neden cocuk yapiyorlar ki ?

valla hakliyim Ben . evet bizdede cok darliyolar cocuklari yada anne babalari falan ama bilmiuorum . o zaman neden gurbetciler hep sikayetleniyolar burda komsuluk insanlik yok sicak dostlik yok .buz gibiler hayat donuk .turkiyeye donunce yasadigimi hissediyorum diyen dolu gurbetciler var .

Elli olunca bebek gibi olma meselesinin neresi güzel? Asalak gibi çocuk yetiştiriyor. Kadın 25jnde evleniyor 'babam izin vermez' diye hayatında amcasigil dışında başka şehre gitmemiş. Ailesi bebek gibi gördüğünden 10dan sonra eve gelememis. Erkek adamdır diye evleniyorsun adam anneci çıkıyor, anasının agzina bakıyor.. yani bu çok mu hoş?
İnsanın çocuğuna sorumluluk vere vere belli olgunluğa eriştirmesi daha güzel değil mi? Ben de 18imde kendi evime çıktım. Hayat mükemmeldi. Kendimi idare ediyordum,evi cekip ceviriyordum,paramı kullanmayı öğrendim, palyacoluk-hosteslik yapıp para kazandım, 20tane il gezdim...
Okul bitince aile evine döndüm.
Devamli 'nereye gideceksin?'ler,yemek temizlik anneden, alışveriş babadan,salonda TV'de bile kendi istedigim kanal açılmaz,aileye uyarı (ki 9 yıldır TV izlemiyorum) .. Yani üniveristede daha fazla karar alabilen daha olgun o bir insandım. Türk aile yapısı kişinin özgüvenini kırıp onu kendine bağımlı hale getirttiriyor
Bence asıl kötü olan bu

Ben Kanada da uasiyorum bilindigi uzere bu ulke multi kulturel bir toplum her milletten insan mevcut,bir cok milletin insanini gozlemlemekteyim oyle sanildigi gibi yabancilarin cocuklarina yallah 18 oldun artik dedigi yok...Hintliler araplar hatta cinliler turkler gibi kalabalik aile sevenlerden...amerika ve kanadalilar bu konuda daha rahatlar dogru,ama oyle evini ayirmalarini talep etmezler,cocuklar burda 12 yasinda yaz tatillerinde falan yavastan yavastan calismaya baslar,16 civarida part time hamburger kahve dukkanlarina calisabilirler zaten univ. Cagina geldimi cocuk hem calisabilir hemde okuyabilir durimda olurlar yani her ikisininde hakkindan gelebilirler,cocuk eger isterse pek ala yasar ailesiyle istemezse ya kiz yada erkek arkadasiyla yada sinif arkadasiyla beraber ev tutup yasayabilir.Cogu insanda burda evlerinde kullanmadigi odalarini kiralar bu tur cocuklara...gecim eskisi kadar kolay olmadigi icin artik eskisi gibi ayri eve pek cikan cocuk yok...Burda ozellikle kanada da cok kaliteli aile kavramina onem veren aile cok fazla.Hatta bizim kv. Gibi evinin huzurunu bozmadiklarindan esinin ailesinide severler,bana sorarsan eger onlarin aile anlayisi kulturleri bizimkinden cok daha duzgun...Turk aileleri gibi evladini asiri sahiplenmeden kaynaklanan kiskanclik durumu yok,bir kayonvalidenin hergun bizde yemek yiyeceksiniz yada hergun geleceksiniz gibi bir talebi olduginu goremezsiniz,yeri geldimi torunlarinada bakarlar ama torununu annesinden kiskanani hic duymadim simdiye kadar

topluca dönün. tutan mı var?

E dönsünler o zaman madem. Hem kaymağını yiyip hem kötülemek de bizlere mahsus sanırım. Avrupa da bayılmıyordur bizimkilere

yenide n kendi evine cik . kimse tutmuyo seni orda

BACIM bak yeminlen böyle sağ gözüm segrimeye başladı.
Inme iniyor bana :)))

E dönsünler o zaman madem. Hem kaymağını yiyip hem kötülemek de bizlere mahsus sanırım. Avrupa da bayılmıyordur bizimkilere
valla cogusu Boyle dusunuyo .avrupa kanada amerika soguk iliskiler soguk cikara dayali. sosyal hayat yok vs vs vs donmuyolar o ayri

Yamulmuyorsam mı?!, türkceye kazandırdığın bu eğlenceli kelime için seni canı gönülden kutluyorum.

Biz birbirimize mi bağlıyız şimdi bağımlı mıyız yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…