- 17 Mart 2016
- 504
- 166
- 23
- Konu Sahibi carmina000
-
Bence anlatma. Aranızda güzellikle anlaşmaya varın. Kendini güzelce ifade et. Zorlandığını utandigini,bu yasa kadar kendi paranı idare ettiğini,ihtiyaçlarının olduğunu vurgula...maaş kartını vermişsin anlaşılan ama kendine ait kredi kartın olsun. Harcamalarını da söyleme. İzin isteme. Alıştırma. Sorarsa şuraya harcadım dersin. Baştan nasıl alıştırırsan öyle gider. O kıyafet almıyor diye sen de almayacak değilsin. Yatırım da yapılır ama insan biraz da kendini mutlu etmeli. Öğrenci iken kit kanaat geçinip parayı bulunca da yine aynı hayatı sürme...bunu haketmiyorsun. Seni anan baban evlendiğini adama boyun eğmen için okutmadi.
Ben de öğretmenim eşim mühendis . Ev ve araba kredimiz var. Herkes ay başında kredi kartlarını öder. Kalan parayı kredilere yatiririz. Evin ödemelerine ayiririz.kalani da yatırım yaparız. Ama asla kılık kıyafetten kismayiz.bu ay bu kadar para koycaz diye sartlandirmayiz.maas kartım bende...asla istemedi...kredi kartım var.istedigim zaman istediğim şeyi alırım,O da aynı şekilde alır,buyuk meblagda biseyse birbirimizin fikrini sorarız,ama asla alma demeyiz,beğendiysen ya da o beğendiyse kimse kimsenin hevesini kirmaz. Eşim daha bana sorar paran var mı diye...nakit yoksa bırakır. Asla nereye harcadın demez.
Evliliğinin yıllarında çoğu kişide para meselesi olur. Ama nasıl alıştırırsan öyle gider. Bence az dişini göster.
çalışan kadınsın tabiki saçın başın makyajın giyimin ortamına uygun olacak. ve bunlarda eksilen eksiyen şeyleri yerine almakla mümkün. evde otursan hani günü bir eşofmanla geçirirsin eşin geldiğinde giyinir kuşanırsın öyle karşılarsın ama çalışırken öyle değil. ev kıyafeti yatak kıyafeti iş kıyafeti alışveriş kıyafeti gibi kategorilerimiz oluyor ne yapalım kadınlık kolay değil :) eşin ortaokuldan kalan kazağını hala evde giyiniyorsa dünyaya bakışı farklı demekki seninkide farklı :) aynı olmadığınız için anlaşıp evlenmişsiniz bir orta yol bulunur merak etmeMakkaj yapmamı istemiyor çok ama ben yapıyorum. Alışverişi severim ama abartmam mesela örnek veriyorum 1 kazanım var .öyle 5 6 tane olanlardan değilim. Ama kıyafet alamayı seviyorum sık olayım özen göstereyim istiyorum kendimi daha iyi hissettiriyor. Güzel giyinmek bakımlı olmak .bunun neresi yanlış.
Ailesi asabi halini biliyor ve beni hep aman kızım alttan al aman kızım sen ona uyma seni çok seviyor diye yetiştiriyorlar. Sizce bu durumu annesiyle paylaşmalı miyim ? Bana anlat içinde tutup sıkıntı yapma der her zaman .başka şehirlere kendileri
Bence hiç üstüne gitme. Konuyu kapat. Uzatma. Ayırmak istiyorsa ayırsın. Bakalım parası yetecek mi? Ortak yolu bulana kadar da pes etme. Çok arkadaşım parasını verip bin pişman olan...Sakin sesini çıkarmayayim deme.bildigini yapmaya devam et. Madem çalışan kadın aldı. Çalışan kadın olduğunu kabul etsin. Para senin.farkina varsın.Maaş kartımı vermedim bende.şimdi tavırlı veckonusmuyor benim dediğim olacak senin paran sana diyor.giderleri 2yevayiracakmis. Bende son kararın bu mu dedim.sen istedin dedi.
Arkadaşlar uzun zamandır bu formu takip ediyorum ve önerileri ve tecrübelerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.Ben evleneli 6 ay oluyor .2500 TL gibi bir gelire sahibim. memurum.Esimle evlendigimizden itibaren her şeyi ortak alıyoruz, ortak birikim yapıyoruz, ortak harcıyoruz. Ama esim giyim , makkaj , ayakkabi gibi kisisel haracamalarimdan memnun olmadigini , cok gereksiz harcadigimi soyluyor.kendisi hic harcamiyor nerdeyse.orta okuldaki kazagini evde giyiyor hala .ama asla cimri birisi diyemem.Bu arada tavir yapacak diye korkumdan birçok almak istediğim şeyi birakiyorum. Kişisel harcamalarım için 300 350 gibi bir meblağı her ay haclik olarak istediğimi ve bu fiyata bir müdahalede bulunmamasını istedim.50 lira bile harcarken bunu almak istiyorum diyordum.sesini cikarmiyordu. alma demiyordu ama benim zoruma gidiyordu .ve yuz ifadesi memnuniyetsiz oluyordu.Senin istediğin olmaz benim istediğim olacak .o zaman sen kendin harca ben kendim harcayayim ,ortak giderleri karşılayalım gerisi senin olsun dedi.biriktir ne yaparsan yap dedi.sinirle tavırlı tavırlı konuştu ev hanımlarının böyle bir talebi olurmuş. Benim olmamalıymis. Benden böyle soğuyormuş, ilişkiye girmek bile istemiyormuş. .. o kadar ağrıma gitti ki ben çok mu anormal birşey istedim.hiç mi tanıyamamışım onu .
Bütün giderleri düştüğüm zaman aylık 5000+ gelirim oluyor. 1500 tlsini eve veriyorum. Eşim de o kadar veriyor. Geri kalan para bize kalıyor. İkimizde dilediğimiz gibi harcıyoruz. Eşiniz çok cimri bence. Sahiden niye çalışıyorsunuz o halde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?