"Neden?"diye soruyorum kendime.Ben bir cevap bulamadım kızlar...

superherogirl

Dikkat Prenses Çıkabilir!
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
695
3
96
İzmir
9 aylık bir ilişkim var.Herşey yolunda gibi gidiyordu.Bazıları bilir konu açmıştım,sevgilim kesinlikle çalışmamı istemiyor.
Ben de çalışma konusunda kesinlikle taviz vermeyeceğimi,4 yıllık fakülteyi bitirip ev hanımlığı yapamayacağımı anlatmaya çalıştım güzel bir dille.O'nu çok seviyorum ve biliyorum O da beni çok seviyor.Cumartesi günü telefonda konuşurken yine benim çalışma konum açıldı,tabi siz bu konu için erken olduğunu düşüneceksiniz ancak Kurban Bayramı sonrası ailemle tanışmaya geleceklerdi."Ben erkek çalışır evine bakar,kadın evinde oturur çocuğuna bakar yemeğini yapar zihniyetiyle yatişmedim,babam erkek kardeşimden çok beni destekledi hep,erkek ne iş olsa yapar bir şekilde ama senin nitelikli bir işin olması lazım kızım,oku ileride ne olacağı belli olmaz ailen hep yanında olamayacak evlenirsen de aynı şekilde boşanma falan olursa,ya bunları bile bir kenara koy kendi ayaklarının üstünde durmalısın der babam."dedim."Ben herhangi bir kadın olmak istemiyorum,güçlü ve ayakları üzerinde durabilen bir kadın olmak istiyorum."dedim."Sana hediye almak için senden para istemek ne kadar kötü olur düşünsene,ya da annem gibi her sabah masanın üzerine babamın bıraktığı parayla yetinmek istemiyorum,hem benim de katkım olsa evdeki herşeye ne güzel olur,ben kısacası annem gibi annen gibi olmak istemiyorum."dedim.
"Sen benim annemin tırnağı bile olamazsın."dedi.Ben de çok sinirlendim ve ağzımdan kötü sözler çıkmasın diye suratına kapattım telefonu.Ne şimdi bu?O kadar seven,kıskanan,bana bakarken eriyen adamın ettiği bu laf ne?Ve annesi beni çok aşırı derecede sever,aynı şekilde ben de annesini.Aramızda kesinlikle küçük bir sürtüşme,kırgınlık olmamıştı annesiyle.
Ertesi gün annesi aradı,anlattım olanları bir bir.Kadın da şaşırdı "Olur mu öyle şey,ne tırnağı?Saçmalamış,ya yanlış anladı ya da sinirle söyledi."dedi.Gururumu incittiğini,kırıldığımı ve artık O'nu beklemediğimi söyledim.
Ne şimdi bu kızlar?Aramıyor bir haftadır,o kadar sinirliyim ki anlatamam.Bir özür ya bir özür sadece.Ama bu kez zorlayacağım O'nu.Söylenecek laf değildi O'nun ettiği bu laf.Yardım edin ya,seviyorum biliyorum sinirle söylediğini ama söylenmezdi bu laf.Derler ya kavgada düşmana bile söylenmez diye aynen öyle.Annemin tırnağı bile olamazsınmış...:ssz:

9 aylık bir ilişkim var.Herşey yolunda gibi gidiyordu.Bazıları bilir konu açmıştım,sevgilim kesinlikle çalışmamı istemiyor.
Ben de çalışma konusunda kesinlikle taviz vermeyeceğimi,4 yıllık fakülteyi bitirip ev hanımlığı yapamayacağımı anlatmaya çalıştım güzel bir dille.O'nu çok seviyorum ve biliyorum O da beni çok seviyor.Cumartesi günü telefonda konuşurken yine benim çalışma konum açıldı,tabi siz bu konu için erken olduğunu düşüneceksiniz ancak Kurban Bayramı sonrası ailemle tanışmaya geleceklerdi."Ben erkek çalışır evine bakar,kadın evinde oturur çocuğuna bakar yemeğini yapar zihniyetiyle yatişmedim,babam erkek kardeşimden çok beni destekledi hep,erkek ne iş olsa yapar bir şekilde ama senin nitelikli bir işin olması lazım kızım,oku ileride ne olacağı belli olmaz ailen hep yanında olamayacak evlenirsen de aynı şekilde boşanma falan olursa,ya bunları bile bir kenara koy kendi ayaklarının üstünde durmalısın der babam."dedim."Ben herhangi bir kadın olmak istemiyorum,güçlü ve ayakları üzerinde durabilen bir kadın olmak istiyorum."dedim."Sana hediye almak için senden para istemek ne kadar kötü olur düşünsene,ya da annem gibi her sabah masanın üzerine babamın bıraktığı parayla yetinmek istemiyorum,hem benim de katkım olsa evdeki herşeye ne güzel olur,ben kısacası annem gibi annen gibi olmak istemiyorum."dedim.
"Sen benim annemin tırnağı bile olamazsın."dedi.Ben de çok sinirlendim ve ağzımdan kötü sözler çıkmasın diye suratına kapattım telefonu.Ne şimdi bu?O kadar seven,kıskanan,bana bakarken eriyen adamın ettiği bu laf ne?Ve annesi beni çok aşırı derecede sever,aynı şekilde ben de annesini.Aramızda kesinlikle küçük bir sürtüşme,kırgınlık olmamıştı annesiyle.
Ertesi gün annesi aradı,anlattım olanları bir bir.Kadın da şaşırdı "Olur mu öyle şey,ne tırnağı?Saçmalamış,ya yanlış anladı ya da sinirle söyledi."dedi.Gururumu incittiğini,kırıldığımı ve artık O'nu beklemediğimi söyledim.
Ne şimdi bu kızlar?Aramıyor bir haftadır,o kadar sinirliyim ki anlatamam.Bir özür ya bir özür sadece.Ama bu kez zorlayacağım O'nu.Söylenecek laf değildi O'nun ettiği bu laf.Yardım edin ya,seviyorum biliyorum sinirle söylediğini ama söylenmezdi bu laf.Derler ya kavgada düşmana bile söylenmez diye aynen öyle.Annemin tırnağı bile olamazsınmış...:ssz:

Sinirle söylenmiş bir laf olduğunu düşünmüyorum.

Adam rengini açık açık belli etmiş,çalıştırmayacak.

Üstelemeyin.:6:

Keyfi bilir:ssz:Kariyerim daha önemli,evlenecek adam kıtlığı yok ya:1:

Sevdiğiniz adamdan nasıl olurda bu kadar kolay vazgeçebiliyorsunuz ?

Seviyorum diyorsunuz

Sinirli söyledi diyorsunuz

Ve ''evlenecek adam kıtlığı yok ya'' diyebiliyorsunuz

Bu sözünüzden sonra siz hala ,sevdiğiniz adamdan yada vezgeçtiğiniz adamdan mesaj mı bekliyorsunuz =]

Bir orta yolunu bulurdunuz

Son düzenleme:

Sevdiğiniz adamdan nasıl olurda bu kadar kolay vazgeçebiliyorsunuz ?

Seviyorum diyorsunuz

Sinirli söyledi diyorsunuz

Ve ''evlenecek adam kıtlığı yok ya'' diyebiliyorsunuz

Bu sözünüzden sonra siz hala ,sevdiğiniz adamdan yada vezgeçtiğiniz adamdan mesaj mı bekliyorsunuz =]

Bir orta yolunu bulurdunuz

Ben bir haftadır üzülüyorum zaten,arayıp sormadı bir kez olsun hatalı olan O.Orta yol bulalım dedim.Ne yani 2 saat çalışıp eve mi geleceksin sonra dedi.Ben de sinirliyim şu an yapabileceğim hiç ama hiç birşey yok.Arayamam ya,gururumu kırmış o kadar.Gelmek isteseydi gelirdi,O çoktan vazgeçmiş zaten aramak isteyen arardı.O vazgeçebildiyse ben neden üzüleyim ki.Gururumu incitmiş,kırmış ve günlerdir bir özür bile dilememiş.

adam sinyalini cok güzel vermiş.

yolcu yolunda gerek de yolla.

annesinin araması ayrı bir olay ya neyse.

diplomalı ev hanımı olmak istememişsin kabul etmemiş.yolu acık olsun.

hakkında hayırlısını diliyorum.

niye böyle birşey söylemeye gerek duymuş ki,belkide annem gibi annen gibi olmak istemiyorum dediğin için elbete niyetin o değildi ama o küçümsediğini filan sanmış olabilir.
şimdi o madem seni seviyor niye bu kadar sorun ediyo çalışmanı..
sen madem çok seviyorsun o zaman neden evlenecek adam mı yok diyebiliyosun..
bi çözüm yolu bulabilirdiniz.

adam sinyalini cok güzel vermiş.

yolcu yolunda gerek de yolla.

annesinin araması ayrı bir olay ya neyse.

diplomalı ev hanımı olmak istememişsin kabul etmemiş.yolu acık olsun.

hakkında hayırlısını diliyorum.

Sağol canım,O şimdi aramayarak güya benim aşkımın üstün geleceğini "Tamam aşkım sen yanımda ol ben çalışmam bile."dememi bekliyor.
Maalesef taviz veremeyeceğim,biraz da sen ver bakalım.

niye böyle birşey söylemeye gerek duymuş ki,belkide annem gibi annen gibi olmak istemiyorum dediğin için elbete niyetin o değildi ama o küçümsediğini filan sanmış olabilir.
şimdi o madem seni seviyor niye bu kadar sorun ediyo çalışmanı..
sen madem çok seviyorsun o zaman neden evlenecek adam mı yok diyebiliyosun..
bi çözüm yolu bulabilirdiniz.

Annesini küçümsemediğimi çok iyi anlattım ben O'na...
Ben de sizlere soruyorum neden çalışma konusu böyle saçma sapan şekilde sorun olur ki?
Evet çok seviyorum O'nun da sevdiğine inanıyorum.Evlenecek adam da kadın da dolu dışarıda.İsteyen istediğiyle evlenir.
O'nun aklındaki 4 yıllık fakülte mezunu bir ev hanımı varsa bulur elbet.
Düşünce yapısına uygun bir insan illa bulunur yani.
Seven insan da taviz verebilir.
Ben O'nun için ailemi,yaşadığım şehiri bırakıp geleceğim O çalışmama izin vermeyecek ohh ne ala.
Biraz da O fedakarlık etmeli tabi eşinin çalışmasına izin vermesi fedakarlık oluyorsa artık.

Annesini küçümsemediğimi çok iyi anlattım ben O'na...
Ben de sizlere soruyorum neden çalışma konusu böyle saçma sapan şekilde sorun olur ki?
Evet çok seviyorum O'nun da sevdiğine inanıyorum.Evlenecek adam da kadın da dolu dışarıda.İsteyen istediğiyle evlenir.
O'nun aklındaki 4 yıllık fakülte mezunu bir ev hanımı varsa bulur elbet.
Düşünce yapısına uygun bir insan illa bulunur yani.
Seven insan da taviz verebilir.
Ben O'nun için ailemi,yaşadığım şehiri bırakıp geleceğim O çalışmama izin vermeyecek ohh ne ala.
Biraz da O fedakarlık etmeli tabi eşinin çalışmasına izin vermesi fedakarlık oluyorsa artık.

aynen seninde dediğin gbi eşinin çalışmasına izin vermesi fedakarlık olmuyo:50: aksine sen fedakarlık yapmış oluyosun hem evlenip evinle ilgilenerek hmde çalışıp maddi kazanç sağlayarak
bak ben evli ve çalışan biri olarak söylüyorum sana yanlış anlama nasihat değil sadece öneri:
kesinlikle seni çalıştırmam diyen biriyle evlilik düşünme , onu ikna ettiğini düşünsen de aslında sadece geçiştirmiş olursun ilerde mutlaka işten çıkartmaya çalışır seni o zamanda evli oldğun için bu kadar rahat karar veremezsin bağını koparamazsın
çalışmayan kadın muhtaç kadın mıdır asla değil ama bu kararı kendi verdiyse değildir... çalışmak istemeyip çalışmamak ayrı , eşi istemediği için çalışmamak apayrı...

ben 1.5 sene önce evlendim çalıştığım şirkette 4. senem 24 yaşındayım ve dişimle tırnağımla geldim bgünlere şuan üst düzey yöneticiyim eşimide kendi şirketime aldım müdür olarak ... asla gocunmadı gurur duyuyo benmle ... yeri geliyo bnden önce eve gdiyo benm çalışmam gerekiyo o evde yemek yapıyo hayat müşterek... sen, seni güdecek bi çoban değil bi hayat arkadaşı istiyosun bunu bilsin!!...
iş hayatı çok öenmli asla taviz verme asla....

aynen seninde dediğin gbi eşinin çalışmasına izin vermesi fedakarlık olmuyo:50: aksine sen fedakarlık yapmış oluyosun hem evlenip evinle ilgilenerek hmde çalışıp maddi kazanç sağlayarak
bak ben evli ve çalışan biri olarak söylüyorum sana yanlış anlama nasihat değil sadece öneri:
kesinlikle seni çalıştırmam diyen biriyle evlilik düşünme , onu ikna ettiğini düşünsen de aslında sadece geçiştirmiş olursun ilerde mutlaka işten çıkartmaya çalışır seni o zamanda evli oldğun için bu kadar rahat karar veremezsin bağını koparamazsın
çalışmayan kadın muhtaç kadın mıdır asla değil ama bu kararı kendi verdiyse değildir... çalışmak istemeyip çalışmamak ayrı , eşi istemediği için çalışmamak apayrı...

ben 1.5 sene önce evlendim çalıştığım şirkette 4. senem 24 yaşındayım ve dişimle tırnağımla geldim bgünlere şuan üst düzey yöneticiyim eşimide kendi şirketime aldım müdür olarak ... asla gocunmadı gurur duyuyo benmle ... yeri geliyo bnden önce eve gdiyo benm çalışmam gerekiyo o evde yemek yapıyo hayat müşterek... sen, seni güdecek bi çoban değil bi hayat arkadaşı istiyosun bunu bilsin!!...
iş hayatı çok öenmli asla taviz verme asla....
Canım çok sağol işte burada en önemli olan faktör karşındaki insanın zihniyeti.
Bazen sadece aşk yetmiyor,mantık da lazım.Mantık çok zor benim için aşkta.Ama bu kez böyle.Hayırlısını diliyorum...

Merhaba, bende çalışan ve evli bir bayanım. Öncelikle şunu kesinlikle destekliyorum; kadınlar çalışabiliyor ise mutlaka çalışmalı. Heleki sizin gibi eğitimli birinin mutlaka çalışması gerekir. Hayatın neler getireceği hiç belli olmaz. Evlilik gibi boşanmakta var. Yanlız kalmakta var. ve daha bir sürü olumsuz şey. İnsanın hem para kazanması lazım hemde kendine olan saygısını/özgüvenini koruması gerekli!
Erkek arkadaşınızın çalışmanızı istememesinin altında çok derin problemler seziyorum ben. O sizin güçlü olmanızı istemiyor, ona bağımlı olmanızı istiyor. Ona başkaldırabilme, karşı çıkabilme olasılığınızı ortadan kaldırmak istiyor. Bunun altında ciddi bir psikolojik sıkıntı var bence. İnsan neden sevdiğinin güçlü olmasını değilde muhtaç olmasını ister?
Olaya başka bir yönden baktığımızda ise, diyelimki erkek arkadaşınız sizi kaybetmemek uğruna çalışmanızı kabul etti ve evlendiniz. Çalışıp ev işlerini idare etmek gerçekten bazen çok zor olabiliyor, ve böyle bir durumda mutlaka eşinizin size destek olması gerekiyor. Ancak bence o size destek değil her zaman köstek olacaktır. Çünkü o sizin çalışmanızı istemedi, bunu siz istediniz. O zaman çalıştığınız için karşılaştığınız zorluklarla baş etmekte sizin probleminiz, o bununla ilgilenmeyecektir. Eve geldiğinde yemek yapamadıysanız sinirlenecektir, ütüsüz gömleğine söylenecektir. Ev işlerinde size destek olmadığı gibi düzenli olarak dır dır edecektir. İş hayatınızda karşılaştığınız problemlerle ilgilenmeyecek, size bir eşin vermesi gereken psikolojik desteği vermeyecektir.
Lütfen bunları da iyi düşünün. Bu öyle bir problemki bir ömür boyunca aşamayabilirsiniz. Heleki çocuğunuz olduğunda göreceğiniz baskı daha da artacaktır. Her sıkıştığınızda işi bırakmanız gerektiği yönünde zorlanacaksınız. Bu psikolojik bir şiddete dönecek ve gün gün içinizi daha da acıtacaktır.
Bu problem çok büyük! Aşk sandığınız duygunun peşinden gidip aslen temelde çok farklı olduğunuz bir erkekle evlenmek çoğu kadının yaptığı bir hata. Ancak aşk bitip geriye gerçekler kaldığında karşılaşılan sonuç aynı.
Bunlar da benim fikirlerimdi, paylaşmak istedim.

O bence tam da ANNESİ gibi birini istiyo..
ama sen annesi gibi değilsin olamazsın da,bir bireysin ve sonuna kadar haklarını koru,kendi hayatını düşün derim....
evlilik bağımlılık değil,ortaklıktır bence...

Tabkide annesinin tirnagi bile olamazsin.
Herkezin annesi herkezden daha önemlidir.O adam sinirliyken sende neden öyle bir laf söyledinki ?
Suc sendede var canim.
Bunu gurur meselesi yapmamalisin bence.
Oturup dogru düzgün konusmalisiniz sen bosuna okumadin tabikide kariyerin daha önemli. Madem o aramiyor sen son olarak onu ara ve bulusup konusmak istedigini söyle bence.
Hala senin calismak istemedigini söylüyorsa karar senin yani.

Tabkide annesinin tirnagi bile olamazsin.
Herkezin annesi herkezden daha önemlidir.O adam sinirliyken sende neden öyle bir laf söyledinki ?
Suc sendede var canim.
Bunu gurur meselesi yapmamalisin bence.
Oturup dogru düzgün konusmalisiniz sen bosuna okumadin tabikide kariyerin daha önemli. Madem o aramiyor sen son olarak onu ara ve bulusup konusmak istedigini söyle bence.
Hala senin calismak istemedigini söylüyorsa karar senin yani.

Ben sadece onun annesini örnek vermedim ki kendi annemi de söyledim.
Ayrıca annesi de bei çok sever ben de annesini severim bunu çok ama çok iyi biliyor.
Kimseyle s.dik yarışına giremem kimseyle de kendimi kıyaslamam,örnek verdim sadece bunu anlayabilecek kadar zeki olduğunu da biliyorum

Suç konu sahibinde değil onu bir anlayın kızlar. :40:

Annelerimiz de hep demez mi? Okuyun bizler gibi olmayın diye. Konu sahibi de öyle birşey söylemiş yani. Bunun üzerine sen benim annemin tırnağı olamazsın demek çok odunca ve çirkin bir cevap.

Madem layık bulmuyorsun, annenin binde biri bile değil, ne diye evlenmek istiyorsun be adam? Bu sevgilisini küçümseyen erkekleri var ya boğmak istiyorum. Madem küçümsüyorsun niye berabersin? Mantıksızlığa bakın bir.

Ayrıca haklısın o kadar okuyup da diplomalı ev hanımı olacak değilsin. Ailenin verdiği emeğe, döktüğü paraya yazık. Kendi ayaklarının üzerinde durup onları gururlandıracaksın daha sen. bir erkek başını mutlaka kapat, çalışma evde otur vs. gibi baskı yapıyorsa zaten orada ters giden birşeyler var demektir. :ssz:

Suç konu sahibinde değil onu bir anlayın kızlar. :40:

Annelerimiz de hep demez mi? Okuyun bizler gibi olmayın diye. Konu sahibi de öyle birşey söylemiş yani. Bunun üzerine sen benim annemin tırnağı olamazsın demek çok odunca ve çirkin bir cevap.

Madem layık bulmuyorsun, annenin binde biri bile değil, ne diye evlenmek istiyorsun be adam? Bu sevgilisini küçümseyen erkekleri var ya boğmak istiyorum. Madem küçümsüyorsun niye berabersin? Mantıksızlığa bakın bir.

Ayrıca haklısın o kadar okuyup da diplomalı ev hanımı olacak değilsin. Ailenin verdiği emeğe, döktüğü paraya yazık. Kendi ayaklarının üzerinde durup onları gururlandıracaksın daha sen. bir erkek başını mutlaka kapat, çalışma evde otur vs. gibi baskı yapıyorsa zaten orada ters giden birşeyler var demektir. :ssz:

Anlatmak istediğim işte tam da buyduuu:ssz:
Evet kapan,çalışma,onu giyme,şuraya gitme varsa...Zihniyet çatışması varsa kalpler de yoruluyor bi süre sonra:ssz:

Son düzenleme:
bu konuda başlayan fikir ayrılığınız ileride büyür ve başka konulara da sıçrar gibi geldi bana..

bir de ben seni çok akıllı ve mantıklı gördüm...gereksiz duygusallığa kapılacağını zannetmiyorum...ayrıca söylediğinde kötü bişey yok, kimseyi de rancide etmemişsin gereksiz alınganlık yapmış....bu bile hoş değil...

çalıştırmak istememesinin nedeni kendi gelirinin yüksek olması mı?
şu anda çalışan bayanlar tercih sebebi.tek maaşla geçinmek zor,özellikle çalışan eş istiyor herkes.şaşırdım bu duruma.
ayrıca söylediği o cümle yenilir yutulur gibi değil.ayıp etmiş
eğer geri adım atarsa ve özür dilerse,çalışma konusunda lütfen taviz vermeyin.:34:

Back
X