- 8 Ağustos 2011
- 12.633
- 14.951
- 498
Vallahi bilimsel makale tadında okudum.BravoBu durumu egerki temele ineceksek simdide yami modern zamanda ele almamak gerekir bence.Çünkü geçmişte cizilen kadın portresinin bi tık üstüne çıktık 2.0 surumuz nerdeyse.Ama geçmişte öyle değildi kadın daha cok erkeğe bagliydi vede eskiden güç tanımı şimdikinden farklıydı.Güç fizikseldi.Kadın korunma ihtiyaci hissediyordu ve gücün fiziksel olduğu bi dünyada fiziksel ve hal ve tavırda güçlü erkeğe ihtiyaç duyuyordu.Bu artık bizim genlere işlemiş bu o yuzdendir ki her kadin bi parça bu durumu sever ne yalan soyleyeyim kibarliktan kırılan birinin kadinlar tarafindan cokca seçildiğini pesinden kosuldugununu daha gormedim bende pek sevmem.Yerinde ve dozunda iyidir.Gelelim bizim toplimumuza.Ağır arabesk bir toplumuz.Toplumumuzda ki ya benimsin ya kara toprağın düşüncesi.Ölümü acıyı kutsayisimiz.Kadının toplumun algisindan daha kurtulamamis olması.Sevilmeyi sevmeyi bilmeyisimiz. bizim toplumumzda geçmişten bugüne hep böyleydi.geçen siyah beyaz bi film izliyorum türkan sorayin en eski filmlerinden.Sevgilisi bunu bicakliyor hastanede soyledigi cumle"Beni seviyor sevmeseydi bicaklamazdi".Yeşilçam filmlerine bakın çoğunda bu var.hele orhan gencebay ferdi tayfur filmleri off off.He anasina yandigim sevwn kiskanir vurur.Karısı balkona çıktı diye karısını döven adamda cok seviyordu zaten yada çayı güzel demlemedi diye kaynar çayı karısının bogazindan bosaltan adamda.Kıskançlık krizine girip karısının burnunu kesende cok seviyordu gördüğü tüm baskı şiddet asagilanmalara dayanamayıp bosanmak istedikten sonra kocası tarafindan sokakta evde defalarca bicaklanan yakilan binlerce kadinda.yurttaki oda arkadaşım gobegi açık sekilde snap attı diye sevgilisi sokagin ortasında telefonla arayıp oyle hakaretler etmistiki duydugumda utanctan yerin dibine girdim kızı zor susturduk neyse kız annesiyle telefonda konustu kadının dediği sey"erkektir kızım seni sevdiğinden" e kadın ben senin aklina tukureyim.O kıza yarin bi sey olsun vebali boynuna.Neye konu cok dağıldı görüldüğü üzere canım turkiyeli erkeklerle maço kelimesi yanyana gelince siddet ortaua hemencecik çıkabiliyor.Burdan hemcinslerime tavsiyemdir yaşamak güzel sey.Ölümü kutsallastirip "aşk icin olmeli,ask o zaman aşk" diyop bir kerelik omrunuzun icine etmeyin.Ki bu sarkiyada bu cumledrn dolayida ayrica gıcığım.Gece gece sinirlendim niyeyse.
ÖZET:Akıllı olun arabesk macoluk ve ağır kıskançlık igrenctir kakadir pistir
şimdi yumuşak deyince gevşek anlaşılıyor ondan bu tepki ama yanlış bi düşünce tabi bi tane maço da benim başımda neden onunlayım valla benden bilmiyorum kesinlikle daha sakin biri olmasını isterdim bence çok şanslısın milletin lafına gül geç .Kadınların kendilerini ezen,baskılayan,kavga anında hakaret eden,kırıp döken bir erkeğe olan bağımlılığının sebebi ne sizce?Tamam belki peşinden koşturunca daha çekici geliyordur bilemiyorum ama bir insan uzun süreli ilişkisinde neden karşı tarafın üzerinde hakimiyet kurmasına bu kadar sessiz kalır?
Benim hayatımdaki insan son derece düşünceli,bana karşı sakin bir insan.Bugün bir arkadaşım "Ya senin sevgilin gibi bir sevgilim olmasını istemezdim çok yumuşak" dedi.
Tabiki de onane.Sorun bana söylediği laf değil de sevgilisi kalbini kırıyor diye ağlayıp da neden değer veren biri için öyle birini istemem diyorlar?
"Deveye diken adama ............" olayı diyorsun yaniBununla ilgili bir söz var ama buraya yazamam ayıp :)
Bazı kadınlar bir birey olduğunu unutup kendisine sahip çıkacak kol kanat gerecek deli gibi kiskanacak hot dedim mi oturacak birini arıyor kibar erkekler onlara maalesef kilibik geliyor
Aynen yaBen beni ezen degil, ezdigim erkegi severim. Zeytin ezmesi gibi .
Ben karisik bir sey ariyorum aslinda ama daha bulamadim.
Bak yazmayi umuttum ekliyeyim.en ufacik tartismada bile ben haksiz dahi olsam ozur dilemeli ayaklarima kapanip yalvarip yakarmali.odu kopmali beni kaybetmekten.efendi adam sevmiyorum ben.erkek dedigin azicik serseri olmali ayni zamanda.o serserinin altinda yumusacik bir kalbi olmali.biraz cilgin bolca espirili ve konuskan.Ne macosu ayol.bildigin light olmali erkek.supurgeyi eline alip evi supurmeli.camlari silmeli.canim cicim diye pesinde kosmali kadinin.kiskanilmaktan nefret ederim hatta igrenirim o derece.en ufagina bile tahammulum yok.ne kiskanirim ne de bunu isterim.hele kisitlanmak hesap sorulmasi vs..allahim sen koru o derece.esim beni KORUYUP KOLLAMAMALI.ben kendimi koruyup kollarim.buna ihtiyacim yok.beni kesinlikle sahiplenmemeli.evcil hayvan degilim ben.sahiplenmek degil beni birey olarak gormeli esi olarak kendinden bagimsiz bir birey.yaninda olmak fikirlerine deger vermek saygi duymak ozel alanima girmemek.onemlidir bunlar benim icin.ruhumu bedenimden daha cok oksamali erkek.sonra merhametli olmali hayvanlari cok sevmeli ve AGLAMALI erkek
Canım inan bu tipler ilk zamanlar çok hoş gibi gözüksede (o gözler kör çünkü aşktan)Kadınların kendilerini ezen,baskılayan,kavga anında hakaret eden,kırıp döken bir erkeğe olan bağımlılığının sebebi ne sizce?Tamam belki peşinden koşturunca daha çekici geliyordur bilemiyorum ama bir insan uzun süreli ilişkisinde neden karşı tarafın üzerinde hakimiyet kurmasına bu kadar sessiz kalır?
Benim hayatımdaki insan son derece düşünceli,bana karşı sakin bir insan.Bugün bir arkadaşım "Ya senin sevgilin gibi bir sevgilim olmasını istemezdim çok yumuşak" dedi.
Tabiki de onane.Sorun bana söylediği laf değil de sevgilisi kalbini kırıyor diye ağlayıp da neden değer veren biri için öyle birini istemem diyorlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?