Neden byle anlam veremiyorum?

herkesin bu masrafları var.
bu giderleri var.
bu giderinin olması bana göre ailenin o çifte ev almasını gerektirmez.
madem ev ihityacınız öncelikliydi; arabayı almayacaktınız, yemeyecek içmeyecek çocuğu erteleyip evinizi alacaktınız..

he demesi kolay demeyin.
zira ne evim var ne arabam üstüne üstlük hamileyim.
ama bu durumda biri masama ev anahtarı koysa aynen geri veririm.
çünkü o ev benim olmaz..

Arkadaşlar aranızda kayınvalidesinin verdiği ya da aldığı evde oturan yok mu?

Ben oturuyorum mesela, ''alın bu sizindir dediler'' ok dedik..

Şimdi ben tenezzül mü etmiş oldum, gebe mi kaldım ne alakası var?

Vermek zorunda değildi kesinlikle ama durumu var verdi...

Hayır ben tenezzül edemem mi deseydim?

kirada oturmak ne kadar zor biliyorum.
ailemle geçen 24 senelik kira hayatım, üzerine de cila niyetine evlilikte geçen 3 yıllık kira hayatım var.
hali hazırda devam etmekte..

evlenmek nedir?
ben kendime güveniyorum, artık benim de aile olma vaktim geldi.
kendimi bu sorumluluğun altına girmeye hazır hissediyorumdur bana göre.

ee madem hem evsiz yaşayamam hem de kendim alamam durumu söz konusuysa nişye evlenildi?
ben babamdan 2 kuruş borç alırsam şekilden şekile giriyorum; değil ev..
he aile bunu içinden gelip yaparsa amenna..
ama yapmadı diye tavır koymak, niye yapmıyolar demek bana ters.

bana göre evli barklı evlada ev almak görev değildir..

Ben kayınvalidemlerin evinde oturyorum allah razı olsun onlardan.Ben gebe falan değilim bizim göçmenlerde adettir erkek çocuğa ev verilir gerçi eşim karadenizli.Belkide o yüzden garip geliyor bana bazı arkadaşların mecbur değil demesi.

gebe kalmayı ben dedim denizim.
bana cevap hakkı doğdu yerimseniben

ama alın sizindir demişler, siz bize illa ev alın dememişiniz ki.
hee bir de aileyle diyalog çok önemli tabii.

konu sahibinin durumu pek sıcak değil ona nazaran dedim.
bi de kayınpederim bana anahtar uzatsa al otur diye, iki gün sonra ev benim der biliyimm.

yani bu şartlardaki bir gebelik dediğim..

Sonuçta her ne yaptıysanız kendiniz için yaptınız eşinizin ailesine bağışlamadınız ki.
Yine tekrarlıyorum demin dediğin anlaşılmadı sanırım ne için söylediğimi de vurgulayayım "ev almak istiyorsanız elinizi taşın altına sokacaksınız" bu daha anlaşılır oldu sanırım. CADIARZU

Ev al diyorlarsa da alamam param yok veya borç ödemek istemiyorum der çekilirsiniz çokta ev almanızı istiyorlarsa o zaman kendileri alır anahtarını takdim ederler.

Durumuz çokta kötü değil bence en azından 4,5 senede 20000 L.' lık bir araba ve 19000 L. birikim yapabilmişsiniz.

ben varım...kayınvalidemin evinde oturuyorum...
o istediği önerdiği için...
asla bana verin oturayım demedim...demem...
vermeselerdi lojmanda otururdum...
özel bir minnetim yok yani...
onun zorunluluğu olmadığı gibi...

Nasıl yani şekerim?

Şimdi kayınpederin geldi diyelim;
çocuklar tarla bahçe sattık vs.neyse..

bir kısmını kenara koyduk yaşlılık için, eh bizim de evimiz vardı zaten çok şükür, ablana ve size de bir ev aldık bebeğe hediye'' dese, hayır mı diyceksin sen?

eşimle kirada oturuyoruz biz de, ama kira vermekten evlendiğimizden beri hiç birikim yapamadık, şimdi işler iyice kötüye gitti zaten, ne olacağımız belli değil mafoldumben bizdeki durum da şöyle: kayınvalidemler bize ev almayı düşünüyorlar bir evlerini satıp, üstünü de kredi çekip siz tamamlarsınız diyorlar, biz de seve seve kabul ediyoruz, böylece biraz para biriktiririz belki diye, sonuçta hep söylüyorum benim kendi annem babam gibiler sağolsunlar, bir gün bile bunun lafını etmeyeceklerinden eminim, aileden aileye değişir demek istiyorum, insan zor durumdayken ailesinden ya da ailesi gibi gördüğü insanlardan bekliyor biraz da galiba, gerçi yoktu bizim aklımızda hiç bu beklenti ama onlardan teklif gelince sevindik ne yalan söyleyeyim :kedi:

Yahu yanlış anlama oluyor galiba..

Şöyle diyim genel anlamda mecbur değil ev almaya evet, bu yüzden kayınvalideye diş bilemek yanlış..

Bir de herkesin kayınvalide ilişkisi farklı tamam belki sonradan gebe kalma durumu olur diye istemeyebilirsiniz evet Esmeralde bu durumda haklısın neyse..herkes farklı tabii..
Bunu atlamışım soryy..

Ama para gani olduğu halde, kendilerini garantiye aldıkları halde, ilişkilerde iyi olduğu halde, ''alın bu parayı ev alın kendinize kirada oturmayın'' demeleri de çok da mantıksız birşey değil.

Bilmiyorum yani..

aslında arkadaşta haklı..
durumları iyi diyor biz birşeyler yaptık onlarda evimizi alsınlar diyor..
bencede mantıklı..

ayy benim kayınpeder bunları bana dese oracıkta bayılırım; ben öleceğim galiba ki bunları duyuyorum diye..kaydirigubbakcemile3

yani böyle cümlelerle bile olmasa da ve bize bir anahtar verse evet kabul etmem.
çünkü yarın öbür gün karşıma çıkacağını çok iyi bilirim.

sen olsan şu andaki otruduğun ev için yarın öbürgün sürekli zaten o evi ben verdim size, ben olmasam böyle böyle olurdu dense..
ya da bir duvara çivi çakmaya kalksan da bana sorsaydınız diye bir cevap duyacağını bilsen oturur muydun?

ben oturamazdım şahsen..

ya da uzaktan atması kolay..
evin anahtarını alır o evi satar başka evde ev alır, senin aldığın evi sattık nasılsa derdim :roflol:

Son düzenleme:

senin durumun ayrı tuçecim...
biz neden üstünü tamamlayalım diyor arkadaş...hepsini ödesinler diyor...ödemedikleri için de kızıyor...

senın kayınvaliden cok farklı ama hep anlatıyosun iyi biri

ama bazıları varkı evet gebe olunmasını ıstıyo alsa basa kalcak bı omur
ne gerek varkı

ayrıca almak zorunda da degıl calıssın alsınlar der her ne kadar sevmesem de boyle soylerse haklı bulurum
onlarada babadan kalmadıkı

Hımm tutmunun sebebi şimdi anlaşıldı.Sizinkiler huylular iyisine denk gelseydin böyle olmazdı.

Evt herkesin ilişkisi farklı evet bu yüzden kişiden kişye değişir doğru..

Belki senin yerinde olsam ben de kabul etmeyebilirdim, ben iyi ilişkiler için düşündüm galiba sadece..kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…