Neden evleniyoruz?

nicin evleniyoruz iyi soru
esim can yoldasim huzurum sevdigim icin aslinda acimizi anlatiyoruzda sevgimizi sözcüklere dökemiyorum sevdigim icinnnnn

Canım evlilik sünnettir, evlenmediği takdirde haram işleyecek olanalr içinse farzdır. Bir hadisi şerifte kişi evlenmekle imanının yarısını korumuş olur der. Bu hadis bana güç verdi, evliliğin sorumluluk ve sıkıntılarına daha kolay katlanabilme gücü buldum kendimde
Birde annelik boyutu var işin. İnsan bir yere kadar birinin evladı, kardeşi olmaktan mutlu oluyor. Belli bir süre sonra birilerine ait olmak eş olmak; sana anne diyen bir canlının varlığını istiyor.

Cinselliği yaşamak için evlenmek istiyorum

Henüz evli değilim

Birkaç yıl sonra ''cinselliği yaşamak için evlendim'' derim büyük ihtimalle

evlilik ancak sevdigin insanla düşünülür ve gercekleştirilir bence.
diger türlü evet pekte gerek yok aslında ..rahatlık;huzur;özgürlük hiç kaybetmemesi gerekilen şeyler.
yani bu zamanda herkes "evlenmek için evleniyor" ..... Bu durumda tabi belli bir süre sonra insan dönüpte kendine sorar,ben neden evlendim diye?...

bir ömür onla yasayıpta asla bıkmayacagın usanmayacagın bir eşin olmalı yanında;evlilik istiyorsa insan

ben de bu aralar bu soruyu sorup duruyorum kendime

4 yılllık bi ilişkim var nişan falan yok ama ilerisini düşünüyorduk yani daha dogrusu artık ben düşünmüyorum yasım 23 onun ise 26 onunla büyüdüm desem yeridir.
ama evlilik lafı bile acılsa bogulacak gibi oluyorum.

kandilde bir mesaj atmasan böyle bir sitemler anneme mesaj atmamıssınlar falan. ben istedigim zaman atarım istediğim kişiye atarım kime ne
tabi bu küçük bir örnekti. arkadası da tebrk ediyorum bu knuyu açtıgı içiin benim de içim dolmuş bu konuda böyle bir konunun acılmasını beklemişim meger

Valla bu sorunun cevabını bende merak ediyorum..:44:
Pek hevesim ve merakım yok açıkçası, belki de uzun bir flört dönemi geçirdiğim içindir bilemiyorum elbet benden daha uzun olanlar vardır ama uzun uzundur işte:)
Kimse dokunmasa giderim ben böyle, no problem..

insan fıtratında yer alan üç neden :
yemek, şiddet ve üreme.

üremek için evleniyoruz.

ben su an nısanlıyım. ve evlendıgımde sankı heyecanlar bıtecekmıs gıbıme gelıor. korkuyorum acıkcası. ama yaz ıcın evlenmeyı de dusunuyoruz.
ama heyecanların bıtecegı korkusu. uzuyor benı

kocamın gözlerınde her an her sanıye herkezden cok kendımı gormek ıcın evlendım....
akşam kocamla ne yapsak ? film mi izlesek?
diye kafama bir sürü soru takmak için evlendim...
ve en önemlisi eşimi sevgiliyken nişanlıyken tamamen benim hissedemediğim için evlendım...

şimdi sorsan evet kocam artık tamamen benımdır herseyıyle.. acısıyla tatlısıyla...

İYİKİ EVLENMİŞİM...

şimdi eşim yanımda ona sordum neden evlendin benimle diye
- iş yorgunlugunun üzerine eve geldiğimde kalıcımmmmm diye kokunu içime çekebilmek için dedi :)

işte gelde bu adamı sevme ....:)evliyim hala aşığım ve hep aşık kalıcam..
hiçbir heycanımda sönmedi.. beni iş yerimden almaya geldıgınde kocamı gorunce kalbm çarpıyor benım

ya bilmiyorum ki:) sankı evlenınce monotonlasacakmıs gıbıme gelıor bazı seyler. ıs yogunlugum dız boyu zaten. bı de evlenınce fılan. uff korkuorum:)

ya bilmiyorum ki:) sankı evlenınce monotonlasacakmıs gıbıme gelıor bazı seyler. ıs yogunlugum dız boyu zaten. bı de evlenınce fılan. uff korkuorum:)

hayır monotonlaşmıyor...
ben işten gelıp gece yatma vaktımıze kadar vakıt nasıl gectı anlamıyoruz bıle..
hatta gecen gun puzzle yapıoduk beraber aynı anda saate bı baktık 12 olmus..
yatma vaktı dıyıp suratımızı astık anıden cok komıktı...

tabı bu saydıklarım dogru adamla evlendıysen..
kafanda hıcbır soru bırakmadıysan..
ve işte benım erkeğim bu olmalı diyorsan gerçekleşebileceğine inanıyorum..
iş güç işte kalır..
bu evın ıcınde bı kocam bıde ben varım..
sinek bıle yabancdır
işten sonrakı saatlerımız esım ve benım ıcın cok özel

ama her sey sıraya gırecekmıs gıbı gelıor. her sey standartlasacak fılan:) ne bıleyım. ısten geldı cay ıctınız, tv ya da puzzle yaptınız. kütt. uyku geldı:) ben akrep burcuyum. ne bıleyım. tutku benım ıcın onemlı. standart seyler bana gore gelır mı ondan korkuorum:)

ben de bunları düşündüm bir zamanlar, erkek arkadaşıma sordum biz niye evleneceğiz, sırf uzun zamandır beraberiz diye mi? sırf kurulu düzen böyle diye mi? dedim

Evlenmeyip napcaz sürekli liseli aşıklar gibi mi dolaşacaz? dedi

adam haklı dedim ben de

Son düzenleme:

ooyy ooyy maşallah, Allah mutluluğunuzu dami etsin inşallah..

Maşallah bu sevginiz her zaman daim olsun inşallah canım

Ben iyiki evlenmişim diyemedim ya ölesiye mutsuzum yaa
Nasılsın diye soranlara yürekten iyiyim diyebilmek istiyorum artık

Ben de ara sıra bu soruyu soruyorum kendime biz isanlar niçin evleniyoruz niçin çocuk sahibi oluyoruz
Karşıma biri çıkmadan önce bu sorunun cevabını veremiyordum
Sonra karşıma birisini çıkardı mevlam çok aşık oldum
Her gece ve her sabah onu görmekm için evlendim hatta evlenmeyi deli gibi istedim, istedik
Hatta nişanlıyken annem insana hayatta sadece x (eşim) lazım değil derdi
Aradan bir buçuk yıl geçti geçenlerde ben balkondayken eşim geldi
Beni gördüğü andaki gülümsemesi gözlerinin parlayark bakmasını hiç unutmuyorm
O an dedim ki galiba dünyanın en mutlu kadını benim iyi ki bu adamla evlenmişim
Bu duyguları yaşattığı için rabbime çok şükrediyorum
Bence herkesin evlilik gerekçesi farklı kimisi para için evlenir ,kimisi cinsellik için, kimisi aşk için
Ama en güzeli aşk için olandır herhalde

ben eşimi o kadar çok bekledim ki...karşıma çıkan her insanda onun yüzünü aradım...bekledim.bazen beklemek aramaktan daha çok mutlu etti beni....şimdi napıyo,oda beni düşünüyo mu,merak ediyo mu die çok düşündüm...tam da umudumu kaybettiğim zamanda çıktı karşıma...eşim harika bi insan...anlayışlı,sevgi dolu ,o benim mutluluk kaynağım...benim arkadaşım,sevgilim,kocam herşeyim...onu çok seviyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…