Nişanlıyken veya beraberken herşey iyide evlenince ne değişiyor acaba?
Yani bakıyorum da evlenince dertler çoğalıyor,sıkıntılar büyüyor.Hiç var olmayan kayınvalide,görümce gibi sorunlar çıkıyor.
İnsanın yaradılışı budur.
En büyük acılara bile belli bir zaman sonra alışılır.
Evlilik de bir heyecanla başlar, sevilir, nişanlanırılır, hayaller kurulur.
Aynı evin içinde ilk günler çok özeldir, kadın eşi gelmeden kendine bakar.
Erkek ellerinde çiçekler, ağzında güzel sözlerle gelir o evin kapısına.
Derken aradan zaman geçer, sanki hep bu hayatı yaşıyormuş gibi his gelir.
Ne o görmek için dakika saydığınız adamı kapıda heyecanla karşılarsınız ne de sizi çılgınca seven, geceleri kapınızda bekleyen adam 2 çift tatlı söz söyler.
Zannederiz ki hep varolacaklar, ne olursa olsun bu düzen bitmeyecek, her kapıdan girdiğimizde onu göreceğiz.
Ama hayat öyle değil işte..
Uzun lafın kısası, insan elde etmeye odaklıdır, ilk zamanlar özene bezene bakılan eşyalar sonradan bir köşede yerlerini alırlar, sadece arzuya dayalı evliliklerin de sonu budur.
Ağır bir şey kaldırılması gerektiği an kadının aklına eşi gelir, acıktığında kocanın aklına eşi gelir ya da birbirlerini arzulayana kadar farkında bile olmazlar varlıklarının.
Eğer bir paylaşım yoksa arada her iki taraf da kapılır bir hayat akışına, duygular da o sularla gömülür en derinlere.
Bir deprem yaratıp da çıkaramazsanız o duyguları, sonu belli bir yola adım atmak sadece evlilik.
neden evleniyoruz
neslimizi devam ettirmek icin
hayatimizi duzene sokmak icin
haramdan zinadan kacinmak icin
ve bi cok sebebi var...
Çok doğru "sonu belli bir yola badım atmak sadece evlilik".Tam da bu bile bile adım atılıyor.Buna engel olunamıyor.Elim kolum bağlandı derler ya öyle.
Tabi canım dini sebepleri en başta.Ama ben anlatmak istediklerimi içimde hissettiklerimi cümlelere dökemiyorum.1 haftadır garip bir ruh halindeyim belli bir sorunum da yok ama hayattaki bu dayatmalar beni sıkmış durumda sanırım.
dünya kk dan ibaret değil... ve takip ettiğiniz bölüm "bir derdim var" ise düzgün bir hayat ve evlilikle karşılaşmanız pek mümkün değil...o yüzden evlilikle ilgili çok doğru bir yargı edinmeniz de pek mümkün değil...
insanoğlu mutsuzluklarını paylaşmaya daha meraklıdır...
ayrıca yaşadıklarınızın zorluğu, olaylardan çok sizin onları nasıl algılayıp, karşıladığınızla ilgilidir...insanoğlu isterse her mutluluğun içinden tonla mutsuzluk, her mutsuzluğun içinden de mutluluk çıkarabilir...gerçekten zor evlilikler var ama "evlilik sıkıntıdır" gibi bir genellemenin doğru olacağını düşünmüyorum....6 yıl tek ve hür yaşayıp burnumun dikine gittikten sonra evlendim ve pek sıkıntı yaşamadım...sadece hayatım çoğaldı, genişledi, büyüdüm...bunun için evlenmiştim zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?