Neden bu kayınvalideler böyle

Ayni benimkiler. Daha bugün esimle kavga ettik bu yüzden. Bizim derdimiz başımızdan aşmış iş ariyoruz bulamiyoruz sıkıntılar hep ust uste. Onlarin tek derdi de aramadin gelmedin acmadin ozlemedin. Aramis hesap soruyolar esim de hesap veriyo. Yok el kizi ana babayı unuttururmus. Yok bizi ozlemiyosun. Yok aramiyosun. Halbuki daha dun degil onceki gun konustular 2 saat. Illa her gun aramak zorunda sanki.
Oyle bi duygu sömürüsü yapip oyle bi baskiliyolarki ben sinir oluyorum burda.

Aaa kız bu benim kayınvalide ama 😱
Seninki de 2gün aramayınca hasta numarası yapıyo mu
Kadını aramadığım her Allahın günü rahatsızlanmış oluyo sesi kısık yatakta yatıyo oluyo bak sen şu işeeee hergün arayınca zıpkın gibi ama

Açık açık söyle yoksa değişmez tabi eşinde sana destek olsun, gitme yapma konuşturma

Valla kuzum ilk 3 yil o laf soktu ben dinledim hep icime attım. Evime gelse hastaliktan gebersem 1 corba yapmaz oturur tv izler. Ama kızlarinda damatlarinin çaylari bitmeden çay doldurur çocuklarina bakar. Oncesinde gelir kalirdi ben saglikliyken yedirir icirirdim pastalar borekler vs..sonra hasta oldum hastanede 1 ay yattim 3 4 tane operasyon gecirdim ameliyathane korkum oldu surekli yerimden sıçrıyordum uyuyamıyordum.eve gelince kayinvalideme anne evde korkuyorum esim isteyken cocukla gelip 1 hafta sende duralim dedim kadin ayni gün köye kaçtı. Simdi kış geldi evinde dogalgaz yakmak istemiyor. Geçen hafta aradı.Bir ay sende kalirım 1 ay kızlarimda öyle gecer kış dedi. Bende anne SAĞLIĞINDA AĞIRLAYANI AĞIRLARLAR HASTALIGINDADA BAKANA BAKARLAR ARTIK KIŞIDA AGIRLADIKLARINDA BAKTIKLARINDA GEÇİRİRSİN (kızlarında) dedim. Sagolsun eşimde sesini cıkartmadi çünkü gördü çok zor zamanlar gecirdim. Cocuguma lokantalardan corba siparis ettim. Simdi iyilestimya hanfendi kışın besiye çektirecek bana kendini.

Çok çok geçmiş olsun. Eşinizde anlamış yanınızda. En doğrusunu yapmışsınız. EE ne ekersen onu biçersin sonucuna da katlancaklar.

Çok çok geçmiş olsun. Eşinizde anlamış yanınızda. En doğrusunu yapmışsınız. EE ne ekersen onu biçersin sonucuna da katlancaklar.

Tesekkur ederim canim benim. Esimde cok anacidir aslinda kaynanan sıkışınca ağlar hastalik abartir etkiler. Ilk zaman tuzaklarina düsüyordum ama artik bende akillandim o analigini kullaniyorsa ben kadinligimi kullaniyorum. Yani bunlara ne gerek var dimi. Insani zivanadan cikartmasalarya

Tesekkur ederim canim benim. Esimde cok anacidir aslinda kaynanan sıkışınca ağlar hastalik abartir etkiler. Ilk zaman tuzaklarina düsüyordum ama artik bende akillandim o analigini kullaniyorsa ben kadinligimi kullaniyorum. Yani bunlara ne gerek var dimi. Insani zivanadan cikartmasalarya

Erkek çocukları bekarken eve girmez arayıp sormazlar, evlenince bi kıymetli olur hergün gelip gitsin isterler. Ama gelinde gelince bütün işleri yapsın isterler. Onların gözünde gelinler hizmet yapmak zorunda. Ama kendi kızlarına gelince konu bambaşka insan olurlar. Onlarınki evlatta bizim anamız babamız yok gibi. Bazen çok şaşırıyorum yani gelin yokken o evde işleri kim yapıyodu, yada kime gidip kalıyodun. Anlamak çok zor ama çok şükür başediyoruz. Allah bize sabır versin.

okurken darlandım.Allah yardım etsin.
kv denlede nıkahlanmışsın sen.
oğluyla yalnız kalacaksın dıye aklı gıdıyor.
bak gör yarın bugun bayılıp bayılıp kendıne baktırır bu kadın o potansıyel var.

dün kombici gelicekmişti
bende sabah işe gidicem.. geç kalicam
mutfagi dahi hiç toplamadan çiktim..
kaynanam yüzü bürükmüş bunu eşime diyor. ÇOK UTANDIMM...
utandiysan toplasaydin... demi..
çok sinir oldum. eşimde annesine katılıyor.

Erkek çocukları bekarken eve girmez arayıp sormazlar, evlenince bi kıymetli olur hergün gelip gitsin isterler. Ama gelinde gelince bütün işleri yapsın isterler. Onların gözünde gelinler hizmet yapmak zorunda. Ama kendi kızlarına gelince konu bambaşka insan olurlar. Onlarınki evlatta bizim anamız babamız yok gibi. Bazen çok şaşırıyorum yani gelin yokken o evde işleri kim yapıyodu, yada kime gidip kalıyodun. Anlamak çok zor ama çok şükür başediyoruz. Allah bize sabır versin.

Aynen canim benimkide kizlarina kiyamaz .onun kizlari altindan ve herseyin iyisine layik. en basit örnek mesela kiziyla evimize ayni eşyayi alicaz ben alirken üfff cok pahali der hatta kendisinin eski eşyasini kullanmami teklif eder ama kızlarina gelince benim kızlarim herseyin iyisini alir der. Bu arada kizlari ev hanimi ben calisiyorum. ve görümcelerim sürekli biz koca parasi yiyoruz diye hava atarlar bana. Ilk zamanlarda üzülürdüm neden kendi kızları alirken ohhh kızım iyi yapmişsın derken benim burnumdan getiriyor neden bir seferde güle güle kullan demiyor diye.. Simdi dişlendim aldiğım şeyin parasini sorduğunda hayrola anne parasini mı vereceksin diyorum. Ben calistigim halde sen benim her aldigimi sorguluyorsun senin kızlarin kaynanalari ne yapsin otursunlar ağlasinlarmi diyorum susuyor. Bana degistin diyor evet degistim iyide oldu. Kayinvalide olmalari her istediklerini soyleme hakkini vermiyor. Saygi istiyorlarsa önce hakedecekler.

Aynen canim benimkide kizlarina kiyamaz .onun kizlari altindan ve herseyin iyisine layik. en basit örnek mesela kiziyla evimize ayni eşyayi alicaz ben alirken üfff cok pahali der hatta kendisinin eski eşyasini kullanmami teklif eder ama kızlarina gelince benim kızlarim herseyin iyisini alir der. Bu arada kizlari ev hanimi ben calisiyorum. ve görümcelerim sürekli biz koca parasi yiyoruz diye hava atarlar bana. Ilk zamanlarda üzülürdüm neden kendi kızları alirken ohhh kızım iyi yapmişsın derken benim burnumdan getiriyor neden bir seferde güle güle kullan demiyor diye.. Simdi dişlendim aldiğım şeyin parasini sorduğunda hayrola anne parasini mı vereceksin diyorum. Ben calistigim halde sen benim her aldigimi sorguluyorsun senin kızlarin kaynanalari ne yapsin otursunlar ağlasinlarmi diyorum susuyor. Bana degistin diyor evet degistim iyide oldu. Kayinvalide olmalari her istediklerini soyleme hakkini vermiyor. Saygi istiyorlarsa önce hakedecekler.
İçimin yağları eridi 👏🏻😁

AA aybu bak bu kısmı.. Ben mobilyasından tut kıyafetine her şeyi az ama öz aldım. Normal düğün alışverişinin üçte biri idi ancak. Görümcem kendi evlerine alınacak bir koltuğu bile beğenemediği için kaç mobiluacı gezdiler. Ben iki mağazada hallettim o bile gelmiyor gözlerine

sınır koyacaksınız sınır, bu işin yolu bu, kv denizi sevin sayın ama sınır koyun. Hiç kimse bir başkasına gelinlik yapmak için evlenmiyor.İnsanlar kadın ve erkek olarak mutlu olmak için evlenir.

Başlığı görünce direkt geldim

Aynısı bende de var ikinci kocam resmen. Hergün arayıp tekmil verecekmişim. Yarın ikinci gelin gelince ikimiz onun dedikodusunu yapacakmışız. Böyle diyo bana. Çocuk kandırıyo sanki. Yani arayı iyi tut yoksa yeni gelin gelince seni çekiştirriz diyo heralde.
Kızlar arada beğeniyosunuz bildirim geliyor güncelleme yapim dedim bu mesajdan 6ay sonra kaynım yeni gelini çıkarttı ortaya 😁 daha dedikodusunu duymadık valla laf söylemiyolar aksine beni arayıp kıskandırmaya çalışacak şeyler anlatıyorlar. Bu kaynanalar işine gelene neden bu kadar saf? Borcumuz var deyip düğünümüze yardım etmeyip arabamıza yardım etmeyip düğün ertesi günü benim bileziklerimi çeyreklerimi bozdurup halı perde salon parası ödeyip aynı sene içinde diğer geline 30 binliralık bilezik alıyor kına beklemiyor sonra da yatak odasını onlar alacakmış diye seviniyor. Bana da alsaydın ben salon takımını bile alırdım canım kaynanacım.

Kızlar arada beğeniyosunuz bildirim geliyor güncelleme yapim dedim bu mesajdan 6ay sonra kaynım yeni gelini çıkarttı ortaya 😁 daha dedikodusunu duymadık valla laf söylemiyolar aksine beni arayıp kıskandırmaya çalışacak şeyler anlatıyorlar. Bu kaynanalar işine gelene neden bu kadar saf? Borcumuz var deyip düğünümüze yardım etmeyip arabamıza yardım etmeyip düğün ertesi günü benim bileziklerimi çeyreklerimi bozdurup halı perde salon parası ödeyip aynı sene içinde diğer geline 30 binliralık bilezik alıyor kına beklemiyor sonra da yatak odasını onlar alacakmış diye seviniyor. Bana da alsaydın ben salon takımını bile alırdım canım kaynanacım.
Genel bir gözlemden bahsetmek istiyorum.
Kv, görümce vs ilk gelinde ataerkil düzenin kendilerine atfettiği misyon ve vizyonu son raddeye kadar, coşkuyla gerçekleştiriyor. Diller arşa degiyor, ayaklar aksiyon halinde gel gitli gelin hanıma.

Ilk gelin deney grubu oluyor. Sacma sapan şeylere maruz kaliyor cancagizim. Kıskançlıklar, bencilliker, nezaketsizlikler ...

Insan olan bir yerden sonra ehhh yetti be diyor.Mesafe koymaya çalışıyor ilk gelinimiz. Bünye kaldirmiyor biyolojik, psikolojik ve hatta psikosomatik dert sahibi oluyor.

Bu çalışmadan elde edilen veriler isiginda kv ve saz arkadaşlari kontrol grubu olan ikİnci geline yasadiklarimdan çıkardığım bir ders var edasiyla daha sakin daha temkinli eh biz ne yaptık bak bu da gelin neremiz kötüymüş sensin kotu ilk gelin tavırlarina giriyorlar.

Sonuç bölümüne gelirsek esas magduremiz ilK gelin icin ilahi adalet, karma teselli gundeme geliyor. O kadar kolay degil benim pestilimi cikarip kenara cekilmek kendinizi aklamak elbet bunun hesabi sorulur diyerek kırılmış dökülmüş halde ruhsal yolculuğuna devam ediyor.

Yarina kalsa da yanina kalmaz demis bir bilen... Bekliyoruz bakalim.

P Portakalli ordek bak benzer sorunları biz de yaşadık. Bir şekilde çözülüyor. Çözülmek durumunda.
İnşallah çözülür. Ama mesela nişanlıyken kaynana ile konusurduk. Erkek kardesımin karısı bıze 2haftada bir gelır. Benım kaynanam ben hayatta duramam annenin nasıl duruyor, annen gitsin dedi.Oturdum ders basına. Eşime de söylıycem telefon kapalı olacak. Dikkatim dagılıyor msj at dıycem. Kapatcam sıkıldım cunku. Sadece WiFi açık kalacak. Baskıdan acayıp darlanıyorum yapım böyle.

Genel bir gözlemden bahsetmek istiyorum.
Kv, görümce vs ilk gelinde ataerkil düzenin kendilerine atfettiği misyon ve vizyonu son raddeye kadar, coşkuyla gerçekleştiriyor. Diller arşa degiyor, ayaklar aksiyon halinde gel gitli gelin hanıma.

Ilk gelin deney grubu oluyor. Sacma sapan şeylere maruz kaliyor cancagizim. Kıskançlıklar, bencilliker, nezaketsizlikler ...

Insan olan bir yerden sonra ehhh yetti be diyor.Mesafe koymaya çalışıyor ilk gelinimiz. Bünye kaldirmiyor biyolojik, psikolojik ve hatta psikosomatik dert sahibi oluyor.

Bu çalışmadan elde edilen veriler isiginda kv ve saz arkadaşlari kontrol grubu olan ikİnci geline yasadiklarimdan çıkardığım bir ders var edasiyla daha sakin daha temkinli eh biz ne yaptık bak bu da gelin neremiz kötüymüş sensin kotu ilk gelin tavırlarina giriyorlar.

Sonuç bölümüne gelirsek esas magduremiz ilK gelin icin ilahi adalet, karma teselli gundeme geliyor. O kadar kolay degil benim pestilimi cikarip kenara cekilmek kendinizi aklamak elbet bunun hesabi sorulur diyerek kırılmış dökülmüş halde ruhsal yolculuğuna devam ediyor.

Yarina kalsa da yanina kalmaz demis bir bilen... Bekliyoruz bakalim.

Hay ağzını öpim canım kardeşim👏👏👏

Back
X