- 14 Ağustos 2015
- 680
- 1.271
- 33
- Konu Sahibi Bahar Yildirim
-
Evli değilim. Evlilik benim için olmazsa olmaz da değil.evliyseniz neden bu yolu seçtiğinizi, zaten hakkınız olduğuna ve aynı zamanda yanlış olmadığına inandığınız birlikteliğinizi imza atmadan, yüzük takmadan da devam ettirmediğini merak ediyorum.
Bir dertten öte, açıklama bulamamış soru denebilir.derdin nedir tam olarak? evli insanlar mı evli olmayan insanlar mı?
Evli değilim. Evlilik benim için olmazsa olmaz da değil.
Ancak hayat bizim büyük şehirde yaşadığımız hayattan ibaret değil. 18 yaşında okumamış, tahsili ve geliri olmayan bir kadının resmi nikahlı evlilik güvencesidir.
Aynı zamanda ülkemizin kanunları henüz resmi nikahsız birliktelikleri tanımadığı için (yani aynı evde yaşamayı, bildiğim kadarıyla) sevdiğiniz erkek/kadın bir kaza geçirip de komaya girdiğinde onun yaşamsal fonksiyonlarının devam edip etmemesi için size değil 1. derece yakını olan anasına babasına onlar yoksa kardeşine soruyorlar.
Bundan da öte eğer ortada bir çocuk yoksa ve ortada bir vasiyet de yoksa ne sevdiğiniz adam sizin mirasçınız olabilir, ne de siz onun.
Bunlar kötü nahoş olaylar ama benim için önemli olaylar.
Bunun dışında özellikle bizim gibi derin ve çarpık bir ahlaki algı olan toplumlar için çocuğun mutlaka evlilik içinde doğması gerektiğine inanıyorum.
Gibi gibi.
Yani evlilik sadece cinsellikle ilgili bir kavram değil.
Hiçbir şeye kötü demedim. Bana göre, dibine kadar özgür olması gereken bir konu. Ayrıca, cinsellikten de bahsetmedim. Evlenildiği zaman yapılan her şeyin aksi haldede gerçekleştirilebileceğini söyledim ve neden nikah yolunun izlendiği sordum.Gerçekten baya gereksiz ve saçma..
Nikah(evlenmek) insanların birbirine önem verdiğinim ve bi ömür birlikte kalmak istediği için yapılan bir eylemdir...
Sizin düşündüğünüz gibi sadece cinsellik yani o kötü dediğiniz eylem için değildir..
Ha bide bu dünyanın öbür tarafı vardır , Rabbim nikahsız birliktelikleri haram kılmıştır. Evlenip, üretmek insanoğlunun mealini devam ettirmek hayırlı bir iştir yani sevişmek kötü bişey değildir gerekli dini ve resmi kurallara uyulduğu sürece..
Sevişmek, üretmek, doğurmak kötü ve olmaması gerekn bir şey olsaydı insanlar tek cins yaratılırdı ki o zamanda dünya ve nesil devam etmezdi azıcık mantık...
Aslında tam olarak öyle değil. Tüm koşullar sağlanmışken, yani sevdiği, güvendiği, hayatını geçirmek istediği adamı bulmuşken ve evli olmak ve olmamak arasında hiçbir farklılığın olmadığı o noktadayken bir kadın gelinlik giymek istiyorum diye de evlenebilir.O halde bu yola girilmesinin yegane nedeni kanunlar ve toplumsal baskı. Bencede yegane sebep bunlar olmalı. Başka mantıklı bir açıklaması yok.
Yoo var bir birimize bagliligimizi resmilestirmek icin evlendim herseyiyle birbirimizin olmak icin.. evli degilken bunu yapamiyor insan hayatin her anlaminda her sartinda beraber yola cikabilmek icin evlendim... evli degilken yapmaz insan sen benim neyimsin der bir zaman sonra..O halde bu yola girilmesinin yegane nedeni kanunlar ve toplumsal baskı. Bencede yegane sebep bunlar olmalı. Başka mantıklı bir açıklaması yok.
O halde bu yola girilmesinin yegane nedeni kanunlar ve toplumsal baskı. Bencede yegane sebep bunlar olmalı. Başka mantıklı bir açıklaması yok.
Fakat beraberinde gelen bir çok sorun bu isteklerin önüne geçmeli. Mahkemesiz, dertsiz bir kaçış yolu bırakmak istemez mi insan kendine? Ayrıca, her atılan adımda, boşanma konusunda bile devletten izin almak, bir nevi hesap vermek utanç verici geliyor.Aslında tam olarak öyle değil. Tüm koşullar sağlanmışken, yani sevdiği, güvendiği, hayatını geçirmek istediği adamı bulmuşken ve evli olmak ve olmamak arasında hiçbir farklılığın olmadığı o noktadayken bir kadın gelinlik giymek istiyorum diye de evlenebilir.
Yeter ki evlilik bir statü ya da ahlak sembolü olarak görülmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?