Neden buz gibi bebeğim?

Bebek vicks i kullanın. Uyku tulumu alın👍
Böyle bir ortamda durmasındansa krese vermeyi tercih ederdim. En azında eğlenceli kaliteli vakit gecirir.

O yaşta vicks çok zararli, bebek vicksi bile. En fazla birşey yapilcaksa, buhar makinesine 1-2 damla eucalyptus aromasi damlatilabir. Ki bu bile önce doktor tarafinfan onaylansin.

Ayağının altına zeytinyağı ile dövülmüş sarımsağı karıştırıp sarimsagini süzüp sürün. Üstüne çorap giydirin. Kokar ama ise de yarar. Çok geçmiş olsun.

O yaşta vicks çok zararli, bebek vicksi bile. En fazla birşey yapilcaksa, buhar makinesine 1-2 damla eucalyptus aromasi damlatilabir. Ki bu bile önce doktor tarafinfan onaylansin.
Mentoldense bebek vicksi daha iyi. Antibiyotik ve suruplardansa vicks kullanmayı tercih ederim.

Ballı limonlu ılık şerbet de iyi gelir, bir de bol bol ılık su içmeli... Geçmiş olsun, bazen insan ne ile uğraşacağını, neye üzüleceğini şaşırıyor...

Mentoldense bebek vicksi daha iyi. Antibiyotik ve suruplardansa vicks kullanmayı tercih ederim.

Vicks ile mentolun arasinda fark yokki? Antibiyotik zaten sirf balgam için verilmez. Öksürük şurublarda zate safsata.

Kizim şimdiye kafar hiç bronşit tarzi rahatsizliği olmadi. En fazla kulak enfeksyon ve gribimsi şeyler. Hep tuzlu su yada gerektiğinde damlalar ile hal ettik.

Vicks ile mentolun arasinda fark yokki? Antibiyotik zaten sirf balgam için verilmez. Öksürük şurublarda zate safsata.

Kizim şimdiye kafar hiç bronşit tarzi rahatsizliği olmadi. En fazla kulak enfeksyon ve gribimsi şeyler. Hep tuzlu su yada gerektiğinde damlalar ile hal ettik.
Bebek vickslerinin icerikleri daha farkli. Yine de doktora sorulup kullanilmali.
Her cocugun bunyesi farklı.
Allah korusun hepsini

Hassas bir dönemdesiniz. Bu yüzden annenizin yaptıkları zorunuza gidiyor. Sizinle cocugunuzla ilgileniyor sadece bunu görün olur mu ?

Kardeşiniz ile torun bir olmaz, Çünkü bakma yaşları farklı. Insanin ikinci çocukta bile sabri bir başka oluyor. Anlamaya çalışın.

Duvara ıkı çivi çakıp polat pattaniye geçirin onlara. Civiler epey yukarıda olsun, yavrunuza değmesin.

Kızınıza tulum alma durumunuz varsa alın. Tulum baya sıcak tutuyor , üstünü açtı, açmadı derdide ortadan kalkıyor.

Viksli kremi bence sürmeyi kesin ya da doktora görünüm. Bu tür kremler cigerlere iyi gelmiyormuş.

Birde bir tarif yazacağım Size.

21aylık kızım annemdeyim boşanma aşamasındayım. Ev kuytu annem menepozlu.yattığımız oda daha soğuk..bundan bi hafta önce annemin gripli hasta arkadaşı gelip hastalığını attı üstümüze kızıma bulaştı boğazları kötüydü atesli idi neyse dr a gittik antibiyotik içirdik.boğazı geçtı ama bu sefer balgam olustu.ufak grliyor atamıyor balgam sökücüsü var ancak öksürtmeye yarıyor.gelelim üstünde bir. Yelek.esofman altında body .alt kısmında 2 eşofman altı.kızımı yamıma yatırdım altımız battaniye üstümüz battaniye ama kızım üstündeki battaniyeyi inatla atıyor.ökürüğü geçmedi örttüm hep o açtı ve ısınmadı bir haftadır böyle.anbem içindeki balgam yumusasın diye sümüklerini akıtan sığuk algınlığı ve mentollü merhem sürüyor sırtına ayağına ama atamıyor.hafta sonu dr a gideveğiz ama üstündeki kıyafetleterağmen ısınmaması tuhaf geldi evde kombi yanıyor ayrıca.anneme de aynı hasyalık bulastı öksürüyor düzelemiyor ilaç içse de
Kombiyi yükselttirniyor.bizi gönderdiği odada duvara yastık tıksak kızımla yatacak yer kalmıyor yastıjlar ile oynuyor kızım zaten.
Bendene kadar sıkışınca anneme veriyormuş gibi görünsemde yarm yamalak uyku ile 7.30-17.30 çalışıyorum.
Şu bi senede annemi de eski kocamı da iyice öğrenmiş oldum.annem yanımdaymış gibi görünse de herkes kendi derdinde.evin her seyine katkım olsa da kızıma baktığını kaka kaka bi hal oldu eve gelince hep yaramazlıklarını anlatıyor.kaldı ki kardesimin büyümesine şahidim kendi kızım melek kalır kardeşimin bebekliği yanında.
Uyku tulumu alsanız
Calısıyormussunuz dogalgazı ben ödücem der yakarım.
Tasarruf yapıyor aklınca anneniz ama saglık gidince neye yarar
Bide o merhemleri dr kontrolünde mi sürüyorsunuz?
2 yas altına viks,merhem,ısıtıcı seyler yasak.
Dra danısmadan kullanmayın derim.
Gecmis olsun bebise🙏🏻

naneli mentollu ilaci dr mu verdi?
cocugun kulaklari ensesi sicaksa usumuyordur
kan dolasimlari elleri ayaklari biraz daha soguk olur bize gore zaten
balgam bitmediyse hirilti varsa dr a goturun
anneniz dogalgaza kiyamiyor olabilirmi

ayrı eve çıkmayı kızımı kreşe vermeyi düşünüyorum ama ufak geliyor.annem hem kendini salıyor.hem dediğiniz gibi hem de suçlamaya uğraşıyor beni.
devlet hastanesine gittiğimiz için takip yalan oldu haftasonu özel hastaneye götureceğim
suan annemin odasına gittik.önce bacakta sonra hamak beşiğine koyduk.
annem yanımda hem var hrm yok gibi hatalısın diyince kötüyüz.karışmayın bana der.hatasının suçlusu beni çıkarır
Ya anana he de gec anam ne takiliyorsun kadin zaten saracak yer ariyor bosver kizin anaokul cagina gelsin cik ayri eve

grip sonrasi bu yil balgam ve oksuruk bizde aylardie gitmedi. defalarca doktora gittim, kbb alerji gogus hastaliklari pediatri. hepsi kis donemi olabilir nurnunu temizleyin demekten oteye gitmedi.

siz yine de goturun ama oksuruk biraz yapisiyor ne yazikki.

bu arada uyku tulumu tavsiye ederim. guzel kaliteli birsey kullanin. cocuklar zaren genel olarak uzerini acmayi cok sever. uyku tulumlari kurtaricidir.

bir de sorum su, kac derece vucudu? oglum domuz gribi olmustu, atesimiz dustukten sonra bizi taburcu ettiler fakat ne kadar giydirirsek giydirelim 35 derecelerde seyrediyordu vucut isisi. doktorumuz viruslerin herzaman yuksek atrs yapmadigini bazen de vucut virusle savasirken hipotermi yasanabilecegini belirtmisti.evimiz merkezi isitma ve cok sicak oldugu halde ek soba yakiyorduk bebegim icin. vucut isisini olcun, giydirdiginiz halde 36 derece altindaysa hipotermi yasiyor olabilir

21aylık kızım annemdeyim boşanma aşamasındayım. Ev kuytu annem menepozlu.yattığımız oda daha soğuk..bundan bi hafta önce annemin gripli hasta arkadaşı gelip hastalığını attı üstümüze kızıma bulaştı boğazları kötüydü atesli idi neyse dr a gittik antibiyotik içirdik.boğazı geçtı ama bu sefer balgam olustu.ufak grliyor atamıyor balgam sökücüsü var ancak öksürtmeye yarıyor.gelelim üstünde bir. Yelek.esofman altında body .alt kısmında 2 eşofman altı.kızımı yamıma yatırdım altımız battaniye üstümüz battaniye ama kızım üstündeki battaniyeyi inatla atıyor.ökürüğü geçmedi örttüm hep o açtı ve ısınmadı bir haftadır böyle.anbem içindeki balgam yumusasın diye sümüklerini akıtan sığuk algınlığı ve mentollü merhem sürüyor sırtına ayağına ama atamıyor.hafta sonu dr a gideveğiz ama üstündeki kıyafetleterağmen ısınmaması tuhaf geldi evde kombi yanıyor ayrıca.anneme de aynı hasyalık bulastı öksürüyor düzelemiyor ilaç içse de
Kombiyi yükselttirniyor.bizi gönderdiği odada duvara yastık tıksak kızımla yatacak yer kalmıyor yastıjlar ile oynuyor kızım zaten.
Bendene kadar sıkışınca anneme veriyormuş gibi görünsemde yarm yamalak uyku ile 7.30-17.30 çalışıyorum.
Şu bi senede annemi de eski kocamı da iyice öğrenmiş oldum.annem yanımdaymış gibi görünse de herkes kendi derdinde.evin her seyine katkım olsa da kızıma baktığını kaka kaka bi hal oldu eve gelince hep yaramazlıklarını anlatıyor.kaldı ki kardesimin büyümesine şahidim kendi kızım melek kalır kardeşimin bebekliği yanında.
kombi yanıyorsa oda en kötü 20-21 derecededir. bu derecede çocuga bir kat giysi ve çorap yeter fazla giydirmekte hasta eder. eli ayağı soğuk olabilir ama enseden bakın ensesi sıcaksa sorun etmeyin, gece de üstünü örten çocuk yok gibi birşey zaten ve öyle kremle vs olmaz o iş alın birkaç saat izin yada annenizden rica edin çocuğu bir doktora götürün , ekstra bitki çayı (ıhlamur vs) takviyesi yapın ve bol sıvı tüketsin ...

naneli mentollu ilaci dr mu verdi?
cocugun kulaklari ensesi sicaksa usumuyordur
kan dolasimlari elleri ayaklari biraz daha soguk olur bize gore zaten
balgam bitmediyse hirilti varsa dr a goturun
anneniz dogalgaza kiyamiyor olabilirmi

Evet anneler ellere, ayaklara bakıyor genelde.

Ense , kulak en son burun kontrol edilince anlaşılıyor üşüyüp usumedigi.

Geçmiş olsun, ev çok soğuk ise bu tulum gibi şeylerden alabilirsiniz. Şu anda psikolojik olarak da zor bir süreçten geçtiğiniz ve beklediğiniz desteği görmediğiniz için de annenizi suçluyor olabilirsiniz. Ama bu çocuk kendi evinizde iken de bu şekilde hastalanacaktı tek farkı ev ısısında siz müdahale edebilecektiniz.

Antibiyotik kullandı iseniz hastalık viral değil demek ki
Bakteriyel bi durumda bu kadar sıcak tutmaya çalışmak zaten yanlış.
Eviniz gündüz 22 derece gece 20derecede sabit kalsın nem de önemli 45 50 arası ideal.
Üzerine de bir çıtçıtlı badi bir de pamuklu bir takım yeterli.
Çocuğun ısı dengesini bozmuşsunuz bence.
Bu kadar kalın giyinen bir çocuk asla adapte olamaz ısı dengesizliklerine.

Yahu çok giyinmiş çocuk.
Neresi soğuk ayrıca?
Elleri ayakları mı, gövdesi sırtı mı?
Balgamlı durum 1 aya kadar sürebilir, çocuğa da mentollü şeyler sürmeyin, çok zararlı.
Yattığınız odayı güzel nemlendirin.
Tekrar doktor görsün tabi ama bana yanlış yol izliyorsunuz gibi geldi.
Öksürüğe bu kadar müdahale etmek doğru değil, vücut balgamı kendi atacak, bunu da öksürerek.

Ağzınıza sağlık. Bu çocuklar valla iyi büyüyor Allah koruyor heralde

Eğer alerjisi yoksa zencefil ve bal verin. Bir cay kaşığı bal ,yine cay kaşığı ucuyla zencefil koyup karıştırın içirin, uyku tulumu alin ama elyaf tarzı olanlardan değil, ben oğluma woonat cift katli tulum giydiriyorm 5.5 yaşında biraz pahalı ama 2 senedir giyiyor yün tulum. Belki bu kadar kat kat giydiriyorsunuz terliyor soğutuyor. Elle bakmayın ates olcerle bakin vücut isisina, termal atlet alabilirsiniz ya da yün atletde olabilir. Oda isisina bakin 20-22 derece olmasina. Bana giydiriyor gibi geldiniz

Allah şifa versin. Çocuğun vücuduna öyle şeyler sürmeseniz mi? Annesi göğsüne vicks sürdüğü için bir bebek öldü. Onlar alerji, bronj tıkama gibi şeyler yapabiliyor. Öksürük ilaçları, balgam söktürücü de doktorun önerdiğinden fazla kullanılmamalı bence, çok ciddi yan etkileri var.
Kombiyi açın, anneniz kendi odasını kıssın. Yani annenizi kafaya takıp üzülmeyin. Menapozlu deyin, sıcağa gelemiyordur deyin, yaşı ilerledi artık çocuk bakımından zorlanıyordur deyin vs. kendinizi sakinleştirin. Birçok kişinin annesi aynı şeyleri yapıyor zaten. Bir de doktora götürmek için beklemeyin, bebeklerin vücudu küçük olduğundan enfeksiyon göğse daha çabuk iniyormuş, zatürre, bronşit falan olmasın.

Gördüğün gibi konu sağlık olunca burada birbirinden alakasız ve zıt birçok yorum oluyor o yüzden al çocuğunu tekrar bir doktora götür. Kan değerine vs bakılmış olur. Oda sıcaklığı 24 derecede olmalı ona göre kombiyi yükseltip annenin odasının peteğini kısacaksın ya da odanıza elektrikli ısıtıcı koyacaksın. Çocuğa da uyku tulumu. Başka bir çözüm yolu yok . Annen çocuğu giydirip karnını doyurup sevip okşuyorsa ihmal etmiyorsa otur şükret . Ben bu süreçte kreşi önermem neden biliyor musun kreşe başlayınca zaten o kadar çok hasta olacak ki çocuğu o halde okula gönderemezsin ee başında kim bekleyecek? Yine annen .

Back
X