Neden evleniyoruz?

İlginçtir bu soruyu ben de soruyorum hep kendime...
Neden evlendim...
İnsanlar neden evlenirler...

Bekarken toplumun baskısı,,arkadaşlarının ev bark çocuk sahibi olmasını izlersin kendini kötü hissedersin..
Evliyken de, aileni bekar kardeşlerini rahatlıklarını görüp kendini çaresiz üzgün hissedersin...
Önceden mutlaka evlenmem gerekiyor derdim
Şimdi ise evlenmeden de yaşanabilir herkes evlenmek zorunda değil diyorum..
Bazen keşke evlenmeseydim bile dediğim oluyor
:44:
Kendime inanamıyorum
İnsanoğlu işte dünle bugün aynı değil...Severek evlenilmeden çekilecek bi hayat değil bence evlilik....
Herkesin sevdiği insanla evlenmesini dilerim:26:
 
evlenmeliyiz !
ama kuzenlerimin erkenden evlenme merakı nedendir ben de onu sinirler sorguluyorum
sürekli sıra sana geldi diyorlar yaaaa huuuu !!!
 
anne olmak için , hayat arkada$im olsun diye
yolda çift gordugumde hep ozenirdim, ( sevgili yapsam babam karde$imin elinde kalirdim :)
yinede severek evlendim $ans i$te

ama evlenmeeden anne olup hayat payla$abiiyorsaniz biriyle ,hiç girmeyin bu yola derim x
 
bu konuyu 2 ay önce okusaydım yani daha nişanlıyken evlenmeden olur mu canım evlilik dünyanın en güzel şeyi.onsuz bi hayat düşünemem derdim.
fakat evlendim ve bence çokta gerekli birşey değil.pişman olduğum zamanlar oluyor.sürekli bende bu soruyu soruyorum kendime niye evlendim?baba evinin suyumu çıkmıştı annenin dizinin dibinde olmak varken,7 24 nazım çekilirlen rahat mi batmıştı acaba?
Allah bugünümüzü aratmasın
 
''Neden evleniyoruz'' sorusunun cevabı kişiden kişiye degişir.

Ama ''Neden Evlendim'' sorusunu bir insan evlendikten sonra soruyorsa,
zihninde yarattıgı evlilik ile yaşadıgı evlilik birbiriyle örtüşmüyordur.

Örtüşenlerin ise bu soruyu sormak aklından dahi geçmez.
Çünkü onlar ''iyi ki evlenmişim'' diyenlerdir...

Allah herkese ''iyi ki evlenmişim'' dediği evlilikler nasip etsin inşallah...
 
Evliliğe karar verirken,neden evleniyorum? diye kimse sormaz heralde.
Mutlu olanlar iyi ki evlenmişim,
Mutsuz olanlar b.k mu vardıda evlendım,babamın evının suyumu çıkmıştı diye bin pişman olur.
Neden evlendim ben yaa diye genelde eşimle kavga ettıkten sonra soruyorum,mutlu zamanlarımızda hiç aklıma gelmiyor bu soru :)
 

aynen öyle işte mutlu olduğumda iyiki diyorum ama bugünkü gibi sınırlarım zorlayınca evlendimde noldu diyorum
 
Her canli turunu devam ettirme icgudusu tasir. Genetik materyalini gelecek kusaklara aktarmak zorundasin. Yani ureyip cogalacaksin. Ama biz insan cinsi olarak diger hayvanlar gibi dogurup dogurup yavrularimizi dogaya salamiyoruz (tabi yapanlar da yok degil). Onlari bir aile ortaminda buyutup yetistirmemiz gerekiyor. İste bunun icin da evleniyoruz. Aslinda cogunlukla toplumun dayatmasi. Sen bu dayatmaya karsi cikip hic evlenmeyebilir, hic cocuk yapmayabilirsin. Ya da evlenmeden cocuk yapip kendi kendine buyutebilirsin. Bazi seylere gogus germeye hazir olduktan sonra mumkun..
 
Bende soyle dusunuyorum. İnsan gercekten cogunlukla huzurlu ve mutlu ise niye evlendim demez. Ama huzursuz ise surekli sorgular niye evlendim diye pismanlik olur. Ben evlenip ayrilmis biri olarak neden evlendim degilde neden bu okuz ile evlendim dedim hep. Simdi bile evlenip anne olmak istiyorum ama tabii hep hayirli biri olsun diye dua ediyorum. Kadinlarin evlenme isteginin bence en buyuk sebeplerinden biride anne olmak icgudusu. En azindan benim oyle. Hala bir umudum var :119:
 
Ben de bu soruyu soruyorum kendime. özellikle kkdaki şu son özellikle 2 senemden sonra hepten soğudum diyebilirim.

Evlilik, hiç sevmediğimiz bamya yemeği gibi geliyor bana. Nohutları yemek için bamyalara katlanıyoruz :)

Yani bir adam alıyorsunuz, arkasında hediye paketiyle birlikte.

Ama beni en çok üzen şey nedir biliyor musunuz?

Ben bugün evlensem, bi yerde özgürlüğüm, rahatlığım gidecek elimden. Evde elimi sürmediğim bulaşıklar evlenince hep benim üzerimde olacak. Şimdi dışarı çıkabildiğim arkadaşlarım, evlenince eşimin ben sana güveniyorum sevgilim ama çevreye güvenmiyorum baskısıyla zamanla azalacak yada saatler kısalacak. Her bayram zaten az zamanlarımız kalmış ailemle birlikte olmak yerine, sadece o adamla evlendiğim için, geçmişimde ve bende hiç bir emekleri olmayan insanlara anne diyeceğim ve bayramlarımı onlarla da geçireceğim. (yanlış anlamayın lütfen kötü birşey olduğunu söylemiyorum aksine evliyseniz elbette yapılmalı ama evlenmeyince yapılmasına gerek yok anlamında yazıyorum)

Ki bunun arkasından gelen görümce kaynana vs vs problemleri olacak (ha illa değil elbette ama çoğunluk diyelim) Şimdi ben bunca sorunu göze alıp evlenmeye karar verirken, neden toplumda erkeklere evlenmekten korkuyor gibi bir nerdeyse anlayış getiriliyor?

Yani asıl korkması gereken insan ben değil miyim? Bir erkeğe göre, tüm olanaklarını kaybedecek veya kısıtlanacak olan ben değil miyim?

Ki, genel kk sorunlarını yazarsak, adam beni aldattığında onu çevre baskısıyla affetmek zorunda kalan ben olmayacak mıyım? Adam beni anasına danasına ezdirdiğinde onu affetmek, aman yuvacığım bozulmasın ben çocuklarım için çekerim diyip kendimi 25 30 yaşında öldüren gene ben olmayacak mıyım?

Ve ben bütün bunları yaparken, kenara çekilip yaptım ama kusura bakmada affediver diyen yine benim kocam olmayacak mı?

Çok sert bir tablo çizdiğimin farkındayım. Elbette herkesin evliliği böyle değil. Ancak kk daki konulardan genelleme yaparsak, bunları göze alarak evlenilir mi ya?

Ben hala bir cevabını bulamadım :)
 
evlilik evet güzel şey ama çok bi artısı yok.sadece aşık olduğun adam her zaman yanında.mesela bana çok koymuştu onun ailesine anne baba demek.anneme haksızlık ediyormuşum gibi hissettim hep.biz gurbetteyiz eşimin ailesiyle aramızda 200 benimkiyle 280 km var.neymiş ben anneme gittiğimde onlardada kalıcakmışım durumu eşitliycekmişim.yahu ben annemi özlüyorum onları değilki.
çocuk olunca zaten kesinlikle onun ailesinde annemlerde kaldığım kadar kalıcakmışım-ki çocuk olunca daha fazla kal da der-onları asla kırmıycakmışım.
öyle bir durumki bugün avm de tartıştık çekip gidiyodum durdum düşündüm nereye gdiyorum?ama bekar olsam sadece sevgili olsak giderim evime ararsada yaparım tribimi.
Allaha şükür mutluyum ama bu sorunlarda olmasa
 

Peki aynı evde yaşamak o aşkı öldürmüyor mu? Yani 24 saat görmek. Ne bileyim sanki evlenmeden herşey daha gizemli, daha ee nasıl desem saygılı geliyor bana.

Heleki bu anne deme konusu beni boğuyor adeta. Yani şöyle düşünün anne ne demektir? Hayat demektir bence. Anne herşeydir. Karşılıksız sevendir. Sen ne yaparsan yap bırakmayandır. O zaman bütün bunları bana eşimin annesi yapar mı? Hayır. O zaman neden ben ona anne diyorum? Yani o zaman onu kandırmıyor muyum anne diyerek? Çünkü ben bu adamdan boşansam o hala benim annem olacak mı? (genelde sonu kötü bitiyor) Olmayacak. Eeee? Anne demek kimi kandırıyor? Kocamımı? Kayınvalidemi mi? Ha dicekseniz kocanda senin annene anne diyecek diye. Valla bence demesin yani :) Hiç sakıncası yok.

Birde şunu anlamıyorum. Hiçbirşey yapmadan, üstüne kötülük yaparak anne denilmesini bekleyen insanlar var. Ama almadan vermek Allaha mahsus değil mi? Ayıp değil mi? Demezler mi adama ne ektin ne biçiyorsun diye?

Siz bunları yaşayıp tartıştığınız zaman saygı duyabiliyormusunuz eşinize? Yani gerçekten ben sanırım çok katı bir insanım ondan bana çok ağır geliyor. O zaman o aşk öyle güzel devam ediyor mu?

Tecrübelerinizden faydalanmak isterim :)
 
sahip olduğum en değerli şeyi, hayatımı, onunla geçirmek istediğim için
birken iki olmak, ikiyken üç olmak ve aslında toplamda sadece "biz" olmak için
her sabaha onunla uyanmak için
her gece ona sarılıp uyumak için
ikimize ait bir parçamız olması için
üzüldüğümde onun göğsünde teselli bulmak için
üzülüğünde onu bağrıma basmak için
hayatımdaki en özel anları onunla yaşamak için
daha kalabalık bir ailem olması için
90 yaşına da gelsem onu hala dudaklarından öpmeyi deliler gibi istediğim için

sevdiğim için.
 
Herkez bir ara tutkulu bır aşk'a kapılıyor ..
Uyandıgında da çoğu kadın evli oluyor :))
Bana göre işin özeti bu .
Uyanmasıda '' hatun çay koy , yemek yap , çocuk ağlıyor , annem gelecek '' tarzında baslıyor , geçmiş olsun ..
 

henüz 1 buçuk aylık evliyim tabi gizemi yok ama aşkta öldü diyemem hergün işten gelsin diye deli gibi bekliyorum.ama gelince noluyo yorgun oluyo zaten pek bişey konuşup paylaşamıyoruz:)burdada hiç tanıdığım yok benim sabahtan akşama kadar evde yalnızım dolayısıyla 2 çift laf etmeye ihtiyacım oluyor.çünkü şimdiye kadar hiç yalız kalmamıştım hep ailemin yanındayım üniversitede 2 saat mesafedeydim aileme.
anne deme mevzusu gerçekten bana göre çok zor.dediğin gibi karşılıklı kandırmaca oluyor.canıma kanıma beni besleyen büyüten her nazımı çeken kendi canını vermeye hazır olan annemin adını ona söyleyiveriyorum.eşimde annesine aynı annem gibi davranmamı bekleyince tabi uzun tartışmalar bizi bekliyor oluyor.hala ortayolu bulmuş değiliz:)
 
Bu başlığı çok sevdim merakla herkesin yorumunu okuyorum tek tek..
Çünkü bende malesef! neden evlendimki sorusunu kendime bol miktarda soranlardanım yarım yılım bile olmamışken üstelik

Ben evliliği kaynana görümce gibi tehlikelere rağmen sevdiğinden ötürü çoook güzel bişey sanırdım..
Sağolsun eşim sayesinde büyük hayal kırıklığı yaşadım.. Kendisine de söyledim ama evlenmeden önce ota b.ka alınan
üzülen adam pişmanım evlendiğime niye evlendik ki dediğimde abartma dercesine bakıyor ne acı
Burda bdv bölümünde okurdum erkekler düz mantık, bencil yaratıklar diye ne kadar doğruymuş!
Yaşanılan tüm tatsızlıklar tartışmalar bizi kahrediyor, uykularımızı kaçırıp sabahlara mutsuz uyandırıyor kızlar..
Onlar ertesi güne hiç bişey olmamış gibi başlayabiliyorlar senden de aynısını yapmanı bekliyorlar üstelik!
Hele bir uzatmaya kalk hele bir Aman pişman olursun kapat diyolarsa kapatacaksın o konuyu
Üstteki arkadaşım onun anne babasına anne demek tam anlamıyla saçmalık bence de! ah lafını etmeseler hiç demezdim yine bile derken kendi sesimi zor duyarım.. Ama işte eşinle aran iyi olsun evliliğinin huzuru bir de bu sebeple kaçmasın diyerek diyiliyor..
O aşk sürüyor mu? evet ama nasıl her gün bir parça azalarak, yeni yaralar alarak sürüyor.. Bir gün sıfırlanacak biliyorum!
Sevdiğim adamın yüzündeki masumiyet kaybolup gitti sanki ne kadar üzücü..
Allah pişman etmesin kimseyi evliliğin pişmanlığı hiç bişeye benzemiyormuş kızlar..
 



Siz çok yeniymişsiniz :) Peki evlenmeden önce bunlar onuşulduğunda eşiniz sen nasıl istersen öyle olur tarzından, evlenince annemi kırmayacaksın moduna mı döndü, yoksa zaten en başından beri böyle bir insan mıydı? Yani bile bile mi evlendiniz :)




İşte evlenmeseydiniz böyle olmazdı bence. İş tamamen evlenip onun olmanızla alakalı diye düşünüyorum ben. Yani ne zaman o imza atılıyor, hani derler ya bi imza ne değiştirir diye, işte bence o imza sizin eşinizin ailesini kabul ediyormusunuz sorusuna attığınız imza. Ve bununla birlikte aynı evde yaşama, hiç bir gizeminizin olmaması, ki ben bunu bebeklerin oyuncak anlayışına çok benzetirim. Bebekler yeni alınan oyuncaklarını severler elinden alsanız ağlarlar, sonraki gün burda dursun derler, sonraki gün sıkılırlar o oyuncak öööyle durur. aslında bayanlar içinde böyle ( en azından benim için) bende evlenmeden önceki gibi olamam diye düşünüyorum. Valla ben bu gidişle evlenmeyeceğim sanırım ya. Annem öldürecek beni
 

Duygularımı tam olarak bu cümleler anlatıyor işte.
 
günah olduğunu bılmesem bende evliliğee çok koyu bişekilde karşı çıkarım çünkü kaba tabırle resmen tapulu mal oluyosun işin dahada vahım tarafı kendını salıyosun nede olsa kocam var kendı adına hiç bi birikim yapamıyosun çalışsında sonuçta evlısın evının dıreği kocan var bişi olduğunda o destek yyaaa olurr biraz kendını salıp bakımsızlaşında gözü hemen dışarı kayarr amaevdeki kadın durcak tapuluyaa nede olsaa tabııı en iğrenç kısmı kaynana görümce olayııı evldendiğine değil doğduğuna pişman eder adamı not:aşırı dertli
 
Son düzenleme:

Amin inşallah.Doğru diyorsun kimi zaman ben neden evlendim diyorum ama bu eşimden kaynaklanmıyor senin de dediğin gibi benim aklımda yarattığım gelecekle,evlilikle,yaşadığım evlilik uyuşmuyor sanırım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…