Neden evlenilir?

Kahrolmak derken, ben bazen kahroluyorum da. Aslında size değil kendime yönelttim galiba o sözü.
Kendi dinini herkesin dini, tek gerçek sanan insanlara da kahroluyorum.
Ben gidip bir çay koyayım.

Ama bu hak iddiasının evlilikle pek bir alakası yok. Bunun doğrudan toplumsal algıyla ilgisi var. Yani bu hak iddiası cinsel ilişkiyi "teslim olmak" kelimesi üzerinden tanımlayan kadın ve erkeklerle alakalı.
Örneğin ben evleniyor olsam ya da uzun süreli bir ilişki yaşıyor olsam o ilişkide kendimi "teslim olan" taraf olarak tanımlamayacağım için karşıdaki kişi de benim bedenim ya da iradem üzerinde hak iddia eden kişi olamaz.
Ha bu arada ben ilişkilerde duygusal ve fiziksel sadakata inanırım. Yani karşımdaki kişiyi aldatmam yani üzerinde tasarruf kurduğum bedene o kişi dışında başka bir erkek dokunamaz ve karşımdan da aynı sadakati beklerim.
Yani evet arabesk bir yaklaşımla olmasa da bedeni üzerinde kısmi ve ılımlı bir tasarrufum olması gerektiğine inanırım, karşımdaki kişinin de bu şekilde düşünmesi gerektiğine inanırım.
Sevdiği, birlikte olduğu kadının başka bir erkekle birlikte olma ihtimalini önemsemeyen erkek de medeni değildir, uygun kelimeler var ama burada yazılmaz.
Ha bu önemseme, döverek, kırarak, vurarak, ya benimsin ya kara toprağınsın diyerek olmaz, kabul.
Ama bu fikirden rahatsız olmayan insanlar, aynı eve girmesin, ne evlilikle ne de gönül bağıyla.
İkili ilişkilerdeki konumumuz kendimizi o ilişkide nasıl tanımladığımızla alakalı. Örneğin ben kendimi erkeğe tabi olan, erkeğe itaat etmesi, hürmet etmesi gereken kişi olarak tanımlamadığım için benim açımdan evlilik beni köleleştiren, beni mülk haline getiren bir kurum değil.
Ben tarafların birbirine saygı, sevgi duyduğu, birbirlerini önemsediği bir ilişkide arada imza olup olmamasının sadece bir formaliteden ibaret olduğunu düşünüyorum.

Evlilik baska birsey beraber yasamak baska birsey. Evlilik cuzdani ciddi bir sorumluluk gerektirir birlikte yasamak bunu gerektirmez. Aile kurmak demekte kesinlikle ciddi bir eylemdir. Aslinda ikisi de ayniymis gibi gorunebilir ama ayni sey degildir kesinlikle. Soylede dusunebilirsiniz egitim icin ne yapiyoruz okullara gidiyoruz yok ben okula gitmeden de kendi kendime egitimimi tamalayabiliyorum diplomanin bir onemi yok diyebiliyor musunuz? Diyebiliyo muyuz? Hayir. Diplomasiz doktor avukat olunabiliyor mu? Hayir. O halde evlilik cyzdani olmadan aile olmus sayilmazsiniz.

Miras nedir peki? Ya da çalışmayan bir insanın eşinin sigortasından faydalanması durumu? Evlilikte de elbette maddi bir çıkar (sizin ifadeniz olduğu için kullanıyorum) vardır ve gözardı edilemez. Dünyaya getirdiğiniz bebeğinize kimlik çıkarmanın amacı nedir peki?

Evlilik cüzdanı ve nikah işini boşver tamamen. Size şöyle anlatmaya çalışayım. Sevgiliniz olduğunda bu durumu birilerine anlatma hatta sevgilinizi tanıştırma ihtiyacı hissedersiniz. Bu da bir resmileştirmedir ama asıl amacı yaşantınızı çoğaltmaktır. Mesela arkadaş grubuyla eğlenmek, dörtlü gezilere çıkmak gibi.

Buna benzer çok konuyla karşılaştım ve şimdiye değin bu forumda zevkle okuyup cevap verdiğim, keşke devamı da gelse diye düşündüğüm yegane konular yine bunlar oldu.
Kısacası, re re rö diyen sensin, bizler değil.
Başlığı, içeriği ne olursa olsun her konuya "sanane ki" "kime ne" yazılabilir, bir savunmasıda yoktur.
"şu kişi şöyle... böyle" başlıklı bir konuya, sana ne ondan, kimene ki de yazabilirsin. Karşılıklı sananeler ile sürüp gider.
Bu kadar rahatısz oluyorsan, okumama hakkında sahipsin.
Lakin açılan diğer konulara engel olmadığı da kesin. Kimsenin bilgisayarını uzaktan kontrol etme yeteneğimiz yok, zorla buraya alınmadın.
Tersine, "horoz dövüşü"ne evrilmeyen konularda tam da bunlar oluyor. Lakin ortada bir fikir alışverişi söz konusu, "ne biçim annesin", "gitmeseydin", "hak etmişsin" cümleleri havada uçuşmuyor.
İlgini çekmediğini söylediğin konulara bakıp üstüne bir de "çok sıkıldığın" için, bence yeni bir konuda sen açmalısın. Malum, acil bir desteğe ihtiyacın var.

Bu noktada sana katılıyorum, kendi evinin önünü bile süpüremezken, hatta ve hatta dediğin gibi konuuu etraflıca bile düşünüp empati yoksunu iken, bilir kişi modunda belki kendisinin bile uygulayamadığı, yapmadığı tavsiyeleri, öğütleri, martavalları atıp tutmak, nasılsa sanal deyip içindeki kötülüğü, dedikoduyu,bastırılmışlıklarını buralarda kusmak birçok KK kadının tek eğlencesi, cehaleti..

Benim emek istediğim nokta da bu ; örneğin bir aldatılma konusu var, onlarca sayfa yazılıyor buraları okuyosun madem bu bdv ve herkesin olmasa da mantığına en uyan kişilerin tecrübelerini küpe takacağın bi yer, onları iyi sakla sonra aynı konuları açınca da çok komik oluyo.. ne bileyim ;

Herkes hakem burada, herkes hakim hükme ehil sanmakta kendini, herkes başkasına elleri kirli bir cellat...
Burası kendini kandıranlar diyarı...

Ben evlenmeden aynı evde falan yaşamayamazdım mesela, nerden çıkardın bu genellemeyi, ailem böyle bir durumu onaylamazdı

Aslında son paragrafta söylediklerini, "biz evleniyoruz/sevgiliyiz" diye ekleme yapmadan da pek ala yapabiliriz. Dörtlü gezilere çıkabilmek için, neden evlenmek gereksin? Aksi halde sizi aralarına almayacaklarını mı düşünüyorsunuz?
Mirasa gerek var mı? Yani, mirasdan yararlanabilmek için mi evlenilir? Tersine, herkes kendi malı mülkü üzerinde hak sahibi olsa bunun ne gibi kötü getirisi olabilir?
Evlenmden doğan çocuklara kimlik çıkarmı çıkmaz mı konusunda bir bilgim yok. Fakat her iki koşuldada, sonuç yine devlet baskısı sorununa varıyor.

Birlikte yasamak en temizi fakat evliyim.

Birlikte yasamayi toplumdan ziyade basta ailenin kabul etmeyisi. Evlenmezsen sakiz gibi uzayan flort sureci.
Ortal mal edinme
Cocuk yapma
Evlilik rituellerinin eglenceli olmasi
Duzenli seks hayati.

Sebeplerim bunlardi

Ben evlenmeden aynı evde falan yaşamayamazdım mesela, nerden çıkardın bu genellemeyi, ailem böyle bir durumu onaylamazdı
Genelleme yok. Sadece iki ihtimalı ayrı paragraflarda tek tek değerlendirdim.
Aslında soruma cevap vermiş olsun, toplum baskısı.

2.paragrafı bir ben mi anlamadım yaa
Hangi kısmını anlamadın? Demeye çalıştığım şuydu, örneğin adam öldürmek yanlış ise, devlete ya da topluma verilen haberi alınan izin bu gerçeği geğiştirmez. Tabi, evlilik bu kadar uç bir örnek değil, sadece aklıma bu benzetme geldi, onun dışında aynı olmadıkları ortada.
Ve devamı da yazıyor. Bu durumda ortada bir yanlış var ise, neden imza bu gerçeği değiştiriyor?
Bir yanlış yok ise, neden imza zorunlu olarak görünüyor?

Hiçbir kelimesini anlamadım açıkçası,yani sen şimdi evliliğe mi yanlış diyosun özetle

Yanlış eylem neye refer ediyor aydınlanmak istiyorum
Evlilik dışında evli hayatı yaşamak yanlış ise, yapılan düğün, çalan müzik bu gerçeği değiştirmeyeceğine göre ortada bir çelişki var demektir, değil mi?
Yanlış değil ise, neden evlenme ihtiyacı duyuluyor? Neden, zaten aynı sürecek bir hayata isim konulma gereği hissediyor?

Evlenmeden birlikte yaşamak yanlış değil bence, ama ben yaşayamazdım annem babam onaylamazdı eşiminkiler de onaylamazdı, bir de evlilikte sınırlar daha belli daha istikrarlı en azından benim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…