• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden Ergenliğe Geçen Çocuklarımızla Anlaşamıyoruz Artık ?

NAZLI1977

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2009
6
0
286
47
İstanbul
Bi zamanlar çok iyi anlaştıgımız çocugumuz la ergenlige geçince anlaşamayız arkadaşları niye bizden daha önemli olur niye bilgisayar manyagı olurlar niye yalan söylerler sürekli nedeni onları anlayamıyoruz mu anlıyoruz ama yetmiyor galiba :42:

Bi zamanlar çok iyi anlaştıgımız çocugumuz la ergenlige geçince anlaşamayız arkadaşları niye bizden daha önemli olur niye bilgisayar manyagı olurlar niye yalan söylerler sürekli nedeni onları anlayamıyoruz mu anlıyoruz ama yetmiyor galiba :42:

-anne ve babalarının onu anlamadığını düşünürler

-anne ve babasının yanında sıkılabilir yada kendisiyle çok ilgilenmedikleri için çekilir

-yaşamadığı görmediği duymadığı çoğu şey internettedir o yüzden bağımlısı olur.artık sokaklar da tehlikeli olduğu için evde pc başında oyun oynarlar

-bazen anne ve babayı cezalandırmak isteğiyle de uzaklaşabilirler...tepkilerini tahmin edemediği durumlarda yalan söylerlerler yada saklarlar

-ama yaşları büyüdükçe hiç bir arkadaşın anne baba yerine geçmediğini farkederler.buna rağmen bazı şeyler için geç kalınmıştır...

benim ergenliğim böyleydi ve hala ergenlikte sayılırım heralde

artık her şey çok değişik.neler neler yaşıyo şimdiki çocukluk,ergenlik.ben hiç sıcak bakmıyorum yeni nesile.allah korusun çok kötüye gidiyoruz.benm çocuklğumdayken yani şöyle 12 yaşıma kadar sokaklardan eve gelmezdik.öyle güzeldi.12 yaşımda bilgisayar ve internetle tanıştım lanet olsun nefret ediyorum her şeyi öğrendim.hemde merak ettiğimm her şeyi.keşke görmez olaydım.sizi eğitecek bir anne baba ablanız yoksa gerçekden çocukların geleceği tehlikede.çückü anlamıyolarki doğruyu eğriyi

-anne ve babalarının onu anlamadığını düşünürler

-anne ve babasının yanında sıkılabilir yada kendisiyle çok ilgilenmedikleri için çekilir

-yaşamadığı görmediği duymadığı çoğu şey internettedir o yüzden bağımlısı olur.artık sokaklar da tehlikeli olduğu için evde pc başında oyun oynarlar

-bazen anne ve babayı cezalandırmak isteğiyle de uzaklaşabilirler...tepkilerini tahmin edemediği durumlarda yalan söylerlerler yada saklarlar

-ama yaşları büyüdükçe hiç bir arkadaşın anne baba yerine geçmediğini farkederler.buna rağmen bazı şeyler için geç kalınmıştır...

benim ergenliğim böyleydi ve hala ergenlikte sayılırım heralde

:18: çok doğruuuu

ahh ah 13-14 yaşlarındayken ben de annemle hiç anlaşamıyodum..annem biraz koruyucuydu yani tabi beni düşündüğü için arkadaşlarımla falan buluşcağımda biraz tedirgin oluyodu..bende kızıyodum hep sen beni hiç anlamıyosun kendime olan güvenimi sarsıyorsun falan...ne günlerdi ya canım annecim ne dese batardı bana hiç anlaşamazdım...allahtan o günler geride kaldı ergenlik zor bi dönem..hele şu anki nesil daha da zor gibi...çok dikkatli olmak lazım arkadaşca yaklaşılmalı diye düşünüyorum çocuklara...

bence sorun sizde değil çocuklarda :20: ne derseniz deyin illa yanlış bi tarafa çekip, size kızmak için anlamadığınızı onu yalnız bıraktığınızı düşünmek için çaba harcarlar adeta bu dönemde.bakış açıları gerçekten çok farklı oluyor dengesizleşiyorlar :53: nasıl bir kimliklere büründüğünü anlayabilirseniz problem kalmaz bence ama bu hıza yetişmek de biraz zor :72:

Back
X