- Konu Sahibi Shirin seyler
-
4yıl önce evin bütün eşyalarını alıp yaklaşık bi yirmibin harcadık; 2+1 bi ev tutan benim,
1-2 yıl içinde bir araç aldık yirmibin liraya, 4,5 yıl kiraya verdiğim para onsekizbin, yaptığım yatırımda ondokuzbin, ki hala onun kredisini ödüyorum,
, ettimi size yetmişsekiz bin...
çocuğum 1yaşını geçti bi odası olsun diye 3+1 eve geçelim istedik, kendi başıma şu an ne ev alabilirim nede ödeyebilirim, e ev alınsın diyolar, kendi evinizi geçin diyolar, çok kolaymış gibi :) arkadaşların yorumları için de teşekkürler, ben hiç elimi taşın altına sokmamışım demek ki, artık soksam iyi olacak galiba....
çok fazla bencilce...siz keyif yapın onlar yıllardır biriktirdiklerini önünüze sersin...
onlar nasıl yaptıysa siz de öyle yapın...destek de oluyorlar daha ne... Yoksa yoktur..Varsa vardır .Var yemezcilik mi oynayalım anlamadım ki..Ben hala anlayamadım varken neden esirgeyeyim..
anam seninki de ayrı bi konuymuş....benım kaynanamın 10 tane evi var
ben kırada oturuyorum hiçte tenezul etmem :1closedeyes:
kımseye gebelıgım olmuycak benım hayatta
kıramı verırım huzurlu mutlu otururum evımde :lepi:
Yapma allah aşkına sürünmekten kasteddiğim ne anlamışsındır .Kira da oturmak ne kadar zor biliyor musun?Hem çocuğu doğur hem de hiç destek çıkma bana garip geliyor.Mesele sadece evlada ev almak için yaşamak değil yüzünde ki memnuniyeti, tebessümü görmek esmerim yanlış mıyım?Ya çocuğum yemiyecekse para mı mezara mı götürücem ben..
Ben kayınvalidemlerin evinde oturyorum allah razı olsun onlardan.Ben gebe falan değilim bizim göçmenlerde adettir erkek çocuğa ev verilir gerçi eşim karadenizli.Belkide o yüzden garip geliyor bana bazı arkadaşların mecbur değil demesi.Arkadaşlar aranızda kayınvalidesinin verdiği ya da aldığı evde oturan yok mu?
Ben oturuyorum mesela, ''alın bu sizindir dediler'' ok dedik..
Şimdi ben tenezzül mü etmiş oldum, gebe mi kaldım ne alakası var?
Durumu var verdi...
Arkadaşlar aranızda kayınvalidesinin verdiği ya da aldığı evde oturan yok mu?
Durumu var verdi...
4yıl önce evin bütün eşyalarını alıp yaklaşık bi yirmibin harcadık; 2+1 bi ev tutan benim,
1-2 yıl içinde bir araç aldık yirmibin liraya, 4,5 yıl kiraya verdiğim para onsekizbin, yaptığım yatırımda ondokuzbin, ki hala onun kredisini ödüyorum,
, ettimi size yetmişsekiz bin...
çocuğum 1yaşını geçti bi odası olsun diye 3+1 eve geçelim istedik, kendi başıma şu an ne ev alabilirim nede ödeyebilirim, e ev alınsın diyolar, kendi evinizi geçin diyolar, çok kolaymış gibi :) arkadaşların yorumları için de teşekkürler, ben hiç elimi taşın altına sokmamışım demek ki, artık soksam iyi olacak galiba....
Vermek zorunda değildi kesinlikle ama durumu var verdi...
Hayır ben tenezzül edemem mi deseydim?
yanndı senin gelinin yanndı...
cadı kaynana....kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5
herkesin bu masrafları var.
bu giderleri var.
bu giderinin olması bana göre ailenin o çifte ev almasını gerektirmez.
madem ev ihityacınız öncelikliydi; arabayı almayacaktınız, yemeyecek içmeyecek çocuğu erteleyip evinizi alacaktınız..
he demesi kolay demeyin.
zira ne evim var ne arabam üstüne üstlük hamileyim.
ama bu durumda biri masama ev anahtarı koysa aynen geri veririm.çünkü o ev benim olmaz..
Nasıl yani şekerim?
Şimdi kayınpederin geldi diyelim;
çocuklar tarla bahçe sattık vs.neyse..
bir kısmını kenara koyduk yaşlılık için, eh bizim de evimiz vardı zaten çok şükür, ablana ve size de bir ev aldık bebeğe hediye'' dese, hayır mı diyceksin sen?[/B]
eşimle kirada oturuyoruz biz de, ama kira vermekten evlendiğimizden beri hiç birikim yapamadık, şimdi işler iyice kötüye gitti zaten, ne olacağımız belli değil mafoldumben bizdeki durum da şöyle: kayınvalidemler bize ev almayı düşünüyorlar bir evlerini satıp, üstünü de kredi çekip siz tamamlarsınız diyorlar, biz de seve seve kabul ediyoruz, böylece biraz para biriktiririz belki diye, sonuçta hep söylüyorum benim kendi annem babam gibiler sağolsunlar, bir gün bile bunun lafını etmeyeceklerinden eminim, aileden aileye değişir demek istiyorum, insan zor durumdayken ailesinden ya da ailesi gibi gördüğü insanlardan bekliyor biraz da galiba, gerçi yoktu bizim aklımızda hiç bu beklenti ama onlardan teklif gelince sevindik ne yalan söyleyeyim :kedi:
Vermek zorunda değildi kesinlikle ama durumu var verdi...
Hayır ben tenezzül edemem mi deseydim?
Hımm tutmunun sebebi şimdi anlaşıldı.Sizinkiler huylular iyisine denk gelseydin böyle olmazdı.ayy benim kayınpeder bunları bana dese oracıkta bayılırım; ben öleceğim galiba ki bunları duyuyorum diye..kaydirigubbakcemile3
yani böyle cümlelerle bile olmasa da ve bize bir anahtar verse evet kabul etmem.
çünkü yarın öbür gün karşıma çıkacağını çok iyi bilirim.
sen olsan şu andaki otruduğun ev için yarın öbürgün sürekli zaten o evi ben verdim size, ben olmasam böyle böyle olurdu dense..
ya da bir duvara çivi çakmaya kalksan da bana sorsaydınız diye bir cevap duyacağını bilsen oturur muydun?
ben oturamazdım şahsen..
ya da uzaktan atması kolay..
evin anahtarını alır o evi satar başka evde ev alır, senin aldığın evi sattık nasılsa derdim :roflol:
ayy benim kayınpeder bunları bana dese oracıkta bayılırım; ben öleceğim galiba ki bunları duyuyorum diye..kaydirigubbakcemile3
yani böyle cümlelerle bile olmasa da ve bize bir anahtar verse evet kabul etmem.
çünkü yarın öbür gün karşıma çıkacağını çok iyi bilirim.
sen olsan şu andaki otruduğun ev için yarın öbürgün sürekli zaten o evi ben verdim size, ben olmasam böyle böyle olurdu dense..
ya da bir duvara çivi çakmaya kalksan da bana sorsaydınız diye bir cevap duyacağını bilsen oturur muydun?
ben oturamazdım şahsen..
ya da uzaktan atması kolay..
evin anahtarını alır o evi satar başka evde ev alır, senin aldığın evi sattık nasılsa derdim :roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?