Neden buz gibi bebeğim?

Geçmiş olsun. Çocukların büyük çoğunluğu örtünmez zaten, tövbeliler. Önce oda kaç derece, basit bir termometre alıp ona bakmak lazım. Çocuğun vücut ısısının evin sıcaklığıyla alakası olmayabilir. Hastalıktan olabilir. Ev gerçekten soğuksa bir uyku tulumu edinme şansınız yok mu? Evi ısıtmaktan daha sağlıklı bir çözüm. 21-24 derece ev sıcaklığına normal deniyor.

Allah sabır versin ne diyim.anne de olsa bazı insanlar çekilmiyor gerçekten.

Anneniz yanıyorsa soyunsun yatsın ev niye buz gibi anlamadım.21 aylık bebek üşüyor soğuktan yazık yavrum.anneanne de yaniyom ben deyip evi donduruyo.e be kadın e be bencil insan yanıyorsan soyun çocuğu niye hasta ediyosun.

Anneniz menapozlu diye bencillik edip minicik bebegi usutmeye nasi razi anlamis degilim. Bi de ustune bebek hasta ve bi turlu iylesememisken. Ayri eve cikip cocugunuzu krese verme imkaniniz varsa dusunun derim. En azindan kimseye minnet etmemis olursunuz.

Güzel bi uyku tulumu alın, içine de tog değerinde belirtilene göre bir ayaklı pijama giydirip yatırın her tarafı eşit ısınır. Bir de odanın ısısı kaç derece?
petekler 40 derecede ama onu sağlamak için 49 derecede yanıyor.ev kuytu köşe bi yer değil de açıklık olsa hiç ısınamazdık.eski evim öyle idi üstelik yalnız gibiydim. ısınamıyordum.annemin evi daha arada kalıyor.anneme her konuda laf anlatamıyorum.doğalgaz ın tamamını ben ödesem de.

Geçmiş olsun. Çocukların büyük çoğunluğu örtünmez zaten, tövbeliler. Önce oda kaç derece, basit bir termometre alıp ona bakmak lazım. Çocuğun vücut ısısının evin sıcaklığıyla alakası olmayabilir. Hastalıktan olabilir. Ev gerçekten soğuksa bir uyku tulumu edinme şansınız yok mu? Evi ısıtmaktan daha sağlıklı bir çözüm. 21-24 derece ev sıcaklığına normal deniyor.
evet kızımda da bir tuhaflık var. araştırdım bir şey bulamadım.
Allah sabır versin ne diyim.anne de olsa bazı insanlar çekilmiyor gerçekten.Anneniz yanıyorsa soyunsun yatsın ev niye buz gibi anlamadım.21 aylık bebek üşüyor soğuktan yazık yavrum.anneanne de yaniyom ben deyip evi donduruyo.e be kadın e be bencil insan yanıyorsan soyun çocuğu niye hasta ediyosun.
kızım gripten hasta oldu bu hastalığa kadar normal gibi görünüyordu.beraber uyuyorduk.
Anneniz menapozlu diye bencillik edip minicik bebegi usutmeye nasi razi anlamis degilim. Bi de ustune bebek hasta ve bi turlu iylesememisken. Ayri eve cikip cocugunuzu krese verme imkaniniz varsa dusunun derim. En azindan kimseye minnet etmemis olursunuz.
o bir swit altına badi üstüne yelek.altına 2 efsofman altı ile üşümeyeceğini düşünüyor.yaşı itibariyle mi tutturuyor anlamıyorum.zaten benim uyarılarımı sallamayıp canının istediğini yapıyor.bana karışma diyor. bende yoklukta anneme darlanamıyorum.gidecek yerim yok. kendi kocam gibi kendi annemde kaostan besleniyor.ufak olmasa kızım kreşe vereceğim.

Annelere fazla yüklenmek lazim onlar da insan. Tam çocuklarıni buyutmuş rahata erecek, hoop kucakalrina torun atıp hadi bunu da büyüt diyoruz.
Benim annemde kızıma baktığında sürekli söylenir, şikayet eder ama biz genç halimizle bunalmıyor muyuz çoğu zaman? O anne diye sesini hiç çıkarmasın, fedakarlık yapmak zorunda diye düşünüyoruz. Çocukların öz babasindan beklemediğimiz kadar fedakarlık bekliyoruz.
Ben annem söylense de kreşin yada bakıcının annem kadar iyi bkmayacagini biliyorum. Kızıma sevgiyle baktığını biliyorum. Kreş ya da bakıcı para icin beni pohpohlerken kızımı çok mu umursayacak???
Annenize haksızlık yaptığınızı düşündum okurken. 2 yaşındaki kızınız içinin yaptıklarınıza bakın. O da sizi bu şekilde büyüttü. Öyle düşünün.

Annelere fazla yüklenmek lazim onlar da insan. Tam çocuklarıni buyutmuş rahata erecek, hoop kucakalrina torun atıp hadi bunu da büyüt diyoruz.
Benim annemde kızıma baktığında sürekli söylenir, şikayet eder ama biz genç halimizle bunalmıyor muyuz çoğu zaman? O anne diye sesini hiç çıkarmasın, fedakarlık yapmak zorunda diye düşünüyoruz. Çocukların öz babasindan beklemediğimiz kadar fedakarlık bekliyoruz.
Ben annem söylense de kreşin yada bakıcının annem kadar iyi bkmayacagini biliyorum. Kızıma sevgiyle baktığını biliyorum. Kreş ya da bakıcı para icin beni pohpohlerken kızımı çok mu umursayacak???
Annenize haksızlık yaptığınızı düşündum okurken. 2 yaşındaki kızınız içinin yaptıklarınıza bakın. O da sizi bu şekilde büyüttü. Öyle düşünün.
Annem 60 yaşında maddi olarak da şuan bakıcıya müsait değilim.hem ufak diye de kreşler almıyor. 2 yaş altını.annem bu yaşında beni büyütürken ki annem değil tabi.fakat her türlü suçlama hatanın faturasını bana çıkarıyor. boşandığım için üzülse de kardeşim onu daha çok üzüyor.onla bu konuda konuşacağına karışmayın çocuğuma diyor. şuan kardeşimle annem arasındaki ana oğul ilişkisi tam bir kısır döngü.her türlü özellikle psikolojik açıdan annemi yoruyor. kardeşimin bana ve anneme yaptıkları da hoş değil.mesajlarımda dediğim gibi. eğer kızımın bebekliği erkek kardeşim gibi olsaydı. kesinlikle bakmazdı.

Burnuna bakın, üşüyen çocuk burnunun soğukluğundan belli olur. Bir de ateşini ölçün bu gibi durumlarda, eğer 34-35 ve altıysa mutlaka kat kat giydirin, sarın, gerekirse fön makinesini battaniyesinin altına doğru tutarak falan ısıtın. Soğuk ateş sıcağından kötüdür demişti doktorumuz bize. Benimki küçükken 33 dereceye düşmüştü vücudu durduk yere, doktoru aradığımda bunları söylemişti.

evet kızımda da bir tuhaflık var. araştırdım bir şey bulamadım.
kızım gripten hasta oldu bu hastalığa kadar normal gibi görünüyordu.beraber uyuyorduk.
o bir swit altına badi üstüne yelek.altına 2 efsofman altı ile üşümeyeceğini düşünüyor.yaşı itibariyle mi tutturuyor anlamıyorum.zaten benim uyarılarımı sallamayıp canının istediğini yapıyor.bana karışma diyor. bende yoklukta anneme darlanamıyorum.gidecek yerim yok. kendi kocam gibi kendi annemde kaostan besleniyor.ufak olmasa kızım kreşe vereceğim.

Sana 2 eşofman alti ile fazla sicak basmazmi? Işte çocukta öyle. Onun için sürekli üstünü çikartiyor. Bu defa o sicaktan terler ve üşütür.

Cocuk yelek ile yatirilmaz. Badi üstüne ayakli pijama ve yeter. Senin ile beraber yorganin altina girmiyorsa, uyku tulumunu al.

Bebekler doğuduktan sonra bile bizden sadece 1 kat fazla giyerler. Kaldi ki 22 aylik bebek.

Bebeğin elleri ayaklari soğuk olmasi normal. Ona bakma yani. Termometre ile bak, vücüd isisi normalse, sorun yok.

Ve için rahat etmesi için doktora git. Soğuk olayini konuş ve ondanda bilgi al.

Anneme sürekli dırdır edip kavga etmiyorum .bunu o yapmaya çalışıyor.krndi dediğini yaptırma derdinde.kendi yaptığı hatalıysa kötü hrp benim.kızımı kendi doyurmadan doymadığını düşünür.geç yürüdü evde en ufak düşmesinde beni azarlar.çovuk düşünce sanki. Faciadan sağ kurtulmuş gibi panik davranır bir de mesru gösterir vicdanını tatmin etmek için.sonra yine ben bakmıyorum olur.şuan kızım ısındı uyuyor.öğle arası gelince yine kızımı şikayet edecek.ciddi söylüyorum kardeşim gibi bebekliği olsaydı bakmazdı.
Yahu ayrilin ya ayrilinnn ver krese kendi ayaklarinin ustunde dur guvenmeyin bacilar ana baba karsiliksiz sever hep yaninizda olur lafina kanmayinn

S.a cnm bnm çocuklarda o ağır gribi atlattı çok şükür geçti. Sana balgam için doğal bi tarif veriyim. Iki elmanın kabuğunu 1 lt suda kaynat.içine yarım çay kaşığı tarçın koy.
arar ara yarim çay bardağı kadar içir. Tadını beğenmezse biraz bal koyabilirsin. Balgamın sökülmesinde çok işe yarıyor. Şiddetle tavsiye ederim :super:
Yavruna ve tüm hastalara mevlam acil şifalar versin inşallah
Annene gelince menapoz dönemi baya zorlu oluyo cok sabır gerekiyo kendi annemden biliyorum. Ayrı eve çıkma imkanın yoksa annene cevap vermiceksin. Yoksa hep tartışma yaşarsınız. Annen ne derse he de geç. :KK55:

Öksürüen çocuğua tam aksine cam açılır çok soğuk derseniz yattığı odada buhar makinası çalışsın. Nekadar sıcak olursa okadar zor nefes alır. Üstüde çok kalın olmasın, en iyisi uyku tulumu en azından açamaz üstünü.

Bebek vicks i kullanın. Uyku tulumu alın👍
Böyle bir ortamda durmasındansa krese vermeyi tercih ederdim. En azında eğlenceli kaliteli vakit gecirir.

vucut ısınmadan dunyayı gıydırsen fayda etmez.
banyo yaptır ılkonce mıkroplarını atsın.burnuda yumuşar balgam atar rahatlıkla.
çörek otu ve zeytınyağını sırtına sur.havlu koy.ıhlamur içir ki hem ısınır hem terler.kat kat gıydırmekle olmaz oyle.
öksurmesı ayrıca ıyı. balgamı söker.balgamlı oksuruğe, oksuruk şurubu verılmez zaten kı balgam çabucak soksun.kuru oksurukse eğer kesılmeye çalışılır.
yıne sarımsakla çörekotu yağını karıştır ayak tabanlarına sur zeytınyağıyla seyrelt çorap gıydır.yıne çok oksurtur ama guzel soker balgamı.yastığını yuksek koy akıntı da olur.. burnuna okyanus suyu al eczaneden.ketıl varsa evin havasını nemlendır bıraz.ve evı mutlaka havalandır kar kış demeden.adaçayı al aktardan çok demlendırme suyla seyrelt içir.
bu yontemlerle ilaç içmedik hiç 4 yıl boyunca. geçmiş olsun.

21aylık kızım annemdeyim boşanma aşamasındayım. Ev kuytu annem menepozlu.yattığımız oda daha soğuk..bundan bi hafta önce annemin gripli hasta arkadaşı gelip hastalığını attı üstümüze kızıma bulaştı boğazları kötüydü atesli idi neyse dr a gittik antibiyotik içirdik.boğazı geçtı ama bu sefer balgam olustu.ufak grliyor atamıyor balgam sökücüsü var ancak öksürtmeye yarıyor.gelelim üstünde bir. Yelek.esofman altında body .alt kısmında 2 eşofman altı.kızımı yamıma yatırdım altımız battaniye üstümüz battaniye ama kızım üstündeki battaniyeyi inatla atıyor.ökürüğü geçmedi örttüm hep o açtı ve ısınmadı bir haftadır böyle.anbem içindeki balgam yumusasın diye sümüklerini akıtan sığuk algınlığı ve mentollü merhem sürüyor sırtına ayağına ama atamıyor.hafta sonu dr a gideveğiz ama üstündeki kıyafetleterağmen ısınmaması tuhaf geldi evde kombi yanıyor ayrıca.anneme de aynı hasyalık bulastı öksürüyor düzelemiyor ilaç içse de
Kombiyi yükselttirniyor.bizi gönderdiği odada duvara yastık tıksak kızımla yatacak yer kalmıyor yastıjlar ile oynuyor kızım zaten.
Bendene kadar sıkışınca anneme veriyormuş gibi görünsemde yarm yamalak uyku ile 7.30-17.30 çalışıyorum.
Şu bi senede annemi de eski kocamı da iyice öğrenmiş oldum.annem yanımdaymış gibi görünse de herkes kendi derdinde.evin her seyine katkım olsa da kızıma baktığını kaka kaka bi hal oldu eve gelince hep yaramazlıklarını anlatıyor.kaldı ki kardesimin büyümesine şahidim kendi kızım melek kalır kardeşimin bebekliği yanında.
Öncelikle mücadeleniz de Allah yardımcınız olsun. Ben kızıma 9 yaşında olmasına rağmen lcw nin polar uyku tulumları ile yatırıyorum çünkü asla örtmüyor üstünü. Hem sıcak tutuyor hem sırtı vb de açılmıyor. En azından bu probleminizin çözümü için Öneri olmuş olsun. Allah işinizi kolaylaştıracak kişilerle karşılaştırsın. kızınız da epey büyümüş bir sene daha idare edin sonra tam gün kreşe verin çok daha iyi gelişir her açıdan.

bi uyku tulumu al kızına çocuklar bu zamanlarda üstünü hep açıyolar benim kzımda öyleydi gece yatağına yatırırdım bende uyurdum sonrasında tabi eğer uyanabilirsem ara ara kontrol ederdim ama bazı geceler uykuya kalıyo insan sabah farkediyodum durumu buz gibi üşümüş oluyodu böyle olmiycak dedim uyku tulumu almıştım 3 yaşına kadar giydirdim sonrasında zaten kendisi farkına vardı bende konuştum açma üstünü diye şimdi 4 yaşında bakıyorum açmıyor üstünü açılırsa kendisi örtüyor oyun oynarken bebeklerininde üstünü örtüyor açma üşürsün diyor öyle öyle bilincinde artık.. uyku tulumu çok işini görür kesinlikle..
durumuna gelicek olursamda Rabbim yardımcın olsun her ne yaşadıysan çok zor olan arada çocuklara oluyo onlara üzülüyorum ben en çok :(

Back
X