Neden Burun Masajı Yapılır?

tektek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2010
19
2
36
İstanbul
Birçok kişi bu konu hakkında sorular sorduğu için bu konuyu açma gereği duydum. Neden burun masajı doktorlar tarafından verilir?

Öncelik şunu belirtmek isterim, ameliyat nasıl gerçekleşiyor basit bir animasyonla bunu öğrelim.
Kapalı Teknik:
[video=youtube;O0Sz5cLtTj4]http://www.youtube.com/watch?v=O0Sz5cLtTj4[/video]

Açık Teknik:
[video=youtube;AddVIjgOKUQ]http://www.youtube.com/watch?v=AddVIjgOKUQ[/video]

Görüldüğü üzere 2 ameliyat çeşidininde birbirinden pek farkı yok. Yapılan işlemler aynı. Yalnız birinde direk olarak görülerek yapılıyor, diğerinde cilt tamamen sıyrılmadan yapılıyor.

Dikkat ederseniz, burun sırtını düzeltirken alt taraftan dokuyu alıp törpülenmiş kemiğin üzerine çekiliyor. Bu sadece bir örnek. Burun masajının bir amacıda bazı doktorlar kabul etmesede yeri değişen dokunun tekrar eski yerine kayma eğliminden dolayıdır.

Şimdi elimize bir iğne battığında elimiz kanıyor, düşünün doktor burunda kesme ve törpüleme yapıyor. Bunu yaparken kanları temizliyor. Ancak ameliyat bittiksen sonra o bölgede belli bir miktar kan oluyor ve bu ödeme neden oluyor. Burdan anlıyoruz ki masajın bir amacıda şişlik ve ödemin dağılmasını hızlandırmak daha çabuk burnun yeni şekline kavuşmasını sağlamak.

Şöle bişey söz konu; ameliyatta işlemler bittikten sora cilt kemik ve kıkırdağın üstüne bırakılıyor. üzerine flaster bant ve alçı uygulanıyor. Bunlar bir cildin kemik ve kıkırdağın üstüne yapışmasına neden oluyor. İşte bundan dolayıdır ki, gülmemiz ve mimiklerimizi kullanırken kasmalar, uyuşmalar olması. İşte burun masajının bir amacıda bu cildin burun kemiğindeki yapışıklığından kurtarmasını kolaylaştırmak.

her doktor mesaj önermıyor genelde kbb doktorları önerıyor sanırım

Masaj aslında çok büyütülecek bişey değil. Masajla burun şekli değişmez kesinlikle. Sadece bir hızlandırma ve kolaylaştırma söz konusudur.

benım amelıyatım acık teknık oldu ve 1 sa 45 dk. surdu.... masaj olayını duymuştum ve doktoruma sordum yapacak mıyım dıe fakat bana hayır yapmayacaksın demıstı bn de masaj falan yapmadım hıc

benım amelıyatım acık teknık oldu ve 1 sa 45 dk. surdu.... masaj olayını duymuştum ve doktoruma sordum yapacak mıyım dıe fakat bana hayır yapmayacaksın demıstı bn de masaj falan yapmadım hıc

Burnunuza yapılan müdaheleleri birtek doktorunuz bilebilir ve birtek o bu konuda en doğru açıklamaları ve önermeleri yapabilir. Doğru olan onun dediklerine uymaktır.

Burnunuza yapılan müdaheleleri birtek doktorunuz bilebilir ve birtek o bu konuda en doğru açıklamaları ve önermeleri yapabilir. Doğru olan onun dediklerine uymaktır.

evet canım katılıyorum sana oyuzden ben de hıc yeltenmedım masaj yapmaya ...::34:

Doktorunuz masaj yapmanızı söyledikten sora burnunuza dokunmaktan korkmayın "aman şekli filan değişir kötü olur vs." çünkü böyle bişey söz konusu değildir. Burnunuzu baştan sökülüp takılıp yerine takılmıyor. Sadece düşünün ki bir heykeltıraş traşlama yapıyor, yontma yapıyor düzeltme yapıyor. Büyük tranvatik çarpmalar vs. olmadıkça burnunuzun şekli değişmez.

Rahat rahat burnunuza dokunabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
doktorların cogu verıyor masaj ama bazı burunlarda pek ıyı etkısı olmuyor sanırım ben masaj yaptıkca burnum sısmıstı b cunku sonra yapmayı bırakmak zorunda kalmıstım.

doktorların cogu verıyor masaj ama bazı burunlarda pek ıyı etkısı olmuyor sanırım ben masaj yaptıkca burnum sısmıstı b cunku sonra yapmayı bırakmak zorunda kalmıstım.

canım ben de senin gibi düşünmüştüm, sanki masaj yapınca burnumda şişlik oluştu ve çıkıntı gözüktü,doktoruma söyledim , sen masaj yapmaya devam et dedi.

slm,ben ameliyat olalı 8 gün oldu,dün ateller çıkartıldı fakat burnumun üst kısmında küçük bir şişlik var ve dümdüz duruyor kavisli değil,sizce o şişlik inip kavisli ir şekil alır mı???

slm,ben ameliyat olalı 8 gün oldu,dün ateller çıkartıldı fakat burnumun üst kısmında küçük bir şişlik var ve dümdüz duruyor kavisli değil,sizce o şişlik inip kavisli ir şekil alır mı???

Yani bazen yorumları okuyorum, gülmemek elde değil. Sanki burun dediğimiz yer tahta veya beton; hop ameliyat oluyosn o oduna şekil veriyolar. Hemen oluyosn bitip gidiyo.

Eğer doktorunuz burnuzu kavisli yaptıysa, 2-3 ay içinde kavis yavaş yavaş belli olmaya başlayacak, 6-8 ay içindede burnunuzun tam şekli belli olacaktır. Nadir vakalarda bu süre 1-2 sene kadar uzamaktadır.

Ben 18 nisanda ameliyatımı oldum geçen cukontrole gittim doktorum hala ucunun çok ödemli olduğunu söyledi. baştan beri hiç masaj vermemişti bana ama son görüşmemizde 1ay sonra yine gel belki masaj önerebilirim dedi. sanırım şişlik derecesine göre karar veriyo doktorlar

Back
X