Neden bu kadar kötüler?

Vesfa

Şahsına münhasır.
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2010
1.436
1.383
158
Bugün öğle arasında 2 ay önce doğum yapan mesai arkadaşımı ziyarete gidince gündeme gelen bir konudan bahsetmek istiyorum. Biraz sinirliyim şu an. Paylaşmak istedim.

Ben kamuda memurum ve 24 yaşındayım. Yaklaşık 1 sene önce müdürümle aramızda geçen bir muhabbet esnasında işe birlikte gelip gittiğim arkadaşla ilgili hakkımızda yapılan bir yorumdan daha doğrusu dedikodudan bahsetmişti. Aslında daha önce söylenmiş olan ama bana söylemediği bir dedikodu. Çalıştığım kurum İl merkezine birazcık uzak ve otobüs sık gelip gitmiyor. Servisde olmadığı için herkes kendi aracıyla gelip gidiyor doğal olarak. Benim arabam olmadığından ben de 50 yaşındaki -erkek- mesai arkadaşımla gelip gidiyorum. Evimin yakınlarında başka oturanda yok zaten. Bu durum 3 senedir böyle (5 senedir burda çalışıyorum, önceki 2 sene de kurum il merkezindeydi). Densizin, pisliğin teki -kim olduğunu bilmiyorum- bizim müdüre "sizce bunların baş başa gidip gelmesi doğru mu? Günah bu yaptıkları öyle değil mi?" tarzında bir şeyler söylemiş. Güya müdürde lafını verip konuyu kapatmış. Bana bunu söylediğinde aklıma direkt birisi geldi ve o mu diye sorduğumda yemin etti bizim birimden değil ama bizim binadan biri diye. Bende o zaman her ne kadar sinirlensemde "o kişi her kimse hakkımı helal etmiyorum, babam yaşındaki evli ve 4 çocuklu adamla benim günahımı alıyor" diyerek konuyu kapattım.

Bugün arkadaşın evinde buna benzer bir olay yaşayan arkadaş başına gelenleri anlatınca bende bu durumdan bahsettim. Aynı birimde çalıştığım arkadaşım da "bizde duyduk bunu ama sana söylemek istemedim canın sıkılır diye" dedi ve tahmin ettiğim kişi olma ihtimalinin %99 olduğunu söyledi -onunkide tahmin ve bu kişi erkek-. Ben o kişiyle sırf bu dedikoducu olma huyu yüzünden aylardır konuşmuyorum. Ama hakkaten çok sinirlendim. Nasıl böyle bir şey düşünür, bunun muhabbetini yaparlar? Gidip yüzüne tüküresim var

Genel olarak çevreyi, elalemi takmayan biriyim. Zaten elalemi taktığım için değil zihniyetlerinin bu kadar kötü olmasından dolayı sinirlendim. Üf benimde yazasım varmış, amma uzun oldu. Seviyorum sizleri

İnsanlara insan diye değil kadın ve erkek diye bakan pislikler den biri. Kendi karısı demek bir erkekle başbaşa kalsa hemen sevişiyor...

müdür de dedikoducu imiş, kalkıp sana nasıl anlatabilir böyle böyle konuşuyorlar arkandan diye. ve o öğretmen nasıl müdüre gidip böyle cümleler kurma cüretini gösterebilir! müdürün de masum gelmedi bana.
midemi bulandırıyor bu zihniyet!

O dedikoduyu çıkaran da herkesi kendi gibi şerefsiz sanıyor demekki. Kişi kendinden bilir işi. Boyleleri fırsatını bulsa, günah münah görmez gözleri.

Öğretmen değiliz. MEB'de değil başka kurumda çalışıyoruz. Müdür bu konuşmanın hemen ardından söylemedi bana. Birisi hakkında dedikodu yapıldığında tepki göstermiştim, neden böyle kötü düşünüyorlar dediğimde söylemişti. Şok olmuştum..

ay onaneymiş kişi kendinden bilir işi diyorum böyle dinin arkasına sığınıp cart curt konuşup ama aslında iftira atıp dedikodu yaprak asıl günahı kendilerinin işlediklerinin farkına varmayan! ki orası tartışılır insanlara uyuz oluyorum

İnsanlar konuşurrr konuşurr durur... Kendisinin başka vasfı yok şu hayatta belli ki. Takma canım. Sen doğru ol, eğri belasını her türlü bulur.

ben olsam birebir kimsenin ağzından duymadan inanmazdım o kişi olduğuna..
tahminlerle hareket etmeyin bence zira ummadık taş baş yarar..

hiç beklemediğiniz biri de olabilir yada o kişide olabilir bilemiyorum.

tam olarak kim oldugunu öğrenip girip ağzının payını verebilirsiniz.

İnsanlara insan diye değil kadın ve erkek diye bakan pislikler den biri. Kendi karısı demek bir erkekle başbaşa kalsa hemen sevişiyor...
Bu tahmin ettiğim kişiyse eğer, birgün çarşıya gitmem gerekmişti, arkadaşlara sormuştum gidecek olan var mı diye, bu kişininde motosikleti var, ben gidecem birlikte gidebiliriz demişti, olduuu ben senin arkana oturup sana mı sarılcam? Otobüsü bekler otobüsle giderim demiştim. Kendisine gelince bi sorun yok yani.

O dedikoduyu çıkaran da herkesi kendi gibi şerefsiz sanıyor demekki. Kişi kendinden bilir işi. Boyleleri fırsatını bulsa, günah münah görmez gözleri.
Ben hayatımda bırak erkekleri kadınlarda bile onun kadar dedikoducu birini daha görmedim. Erkeklerin dedikodu yapmadığını düşünürdüm onu tanıyana kadar. Hem dinden imandan bahsedip hemde dünyanın dedikodusunu yapıyor. Tiksindim yeminle.

Herhalde onun gözü sende varki. Yaşlı adamla yakıştırma yapıo pislik herif.
Gidicen şamar oglanı gibi eline alıp dövücende işte değmez.
He birde it ürür kervan yürür. Sen yürü bacım yürü

Kim olduğunu müdür bey söylemedi zaten. Benimki sadece bir tahmin ama kuvvetli bir tahmin. Eğer oysa asla hakkımı helal etmiyorum.Hoş başka biri olsada etmem ama tahmin ettiğim kişiyse hiç affı yok.

kedi uzanamadığı ciğere mundar der
kişi kendinden bilir işi
girme cahille münakaşaya........d,ye uzar gider atalarımızın güzide sözleri.
susarak en büyük cevabı verin ..
dini kendine göre yorumlayan yobazlardan hep nefret ettim

Aklım almıyor bu kadar fesatlığı. Demekki 30 yaşında biriyle gelip gitsem alalade konuşacaklar.

Aaaaaa olur mu hiiiiiiiiiçççç????? O arkadaş dört dörtlük müslüman. Abdestinde namazında, kurumda dahi elinden Kuran'ı düşürmez.
Bunlar dinimizin gerekliliği bu ayrı bi konu..bunları yapıyo diye günah işlemez giybet yapmaz diye bi genelleme yapılamaz

Sürekli dini ortaya atıp herşeyi yapan insanlar türedi malesef.

ben de nefret ediyorum. Dişi sinek görse ağzının suyu akan ama dini dilinden düşürmeyen, daha doğrusu dini kullanan insanlardan nefret ediyorum.

Aklım almıyor bu kadar fesatlığı. Demekki 30 yaşında biriyle gelip gitsem alalade konuşacaklar.

Muhatab olmamaya aynen devam. Acaba araçla gidip geldiginiz arkadaşınız duydumu?

Herkesi kendileri gibi sanıyolar. Kadın cok kolay aldatır diye bakıo sanırım sıggg kafa

Bunlar dinimizin gerekliliği bu ayrı bi konu..bunları yapıyo diye günah işlemez giybet yapmaz diye bi genelleme yapılamaz

Sürekli dini ortaya atıp herşeyi yapan insanlar türedi malesef.
Bunları yapan insanın daha dikkatli olması gerekmez mi? Az önce Allahın huzuruna gittim, dedikodu yapmayayım demesi gerekmez mi? Ya da dedikodu yapılan ortamda "arkadaşlar boşverin, dedikodusunu yapmayalım" diyerek o konunun kapanmasına vesile olması gerekmez mi? Gerçekten aklım almıyor ve üzülüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…