Neden evleniyoruz?

aynen evde hemen geçerdi zaman varlıkları yetiyodubak şimdi nöbette mesela.bugun bayramdı ama o bugunde beni üzmeyi başardı.
ama birlikte uyumayıda hiçbirşeye değişmem tabi

Güzelliklerin yanında olumsuzluklar da çok fazla..
Evlendiğim günden beri bir kere beni arayıp da halimi hatrımı bile sormayan kv,, gecenin 11 inde arayıp ;bize gelmeyi isteyen akrabalarına kendi kafasına gün verip şu gün nöbetçi şu gün evde o gün olabilir diyebilmiş!
Peki ben naptım? Ben yarın gelsinler diyemem sonuçta eşim yarın planı vardır belki, biz onu konuşup öyle karar veririz demek durumunda kaldım, beni buna mecbur bıraktı...
Kendi burnunu sokmasaydı ben de böyle bi cvp vermeyecektim...
Akşam akşam sinirlerimi bozmaya ne gerek vardı acabaa
İşte evlendiysen kimseye velin olduğu izlenimini vermeyeceksin demekki...
Ben yarın da arayıp bi de yarın azar çekiym bari tam rahatlamadım

keşke hayat herkes için bu kadar toz pembe olsa...

ben kayınvalideye bir şey diyemem aman kırılırlar birde(!)eşim öyle bir insanki ailesinin yaptığı şey yanlış olsa bile diyemez nasıl tapıyosa artık onlara.ama onun annesinin yaptığı dırdırın mızmızlanmanın en ufağını yapamam ben.3 yaşındaki çocuk gibi mızmızcı resmen kadın bana fenalık geliyo o aynı şeyi tekrarlarken.
iyi sen diyebilmişsin yine ben diyemem aman mazallah kırılırda küsüverir birde(!)

Ya bişey sorabilir miyim? o kesin ama keskin olmayan çizgiyi koymayı nasıl başardınız :26:

Kesin olan kısmı aldığım karardan vazgeçmedim,zaman aşımını uğratmadım.

Keskin olmayan kısmı ise asla tartışmaya girmedim.

Bunları yaparken eşimin müsadesini almadım ama onun benim gördüğüm gibi görmesinide beklemedim.

Ama tabii ki ben ne kadar yaptım ettim desemde buradaki kilit nokta her iki tarafıda iyi tanıyan erkektir.

keşke hayat herkes için bu kadar toz pembe olsa...

Asla toz pembe bir hayata sahip olmadım,ne evliyken ne evlilikten önce.

Sadece onca rengin arasında pembelikleri çok ihmal ettik bahsetmek için;

Evliliğin doğru kişiler birbirini bulduğunda kısmı bu bahsettiğim,hep mi kötü örnek olsun önümüzde; anlamadım?

Bütün sayfaları ve yorumları okumadım ancak Neden Evleniyoruz sorusuna istinaden şunları söyleyebilirim kendimce.
Evli değilim henüz. İnsanlar sevdikleriyle mutlu olup birlikte ömür geçirmek ve birbirine yol arkadaşı olmak için evlenir bence.
Ailemin yanında sonsuz huzurum var, asla ne bir arkadaş ne farklı bir şey de aramadım bunu hiçbir zaman.
Ama nişanlımla evlenmek istiyorum. Onu seviyorum, onunla mutluyum, birlikte eğleniyoruz, konuşuyoruz, paylaşıyoruz.
Herkes evini yuvasını bilmeli. Ailelerimiz var tamam ama onlarda aile olmak için kendi anne babalarından koparak bu hayatı paylaşmaya başlamışlar ilk olarak.
Bizler de evlenip yarın öbür gün başımızda ailelerimiz kalmadığında, vefat ettiklerinde (elbet kimin sırası önce bilinmez)
yanımızda desteğimiz hayat arkadaşımızla olacağız.
Ben dedemi ve anneannemi kaybettim. Dayılarım var fakat onların kendi hayatları var, bir yere kadar annemin yanındalar.
Annem bir yuva kurup evlenmemiş olsaydı, şimdi babam ben ve kardeşim olmayacaktık. Bugün mezar ziyaretimizde babam götürdü, annem kardeşimle benim koluma girdi.
Aile bunun için var bence. Her şeyimizi paylaşırız biz, birlikte güler birlikte ağlarız. Annem ve babam iyi ki var ve iyi ki bir aile kurmuşlar.
Allah bana da onlarınki gibi bir evlilik nasip etsin inşallah.

Nişanlıyım şuan ve bu topik benim de evliliği bir kez daha sorgulamama sebep oldu.
Beni de korkutan bazı şeyler var.
Ailemin yanında mutlu ve huzurluyum çok şükür.
Bir evin bir kızıyım bu da bir açıdan güzel ama şimdilik...
İleride yalnız kalma korkusu, çocuk sahibi olamamak beni evliliğe iten etkenler arasında.
Ama genede herşeyin hayırlısı diyorum.

Canım valla bana göre söylediğin sebeplerin hiç biri benim için evlilik sebebi değil..benim evlenmemdeki tek neden, sevdiğim kişiyle ömür geçirmek için olabilir..sırf evlenmek için evlenenlerin hayatı çok sıradan geliyor bana,tek düze hayat yaşamak istemediğimden belki ve aşksız yaşamı çok renksiz bulduğumdan belki de evlilik amaç değil sevdiğim kişiyle mutlu olmak için araç olabilir..

Son düzenleme:

fotosentezcim düşüncelerin çok mantıklı çözmüşsün olayı fakat evlilik bu kadar irdelenmeye gelmiyor.annemin bana sık sık söylediği güzel bir söz vardır:KABADAN GİT

fotosentezcim düşüncelerin çok mantıklı çözmüşsün olayı fakat evlilik bu kadar irdelenmeye gelmiyor.annemin bana sık sık söylediği güzel bir söz vardır:KABADAN GİT

Vayyy güzel sözmüşşş :) Haklısın aslında, o yada böyle çocukların iğneden korkması gibi, ne yaparsan yap yiyorsun herhalde

aslında neden evlendik değilde, nasıl daha sağlıklı evlilik yaşayabiliriz sorusu daha önemli. Ben mesela kk sayesinde bunları da öğrendim.

1- Salağa yatacaksın. Ayyy sevgilimmm ben senin tüm evinin işini yaparımmmm amanda camları silerim yeterki pembe panjurlu evimiz olsun demeyeceksin. Ay ben beceremem ki. Nasıl evlenebiliriz? Yemek yapamam. Vallahi bilde evlen diyeceksin. 1 hafta elinden geliyorsa, öbür hafta gelmeyecek. Oturup kendine bakacaksın. Süslenip püslenip arkadaşlarınla buluşacaksın. (bunu anneme söylediğimde çocuğum hasta mısın sen evde bulaşık varken dışarı mı çıkılır demişti Ama çıkmak lazım işte. Böylece oda yardım etmeyi baştan öğrenir) -odun yaşken eğilir-

2-Paran olacak. Bir evin araban, yani bak arkadaşııımmm bir boşandık mııı şu ankinden daha iyi yaşam sürerim valla. Seni niye çekeyim bu kadar mal mülkle tarzında sessizden de olsa adama gözdağı verilecek.

3-Ennn başından aileye düşkünlük anlatılacak. Annem olmadan şöyle yapamam böyle yapamam değilde, Aile tabu haline getirilecek. Yani adam bilecek, ona bir laf söyledi mi, sen çeker gidersin. (evet blöf yapabiliriz noolmuş ) Öyle bayramda seyranda tüüümm gün oturup onlarda durulmayacağını en başından bilecek. Ve dahası bunu ona kızın ailesi de gösterecek. Yani aile yanında olacak ve adam bunu bilecek. Eski erkek arkadaşım, ben sana istesem de zarar veremem bilirim ki baban ve amcanlar beni yakar derdi. (şiddet bazen iyidir )

4-Kocaman bir arkadaş çevren olacak. Birgün ayşeyle öbürgün fatmayla çıkacaksın. Yani adamın bilinç altına, bak arkadaşımm sen gittin mi ailem var ayşe var fatma var ayağını denk al onlarında çevresi var, 2 sinemaya giderim sürünürsün valla imajı verilecek. Anlayacağınız bunlar sözlü değil ama, bilinç altına itilerek yapılacak.

5-Her dakika bir özgüven patlamasıyla dolaşacaksınız. Ayy 2 kilo aldım ama bu kadar mı yakışır, ay baksana nasıl güzel kadınım ne güzel oldu bu etek bana tarzında. Benim annem babamın yanında sürekli kilo aldım derdi, şimdi hükümet gibi kadınım valla bu bile yakıştı diyor. (ciddi diyorum psikolojik anlamda, öyle düşünmeseler bile zamanla o beyinlerine giriyor)

Yani sonuç olarak benim yapılması gerekenler listem bu. Adama her zaman onsuz da bir hayatın olabileceğini göstereceksin. Annenin seni onun için doğurmadığını göstereceksin. Ha bu şartlarda bütün bunları bir adam gitmesin, aldatmasın, annesine ailesine ezdirmesin diye oynarak bir evlilik yapmak ne kadar sağlıklı bilmiyorum. ama olması gerekenlerin bunlar olduğunu, bunların biraz da olsa kadına evledikten sonra rahatlık sağlayacağını düşünüyorum. Tabii sizler benden çoooooook daha tecrübeli insanlarsınız. Belkide hiç işe yaramaz bilemiyorum. Bende isterim herşeyin açık oynandığı bir evlilik yaşamayı ancak, her kavun geçen sayfada eşiyle ilişkisini yazan arkadaş gibi güzel çıkmıyor işte :)

Kim bilir geçen sayfada eşiyle ilişkisini yazan arkadaşında bi yapılması gerekenler listesi olmuştur muhakkak

Ben yaklaşık 8 yıllık tecrübemle listene şunu söyleyebilirim ki;
Dünyanın en anlayışlı adamı ile de evlensen en öküzü ile de farklı yaşam alanlarınız olacak.
Öyle eşe güdümlü yaşamayacaksın hayatı.
Ben senin yorumlarını takip ederim;senin kelek bir kavunla evlilik yapacağını düşünmüyorum.Hadi diyelim yaptın o kavunu dilimleyip,şekerleyip yenilebilir halde servise sunacağını düşünüyorum.
Hiç olmadı; '' kardeşim bak manav orda,tezgah kavun dolu '' diyebilmeli insan

Ona ne şüphe :) Umarım bende sizin gibi bilinçli bir tüketici olabilirim

Ne güzel söylemişsiniz. İnsanlar genelde evliliği boyunlarına yular takma olarak görüyor. O bensiz birşeyyapamaz ben onsuz yapamam gibi ama işte öyle olmayan evlilikler, yani kardeşimm sensizde yaşarım ama senle mutlu olduğumdan burdayım tarzı evliliklere çok saygı duyuyorum.

Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için Umarım başım gelmez. E tabii ilerde ne olacağını bilemem ama, aklımın bir yerinde her zaman manavdaki diğer kavunlar olaacaktır diye düşünüyorum

evleniyoruz çünkü yalnızlık zor bir şey. anne baba bir gün bu diyardan göçüyor, kardeş kendi yoluna gidiyor. insanın hayatta tutunacak dalı olması gerekiyor. insan hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde kader ortağı istiyor. en azından benim açımdan durum böyle. sonra insan içindeki sevgiyi birine vermek istiyor, karşılığında sevgi almak istiyor. kendi evladına sarılmak istiyor. bunun için bir bilmecenin içine neredeyse gözü kapalı dalmayı kabulleniyor. bütün riskleri bile bile insan bu yola giriyor sonuç bazen mutluluk bazen de çile oluyor.

ooooff ! ne kadar güzel yazmışsınız...Böyle yazılar görünce bazı şeylere iyi yanından bakmayı,olumlu yönleri görmeyi öğreniyorum galiba...AŞK'ınız bol olssun...

Gerçek anlamda babamın verdiği huzursuzlukdan kaçmak için evlendim..
Ve yağmurdan kaçarken doluya tutuldum..
Eşim kötü biri değil şanssızlığım eşimin ailesinden yana oldu..
Çok lanet insanların arasına düştüm..
Severek ama kurtuluş olarak gördüğüm bir evlilik oldu..(kurtuluşdan kastım babamla aynı evde olmayacağım ve onun bana karışamayacağı bir hayat)
Eşimle yine iyiyiz (ailesiyle ipleri kopardım huzura erdim)
Ama babamla hala kötüyüz.

Evlilik sorumluluk demek..
Evlilik hayallerinizi en yukardaki ulaşamayacığınız rafa kaldırmak zorunda olmanız demek..
Evlilik tek başına karar vermemek demek..

yinede benim durumuma göre baba evindense evlilik daha iyi diyorum..

yazdığın yorumlara harfi harfiyen katılıyorum hiçbirzaman sevgili güdümlü yaşamadım aşkından öldüm ama arkadaşlarımdanda vazgeçmedim oda bunun farkında ama hep o merkezli olmamı bekledi olmaya çalışınca mutsuzlğmu karakterimin değiştiğini gördü vazgeçti nasıl mutluysan öyle ol dedi değişme dedi

şimdi askerde ki benim sevgilim çok kıskançtır yani üzülür söylerde duygusalda yine bazen odunlaşır ama romantik duygusal ve odun üçlemesine uyan farklı bir türben alışverişimede giderim dışarda gezip gece arkadaşımdada kalırım bu normal şeyler bile bazı insanlara lüks kaçıyor ama böyle yani çok seviliyorum güzel ilişkim var 5 yıl biticek ikimizinde ilk ilişkisi 19 yaşından beri çıkıyoruz bütün cahiliklerimizi birlikte yaşadık dizlerimizi kanattık ama hep beraber sarılıp ağladık şimdi bu adamda bende beraber büyüdük

ben evlenmek çok istiyorum ama yalnız kalma korkusu tek yaşama korkusu değil hala ayaklarım yerden kesiiyor hoplayıp zıplyorum kardeşim bile üç günlük ilişkisinde bu heycanı yaşamayıp abla senin gibi bir kız arkadaşım olsa keşke diyorsa bana ben deli gibi aşık olduğumu erkek kardeşime hissetirebiliyorsam, insanların bizi yolda durdurup o minicik gözlerimdeki ışıldıyı farkedip oğlum bu kız seni çok seviyor gözleri parlıyor maşallah demesini sağlıyorsam kasmıyorsam herşey gelişine oluyorsa birileri yahu giz nasıl yani nasıl böyle durabiliyorsun nasıl hala yüzün kzarıp utanıyorsun diyorsa, sevgilim sen özgüveni yerinde bir kızdın seni tanıdğımda benle yemek yiyemiceğni sana sevgimi söyleyip başından çiçekler döktüğümde yüzünün kızarıcağnı hiç tahmin edememiştim aldığım her çiçekte somurtmanı nerede saklıcaz demeni hiç bilememiştim giz sen ne farklısın diyorsa hala demekki ben büyürken birşeyleri aşabiliyorsam senelere rağmen inatla biriyle beraber olup hala ilk günkü giz gibi kaldıysam oda büyüp olgunlaştıysa ne mutlu bize

evet ben evlenmek istiyorum evet belki yan koltukta odunca oturucak belki tek düze yaşıcaz geleceği göremiyorum çok plancı çok detaycıyım ama şöyle yapsam böyle olurda diyemiyorum ne yapayım yani ne olucaksa aşkımız sevgimiz bitmesin benim içime sığmayan aşkımı yok etmesin

heee bana diyor evlensem hiç yardım etmem okurken çok yoruldum giz diyor hatta bana kahvaltı hazırlar herşeyi yapar ama evlenince yapmıcam diyor mesela eşit ağırlıkta bişi taşısak elimden alır beni bile sırtında taşır bende bazen beni böyle şımartma evlenince bir öküz olursan üzülürüm diyorum, ver herşeyi ortak yapalım diyorum çünkü ben şımarmak istemiyorum

neden sadece ben yada o ezilsin ki ikimiz beraber yapalım bişileri evlenirkende evlendikten sonrada, şu anda çeyiz yapıyorum çeyiz topiklerinden bilenler bilir 1 seneyi geçti çeyiz alıyorum çünkü çok seviyorum aşkımla gidip evimize birşey almayı ortak şeyler beğenmeyi bazen bana çocuksu bir evimiz olcak arkadaşlarımı davet edince dalga geçicekler ama demesi, herşey çiçekli olcak offff ortaklık nerede demesini ama sonra gidip çiçekler almasını seviyorum onun için marine serisini almayı seviyorum yüzü gülsün yeterki ikimiz evimiz için herşeyi beraber seçip alıyoruz bundan daha iyi bişi varmı küçücük peçetesini bile

oda bir annenin evladı bende bir annenin evladıyım ben evde temizlikti yemekti koşuştururken onun orada tv izlemesine üzülürüm ufakta olsa masaya bir tabak koymalı ben yıpranırken o düşünmeli yahu giz böyle didiniyor ben ne rahat adamımm demeli he zorla güzellik olmaz iyiki var tv de izliyor die şükredebilirim çünkü çok ama çok aşığım herkesi silcek cinsten ama aşkımın yanında başak burcu mantığımda ön planda, aşkım en önce olabilir ama mantığım beni ayakta tutan şey yoksa aşk uğruna çok gemiler yakardım karakterimden ödün verirdim hırçın biri olduğumu biliyor dediğimi yaptırırım ona güzellikle yaptırırm

evlenmek istiyorum çünkü onla güzel ortak bir hayat kurcağımıza aramızdaki aşkı bozmucağmıza kirletmiceğmize inancım tam hayat ne gösterir napar bilinmez ama hayatta bozulan planımın bile anında bir planı olan yaşantımda evliliğe plansız programsız oyunsuz bakıyorum asla şöyle davransam bu olucak demeden yaklaşcam oluruna bırakcam, şimdi sevgilime hiç yapmıcağı bişiyi zorla sölersem ölse yapmaz ama aşkım lütfen lütfen dersem tatlı tatlı yapmıcak birşeyi bile binlerce kez yapar karşımdakini iyi tanıyorum ve benlikten çıkıp o oluyorum ona empatiyi öğretiyorum hatalarından hemen vazgeçiyor sevginin önüne kıskançlığı geçmiyor bencilce egoları olmuyor

evlilikte güzel muhabbet tatlı söz önemli tabi kavgalarda olucak oda tuzu biberi hayat her zaman toz pembe değil bazı şeyler elimizde yada elimizde olmadan bizi mutsuz ediyor seçimleri biz yapıyoruz karşımızdakini iyi gözlemleyelim yada allah bizi üçüncü etkenler yuva yıkan kişilerden korusun

herkesin güzel hayalleri vardır inşallah kimse aşkından mutluluğundan vazgeçmeden güzel günler yaşar

Son düzenleme:
Ben sevdiğim adamla hergün birlikte olmak için evleneceğim

Son düzenleme:

bekarlık SULTANLIKTIR
evlilikse İMPARATORLUK:123:

NE KADAR GÜZEL YAZMIŞIN ARKADAŞIM ÇOK GÜZEL ÖZETLEMİŞİN
hayat bu işte hiçbişey yaşamayım bi elim yagda bi elim balda olsun deyil bu hayat
herşeyi ama herşeyi yaşayan ben
pişman olup
sonra yine iyiki dedigim zamanlarda
evlilikte herşey olur yaşanır ama dedigin sözlere aynen katılıyorum
kavun yine kavun
hayatınıda olanları ne düzeltebilirsin nede ....

Bu adaletsizlik beni de rahatsız ediyor.Neden kalıplaşmış bir düşünce mevcut insanlarda.Her iyi şeyde erkeğin annesi babası olur,sıkışıldığı zamanda kız annesi babası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…