ama karşıma sevgılım çıktı. bana değer verdi. ben kendıme daha çok değer verdim. sonra baktım ki ben süper bi insanım :)))

ben bi başkası sayesinde farkına vardım. ama bence sen kendin de çözebilirsin bu problemi. kendinde değişiklikler yap bir çizgin bir tarzın olsun kıyafetlerinde filan. ve en önemlisi istediğinde herşeyi yapabileceğini anlat kendine. sıkma canını ve kendini sev :)

egenlik dönemindesin tatlım bu dönemde vücunu ve kendini yakından değerlendirirsin ve bu tarz sıkıntılar olabilir kendini beğenmeme gibi,kilon bence kafaya takacak kadar değil ama sana fazla geliyorsa diyet yapabilirsin ama mutlaka bir diyetisyenin takibinde öyle kafana göre değil tatlım,şöle bir 20-25 yaşına gel erkekler etrafında dönsün dursun o zaman dersin yahu ben neymişim niye kafama takmışım azıcık kilomukaydirigubbakcemile3
sevgiyle kal canım sana bir abla tavsiyesi kafana şapkadan başka birşey takma,önünde güzel bir hayat var onu hayırlı güzel bir şekilde değerlendirmeye baka.s.

canım gördüğün gibi herkes aynı senin gibiydi..
ergenlikte bunlar çok doğal..
benim o yaşlardaki hallerimi görenler ben olduguma inanmıyor :)) kaslar alinik değil,bıyıklarda,bı de sismandim ki sorma yani :))) tam bir çirkinlik abidesiymisim :))))
vücudun şekil aldikca,hatların oturdukca bu problemlerin kalmıyor..
suan rejim yapman bence doğru olmaz tam gelişim cagindasin..ama ipin ucunuz kaçırmamak lazım..
ben 1,65 boyunda ve 65 kiloya çıkmıştım lisede..sonra sonra kendiligimden rejim yapmadan özen göstermeden 50 kiloya kadar düştüm ve uzun vadede verdigim için herhalde 3 yıl 50 kiloda kaldım..sonra bir hastalık geçirdim ve 47 ye düştüm..yaklaşık 4 senedir 47 kiloyum..bilirsin rejimlerde genelde verilen kilo ya tamamen alınır ya da kat be kat alınır..uzun vadede verdigim için herhalde ne yersem yiyim kilo almıyorum..
şimdi 65 kilo tek kas biyikli kız nerdeeee şimdiki kız nerdeeee :)
o yüzden şimdiden bunu dert etme..
zaten güzel bir kızsın daha da güzel olacaksın :))))

Canım benim korkularının üzerine git, bolca kitap oku, kendini geliştir ki konuşacak cümlelerin olsun.
Dolu bir genç kız olmaya çalış, gündemi takip et, cumhurbaşkanının bile adını bilmeyen insanlardan olma.
Bilgi büyük ölçüde çekingenliği atar.
Sadece güzellikle var olmaya çalışma, gönlünle beyninle var olmaya çalış.
Kendindeki güzelliklerin farkında ol, hatta yaz bir kenara,
Ben çok güzel şiir yazarım, resim yaparım veya hafızam çok kuvvetlidir veya çok güzel hamur açarım artık neyse :)
Bunları hep aklına getir, olumlu yanlarını gör, olumsuzları olabildiğince düzenle, ama sadece onlara takılıp hayatı es geçme...
Çok çekindiğin zamanda aman sanki dünyanın geleceği benim lafıma mı bağlı de yerimseniben
Hayat ciddiye alınacak kadar gayriciddi bir iş değildir ne de olsa yerimseniben

o yaşlarda öyle oluyor ya beğenmiyor insan kendini.
evet zayıf değilsin ama şişko da değilsin biraz yediklerine dikkat edip 5 kilo verirsin onu o kadar dert etme. hepimizin var kusurları. aynaya bak güzel ve çirkin yerlerini sapta. bunu çevrendekilere sorarak da belirleyebilirsin ama o mendebur arkadaşlarına değil annene ablana falan sor. mesela gözlerin güzel ama burnun değilse gözlerini ön plana çıkarmak için göz kalemi ve rimel sürersin ya da dudaklarını beğeniyorsan yaşına uygun bir parlatıcı ruj alabilirsin. kaşların çok kalınsa mutlaka aldırmalısın ama incecik de olmasın. saçlarını yüzüne uygun şekilde kestirebilirsin. hafta sonları yaşına ve kıyafetine uygun oje sürebilirsin. kilon nerende fazlaysa ona göre giyinebilirsin. mesela popoyu örnek koyu renk tunikler veya uzun gömlekler hem çok moda hem de basen-göbek bölgesindeki kiloyu iyi gizliyor.
hiçbirimiz mükemmel değiliz, önemli olan güzel ve çirkin yönlerinin farkına varıp güzelleri ortaya çıkarmak, kötüleri gizlemek.

arkadaşlarına gelince, kimse vazgeçilmez değildir bu kadar canını sıkıyorlarsa arayı aç olsun bitsin. arkadaş dediğin huzursuzluk vermemeli tam tersine mutlu etmeli. seninkiler pek de ''arkadaş'' değil bence. başka arkadaşlar edinebilirsin kendine. her şeye rağmen kötü arkadaşın olacağına hiç olmasın daha iyi.
biraz dış görünüşünü değiştir aynaya baktığında kendine güvenin gelecek. canını sıkan arkadaşlarına tavrını koy ve farklı arkadaş ortamlarına girmeye çalış. bence kendine güvenince diğer sorunlarında da azalma olacak. ama her şey dış görünüş değildir biraz oku araştır bilgili ol ki bi muhabbet açıldığında söyleyecek iki lafın olsun. zaten bi kere konuşur ve kendini dinletirsen, kendine güvenin gelir. arkası da gelir bence.
kolay gelsin:)

canım yaşına göre hissettiklerin çok normal.içinden çıkılmıycak bir hal almadan bir pskologa gözük istersen.çok faydası olur.o yaşlardan hepimiz geçtiğimiz için seni iyi anlıyorum.korkma gelip geçici bir durum.kendine olan özgüveni kazandığında hpsi geçecek.senin yaşında bi sürü yiğenim var hemen hepside bu pskolojide.çok takma kendinle barışık ol.ailenden annenden yada sana en yakınındanda yardım alabilirsin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…