Neden eltiler hep birbirleriyle kıyas/rekabet içerisinde olur?

Bende karışmam, ilgilendirmez ki? Ama herkes böyle düşünmüyor işte, elti adayım da zamanın da istemeyip pişman olup kardeşinin kayınpederinden de esinlenerek alınmasını istiyor herhalde, alınsın o da beni ilgilendirmez, kayınpederini ilgilendirir sonuçta eğer benim de herşeyimi erkek arkadaşımın babası karşılasaydı o zaman problem çok fazla olurdu diye düşünüyorum, bana alınmadı, bana yapılmadı gibisinden. Normalde hiç olmaması lazım aslında, herkeste kendi gücüyle evlenemiyor. Herkes kendisiyle sınırlı kalınmasını istese, benim elti adayım 3 tane, ilki en kadersizi o zaman, bırakın koltuğu yatak odası bile yıllar önceden oğlumuz evlenir diye alınıp hazırdaymış. O böyle konuşunca, ya xxx ne yapsın? Biri konuşacaksa önce onun konuşması lazım demiş. O yüzden saçma diyorum, mutlaka evlenen diğer üyelere göre zamana, seçime göre farklılıklar olacaktır.

Son düzenleme:
yeni evliydim sanırım
eltim var ebnimde benden 4 yaş büyük ev hanımıydı o zmanlar ve kapalıydı
neyse yavaş yavaş benim tarzımda giyinmeye filen başladı başını açtı hiç. Giymediği pantalonu giydi şimdide işe başladı 1 yıldır falaln çalışıyo ne mutlu banaki iyiki ben varmışım diyorum
neyse işte bu yeni saçını açtığı dönemde hem benim saç rengimden yaptırmaya çalışırdı röfle yaptırsam,röfle
kestirsem,kestirir
tırnaklarımı yaptırsam,ertesi gün yaptırır
bi pantolon alsam etiketi bakar hemen alır
cinlendim iyice
Bir gün işdeyken şeytan dürttü beni
aradım eltimi abla ben saçlarımı çilek kızılına boyamamya karar verdim hafta sonu görüşürsek bakarsın dedim
adım gibi emindim o da boyatacaktı
sonra hafta sonuna yakın kuaför bir arkadaşıma gidip ünlülerinde kullandığı boya gibi geçici spreyler var(tek kullanımlık) onunla baya bir kızıla boyadım
giitik onlara hakikaten oda kızıla boyatmış Ve kestirmiş ama nasıl komik olmuş zaten ten rengi koyu kapkara olmuş
o gün orada kaldık sabah saçımı yıkadım ve dedim ki ben deneme amaçlı sprey yaptırmıştım begenmedim eski hali daha ii
eltimdeki ifade
Bendeki ifade
Zırıl zırıl aglamış bi gittikten sonra kv de söledi bana bu yakışmadı nasıl bir ay böle gezicem diye
eşimle 1 hafta karnımız agrıyana kadar gülmüştük

5 yıllık evliyim hala aynı bu arada

Valla eltim yok yani var da yok. Kayınbiraderim yurtdışında çalıştığından oradan bir kız buldu kendine yabancı ve hiç görüşmüyoruz arada sosyal medyadan merhabalaşma zaten kayınbiraderim de Türkiye'ye geldiği zamanlarda Türkçe bilmiyor yabancılık çekiyor diye getirmiyor başka erkek çocuk yok kız çocukta yok yani görümce sıkıntım da yok. Bir evin tek gelini gibi birşeyim ama olsaydı da geçinmeye çalışırdım öncelikle yakın davranırdım ben tanımasını sağlardım, şans verirdim vs. ama bakardım ki hep zıttıma gidiyor, laf ediyor, kıskanıyor filan mesafe koyardım arama ancak burada okuyorum incir çekirdiğini doldurmayacak meseleler ya da konuyu oku kimin kıskandığı bariz ortada oluyor öyle ağır kelimeler veya daha sözlüsün hemen bir önyargı ben bununla anlaşamam diye neden yani kimseyi ilk görüşte tanıyamazsın ki belki karşımızdaki de bizim soğuk olduğumuzu düşünüyordur. Teyzemin iki gelini anlaşmıyor mesela biri teyzemin üst katında biri başka şehirde zaten az görüyorlar birbirlerini ama biri gerçekten kıskanç yani büyük olanı küçük olan da kendini ezdirmiyor tabii laf altında kalmıyor olmuyor olan arada valla teyzeme enişteme oluyor bayramlar tatsız geçiyor.

Bunun elti olup olmamakla alakası yok.İnsanın kendi karakteriyle alakalı.Karşımızdaki her insan türlü türlüdür.Bizim onların tavırlarına verdiğimiz kıymet,takıntı kendi kişiliğimizi yansıtır aslında.Ben takmam.Benim için elti görümce şu bu,herkes akrabada olsa dışardadır.Evimin içindeki beni ilgilendirir.Kadın övünmekten mutlu oluyorsa olsun övünsün.Cevap bile vermem,dinelemm bile.Ne düşünüyorsa,ne yapıyorsa yapsın.Onun bileceği iş.Kimseyi düzeltemewyiz,değiştiremeyiz,ya da kendimiz gibi olmasını bekleyemeyiz.Hiç umursamam.Umursarsam onun seviyesine düşerim.

Bazı insanlar böylesine bir dersi hak ediyor ama ne yalan söyliyeyim bir yandan da üzüldüm eltinize. Hayatı boyunca kimseden değer görmemiş sanırım

bazı insanlar böylesine bir dersi hak ediyor Ama ne yalan söyliyeyim bir yandan da üzüldüm eltinize. Hayatı boyunca kimseden değer görmemiş sanırım

bu kanıya nerden vardınız
illaki değer görmüştür eşinden çocukarından aileinden
ben sadece bu yersiz,ve bariz yarışa anlam veremiyorum
bu dersi haketmişti evet ama hala aynı maalesef bende ayda bir görüşme kararı aldım zaten

offf kıyamam yaaaaa yazıkk

Yanlış ifade ettim sanırım. Muhakkak ki ailesi çocukları eşi için değerlidir ama bir işe yarıyormuş gibi hissetmek ister insan, bu hissi alamamıştır anlamında söylemiştim. Yani onun yerinde kim olursa olsun bir anne bir evlat bir eş olarak değer görecekti ama ona o olduğu için değer verilmemiş, kendini kıymetli hissetmemiş olabilir demek istedim. Umarım bu kez doğru kelimeler seçebilmişimdir :26:

anladım canım
eltim yapısı geregi soguktur ve hep hayatından şikayet eder
bir şükür etmez hayatındaki olumlu şeylere
3 tane evladı var ,evi var arabası var eşinin geliri çok iyi
ama sanırım aşk yok aralarında
ve bize sürekli özenir bunuda dile getirir
senin eşinin sana baktığı biri bana ömrüm boyunca kimse bakmadı diye

bu yüzdende sanırım değersiz hissediyo olabilir yani bi nevi tesbitin doğru)

Kesinlikle öyle. Benim eltim de eşyalarımı görüp çok pahalıdır bilmem ne deyip laf vururdu.
Halada ikisi birden sana yine iyi çeyiz yaptılar bizde hiç bir şey bilmiyordu diyolar. Kv.nin Yaptığı da 2 yorgan Kullanmam da.

Şuan kayınpeder eşime sende para kat bende para katayım araba alalım size diyor. Kesinlikle istemiyorum baba emekli oldun artık kendine harca dedim geçenlerde. Hee biz epey borç altındayız bize diğerleri kadar yardım edilmedi evlendikten sonra, iyi olmaz mı tabi ki olur ama eltiler neler yaparlar bana allah bilir

Bunuda anlatmadan gitmeyeyim.
Geçenlerde kayınvalidemde eltimle karşılaştım. Epilasyon muhabbeti açıldı. Kendisi kumral, ben ise esmerim, çok tüylü müsün dedi. Tüy kelimesi hafif kalır dedim. Keşke benimde öyle olsa dedi Neyin kafasını yaşıyorsun dedim, ama ciddi olduğunu gördüm.
Her şeyi anlarımda bu nedir yaa

seninki daha zormuş bende de iki tane seninkiler nasıl. ben ikisiylede küsüm:26:

en büyük görümcemi kayınvalidem 14 yaşında doğurmuş
yani anne gibi iyi niyetli, pamuk gibi bişey
ikincisi dominant biraz ama tüm sıkıntılarımıda onla paylaşırım
dobra ve haklının yanında bir kadın.zaten sadece onunla aynı şehirdeyiz
en küçüğüde uzak bi şahirde olduğu için senede bir zor görüyorum o da çok
narin, sakin ve ılımlı bizimkilerim hepsi kendi derdinde insanlar

Erkek arkadaşıma da abisi ortak araba alalım demişti ama o istemedi, zararlı çıkan ben olurum diye düşündü. Diplomasını istemişti, isimler yakın diye oynama yapıp onun diplomasıymış gibi gösterecekti.

Mali Müşavirlik sınavlarına girince de bir yer açarız demeye başladı, ama erkek arkadaşım ona güvenemem dedi. Yeri birlikte açarız ama herşeyi bana yıkar geçer kenara dedi. Kısacası zor işler, arabayla işiniz olsa sadece sizin değil ki babamız da ortak diyerekten çok sorunlar çıkar. Bugün insanın şahsi aracını bile çekinmeden kendi malıymış gibi isteyen, kullanan insan çok var, bir de ortak alınmasını düşünün.

Benim eltimde çocuğum olacak diye ödü kopuyor o benden 1,5 yıl önce evlenmiş, benden üç yaş küçük. kaynım eşiminden küçük ama erken evlenmiş... Ben kendime dua ederken ona da dua ediyorum Rabbim onlara da çocuk versin bize de diye, eşi varikosel ameliyatı oldu, bizde çocuk düşünüyoruz henüz olmadı ama olsa üzülmesinden korkuyorum.

Biz de boyleyiz ama biraz farklı. Eşim abisinden küçük, ben de elti adayindan küçüğüm. Aday diyorum çünkü henüz evli değiller:) biz onlardan once evlendigimiz icin kendince hırs mı yaptı bilmem ama "ilk torunu ben vericem ama"demis.ortada daha söz nisan yokken. Onlar bizden önce evlendiler ama esasli golü ben aticam dercesine:)

Vallahi bravo.Bunu unutmayayım ben,müstakbel görümce tanışmadan yarışa girdi benimle.

İyi olmuş.

Kesinlikle rekabeti tek taraflı görünce pes ediyorlar. Tecrübe edindim bunu.

Tabi arkamdan " sadness bizimle pek konuşmuyor artık, kesin çekemiyor" diye onlarda bir elti olarak beni kötülüyorsa bilemem

Eltim yok ama hayatta bu tarz insanlar hep vardır
Ben görmezden geliyorum
Kim neyi ne kadar kıskanıyosa haset ediyosa o onların problemi
Benim daha önemli işlerim var deyip geçiyorum

Bir görümcem var 50 sine yaklaştı , hiç evlenmedi
Bir eltim var 10 sene sonra çocuğu oldu ( tıbbi sebeplerden değil)
Anlatmama gerek var mı
Ne çektim be

Eltim var. Allah'a çok şükür bir sıkıntı yaşamadık.Kayınvalidem de bu konuda iyidir. Ne ondan bana, ne benden ona.. Gerçi bende kayınvalimle eltimin hoşlanmadığım yanlarını konuşmam. Eltimle de kayınvalidemin olumsuz yanlarıyla ilgili konuşmam.. Hatta eltimi severim de ben:)

Genelde bu işi kıskanç eltiler yapar benim zorum yok gelip gidip beni konuşuyo bizim yerden bitme :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…