Ben de bu soruyu soruyorum kendime. özellikle kkdaki şu son özellikle 2 senemden sonra hepten soğudum diyebilirim.
Evlilik, hiç sevmediğimiz bamya yemeği gibi geliyor bana. Nohutları yemek için bamyalara katlanıyoruz :)
Yani bir adam alıyorsunuz, arkasında hediye paketiyle birlikte.
Ama beni en çok üzen şey nedir biliyor musunuz?
Ben bugün evlensem, bi yerde özgürlüğüm, rahatlığım gidecek elimden. Evde elimi sürmediğim bulaşıklar evlenince hep benim üzerimde olacak. Şimdi dışarı çıkabildiğim arkadaşlarım, evlenince eşimin ben sana güveniyorum sevgilim ama çevreye güvenmiyorum baskısıyla zamanla azalacak yada saatler kısalacak. Her bayram zaten az zamanlarımız kalmış ailemle birlikte olmak yerine, sadece o adamla evlendiğim için, geçmişimde ve bende hiç bir emekleri olmayan insanlara anne diyeceğim ve bayramlarımı onlarla da geçireceğim. (yanlış anlamayın lütfen kötü birşey olduğunu söylemiyorum aksine evliyseniz elbette yapılmalı ama evlenmeyince yapılmasına gerek yok anlamında yazıyorum)
Ki bunun arkasından gelen görümce kaynana vs vs problemleri olacak (ha illa değil elbette ama çoğunluk diyelim) Şimdi ben bunca sorunu göze alıp evlenmeye karar verirken, neden toplumda erkeklere evlenmekten korkuyor gibi bir nerdeyse anlayış getiriliyor?
Yani asıl korkması gereken insan ben değil miyim? Bir erkeğe göre, tüm olanaklarını kaybedecek veya kısıtlanacak olan ben değil miyim?
Ki, genel kk sorunlarını yazarsak, adam beni aldattığında onu çevre baskısıyla affetmek zorunda kalan ben olmayacak mıyım? Adam beni anasına danasına ezdirdiğinde onu affetmek, aman yuvacığım bozulmasın ben çocuklarım için çekerim diyip kendimi 25 30 yaşında öldüren gene ben olmayacak mıyım?
Ve ben bütün bunları yaparken, kenara çekilip yaptım ama kusura bakmada affediver diyen yine benim kocam olmayacak mı?
Çok sert bir tablo çizdiğimin farkındayım. Elbette herkesin evliliği böyle değil. Ancak kk daki konulardan genelleme yaparsak, bunları göze alarak evlenilir mi ya?
Ben hala bir cevabını bulamadım :)
Çok güzel anlatmışsınız.Hediye paketi gibiler aynen :)