Neden byle anlam veremiyorum?

Shirin seyler

Oriflame
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2007
101
8
96
Eşimle 3yıl çıktık,eşimin ailesi bi onay verdi bi vermedi evliilik için, bu 3 yılı evimizin eşyalarını alarak geçirip, evimizi tutup dayadık döşedik,istemeye gelmediler mi geldiler, söz nişan düğün 3ayda yaptık, ve aradaki resmiyet devam ederek, hayata atıldık, ailelerimiz birbiri ile bizim evimizdeki zorunlu törenler harici görüşmüyorlar, ben ilk zamanlar daha çok zorlanmıştım şimdi 4,5 yıl oldu evleneli ama hala çok gücüme gitmiyor değil; bi kızım oldu ve ona şimdi kayınvalidem bakıyor......
imkanlarımız dahilinde bi araba ufak bi yatırım yaptık, ama evimiz yok diye çok üzülüyorum, eşim; ailesi ile ev planlarına girdi, babası bir miktar veriyor, biz biraz katıp, üstüne kredi falan alalım diyor, ama ben bıktım artık, ödemekten, imkanları bile varken neden hepsini onlar yapmıyo anlamıyorum, onlarla istediğim gibi konuşamıyorum bile, düşüncelerimide söyleyemiyorum, amaaan boşver gibi bi yapımda yok, bugün a diyorlar yarın z, benim okadar param olsa zaten alıp oturucam, sanki herşeyi 4-4 lük yapmışlar gibi davranmıyorlar mı, iyice illet oluyorum, onun için canım çok sıkkın, patlıcak gibiyim.......

pardon da neden yapsınlar ki?
neden tüm parayı verip size bir ev alsınlar?
çoğumuzun önüne altın tepside sunulmadı sahip olduklarımız.
tamam belki size bir ev alacak parayı trink diye saysalar süper bir jest olur ama bunu yapmıyolar diye kınanmasına ya da bozulunmasına ben anlam veremedim.

ayrıca ilk zamanlar sorunlar yaşanmış ama şu an kızınıza bakıyormuş kayınvalideniz.
daha ne..
bakmayadabilir sonuçta..

haklısın aslında hemde çok hiç ellerini bişeye sürmezler bide düğün yaptık diye gezinirler. eşin demiyomu baba durumunuz iyi bak çocukta oldu ev alsanız bize kredi çekmesek falan üstelik düğün masraflarıda siz üstlenmişsiniz.

İmkanları varken neden yapmasınlar ki?Allah aşkına bi anne baba niçin yaşar..Evladım süründükten sonra ben nasıl mutlu olabilirim.Ama bu demek değil ki eşinin ailesini sıkıntıya sok yapabilecekleri kadar yapmalılar valla ben olsam ince ince işlerim kocamı dantel gibi...

ben sadece şunu söyleyebilirim.param varsa kendim alırım,yoksa kira da otururum ama asla kimseyle ortak bir şey almam.bu gerçekten büyük sorumluluk.ödeyemeyeceksem birine güvenip asla kredi de çekmem,ev de almam.gücüm yoksa olmasın.

Üstelik eviniz hazır olsaydı siz çalışmak zorun da kalmaz kayınvalidenizde çocuğunuza bakmak zorunda kalmazdı.

Bizde bi yatırım yaptık, ben onu kızım için yapmıştım, daha 8aylık hamileydim onu yaptığımda şuan kızım 14aylık, ben o yatırımı daha da çoğaltarak kzım için kullanmayı düşünürken, karşı tarafın evladı için pazarlık yapmasını pek uygun görmüyorum açıkçası,
evladıım olmasaydı 'onun için herşeyi yaparım' diyemezdim.Demek her anne baba benim gibi düşünmüyor...

Anlattıklarınıza bakarsak, aileler arasındaki resmiyetin dışında (tabi başlardaki olayları saymazsak) bir problem yok. Ama iş eve gelince bende esmer'im gibi düşünüyorum. Evinizi alacaksanız siz alın, neden illaki eşinizin ailesi almak zorunda. Öyleyse eşinizin değilde sizin aileniz alsın. Evlilikte neden her şey erkek tarafından bekleniyor ki. Ben 2 ev aldım ikisinide borca girerek aldım. Kimseden yardım istemedim çünkü evi ben ve eşim alacaktık. Tamam borç istersiniz verirler veya vermezler o onların vicdanlarına kalmıştır ama ben ev alınacaksa kendi paramla alma taraftarıyım, param yoksa almam varsa alırım. Bu kadar basit.
Kaldı ki, eşinizin babası bir miktar para da vermiş size, daha ne istiyorsunuz ki. Zaten bakıp büyütüp bu yaşa getirmişler, birazda bizler sıkıntıya girip zorlukları görsek iyi olacak.

Size ev alma gibi bir zorunlulukları yok sizin gibi düşünmüyorlar diye suçlu olarak görmemelisiniz.
Sonuçta onlarda o parayı kazanmak için emek harcadılar belki zamanında ne zorluklar çektiler. Kaldıki ellerinden geldiği kadar yardımcı olma düşüncesine de girmişler. Haksızlık ediyorsunuz bence.

Bişeyler sahibi olmak istiyorsanız elinizi taşın altına sokacaksınız.
Ya da evlenmeden evvel diretecektiniz o zaman ailesi oğullarını evlendirebilmek için mecbur kalacaklardı.
Şimdi çok geç.
Sonuçta tüm bunları göze alarak evlendiniz.

aslında şöyle düşünüyorum bende..
evet herşeyim ama herşeyim evladım için..ama durumları varsa paralarını çar çur edeceklerine bir yerlere girip bir şeylere sahip olmaları için bende önayak olur,bir miktar yardım eder diğerini onlara ödetirdim..
zaten öteki tarafa bir şeyle gidemeyeceğime göre benim malımda çocuklarımın olacak..
böylece bir şeyler ödeyerek aldıkları malla birlikte benim mallarımda üstüne eklenince gene kendi karları diye düşünürdüm..
sanırım eşinizin aileside böyle düşünüyor..

valla bir anne baba evlenmiş evladına trink para sayıp ev almak için yaşamaz bence.
ayrıca kirada oturmak sürünmek değildir.
almaktan bahsedilen de 2 tişört değil ev..
ben istemem şahsen alınsa bile.
bu kadra büyük bir meblağ için kimseye gebe kalamam, hele ki aramızın çok da sıcak olmadığı eşimin ailesine.
hee kendi ailemin de almasını istemem.
becerebiliniyorsa herkes kendininkini alır, 3-5 açıkta tamamlanır..
ama kalkıp da alın size anahtar buyrun oturun demek bana ters..

4yıl önce evin bütün eşyalarını alıp yaklaşık bi yirmibin harcadık; 2+1 bi ev tutan benim,
1-2 yıl içinde bir araç aldık yirmibin liraya, 4,5 yıl kiraya verdiğim para onsekizbin, yaptığım yatırımda ondokuzbin, ki hala onun kredisini ödüyorum,
, ettimi size yetmişsekiz bin...
çocuğum 1yaşını geçti bi odası olsun diye 3+1 eve geçelim istedik, kendi başıma şu an ne ev alabilirim nede ödeyebilirim, e ev alınsın diyolar, kendi evinizi geçin diyolar, çok kolaymış gibi :) arkadaşların yorumları için de teşekkürler, ben hiç elimi taşın altına sokmamışım demek ki, artık soksam iyi olacak galiba....

Eşinizin ailesi size ev alalım diye teklifte bulunsaydı şayet kabul etmeyin derdim.Onlardan bu yönde bir beklentiniz olmasın.Kirada oturun,ama huzurunuz olsun.
Bizim Allah'a şükür birkaç tane evimiz var.Eşimlerde adet ev erkek çocuğuna bırakılırmış.Geçen gün tapu işlemlerinin son günüymüş.Ailesi eşimin üstüne yapmış evi,kayınpederim beni aramış hayırlı olsun eviniz,dedi,Benim de hiçbir şeyden haberim yok,ne evi ?,dedim.Eşim ev alsa haberim olur ,elbette.Ben öyle deyince,ev sizin artık ,dedi ki Allah'a şükür ihtiyacımız yok ,dediğim gibi.Eşim kendi emeği ile sahip oldu yatırımlarına.Ben de ''Öyle şey mi olur ,sizin eviniz'' dedim.Biraz da sinirlendim açıkçası.Eşime geldiğinde söyledim.Kardeşinin ihtiyacı olabilir ilerde ,onun olsun,bizim ihtiyacımız yok ki,diye ekledim.
Kimsenin malında gözüm yok.Evimiz olmasaydı şayet yine kabul etmezdim.Yapı olarak kimseye ''gebe kalamayı'' sevmiyorum.Onların evinde otursaydım bir şekilde başımıza kakılırdı.Ya da beklentileri farklı olurdu.Evim olmasın,ama huzurum olsun doğrusu.:umursamaz:

evinizi alsınlar, mümkünse hiçbir işinize karışmasınlar, sizden maddi manevi bişeyler de beklemesinler ne güzel olur değil mi sengözlerimebaksanab

Üstelik eviniz hazır olsaydı siz çalışmak zorun da kalmaz kayınvalidenizde çocuğunuza bakmak zorunda kalmazdı.

çok fazla bencilce...siz keyif yapın onlar yıllardır biriktirdiklerini önünüze sersin...
onlar nasıl yaptıysa siz de öyle yapın...destek de oluyorlar daha ne...

siz gençsiniz evladınızı dfüşünüyorsunuz...
onlar yaşlı yarınlarını düşünüyorlar...hakları...
muhtaç olduklarında bakacağınız ne malum ki...

Eliniz ayağınzı tutuyor gençsiniz çalışın yapın .
Keza ana babaları yıllardır çalışıp belki bir ev almışlardır
niye herşeyi o taraftan beklemek zorundasınızki!

yanndı senin gelinin yanndı...
cadı kaynana....kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

Yapma allah aşkına sürünmekten kasteddiğim ne anlamışsındır .Kira da oturmak ne kadar zor biliyor musun?Hem çocuğu doğur hem de hiç destek çıkma bana garip geliyor.Mesele sadece evlada ev almak için yaşamak değil yüzünde ki memnuniyeti, tebessümü görmek esmerim yanlış mıyım?Ya çocuğum yemiyecekse para mı mezara mı götürücem ben..

Duruma göre değişir?

Çok mu zenginler?

Yani;
--- size ev alacak paraları kenarda var,
---kendi evleri de var kira vermiyorlar,
---başka kardeş varsa onlara da ev almışlar diyelim (kardeşler arasında eşitlik düşünebilirler, birisine alırsak diğerine de almamız lazım gibi) ,
---ayrıca size ev aldıktan sonra yaşlılıklarını rahatça garantiye alacakları miktarda da birikim var, yani durumlar bayağı iyi...

Bu şekildeyse evet alıvarsinler canım gibi düşünülebilir..Bundan da gocunmam ben, zenginler almışlar ne var yani, niye gebe kalayım ki?

Ama yukarda saydığım şartların biri eksikse , size ev almak zorunda değiller kusurabakmayın..
Zaten bir miktarını veriyorlar..

Ben böyle düşünüyorum..

benım kaynanamın 10 tane evi var
ben kırada oturuyorum hiçte tenezul etmem :1closedeyes:
kımseye gebelıgım olmuycak benım hayatta

kıramı verırım huzurlu mutlu otururum evımde :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…