Neden evleniyoruz?

Çok güzel ve doğru bir yorum olmuş :))

ooooff ! ne kadar güzel yazmışsınız...Böyle yazılar görünce bazı şeylere iyi yanından bakmayı,olumlu yönleri görmeyi öğreniyorum galiba...AŞK'ınız bol olssun...

Teşekkürler.

Evet,ben yazarken kimseye peri masalı hikayesi sunmadım.

Satır aralarında '' onu boğasım gelirken '' dedim mesela...demek ki sinirlerime tavan yaptıracak şeyler de yaşıyorum.
Annesinin pek tabii bir melek olmadığını yazdım,demek ki dış mihrakların saldırıları ile bende mücadeleye girdim,giriyorum ya da...
Faturalardan bile bahsettim;demek ki yediğim önümde yemediğim arkamda da kalmıyor.

Tek göstermek istediğim doru insanların birleşiminden doğru bir bir formül ile yararlı bir kimya oluştuğu

Doğru seçimler yaparsınız umarım.

Evlilik kötü olmaz evliliğin içinde biri kötüdür,birileri kötüdür.
Eğer iki iyi bir araya gelirse tüm kötülüklere savaşa hazırdır.
Akıllı olmak lazım.
Biraz uğraş lazım.
Hayatımızın hangi döneminde herşey bize hazır sunuluyor ki...
2 kilo daha almamak için enfes bir pastayı yemekten kendimizi alıkoyabiliyoruz.
İşimizde yükselmek için saatlerce mesai yapabiliyoruz.
Okurken iyi bir diploma için kahve üstüne kahve sabahları edebiliyoruz.
Evliliğin önümüze pişmiş ve olmuş halde gelmesini beklemekte doğasına aykırı.
Onu da pişireceğiz,tuzuna tadına bakıp eksikleri ekleyip,fazlaları malzeme listesinden çıkaracağız ama;
Bunun için iki iyi aşçı lazım.Biri iyi biri kötü olmaz.

evleniyoruz çnkü anamız babamız bugn var yarın yok sırtımızı yaslayabileceğimiz sevebileceğimiz biri olması gerek.Evlilik sevdiğin insandan çocuğun olmasıdır,evlilik sorumluluktur,evlenince sıkıntı çekebilirsin ama herşey 4 4 lük olmaz zaten cinselliktirde tabi ki evlilik bu doğanın kuralıdır çocuk sevmeme cinselliği sevmeme gibi yazanlarıda anlamıorum açıkçası o zaman oturcan arkadaş babanın evinde!!!

Evet arkadaşlar genel olarak yalnız kalmamak için,ailemizi genişletebilmek,yaşlılığımızda yanımızda bir nefes olabilebilmesi gibi uzayıp gidiyor bu sebepler.Peki neden evlilik 2 kişi arasında olmuyor da sülaleler işin içine giriyor.Bakıyorum da kadınlar erkeklerden daha erkek.Her türlü evliliklerini idare edebiliyorlar.Dışarıdan bir müdahale olduğu zaman dişi aslan gibi evliliğini koruyor ama erkekler bunu beceremiyor.Sülalesiyle evleniliyor sanki.Kadın ailesini olaylardan saf dışı bırakırken erkek neden bunu yapmıyor?Gelenek görenek dedikleri şey mi acaba bu ?? Nedir yani bir türlü anlamıyorum.

Fotosentez inan bunların hiçbirine gerek yok :)

Dogru insanı buldugunda bunlar aklının ucundan dahi geçmeyecek

Böyle taktiklerle kendini evliliğe şartlama.
Çünkü ne yaparsan yap bunların sökmeyecegi erkekler var. :)

Ancak evlendiğinde ne zaman ki sen bir şeylerin yolunda gitmediğinin farkına varırsın,
o zaman taktik geliştirmeye zaten kendiliğinden başlarsın.
Bu taktikler de karşındaki kişinin kişiliğine göre degişir :)

Son düzenleme:

keşke herkes doğru insanla evlenebilse, keşke herkes farklı renklerin arasında da olsa o pembeliği bulabilse diyim o zaman.. bir temenni işte sadece..

Ama herkes sizler gibi şanslı olmuyor ki . (Forumdan takip ediyorum sizi :) ) Ben gidip çölde kutup ayısı bulabilecek bir maharete sahip insan olduğumdan eminim zaten bunların sökmediği, gece annesinin yanında yatmak isteyen bir erkekle evlenirim.

Valla bu konu benim için en olumsuz olduğum konulardan biri. Hayır şu forumda bile bir sizi biliyorum birde ausencia var onu biliyorum

Ben aşktan meşkten geçtim valla. Alerjim olduğundan kedide alamıyorum. anlayacağınız kedilerim olmadan tek başıma öleceğim sanırım. Bazen üzülüyorum böyle düşündüğüm için ama eşim ve ailesi bölümünü okuduğumda hemen geçiyor

keşke herkes doğru insanla evlenebilse, keşke herkes farklı renklerin arasında da olsa o pembeliği bulabilse diyim o zaman.. bir temenni işte sadece..

Keşke...
Bir keşke de benden gelsin;
Keşke doğru insanla evlenmediği zaman bunun dünyanın sonu olmadığını,ya o insandaki yanlışlıkları değiştirmenin ya da o insanı hayatından çıkarmanın hayatın içinde yer alan en anlamlı çıkar yol olduğunu gören kadınlar çoğalsa,aynı zamanda o kadınların bu seçim hakkını yapacağı şartlarıda gelişse(keşke)

Cııksss cııksss cık

Hani kavun dedik,kesip dilimleyeceğiz dedik;olmadı manava o da olmadı kavun bahçelerine atacağız dedik kendimizi...
Şimdi ordan kedisiz yaşlı ve yalnız teyzeye ne çabuk geçtik

Not:Annesinin yanında yatmak isteyen adama rastlarsan eskaza ört üzerlerini,üşümesinler ve usulca kapat kapılarını.

Cııksss cııksss cık

Hani kavun dedik,kesip dilimleyeceğiz dedik;olmadı manava o da olmadı kavun bahçelerine atacağız dedik kendimizi...
Şimdi ordan kedisiz yaşlı ve yalnız teyzeye ne çabuk geçtik

Not:Annesinin yanında yatmak isteyen adama rastlarsan eskaza ört üzerlerini,üşümesinler ve usulca kapat kapılarını.
[/QUOTE]

Çok doğru söylüyorsunuz. Sanırım benim herşeyden önce bakış açımı değiştirmem gerekiyor

Bir arkadaşımla tartışmıştık bunu. Kendisi erkek. Sevdiği kişiyle yaşadığı cinselliği çevreye ve inançlara göre yasal hale getirebilmek için evleniyorlarmış.

Her zaman söylerim Allah herkese nasip etsin...

Bak demedi deme, sen böyle bir insanla evlenmezsin,
çünkü sen kendini iyi tanıyorsun, ne istediğini biliyorsun,
ve bir gün o kişi karşına çıktıgında inan bu hesaplara girmeden,
evet diyeceksin :)

Çünkü o kişi senin o hesaplara girmeni gerektirecek hiç bir şey yapmamış olacak sen de farkedeceksin bunu :)

Ay ne güzel şeyler yazmışsınız :)

Var mıdır öyle erkek ya. Benim önyargılarımı aşacak, üstüne de hiçbirşey yapmayacak.... Şu dediklerinizin birazına kendimi inandırabilseydim, şu an hayatım çok daha güzel olurdu.

Iyi bir evliligin formülü yok ne yazikki.

Cok basit birsey söyleyecegim: anne ve babamin sevgisini aldiktan sonra , egitimimi tamamladiktan sonra, ayaklarim yere bastiktan sonra, evlilik olabilir gözüyle ancak o zaman bakabildim daha öncesi hic evliligi düsünmüyordum...

Su varki ne dinini, nede vatanini, nede aileni secebiliyorsun.
Sadece hayat tarzini yani gelecekteki esini ve meslegini sen sectigin icin, icinden senin ruhuna hitap eden en dogrusunu secip mutlu olma ihtimali cok büyük insanin.
Cünkü hayat tarzini ve gelecegini sen seciyorsun aslinda, yani kaderin senin elinde.

Ama konu nicin evlenirizdi degilmi? Simdi sorunun cevabi, hayatin güzelliklerini birisiyle paylasmak icin evlendim...

Bana kalırsa evlilik legal yollardan sevişmek dışında bir şey değil.

kesinlikle katılıyorum

iş sebebiyle kendi evime çıkmadan önce evliliğe sıcak bakıyodum kendi evim olurdüzenim olur iyi olur hoş olur hakimiyet benim olur diyodum

ama şuan aynen böyle düşünüyorum şimdi ne güzel keyfim yerinde kendi paramı kazanıyorum istediğimi alıyorum istediğim yere tatile gidiyorum kimseye hesap vermiyorum kendime göre birikim yapıyorum ....

bide ne elin oglunu alıp hiizmetini ne diye göreyim hem onu alıyosun bir arkadaşında dediği gibi arkadan ailesi hediye paketi oluyo

ki ben kendi annemin kardeşimin nazını bile çeken bi yapıda değilim geldilermi 3 günde sıkılıyorum çok düşkün olduğum sevdiğim halde

bence evlilik benim yapıma aykırı kimsenin kahrını çekemiyorum

mesela çoğu kadın sevdiğine hizmet etmekten hoşlanır ama sevgilim benden kek yapmamı istesin ne münasebet ben özel hizmetçinmiyim moduna giriyorum tabi ona belli etmiyorum içimden yaşıyorum bunu keki yapıyomuyum yapıyorum ama ayıla bayıla değil kırmayım hadi o benim için neler yapıyo diye vefa borcu gibilerinden onun eline sağlık çok güzel olmuş demesi benim için bişe ifade etmiyo alt tarafı kek takdir edilsem nolur :))

ben böyle bi yapıdayken hergün birine yemek pişirdiğimi ütüsünü yaptığımı üstüne ailesinin kaprisini çektiğimi düşünün mümkün değil kısacası benle evlenilmez ben de kimseyle evlenemem :)))

Son düzenleme:
insan nefesine nefes canına can sabah kalktığında yanında yatan gece korktuğunda kollarına sarılarak rahatlayacak bi dost arıyo yada ben onlardandım diyelim ama evliliğe at gözlüğüyle bakıyoruz sanırım :)ama hiçte dışardan göründüğü gibi deyil olmuyo hiç bi zamanda olmaz dertsiz başa dert alıyoruz ha artısı yokmu mutlak var ama dedin ya dış etkenler diye evet onlar olmasa bence evlilik mükemmel bişey ama hiç bi zaman kendimiz için deyil elelem ne der ne söyler gibisinden yani kendimiz için deyil haddi olmayan insanlar için yaşıyor onların isteklerine göre bi yaşam sürdürüyor ve de hep soruyoruz neden evlendik diyeeeeee????????

Doğanın kanunu bu
Küçükken bile bize bunu aşılıyorlar

Birinin kızı/oğlu evlendi mi darısı bizimkilerin başına diyor annelerimiz
Evlenmeyen daha 30 bile olmamış kimselere evde kalmış muamelesi yapıp vah vah ediyorlar
Bizde bu vb. sebeplerden marifet sanıyoruz herhalde evlenmeyi

Bir kısmımızda 'hayatta evlenmem' diyerek büyük konuştuğundan tongaya düşüyor ( Bende bu kısma dahilim )
Çok büyük pişmanlıklarım da yok çok şükür ama hala 'ben nasıl evlendim' demeden alamıyorum kendimi Duyanlar da şok oluyor..

o halka şeyler cok ağır. yüzükten bahsediorum tabi. hakikaten neden evlenioruz. onu bırak neden toplm bize baskı yapıolar evlenmemiz icin.

:)))) evlenenlerin memnun kalmadığı, evlenmeyenin aklı kaldığı, bi kurum, YUVA:)))

sevdiğimle bir ömür geçireyim diye evlendim, şimdi ise evlilikte tek sevdiğim bebek, iyki evlenmişim, tek yavrum için diyorum..

İlişkimizin 4.yılı ve 2 yılı aşkın süredir beraber yaşıyoruz... Evlilik bana açıkcası farklı hisler uyandırmıyor :44: Bana kalsa çocuk istediğimiz zaman evlenelim ama çocuk düşünene kadar da hayatımız böyle sürsün gitsin

Beraber uyuyalım, beraber uyanalım, birlikte yemek yapalım, birlikte oturalım sofraya, filmleri yanyana izleyelim...Hiçbir bağlayıcılığımız olmamasına rağmen yanyana olmayı tercih edişimizi seviyorum ben

Arada gelirler böcüğüme, başlar hadi yaza evlenelim artık diye :) Erkekler daha düşkün bu evlenme işine, soyadını sevdiğine vermekten bile mutlu oluyo bunlar anacım Oooof çok seviyorum çooook

Bende bu evlenme dayatmalarını anlamıyorum.Bir düğüne gidilir bekar kızlara sıra sizde denir.Size ne ya onların bekarlığından.Belki istemiyor belki hazır değil.Evlenince de hani çocuk.Sanki soran bakacak.Gene size ne.
Bekarken evliliğe imrenirsin bende çocuk sahibi olsam,yuvam olsa eşimle dolaşsam onla uyusam,uyansam diye.Evlenince de bekarlığa özenirsin.Ben bu evliliği çözemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…