neden cocuk yapiyorlar ki ?

18 olinca yallah yapmıyorlar... ne eksik saçma bilgilerle buraya konu açmışsınız...şuan yurtdışındayım size kısaca özetleyeyim...
Burda her önüne gelen çocuk sahibi olmuyor,gerçekten bakacaksa yapıyor
Yapılan çocuk geleceğimin garantisi gözüyle bakılmıyor
Erkek çocuklar pohpohlanıp sonra bebekmiş gibi evlendiğinde dahi kuyruk olunmuyor çocuğa
Kızlar hizmetçi muamelesi görmüyor
18 yaşında git çalış hayatını kur deniyor,gez toz ama zamanı gelince sorumlulukları yerine getir deniyor
Anne baba asla çocuğa kuyruk olmuyor,çocuk ta asla bana miras kalacak diye anne babaya kuyruk olmuyor
Daha yazsam sayfalar alır...bizim onları yakalamamız asla mümkün değil...bir asır geçse anca yeni neslimizi düzeltebiliriz...
Onlarda kaynana asla oğlum da oğlum demiyor yani en basitinden

Nasreddin Hoca çarşıda dolaşırken gevezenin biri:
- "Efendi, az önce nar gibi kızarmış bir tepsi baklava götürdüler," demiş.

Hoca aldırış etmeksizin ;
- "Bana ne ?" demiş.

- "Amma, baklava tepsisini sizin eve götürdüler" demiş geveze.
Hoca terslemiş adamı;
- "O zaman sana ne

Anlamlı, beğenelim

18 olinca yallah yapmıyorlar... ne eksik saçma bilgilerle buraya konu açmışsınız...şuan yurtdışındayım size kısaca özetleyeyim...
Burda her önüne gelen çocuk sahibi olmuyor,gerçekten bakacaksa yapıyor
Yapılan çocuk geleceğimin garantisi gözüyle bakılmıyor
Erkek çocuklar pohpohlanıp sonra bebekmiş gibi evlendiğinde dahi kuyruk olunmuyor çocuğa
Kızlar hizmetçi muamelesi görmüyor
18 yaşında git çalış hayatını kur deniyor,gez toz ama zamanı gelince sorumlulukları yerine getir deniyor
Anne baba asla çocuğa kuyruk olmuyor,çocuk ta asla bana miras kalacak diye anne babaya kuyruk olmuyor
Daha yazsam sayfalar alır...bizim onları yakalamamız asla mümkün değil...bir asır geçse anca yeni neslimizi düzeltebiliriz...
Onlarda kaynana asla oğlum da oğlum demiyor yani en basitinden

Bence bu bize dizilerde gosterilen birsey normal ailelerde var bizim gibi olan alman bir muhendis vardi hic de o dizilerdeki gibi degildi

Hayatınızda bir tane bile yabancı arkadaşınız olmadığı ne kadar da belli.
Avrupalı aileler de aynen bizim gibi. Hatta İspanyol arkadaşım annesinin terlik attığını söylerdi :) bir başka ispanyol arkadaşım üniversitesi bitincs sıfır parayla bisikletle dünya turuna cikti-biz de İstanbul'dayken tanıştık. 1 sene sonra memlekete dönünce iş bulamadı, ailesinin çiftliğine yerleşti. Hala daha ailesiyle yaşıyor.
Norveçli bir arkadaşım da otuzlarinda işten kovulunca kendi evini kapatmış,ailesinin evinde yaşamaya başlamış.
Amerikalı eski sevgilim başka kıtada yaşamasına ragmen her yıl bir aylığına teee Amerika'ya gidiyor, uçak biletine yüzlerce dolar verip
Falan filan
Yani doğuran neredeyse herkes çocuğunu elbet sever.
Yabancı anneler de çocuklarını özenle büyütüp sevip oksuyorlar.
Sadece bağımlı çocuk yetiştirmiyorlar.

Bakış açın yanlış. Onlar birey yetiştiriyor. Kanatlanıp uçabilmeleri için özgüven aşılıyorlar, bizde bağımlı çocuk yetiştiriyorlar. Çünkü çocuktan, maddi manevi menfaat peşindedir çoğu aile. Bağımlı , özgüven kazanamamış lişilikler, bağımlı nesil yaratır. Burada açılmış dertli konuların sebebi bu.

Anneci koca
Oğlumun evi diye tutturan kaynana
Her kaynananın rüyası Hizmetci gelin.
Kayınpeder üzerine yapılan mülk
Damadından süt parası isteyen gelin annesi.

Ohoooo...! Daha neler..neler. o kadar kar getirecek ki çocuk, ne diye atsın 18 yaşında. Tam ekmeğini yiyeceksin, evlat gidip kendi hayatını kuracak öylemi, yok öyle yağma!

Durdun durdun şimdi de buna taktın değil mi?
Emin ol burdaki çoğu üye de senin için aynı şeyi düşünüyordur

alt metin şu aslında, beni ailem bu kadar bağımlı yetiştirdiği halde uzakta yaşamak zorundayım ama onlar doğurup bağımsız bireyler olmalarına izin veriyorken ki konu sahibesinin algısı bunun sevgisizlik olduğu yönünde, bu haksızlık değil mi?

Aaa lütfen, bu arkadaşımız da Amerika'da yaşıyor ama ille de vatanım diyor Yaşadığı yeri beğenmiyor falan ama çocuğuna Abraham ismini koymayı düşünüyordu yamulmuyorsam.

Afrika mıydı kız yoksa? Afrika, Amerika, hangi kıtada yaşıyordun ayol konularında hep farklı farklı yazıyor da.

oda cok dogru degul ama bizim aile iliskilerimiz saglam onlar cocuklar buyudukten sonra kira bile aliyolar ANNELIK babalk nerde o zaman
Ay Allah aşkına sen önce kocanı kabullen de sonra aile ilişkilerimiz sağlam de. 10 konundan 9u kocanla ilgili. Nesi sağlam?
Bizi alakadar etmez kim kaç çocuk yapıyor.

18 olunca yallah demeseler çocukları evden ayrılmayacak ve annem beni sinir ediyor babam kırk yılın başı bi kadeh içip gıcığıma gidiyor diye şikayet edecek. Evlenirken ev alsınlar diye darlayacak almazlarsa da gönül koyacaklar. Çocukları olunca onlara iteleyecek ben bakamam derlerse de ben de ilerde seni huzurevine kapatıcam elin annesi yıllarca torun bakıyor diye söylenecekler. Toruna bakarlarsa bu sefer de istediğim saatte istediğim çorbayı içirmedi diye dırlanacaklar. Ben kk’da 18 yaşında yallah denmeyen insanların ailelerine böyle muamele ettiğini öğrendim.

"ımı ınlırın iili bığlırı bizim kıdır kıvvıtlı diil" diyen üye, her allahın günü kpederine beddua eden, kocasıyla anlaşamayan, kocasının çocuklarına zaman ayırmadığından şikayet eden, bir gün bile istediği hayatı yaşayamadığı için sürekli gözü yaşamadıklarında kalan, her yıl moduna göre farklı bir ülkeden (!) konu açan biri.. nasıl bir ironi rabbim, akıllara zarar..

hayalperest sen onları örnek alma zaten.. onlar istedikleri yerde okuyor, istedikleri şekilde para kazanıyor, istedikleri zaman istedikleri kişilerle evleniyor, kısaca ayaklarının üzerinde duruyorlar.. onlar senin gibi nasıl olabilir, aşkolsun :) bir de haritadan bile bulamayacağın yerler ve kişiler üzerinden ahkam kesmesen.. kısaca; entry- nick uyumu..

Tanışmaya gitsene ben izliyorum onları bendende selam söyle

Hayalperest sen adamı banlatırsın yaf

Artık Avrupalılar da aileye çok değer veriyor. Ama çocukları erken olgunlaşıyor.

Xbjabxbabxba :)))

Dubai'li sevgilisinin Arabistan'da yaşadığını zanneden bir kız vardı onun gibi zaar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…