Amin.
Madde 1: Evlediği zaman '' ailen nasıl? '' diye sorulduğunda anne-babası değil de evdeki karısı aklına gelecek adamla evlenmek.
Ne yazık ki koklayarak aldığımız kavun bile bazen kelek çıkarken bunun kesin bir formülü yok
Madde 2: Evliliğin sadece kadını değil erkeğide kısıtladığını;sadece kadına değil erkeğede kadının ailesine karşı sorumluluk yüklediğinin bilincinde olan adamı bulmak.
Kavun yine kavun burda da
Hani bir söz vardır;erkekler evlenmeden önce fragmanı izletirler asıl film imzadan sonra başlar diye.
ooooff ! ne kadar güzel yazmışsınız...Böyle yazılar görünce bazı şeylere iyi yanından bakmayı,olumlu yönleri görmeyi öğreniyorum galiba...AŞK'ınız bol olssun...
NE KADAR GÜZEL YAZMIŞIN ARKADAŞIM ÇOK GÜZEL ÖZETLEMİŞİN
hayat bu işte hiçbişey yaşamayım bi elim yagda bi elim balda olsun deyil bu hayat
herşeyi ama herşeyi yaşayan ben
pişman olup
sonra yine iyiki dedigim zamanlarda
evlilikte herşey olur yaşanır ama dedigin sözlere aynen katılıyorum
kavun yine kavun
hayatınıda olanları ne düzeltebilirsin nede ....
Vayyy güzel sözmüşşş :) Haklısın aslında, o yada böyle çocukların iğneden korkması gibi, ne yaparsan yap yiyorsun herhalde
aslında neden evlendik değilde, nasıl daha sağlıklı evlilik yaşayabiliriz sorusu daha önemli. Ben mesela kk sayesinde bunları da öğrendim.
1- Salağa yatacaksın. Ayyy sevgilimmm ben senin tüm evinin işini yaparımmmm amanda camları silerim yeterki pembe panjurlu evimiz olsun demeyeceksin. Ay ben beceremem ki. Nasıl evlenebiliriz? Yemek yapamam. Vallahi bilde evlen diyeceksin. 1 hafta elinden geliyorsa, öbür hafta gelmeyecek. Oturup kendine bakacaksın. Süslenip püslenip arkadaşlarınla buluşacaksın. (bunu anneme söylediğimde çocuğum hasta mısın sen evde bulaşık varken dışarı mı çıkılır demiştiAma çıkmak lazım işte. Böylece oda yardım etmeyi baştan öğrenir) -odun yaşken eğilir-
2-Paran olacak. Bir evin araban, yani bak arkadaşııımmm bir boşandık mııı şu ankinden daha iyi yaşam sürerim valla. Seni niye çekeyim bu kadar mal mülkle tarzında sessizden de olsa adama gözdağı verilecek.
3-Ennn başından aileye düşkünlük anlatılacak. Annem olmadan şöyle yapamam böyle yapamam değilde, Aile tabu haline getirilecek. Yani adam bilecek, ona bir laf söyledi mi, sen çeker gidersin. (evet blöf yapabiliriz noolmuş) Öyle bayramda seyranda tüüümm gün oturup onlarda durulmayacağını en başından bilecek. Ve dahası bunu ona kızın ailesi de gösterecek. Yani aile yanında olacak ve adam bunu bilecek. Eski erkek arkadaşım, ben sana istesem de zarar veremem bilirim ki baban ve amcanlar beni yakar derdi. (şiddet bazen iyidir )
4-Kocaman bir arkadaş çevren olacak. Birgün ayşeyle öbürgün fatmayla çıkacaksın. Yani adamın bilinç altına, bak arkadaşımm sen gittin mi ailem var ayşe var fatma var ayağını denk al onlarında çevresi var, 2 sinemaya giderim sürünürsün valla imajı verilecek. Anlayacağınız bunlar sözlü değil ama, bilinç altına itilerek yapılacak.
5-Her dakika bir özgüven patlamasıyla dolaşacaksınız. Ayy 2 kilo aldım ama bu kadar mı yakışır, ay baksana nasıl güzel kadınım ne güzel oldu bu etek bana tarzında. Benim annem babamın yanında sürekli kilo aldım derdi, şimdi hükümet gibi kadınım valla bu bile yakıştı diyor. (ciddi diyorum psikolojik anlamda, öyle düşünmeseler bile zamanla o beyinlerine giriyor)
Yani sonuç olarak benim yapılması gerekenler listem bu. Adama her zaman onsuz da bir hayatın olabileceğini göstereceksin. Annenin seni onun için doğurmadığını göstereceksin. Ha bu şartlarda bütün bunları bir adam gitmesin, aldatmasın, annesine ailesine ezdirmesin diye oynarak bir evlilik yapmak ne kadar sağlıklı bilmiyorum. ama olması gerekenlerin bunlar olduğunu, bunların biraz da olsa kadına evledikten sonra rahatlık sağlayacağını düşünüyorum. Tabii sizler benden çoooooook daha tecrübeli insanlarsınız. Belkide hiç işe yaramaz bilemiyorum. Bende isterim herşeyin açık oynandığı bir evlilik yaşamayı ancak, her kavun geçen sayfada eşiyle ilişkisini yazan arkadaş gibi güzel çıkmıyor işte :)
Asla toz pembe bir hayata sahip olmadım,ne evliyken ne evlilikten önce.
Sadece onca rengin arasında pembelikleri çok ihmal ettik bahsetmek için;
Evliliğin doğru kişiler birbirini bulduğunda kısmı bu bahsettiğim,hep mi kötü örnek olsun önümüzde; anlamadım?
Fotosentez inan bunların hiçbirine gerek yok :)
Dogru insanı buldugunda bunlar aklının ucundan dahi geçmeyecek
Böyle taktiklerle kendini evliliğe şartlama.
Çünkü ne yaparsan yap bunların sökmeyecegi erkekler var. :)
Ancak evlendiğinde ne zaman ki sen bir şeylerin yolunda gitmediğinin farkına varırsın,
o zaman taktik geliştirmeye zaten kendiliğinden başlarsın.
Bu taktikler de karşındaki kişinin kişiliğine göre degişir :)
keşke herkes doğru insanla evlenebilse, keşke herkes farklı renklerin arasında da olsa o pembeliği bulabilse diyim o zaman.. bir temenni işte sadece..
Ama herkes sizler gibi şanslı olmuyor ki. (Forumdan takip ediyorum sizi :) ) Ben gidip çölde kutup ayısı bulabilecek bir maharete sahip insan olduğumdan eminim zaten bunların sökmediği, gece annesinin yanında yatmak isteyen bir erkekle evlenirim.
Valla bu konu benim için en olumsuz olduğum konulardan biri. Hayır şu forumda bile bir sizi biliyorum birde ausencia var onu biliyorum
Ben aşktan meşkten geçtim valla. Alerjim olduğundan kedide alamıyorum. anlayacağınız kedilerim olmadan tek başıma öleceğim sanırım. Bazen üzülüyorum böyle düşündüğüm için ama eşim ve ailesi bölümünü okuduğumda hemen geçiyor
Ama herkes sizler gibi şanslı olmuyor ki. (Forumdan takip ediyorum sizi :) ) Ben gidip çölde kutup ayısı bulabilecek bir maharete sahip insan olduğumdan eminim zaten bunların sökmediği, gece annesinin yanında yatmak isteyen bir erkekle evlenirim.
Valla bu konu benim için en olumsuz olduğum konulardan biri. Hayır şu forumda bile bir sizi biliyorum birde ausencia var onu biliyorum
Ben aşktan meşkten geçtim valla. Alerjim olduğundan kedide alamıyorum. anlayacağınız kedilerim olmadan tek başıma öleceğim sanırım. Bazen üzülüyorum böyle düşündüğüm için ama eşim ve ailesi bölümünü okuduğumda hemen geçiyor
Her zaman söylerim Allah herkese nasip etsin...
Bak demedi deme, sen böyle bir insanla evlenmezsin,
çünkü sen kendini iyi tanıyorsun, ne istediğini biliyorsun,
ve bir gün o kişi karşına çıktıgında inan bu hesaplara girmeden,
evet diyeceksin :)
Çünkü o kişi senin o hesaplara girmeni gerektirecek hiç bir şey yapmamış olacak sen de farkedeceksin bunu :)
valla kızlar bu devirde evlilik intihar gibi bişey.
ölesiye aşık olmadığım sürece de evlenmeyi düşünmüyorum. evlilikten çok soğudum erkekler yüzünden.
yakında işe başlıcam, paramı kazancam, istediğimi yapabilcem. ne diye evleniyim ki. eve süs diye mi alıyım bi erkeği. zaten bu devirdeki erkeklerin süsten farkı yok. yani karakter sahibi değiller.
ayrıca bi kaç aydır, sözde sevgilim vardı, uzun süredir uyuyamıyodum, yemek yiyemiyodum. boş yere kendimi üzüyodum. bugünlerde aklımdaki herşeyi silmeyi başardım. ilk defa rahat uyudum, yarım ekmek yedim yemekte
böyle daha rahat. evlenince bi sürü dert çıkıyo. kendim gibi biri olsa evleniyim ama öyle birinin olduğunu sanmıyorum.
Bana kalırsa evlilik legal yollardan sevişmek dışında bir şey değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?