- 3 Ekim 2010
- 11.530
- 3.932
- 448
- Konu Sahibi naneli_limon
-
Konunu hatırlıyorum, yazmıştım da.Başlarda diyorsun ki ne sorunu olacak herkesin evi yurdu ayrı. Ama yetmiyor değil mi? Laf edilecek, karışılacak illa bir şey bulunuyor. Hep empati kurmaya çalışıyorum, ama yok ben kimsenin etlisine sütlüsüne karışamıyorum.
Tepkisiz kalınca uğraşmıyorlar artık.
Benimki tek izin günümde laf sokma bahanesiyle çaya kahveye çağırırdı artık davet etmiyorTekrar hortlamaz ise başardım
Neden eltiler birbirlerini çekemezler? Neden birbirleriyle kıyas içerisinde olurlar? Benim gözlemlediğim hep bu. Bwnim annwmin eltisi annemi hep fazla malıyla kıskandırma derdindeydi nitekim şimdi konuşmuyorlar. Anneme çok zarar verdi. Şimdi bendede var bi tane. Severim kendisini ama hepövünür. Kendisi okumuş ev hanımı yerleşemedi bi yere. Ben öğretmenim. Benim eşimle kazandığımın toğlamını eltimin kocası tek başına kazanıyor. Yani rahat bir hayatı var ve eşinin kazandığı ek gelirlerden de bahsediyor. Yani isterse 1ayda daha fazlasını kazandığından bahsediyor. Sürekli çvünme derdinde. Öğretmen olabilmek için can atıyor ama olmuyor bir türlü. 2.bir üniversiteyi okuma derdinde. Bunu da yapmasının nedeni kwndini yüce göstermwk çünkü toplum içerisinde evhanımıyım demekten utanıyor. Ne gerwk var bu kadar övünmelere anlamıyorum. Evde çok sıkıldığını biliyorum. Çalışmayı çok istiyor. Herhalde çalışsa yanına varılmaz. Sizce bütün eltiler mi böyle?
yeni evliydim sanırım
eltim var ebnimde benden 4 yaş büyük ev hanımıydı o zmanlar ve kapalıydı
neyse yavaş yavaş benim tarzımda giyinmeye filen başladı başını açtı hiç. Giymediği pantalonu giydi şimdide işe başladı 1 yıldır falaln çalışıyo ne mutlu banaki iyiki ben varmışım diyorum
neyse işte bu yeni saçını açtığı dönemde hem benim saç rengimden yaptırmaya çalışırdı röfle yaptırsam,röfle
kestirsem,kestirir
tırnaklarımı yaptırsam,ertesi gün yaptırır
bi pantolon alsam etiketi bakar hemen alır
cinlendim iyice
Bir gün işdeyken şeytan dürttü beni
aradım eltimi abla ben saçlarımı çilek kızılına boyamamya karar verdim hafta sonu görüşürsek bakarsın dedim
adım gibi emindim o da boyatacaktı
sonra hafta sonuna yakın kuaför bir arkadaşıma gidip ünlülerinde kullandığı boya gibi geçici spreyler var(tek kullanımlık) onunla baya bir kızıla boyadım
giitik onlara hakikaten oda kızıla boyatmışVe kestirmiş ama nasıl komik olmuş zaten ten rengi koyu kapkara olmuş
o gün orada kaldık sabah saçımı yıkadım ve dedim ki ben deneme amaçlı sprey yaptırmıştım begenmedim eski hali daha ii
eltimdeki ifade
Bendeki ifade
Zırıl zırıl aglamış bi gittikten sonra kv de söledi bana bu yakışmadı nasıl bir ay böle gezicem diye
eşimle 1 hafta karnımız agrıyana kadar gülmüştük
5 yıllık evliyim hala aynı bu arada
bazı insanlar böylesine bir dersi hak ediyorAma ne yalan söyliyeyim bir yandan da üzüldüm eltinize. Hayatı boyunca kimseden değer görmemiş sanırım
yeni evliydim sanırım
neyse yavaş yavaş benim tarzımda giyinmeye filen başladı başını açtı hiç. Giymediği pantalonu giydi şimdide işe başladı 1 yıldır falaln çalışıyo ne mutlu banaki iyiki ben varmışım diyorum
neyse işte bu yeni saçını açtığı dönemde hem benim saç rengimden yaptırmaya çalışırdı röfle yaptırsam,röfle
kestirsem,kestirir
cinlendim iyice
aradım eltimi abla ben saçlarımı çilek kızılına boyamamya karar verdim hafta sonu görüşürsek bakarsın dedim
sonra hafta sonuna yakın kuaför bir arkadaşıma gidip ünlülerinde kullandığı boya gibi geçici spreyler var(tek kullanımlık) onunla baya bir kızıla boyadım
giitik onlara hakikaten oda kızıla boyatmışVe kestirmiş ama nasıl komik olmuş zaten ten rengi koyu kapkara olmuş
o gün orada kaldık sabah saçımı yıkadım ve dedim ki ben deneme amaçlı sprey yaptırmıştım begenmedim eski hali daha ii
eltimdeki ifade
Bendeki ifade
Zırıl zırıl aglamış bi gittikten sonra kv de söledi bana bu yakışmadı nasıl bir ay böle gezicem diye
bu kanıya nerden vardınız
illaki değer görmüştür eşinden çocukarından aileinden
ben sadece bu yersiz,ve bariz yarışa anlam veremiyorum
bu dersi haketmişti evet ama hala aynı maalesef bende ayda bir görüşme kararı aldım zaten
yanlış ifade ettim sanırım. Muhakkak ki ailesi çocukları eşi için değerlidir ama bir işe yarıyormuş gibi hissetmek ister insan, bu hissi alamamıştır anlamında söylemiştim. Yani onun yerinde kim olursa olsun bir anne bir evlat bir eş olarak değer görecekti ama ona o olduğu için değer verilmemiş, kendini kıymetli hissetmemiş olabilir demek istedim. Umarım bu kez doğru kelimeler seçebilmişimdir :26:
Bende karışmam, ilgilendirmez ki? Ama herkes böyle düşünmüyor işte, elti adayım da zamanın da istemeyip pişman olup kardeşinin kayınpederinden de esinlenerek alınmasını istiyor herhalde, alınsın o da beni ilgilendirmez, kayınpederini ilgilendirir sonuçta eğer benim de herşeyimi erkek arkadaşımın babası karşılasaydı o zaman problem çok fazla olurdu diye düşünüyorum, bana alınmadı, bana yapılmadı gibisinden. Normalde hiç olmaması lazım aslında, herkeste kendi gücüyle evlenemiyor. Herkes kendisiyle sınırlı kalınmasını istese, benim elti adayım 3 tane, ilki en kadersizi o zaman, bırakın koltuğu yatak odası bile yıllar önceden oğlumuz evlenir diye alınıp hazırdaymış. O böyle konuşunca, ya xxx ne yapsın? Biri konuşacaksa önce onun konuşması lazım demiş. O yüzden saçma diyorum, mutlaka evlenen diğer üyelere göre zamana, seçime göre farklılıklar olacaktır.
seninki daha zormuş bende de iki tane seninkiler nasıl. ben ikisiylede küsüm:26:
Kesinlikle öyle. Benim eltim de eşyalarımı görüp çok pahalıdır bilmem ne deyip laf vururdu.
Halada ikisi birden sana yine iyi çeyiz yaptılar bizde hiç bir şey bilmiyordu diyolar. Kv.nin Yaptığı da 2 yorganKullanmam da.
Şuan kayınpeder eşime sende para kat bende para katayım araba alalım size diyor. Kesinlikle istemiyorum baba emekli oldun artık kendine harca dedim geçenlerde. Hee biz epey borç altındayız bize diğerleri kadar yardım edilmedi evlendikten sonra, iyi olmaz mı tabi ki olur ama eltiler neler yaparlar bana allah bilir
Benim eltimde çocuğum olacak diye ödü kopuyor o benden 1,5 yıl önce evlenmiş, benden üç yaş küçük. kaynım eşiminden küçük ama erken evlenmiş... Ben kendime dua ederken ona da dua ediyorum Rabbim onlara da çocuk versin bize de diye, eşi varikosel ameliyatı oldu, bizde çocuk düşünüyoruz henüz olmadı ama olsa üzülmesinden korkuyorum.
Neden eltiler birbirlerini çekemezler? Neden birbirleriyle kıyas içerisinde olurlar? Benim gözlemlediğim hep bu. Bwnim annwmin eltisi annemi hep fazla malıyla kıskandırma derdindeydi nitekim şimdi konuşmuyorlar. Anneme çok zarar verdi. Şimdi bendede var bi tane. Severim kendisini ama hepövünür. Kendisi okumuş ev hanımı yerleşemedi bi yere. Ben öğretmenim. Benim eşimle kazandığımın toğlamını eltimin kocası tek başına kazanıyor. Yani rahat bir hayatı var ve eşinin kazandığı ek gelirlerden de bahsediyor. Yani isterse 1ayda daha fazlasını kazandığından bahsediyor. Sürekli çvünme derdinde. Öğretmen olabilmek için can atıyor ama olmuyor bir türlü. 2.bir üniversiteyi okuma derdinde. Bunu da yapmasının nedeni kwndini yüce göstermwk çünkü toplum içerisinde evhanımıyım demekten utanıyor. Ne gerwk var bu kadar övünmelere anlamıyorum. Evde çok sıkıldığını biliyorum. Çalışmayı çok istiyor. Herhalde çalışsa yanına varılmaz. Sizce bütün eltiler mi böyle?
yeni evliydim sanırım
kestirsem,kestirir
cinlendim iyice
eltimdeki ifade
Bendeki ifade
Kesinlikle rekabeti tek taraflı görünce pes ediyorlar. Tecrübe edindim bunu.
Tabi arkamdan " sadness bizimle pek konuşmuyor artık, kesin çekemiyor" diye onlarda bir elti olarak beni kötülüyorsa bilemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?