Yapamayacaklar. Şuan maddi bağımsızlığım yok sesimi çıkaramıyorum. Ama 2 yZOR KARDEŞİM
Aileden sonra eşin bile bu zorbalığa devam edicektir.
ZOR KARDEŞİM
Aileden sonra eşin bile bu zorbalığa devam edicektir.
Evet öyle yapacağım zaten. Ancak her şeyin bir Vakti oluyor işte. Bunun için fakülteyi bitirip başka bir hayat kurmam gerek kendime.Siz kendi tercihleriniz neyse onu yaşayın..
Direnin ve ötesine karışmayın.
Ister aile ister arkadas ister Eş olsun.. Sen nasılsan seni öyle kabul edecek.. Kabul etmeyene Çek gitsin eyvallah...
Amin. :)Buna hayat deniyor işte... Her şeyi yaşayarak tecrübe ediyoruz... Hatalar yapıyoruz, doğru yaptıklarımız da oluyor, önemli olan hatalarımızı bilip, kendi doğrularımıza, bizi mutlu eden şeylere sımsıkı sarılmak. Allah herkesi doğru yola ulaştırsın herkese yardım etsin.
Yaşadığım şehirde okuyorum. Evde başka okulda başka olamam böyle bi hayat benim psikolojimi iyice tersine çevirir. Aynı teklifi okuldan bir arkadaşım daha yapmıştı ama zor işte.Olmasi gereken o tabi de sen kendi namina bas kaldirmak icin ne yapiyorsun? Universitede ailen nerden gorcek senin başın açık mi kapali mi okulda? Dedigin sey Türkiye icin zor. Bisey yapmadan da değişimi beklemek sacma ama.
Yaşadığım şehirde okuyorum. Evde başka okulda başka olamam böyle bi hayat benim psikolojimi iyice tersine çevirir. Aynı teklifi okuldan bir arkadaşım daha yapmıştı ama zor işte.
Evet konuyu açarken aklımda olan asıl şey buydu. Herkes kendi hayatını düzene koyup başkasının alanına karışmasa mutlu olacağız oysa.Sorun sadece kapalı olmak değil senin de dediğin gibi. Herkes her doğrusunu başkasına da zorla kabul ettirmek istiyor maalesef. Burada en büyük görev bence kadınlara düşüyor. Hepimiz hem dik durmasını öğrenip hem de dik durabilecek nesiller yetiştirebilsek ne güzel olurdu. Umarım siz ekonomik özgürlüğünüzü kazandığınızda hissettiğiniz, mutlu olduğunuz gibi yaşayabilirsiniz.
Dövmezler. Ama özel okulda okuyorum sıkıntıya girer ben ödemeyi yapamam. Harçlık vs almıyorum zaten ama okul taksiti sıkıntılı. 5 senedir yoktu da şimdi nerden çıktı diyecekler ve inanın uğraşacak halim kalmadı artık.
Çok üzüldüm
Direnip açsan ne olur?
Döverler mi?
Parasız mı bırakırlar?
Okula mı yollamazlar?
Söylediklerinize katılıyorum ve ben inançsız biri değilim zaten. Ama bu şekilde salt bi ritüeli gerçekleştirmiş olmaktan başka bir şey yapmıyorum içi boş yaptıklarımın.Şöyle ki,
Her toplum bazı değerlere ve tabulara sahip. Bizim toplumuzda da bu böyle. Belli kalıplarda büyütülüp şekillendirilmeye çalışılıyoruz anne babamız ve çevremiz tarafımdan.
Ben sizi bu kadar yargılayan kişilerinin inançlarından şüphe ediyorum aslında. Allah kimseye başka bir kulu yargılama hakkını vermez, kul hakkı dışında ki o hesap çok incedir.
Hal böyleyken kendini cennetlik zanneden şuursuzlar tarafından yargılanmak bizim toplumda fazlasıyla yer etmiş bir tavır.
Yaşınız genç ancak doğruyu yanlışı ayırdedecek yaştasınız. Mutlu olduğunuz şekilde yaşayın. Nihayetinde tamamı Allah la sizin aranızda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?