Neden evleniyoruz?

Evet kesinlikle senin dediğin gibi özel ilgi alanları olmalı ve bunlara zaman ayırılmalı ki kişi de yaşadığı hayatı monotonlaştırmasın.

Sevdiğimizle yaşlanmak, gercek bir aile olmak (hele kötü bir çocukluk geçirdiyse daha da önemli), sevgiyle yasamak, sevildiğini hissederek yasamak, yalnız olmadıgını bilerek yasamak...

Ne guzel değil mı böyle yazınca. Allah herkesin evine huzur, mutluluk, anlayış, sevgi, sefkat ve aşk versin.

amin inşallah cümlemize

ben eşimle aynı yerde olabilmek iyi gününde de kötü gününde de yanında olabilmek için evlendim.ama hesap edemediğim bişey oldu.1 kişinin yanında olmak için diğer 4 kişinin yanından ayrıldım ama ne yapalım hayat böyle maalesef.

Neden mutsuz olduğumuzu ben söyleyeyim. İnsanız, elimizdekinin kıymetini bilmeyiz, nasılsa benim der atarız kenara. O mutlu aileler eskide kaldı. Birbirine anlayış gösteren, birbirini koruyan eşler yok artık. Dışarda güzel olup, evde paspal olan, sonra da kocasının onu beğenmesini bekleyen kadınlar, aldatıldım diye ağlayan.. Gözünü dışardaki arsız kadınlardan sakınmayıp helâliyle yetinemeyen erkekler türedi. Bunca hatayı yapıp helalimizin kıymetini bilmedikçe daha çok üzüleceğiz. :)

evlenmesek nolucak ben evlenmiyenlere vah vah gözüyle bakıyorum bazen yaşlanıyoruz yanımızda çoluğumuz çocuğumuz yok torun sevgisi nedir bilinmiyo parasıyla huzur evine gitmek başka çıkışı olmuyo aile olmak acısıyla tatlısıylada güzel bir olgu evlenmek sünnettir bu sünnetide yerine getirmek lazım.Rabbim bekar olanları hayırlı insanlarla karşılaştırsın evli olanlarında evlerine hoş sohbetler etmeye kılsın

evlilik o kadar ama o kadar ince bir işki mesela evlenilecek erkek kadınını fena derecede iyi anlamak zorunda lakin kim ne derse desin türk erkeklerinin genelinde tekrarlıyorum genelinde evlilik öncesi başka evlilik sonrası başka tutum oluyo ve o kişilikli adamla aynı eve girince daha iyi anlıyorsun ne olduğunu, bazı kayınvalideler evlilik öncesi oğlunun flörtü ya da nişanlısı olduğu için henüz otorite sağlamaya çalışmamaktayken , nikah ardından kendince bir otoriteye başvuruyo al sana varan2 . diyeceğim odur ki çok aşığım diye kendinizi bir erkeğe alıştırmaya çalışmayın kafalar gelecekte uyuşmayacaksa az dahi olsa kafanıza takılan(örf, adeti, tutumu, aile yapısı, düşünce yapısı) kesinlikle olmaz pürüz çıkar, kendini sürekli geliştiren, görüş sahibi, düşünceli ve sizinle aynı gelecek görüşüne sahip aile nin ve eşinin yerini bilecek adam olmalı, karışık olmamıştır umarım

valla kızlar bu devirde evlilik intihar gibi bişey.
ölesiye aşık olmadığım sürece de evlenmeyi düşünmüyorum. evlilikten çok soğudum erkekler yüzünden.
yakında işe başlıcam, paramı kazancam, istediğimi yapabilcem. ne diye evleniyim ki. eve süs diye mi alıyım bi erkeği. zaten bu devirdeki erkeklerin süsten farkı yok. yani karakter sahibi değiller.
ayrıca bi kaç aydır, sözde sevgilim vardı, uzun süredir uyuyamıyodum, yemek yiyemiyodum. boş yere kendimi üzüyodum. bugünlerde aklımdaki herşeyi silmeyi başardım. ilk defa rahat uyudum, yarım ekmek yedim yemekte
böyle daha rahat. evlenince bi sürü dert çıkıyo. kendim gibi biri olsa evleniyim ama öyle birinin olduğunu sanmıyorum.

bak ne güzel dedin her açıdan uygun olunmalı, kişilikli olmalı, ya geliştirmeli kendini, oturmasından dşüncesine kadar yoksa cereme kadınlara patlıyo o kadar sorun çıkıyo üzülen tek kadınlar. Bunu bilir bunu söylerim sen yanmazsan canına kimse yanmaz senin canına, kesinlikle evlencem diye evlenmiycen

Hayatın gidişatından dolayı evleniyoruz. Bir cogumuz toplumsal baskıdan dolayı evleniyoruz.
Ben esimle sevgiliyken aile nedeniyle cok sık görüşemiyorduk, birbirimize doyamiyorduk, geç saate kadar gezemiyorduk, gündüz calisiyorduk. Baktık olmayacak hadi evlenelim dedik.
Okul bitiyo, erkeklerde askerlik bitiyor, hemen başlıyorlar ne zaman evleneceksin, evleniyorsun, cocuk ne zaman, cocuk oluyo, hadi zaman kaybetme ikinciyi yap.
Bu laflardan etkilenmeyen cok a insan vardır.
Hele bir de uzun süreli iliskin varsa, ne bekliyorsun hadi evlen, diyorlar. Bi bakiyodum nikah masasindasin
Cok mutlu bir evliliğim var, 3,5 yılı cok guzel geçirdim, ama ailem bu durumu kabullenecek aile olsaydı evlenmedim, ya da daha geç evlenirdim. Diya doya sevgililik yasardim:)

çünkü her insanın psikolojik olarak hayatında başarılı atlatması gereken dönemler var.. yetişkinlik döneminin ödevleride bir eş bulmak aile olmak iş bulmak...

bir insan bunları başarılı bir şekilde atlatmadan 60 70 yaşına geldiğinde geriye dönüp hayatını sorguluyor ve evet çok iyi çocuklar yetiiştirdim iyi bir meslek yaptım güzel bir hayat yaşadım diyebiliyorsa kendini tam ve mutlu hissediyor

ama bunu yapamayan insanlarda yaşlılık döneminde bunalıma girip intihar eden insanlar oluyor ya da mutsuz ölen...

kısacası doğanın kanunu gibi birşey.

Hayatın klasik bir romantik komedi olmadıgını iyice idrak etmekten sanırım bekarliğa olan sempatim arttı...
O kadar rahatım ve mutluyum ki su an.
Ann bazen diyor evlenseniz bir görsem
Cidden hevesim mı kalmadı nedir hic icimde yok zerre istek
Bakıyorum da 2 sene önce olan heveslerim yerini boşvermislige bıraktı...
Gercek anlamda evliliğe özenmiyorum artık.
Sıkıntı stresten baska sey degil.
Bastan sona kargaşa yani baska birsey degil
Yalnızca gelinliğe karşı bir hevesim kaldı, bir gun gelinlikcide giyip prova edip, o hevesimi de atmayı dusunuyorum...

Çok abartıldığını düşünüyorum...Neden ailemiz var diyelim o zaman.Aileniz ve siz de bir evliliğin sonucusunuz...Olması gereken bir şey.Ne gerek var ki bu kadar irdelemeye...( genel anlamda söylüyorum sadece size değil yani kızar gibi konuşmuşum da yanlış anlaşılmayayım )

Mantık evliliği niye var denilebilir belki,ama severek isteyerek evlenmişsen bu en güzeli ve doğalı değil mi?

Çok sorguluyoruz hayatı...Bugün sorguluyoruz yarın karşımıza evlenecek biri çıktımı da düşünmüyoruz....Yani geldiği gibi yaşamak lazım....

Evliliğe sıcak bakan bir insandım,20 yaşında evlendim 4 senelikte evliyim...

Eğer en ufak sorunda hadi eyvallah diyeceksem zaten olmaz...Annemize babamıza daima sadık olabiliyoruz da eşimize niye olamıyoruz.Ya da evlatlarımızın her yanlışında sana desteğiz diyoruz da aynı yastığa baş koyduğumuz adamı niye en ufak şeyde kapı önüne koyuyoruz...

Sabretmek lazım arkadaşlar.Şükretmek Allaha sığınmak ve beklemek...Bunlar yapılınca gerisini düşünmeye gerek yok....Allah iyi insanlarla karşılaştırsın...

ben nişanlıyım,çevremdeki evlilikleri görünce ve bu sitedeki konuları okuyunca yeri geldimi ben de aynı şeyleri düşünüyorum
sonra sevdiğim insan geliyor aklıma bu kadar uğraştık ettik,onlar gibi olmayız diyorum
ama bir kavgada başlıyorum düşünmeye''babamın evindeki rahatlığı bırakıpta gideceğim,derdim yok sıkıntım yok'' vs diye:26:
hayırlısı bakalım,inşallah hayal ettiğimiz gibi olur her şey:26:

Bir de her zaman savunduğum bir şey var...İleride yaşanacak kötü bir olay için neden şimdiden tasalanıp,üzüleyim ki...Diyelim ki başına kötü bir evlilik gelmeyecek.Kaderde yazılı değil.O zaman kendine yazık etmiş olmayacak mısın?...''Ama''larla yaşanmamalı hayat...Zaten kötü gün gelince düşünücez.Güzel günü belki de hiç gelmeyecek kötü bir günle baltalamanın anlamı yok...

1 böle öğretilmişiz toplum olarakk yani
2 cinsellik yaşayabılmek için
3 dınımız bun emrettıgı ıcın
4 duzenlı bır aile hyatı
5 yaslanınca annemız babamız ölünce tek kalmmak ıcın
6 cocuk ıcın ınsnalık neslının devaı
.
.
.

devam eder gıder

öyle öğretılmış ki evlılk yasına gelınce eskıden 14 -15 şimdilede 20 yı gecmeyı basardı bu dudurm. sankı baba kızına verdıgı ekmegı zorla verıyor oluyor aldıgı zoruna gıdıyor . herkes evde kaldı dıye bır baskı altına alıyor . anne baba kız da bunu hıısedıyro.

bır dıgerı kalbımz var aşık oluyoruz onunla bırlıkte olamıyorsun gezemıyorsun bedenın onu ıstıyor ama yatamıyorsun . cunku kızlıgın gıder annen babn akrabalar duyar sonrası kötü. ebıde hamıle kalırısn mazallah

cocuk dogurmak ıstersın dogurman ımkansız

ekonomık durum ailenın yanında yedıgın ekmek cok gelır kardeslerının yanında bıle evlen bırı sana baksın muhabbetı ev ol muhabbetı

cok toplumsal bısey evlılk

şimdi ben öğretmenım maddı gucum ıyı kucuk bır yerde yasıyorum ama sevgılı yapamıyorum cunku mıllet ne der aman su öğretmen gezıyo derler mazallh o gezdıgınle bıde evlenmezsen bıttı yollu oluverırsın.

ee param var söle yanıma kalbımn kaynadıgı bırını alıp gezemdım.

ailem son derece anlayıslı ama bbam 27 yasına gelınce yavrum alıcı gözuyle bak etraftakılere adaylara dedı baktı ben evlılıge yanasmıyorum

bende alıcı gözle baktım ve aşık oldum evlendım. evim oldu yuvam guzel guzel döşedik borc harc. hersey guzel gez toz cınsellık sonra alısmaya sıkılmaya ev ıslerı senı yormaya baslar

sonra eşimin annesı oglumu aldın gıttın dedı huzursuzluk cıkardı kıskandı bız egelemıyor hep senınle dıye

sonra tartısmalar aradkı saygı sevgıde kopmalar bosanmayı konusmalar

ama aynı evdesın ee hamılesın belkı cocuk dogdu onu dusunuyorsun

aradakı bu kopuslar vs ıle evlılk yurumelı çünkü ayrılsan şu öğretmen varya dul o demesınler (çünkü biizm koydekı ebe vardı ayrılmıstı kadın bızım okuldakı erkeklere slm vermıyormus bır öğretmen arkads demıstıkı suna bak bı slm bıle vermıyor dul degılmıısn be :26: kadıncagız slm versede aranıyor bu dıyebılırlerde. )

ya bu deveyı gudecen ya bu dıyardan gıdecen meselesı

bu toplum böle eğitimsiz olunca bı turlu egıtılmeyınca bu durumlar gerceklesıyor. cahıllık ılksırada unv bıle bıtırse cahılller . ve ınsnaı etkılıyorlar bende bu durumla karsılasırım dıye duunebılıy oruz
ne yazıkkı durum böle uzar gıder

bende aynen senin gibi düşünüyorum ama gün gelipte yaşım ilerlediği zamanda yalnız başıma ölme fikride geliyor aklıma.bu iki çelişkili durumdan ötürü evlenmeyle evlenmeme arasında gitgeller yaşıyorum

aslında bende anlamıyorum ya okuyup gidip evleneceksin yada direk evleneceksin orta yol yok
son belli öyle yada böyle evleneceksin:)

etrafımdaki kötü evliliklerı beğenmıyorum..

kendı evliliğimle örnek olmak istıyorum insanlara..inşallah sevaba gıreceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…