- 14 Nisan 2015
- 1.064
- 2.259
- 133
- Konu Sahibi Bahar Yildirim
-
Kahrolmak derken, ben bazen kahroluyorum da. Aslında size değil kendime yönelttim galiba o sözü.Sorunda o ya, dizginlenemeyen birey düzensiz yaşam formuna evli iken bile dediğiniz gibi rahatlıkla geçebiliyorsa, evliliğin ne gibi bir anlamı olabilir. Ki, sonunda dışarıdan gelen 3 farklı baskının bu yolda en etkili nedenler olduğunu öğrendim. Toplum, yasalar ve din.
Kahrolmuyorum. Ortada, hiçbir şekilde bana dokunmasına izin vermeyeceğim bir yasa var. Bu çözümü aranan bir soru, birebir yaşadığım bir dert değil.
Ama bu hak iddiasının evlilikle pek bir alakası yok. Bunun doğrudan toplumsal algıyla ilgisi var. Yani bu hak iddiası cinsel ilişkiyi "teslim olmak" kelimesi üzerinden tanımlayan kadın ve erkeklerle alakalı.Bu kadar çok kendine güvenen taraflar, imzasızda aynı saygı ve sevgiyi koruyabilir.
Tek celse bile, söz konusu tamamen kişiyi ilgilendiren ve özel hayatına ilişkin bir konu olunca yine utanç verici geliyor. Süresi pekte önemli değil. Ki, karşı tarafın aynı fikirde olmama olasılığı da var. Her koşulda, kapıyı çarpıp gitmekten daha zor olduğu kesin..
Evet, bahsettiğin kendi mülkiyetin üzerinde ki hak iddiasıda oldukça kötü lakin bedenin, özgür iraden üzerinde yapılandan daha önemsiz kalıyor.
Miras nedir peki? Ya da çalışmayan bir insanın eşinin sigortasından faydalanması durumu? Evlilikte de elbette maddi bir çıkar (sizin ifadeniz olduğu için kullanıyorum) vardır ve gözardı edilemez. Dünyaya getirdiğiniz bebeğinize kimlik çıkarmanın amacı nedir peki?Fakat evlilikte bir çıkar söz konusu değil ki resmiye istensin. Verdiğin tüm örneklerde devamında gelecek bir fayda ya da zarar durumu var. Oysa evlilik anlaşma ile gerçekleşen bir olay. Kim kimden neden hak istesin? Paranı eşine ister verirsin ister vermezsin, evini, arabı kullanmasınada yine kendi rızanla izin verirsin.
Buna benzer çok konuyla karşılaştım ve şimdiye değin bu forumda zevkle okuyup cevap verdiğim, keşke devamı da gelse diye düşündüğüm yegane konular yine bunlar oldu.teşekkür ederim.
neden bu tarz konulara muhalefet olduğumu şöyle bir açayım o zaman. çünkü bu konu sırf polemik olsun ya da birilerinin doktora tezine katkı sağlasın diye açılmış olduğu aşikar. sanane yani? isteyen evlenir,isteyen beraber yaşar.. burada bunu sorgulamak sana mı düştü? hani önyargı, hayatları sorgulamak çok kötü bişeydi çok re re rö idi..?
neden bize başkalarının ne yapmış olduğu bu kadar batıyor, burnumuzu sokma gereği duyuyoruz?
sonra böyle bir konuyu tartışmış olmanın kimseye zerre kadar bir faydası da yok? tamamen tercih meselesi yani?
buradaki potansiyeli kavrayan üşüşüyor.çok merak ediliyorsa da bdv e değil daha başka bir alt foruma açılabilir yani.
ya da daha kendini bilen profesyonel ortamlarda cevaplarını ararsın çok merak ediyorsan.
bir kere kk'da daha doğru düzgün tartışmayı, kendisini düzgün ifade etmeyi bilmeyen en ufak bir muhabbeti din e ya da cinselliğe getirmeyi maarifet sayan o kadar çok insan hatta karikatürize tipler var ki.karşısındakinin kim olduğunu bilmeden yaşam tarzına, karakterine, inancı/inançsızlığına hunharca laf eden..
başka bir konuda kızcağız beraber yaşadığı erkek arkadaşının davranışlarından muzdarip ne yapabilirim diye soruyor; el cevap: evlenmeden böyle bir günaha girersen na işte böyle olur tuuu sana..
yok efendim sadece resmi nikahı olan dini nikahı olmayan zina yapıyor dendi ya burda?! başkası cevap verdi "iyiki sanaldayız da gerektiği gibi cevap veremiyorum sana " dedi mesela..
arkadaşlar sen kimsin?ben kimim? onlar kim?..
eskiden kk'da eğlenip,güzel zaman geçiriyordum son zamanlarda o kadar çok sıkılmaya başladım ki.. polemik, polemik, polemik.. başka birşey yok.
Tam bir şey yazacaksın, bir bakıyorsun biri salakça bir laf etmiş.bir kadının anneliğine, evliliğine,cinsel hayatına laf etmiş konu kapanmış.. bir sürü insan banlanıyor, bir o kadarı rencide ediliyor, kalpler kırılıyor..hiç tanımadığın birisi sana zina yapıyorsun falan diyor.?!! delilik resmen
o yüzden böyle konuların açılmasını çok gereksiz ve samimiyetsiz buluyorum.konu sahiplerini de bir horoz dövüştürücüsünden farksız görüyorum.eminim çok eğleniyorlardır..
ama ben artık çok sıkıldım.
teşekkür ederim.
neden bu tarz konulara muhalefet olduğumu şöyle bir açayım o zaman. çünkü bu konu sırf polemik olsun ya da birilerinin doktora tezine katkı sağlasın diye açılmış olduğu aşikar. sanane yani? isteyen evlenir,isteyen beraber yaşar.. burada bunu sorgulamak sana mı düştü? hani önyargı, hayatları sorgulamak çok kötü bişeydi çok re re rö idi..?
neden bize başkalarının ne yapmış olduğu bu kadar batıyor, burnumuzu sokma gereği duyuyoruz?
sonra böyle bir konuyu tartışmış olmanın kimseye zerre kadar bir faydası da yok? tamamen tercih meselesi yani?
buradaki potansiyeli kavrayan üşüşüyor.çok merak ediliyorsa da bdv e değil daha başka bir alt foruma açılabilir yani.
ya da daha kendini bilen profesyonel ortamlarda cevaplarını ararsın çok merak ediyorsan.
bir kere kk'da daha doğru düzgün tartışmayı, kendisini düzgün ifade etmeyi bilmeyen en ufak bir muhabbeti din e ya da cinselliğe getirmeyi maarifet sayan o kadar çok insan hatta karikatürize tipler var ki.karşısındakinin kim olduğunu bilmeden yaşam tarzına, karakterine, inancı/inançsızlığına hunharca laf eden..
başka bir konuda kızcağız beraber yaşadığı erkek arkadaşının davranışlarından muzdarip ne yapabilirim diye soruyor; el cevap: evlenmeden böyle bir günaha girersen na işte böyle olur tuuu sana..
yok efendim sadece resmi nikahı olan dini nikahı olmayan zina yapıyor dendi ya burda?! başkası cevap verdi "iyiki sanaldayız da gerektiği gibi cevap veremiyorum sana " dedi mesela..
arkadaşlar sen kimsin?ben kimim? onlar kim?..
eskiden kk'da eğlenip,güzel zaman geçiriyordum son zamanlarda o kadar çok sıkılmaya başladım ki.. polemik, polemik, polemik.. başka birşey yok.
Tam bir şey yazacaksın, bir bakıyorsun biri salakça bir laf etmiş.bir kadının anneliğine, evliliğine,cinsel hayatına laf etmiş konu kapanmış.. bir sürü insan banlanıyor, bir o kadarı rencide ediliyor, kalpler kırılıyor..hiç tanımadığın birisi sana zina yapıyorsun falan diyor.?!! delilik resmen
o yüzden böyle konuların açılmasını çok gereksiz ve samimiyetsiz buluyorum.konu sahiplerini de bir horoz dövüştürücüsünden farksız görüyorum.eminim çok eğleniyorlardır..
ama ben artık çok sıkıldım.
Bu başlığa uygun mu sorum bilmiyorum, fakat benzer sorularla daha önceden karşılaştığım için konuyu buraya açmaya karar verdim.
Ve sanırım, özellikle tüm evli insanların bu konuda bir fikri vardır. Açıklamasını gerçekten merak ediyorum.
Bir eylem özünde kötü ise, hangi koşullar altında gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin (zorlama- tehdit vb olmaksızın) yine kötüdür. Yani, eğer karşı cins ile belirli bir sınırı geçen iletişim, birliktelik yanlış ise, atılan bir imza bu gerçeği değiştiremez.
Bir kısmınız zaten bunu yanlış olarak görmüyor olacaksınız, o halde eğer evliyseniz neden bu yolu seçtiğinizi, zaten hakkınız olduğuna ve aynı zamanda yanlış olmadığına inandığınız birlikteliğinizi imza atmadan, yüzük takmadan da devam ettirmediğini merak ediyorum. Nüfus cüzdanınızda ki ibare değişmeden de beraber gezebilir, aynı evde yaşayabilir kısacası şu anda yaptığınız her şeyi yine yapabilirdiniz.
Diğer taraf ise, yanlış olduğunu, bir resmiyete dökmenin gerekliliğini söyleyecek. Ki bu durumda, yukarıda belirttiğim "yanlış eylem" olayı devreye giriyor. Devlete verilen haber, bir işi meşrulaştırabilir mi?
Aslında son paragrafta söylediklerini, "biz evleniyoruz/sevgiliyiz" diye ekleme yapmadan da pek ala yapabiliriz. Dörtlü gezilere çıkabilmek için, neden evlenmek gereksin? Aksi halde sizi aralarına almayacaklarını mı düşünüyorsunuz?Miras nedir peki? Ya da çalışmayan bir insanın eşinin sigortasından faydalanması durumu? Evlilikte de elbette maddi bir çıkar (sizin ifadeniz olduğu için kullanıyorum) vardır ve gözardı edilemez. Dünyaya getirdiğiniz bebeğinize kimlik çıkarmanın amacı nedir peki?
Evlilik cüzdanı ve nikah işini boşver tamamen. Size şöyle anlatmaya çalışayım. Sevgiliniz olduğunda bu durumu birilerine anlatma hatta sevgilinizi tanıştırma ihtiyacı hissedersiniz. Bu da bir resmileştirmedir ama asıl amacı yaşantınızı çoğaltmaktır. Mesela arkadaş grubuyla eğlenmek, dörtlü gezilere çıkmak gibi.
Genelleme yok. Sadece iki ihtimalı ayrı paragraflarda tek tek değerlendirdim.Ben evlenmeden aynı evde falan yaşamayamazdım mesela, nerden çıkardın bu genellemeyi, ailem böyle bir durumu onaylamazdı
Genelleme yok. Sadece iki ihtimalı ayrı paragraflarda tek tek değerlendirdim.
Aslında soruma cevap vermiş olsun, toplum baskısı.
Hangi kısmını anlamadın? Demeye çalıştığım şuydu, örneğin adam öldürmek yanlış ise, devlete ya da topluma verilen haberi alınan izin bu gerçeği geğiştirmez. Tabi, evlilik bu kadar uç bir örnek değil, sadece aklıma bu benzetme geldi, onun dışında aynı olmadıkları ortada.2.paragrafı bir ben mi anlamadım yaa
Hangi kısmını anlamadın? Demeye çalıştığım şuydu, örneğin adam öldürmek yanlış ise, devlete ya da topluma verilen haberi alınan izin bu gerçeği geğiştirmez. Tabi, evlilik bu kadar uç bir örnek değil, sadece aklıma bu benzetme geldi, onun dışında aynı olmadıkları ortada.
Ve devamı da yazıyor. Bu durumda ortada bir yanlış var ise, neden imza bu gerçeği değiştiriyor?
Bir yanlış yok ise, neden imza zorunlu olarak görünüyor?
Hani evlilik öncesi seks tü kaka ya, arada nikah olunca da eylem değişmiyor, yine sevişiyorsunuz sadece belediyenin onayı oluyor demek istemiş sanırım.Yanlış eylem neye refer ediyor aydınlanmak istiyorum
Evlilik dışında evli hayatı yaşamak yanlış ise, yapılan düğün, çalan müzik bu gerçeği değiştirmeyeceğine göre ortada bir çelişki var demektir, değil mi?Yanlış eylem neye refer ediyor aydınlanmak istiyorum
Hani evlilik öncesi seks tü kaka ya, arada nikah olunca da eylem değişmiyor, yine sevişiyorsunuz sadece belediyenin onayı oluyor demek istemiş sanırım.
Ben bu şekilde anladım en azından.
Evlilik dışında evli hayatı yaşamak yanlış ise, yapılan düğün, çalan müzik bu gerçeği değiştirmeyeceğine göre ortada bir çelişki var demektir, değil mi?
Yanlış değil ise, neden evlenme ihtiyacı duyuluyor? Neden, zaten aynı sürecek bir hayata isim konulma gereği hissediyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?